AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft kehittää omaa Tulalip-yhteisöpalvelua

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.7.2011 17:23 Kommentteja (7)

Microsoft kehittää omaa Tulalip-yhteisöpalvelua Fusible-blogin ylläpitäjä on paljastanut Microsoftin aikeet kehittää oma yhteisöpalvelu. Hän löysi vinkin siitä viime torstaina päädyttyään vahingossa ohjelmistojätin omistamalle socl.comin sivuille.
Sivuilla käyttäjä toivoteltiin tervetulleeksi. Mainostekstin perusteella Tulalipiksi nimetyn palvelun käyttäjä löytää hakemansa ja jakaa tietojaan helpommin kuin koskaan aiemmin. Microsoftin tarkoituksena ei ole kilpailla Facebookia tai Twitteriä vastaan, pikemminkin päinvastoin. Sivuilta löytyi molempien palveluiden kirjautumispainikkeet ja löydösten perusteella Tulalipin ajatuksena olisi hyödyntää palveluissa julkaistua sisältöä.

Pian löydön jälkeen sivujen sisältö korvattiin nykyisellä tekstillä, jonka mukaan socl.com on Microsoftin sisäinen kehitysprojekti. Hanke julkaistiin verkossa vahingossa.

Search Engine Landin havaintojen mukaan Tulalip on jonkinlainen hakukoneen ja yhteisöpalvelun hybridi, jolla pystyy hallitsemaan omaa Twitter-tiliä. Facebook-kirjautuminen ei ollut toiminnassa, joten sen ja Tulalipin välistä yhteyttä ei pystytty todentamaan.Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

116.7.2011 19:12

Tämähän vaikuttaa oikein hyvältä projektilta. Olen yllättynyt, että Microsoft on kyennyt kehittämään jotain edes etäisesti innovatiivista. Tulalip-nimi ei oikein iske, Socl taas vaikuttaa minusta vetävämmältä.

217.7.2011 17:31

Miks noiden M$:ssän nimien pitää olla niin "vaikeita"? Sitten ne vielä ihmettelee kun ei kukaan käytä niitä.317.7.2011 18:16
spam
Vahvistamaton

Erilaisia yhteisösivustoja alkaa olla liikaa. Tuonne ei mene kuin kovat MS-fanit.

417.7.2011 19:37
google+
Vahvistamaton

se kai tässä oli tarkoituskin että kaikki yhteisöpalvelut (twitter, facebook, google+ etc) olisi yhden palvelun kautta käytössä eikä tarvitsisi käyttää sataa eri palvelua

517.7.2011 20:48

naamakirja, viserrys, tulahuuli.. ..Mitähän helvettiä ne keksii seuraavaksi?

618.7.2011 0:40

Onkohan tää tarkoitus jotenki integroida tohon WP7 käyttikseen? Kun näin järkevästi ajattelis, nii kuulostais ihan mobiiliin suunnatulta sovittelulta. Ku kerta kaikkiin paikkoihin pääsis, yhdestä aulasta tavallaan. :D718.7.2011 6:57
harhauta
Vahvistamaton

Microsoftillahan on jo live, jossa on ulkoisesti fb:n näkönen profiilisivu + webin kautta mahdollisuus käyttää office -ohjelmia.
Miksi ne tällaista olis vielä tekemässä ?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto