AfterDawn: IT-alan uutiset

Kolmen hudin laki työllistää ranskalaisviranomaisia tehokkaasti

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 16.7.2011 13:49 Kommentteja (12)

Kolmen hudin laki työllistää ranskalaisviranomaisia tehokkaasti Kaksi vuotta sitten Ranskassa astui voimaan niin sanottu kolmen hudin laki. Lain mukaan operaattori on velvollinen sulkemaan internet-liittymän mikäli siitä tehdään lyhyen aikavälin sisällä useita tekijänoikeusrikkomuksia eli käytännössä ladataan laittomasti tekijänoikeuden alaista materiaalia. Liittymän omistajaa huomautetaan toistuvista rikkeistä kolmesti ennen liittymän sulkemista.
Jo alusta lähtien on epäilty valtionalaisen HADOPI-viraston kykyä valvoa 65 miljoonaisen kansan Internetin käyttöä. ArsTechnican mukaan se ei pystykään. Jo nyt operaattorit ovat tehneet noin 18 miljoonaa ilmoitusta väärinkäytöksistä. Samalla HADOPI on ehtinyt lähettämään vain noin 470.000 ensimmäisen tason sähköpostihuomautusta. Näistä noin 20.000 on saanut toisen tason kirjeellisen (ja sähköpostilla lähetetyn) huomautuksen. Vain noin kymmenen ihmisen osalta väärinkäytökset ovat johtaneet kolmanteen varoitukseen. Kenenkään liittymää ei ole vielä suljettu.

HADOPIn viranomaisen mukaan syy lähetettyjen sähköposti-ilmoitusten vähyydelle on se, että käytössä oleva järjestelmä on prototyyppi. Kehittyneempää versiota ollaan kokoajan kehittämässä ja sen pitäisi tulla käyttöön tämän vuoden aikana. Kirjeilmoitusten määrää selitetään sillä, että HADOPI haluaa antaa ihmisille kunnolla aikaa korjata tottumuksiaan.

Viranomainen haluaa myös huomauttaa, että tilanteesta ei saa oikeaa kuvaa pelkkiä lukuja tarkkailemalla. Mikäli yhdestä liittymästä (ja samaa ohjelmaa käyttäen) tulee viikon aikana useita ilmoituksia, niin HADOPIn päässä nämä lasketaan vain yhdeksi rikkeeksi.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

116.7.2011 14:17

Piratismia on niin paljon että on vaikeaa saada kaikki syylliset kiinni. Helpompi olisi että pystytettäisiin laillisia halpoja tai ilmaisia palveluja jotka saisivat piratismin vähenemään. Esimerkkinä Spotify on vähentänyt laitonta musiikin lataamista paljon.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

216.7.2011 14:20
Asentaja123
Vahvistamaton

Lainaus:
HADOPI haluaa antaa ihmisille kunnolla aikaa korjata tottumuksiaan.

Siis haluaa antaa kuluttajalle aikaa opetella VPN käyttöä.
Spofityn tyyppinen palvelu elokuville ja sarjoille olisi kyllä tervetullut.

316.7.2011 15:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Asentaja123:
Spofityn tyyppinen palvelu elokuville ja sarjoille olisi kyllä tervetullut.

Olisihan se, mutta arvaapa ovatko tuottajat tätä mieltä. Spotifynkin toimintaa ovat parhaansa mukaan vaikeuttaneet (koko ajan lisää rahaa vaatimassa).

416.7.2011 16:27

Piratismia ei kyllä koskaan saada häviämään ja musiikkia voi kuunnella youtubesta niin ei tarttee maksaa mistä spotifysta ja voi jollain youtube to mp3 jutulla kännykkäänkin laittaa eikä tartee tästäkään maksaa

516.7.2011 18:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Asentaja123:
Lainaus:
HADOPI haluaa antaa ihmisille kunnolla aikaa korjata tottumuksiaan.

Siis haluaa antaa kuluttajalle aikaa opetella VPN käyttöä.
Spofityn tyyppinen palvelu elokuville ja sarjoille olisi kyllä tervetullut.
Voddler. Ruotsalainen sekin. Suurin osa elokuvista ja sarjoista on ilmaisia joskin ne on vanhempaa tuotantoa. Uudemmat elokuvat voi vuokrata muutamalla eurolla.

http://www.voddler.com

*edit modet hoitaa :) - Betrayed*
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.7.2011 @ 00:28

616.7.2011 23:40

Suoritan keskimäärin 5 rikettä viikossa, jos tämä tulisi suomeen niin ekasta varoituksesta ottaisin vaarin ja laittaisin btguard:in päälle, maksaahan se 5€/kk ja saisin heittää hyvästit 11mt/s latausnopeudelle, mutta eipähän tarvitsisi kärvistellä nettitikun kanssa sitä aikaa kun liittymä poikki.

Toivottavasti operaattorit hangoittelisivat vastaan sillä parhaiten maksavia asiakkaita ne piraatit ovat.

717.7.2011 7:57

@ep_t

Minusta tuo Voddler on nykimistautinsa kanssa käyttökelvoton. Varmaan suurimmalla osalla on alle 4 mb/s liitymä, joten ei tuota voi käyttää...


817.7.2011 8:47

Suomalaisten nettiyhteyksien keskinopeus on 2mbit/s. Ite käytin sen verran että kokeilin katsoa yhtä elokuvaa kokeeksi mutta eihän siitä mitään tullut kun se pysähty bufferoimaan tuon tuosta. Pitää olla ainaki kasimeganen yhteys että katsomisesta tulee mitään. Eikä videoiden laatu ole kovin häppöinen.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

917.7.2011 13:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Piratismia on niin paljon että on vaikeaa saada kaikki syylliset kiinni. Helpompi olisi että pystytettäisiin laillisia halpoja tai ilmaisia palveluja jotka saisivat piratismin vähenemään. Esimerkkinä Spotify on vähentänyt laitonta musiikin lataamista paljon.
Komppaan tätä täysin.

1018.7.2011 12:02

Eikö kukaan muu ihmettele, miten voittoatuottamaton Spotify voi olla musiikkialan silmissä niin paljon parempi kuin piratisointi?

Onhan siinä periaatteellinen ero, mutta ei ideoilla voi ruokaa ostaa.

Itsehän olisin valmis maksamaan "license to pirate"-passista vaikka tuhansia euroja (heti kun omistan sen verran rahaa), jos sen turvin ei tarvitsisi tyytyä maksullisten palvelujen rajalliseen tarjontaan ja laatuun.

Tämä muutama tonni olisi omalla kohdallani aivan kohtuullinen korvaus, koska en tätä nykyä warestele juurikaan. Mitä nyt välillä tulee pakottava tarve hankkia pelien soundtrackejä ja muuta vastaavaa, jota ei Spotifystä tai iTunesista löydy.

Valitettavasti VPN-palveluntarjoajat arvostavat rahojani enemmän kuin musiikkiala, sillä heidän palvelunsa on suunniteltu käyttäjälähtöisesti - kuten useimmat torrent-sivustotkin.

1118.7.2011 22:37

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Raattis:
Eikö kukaan muu ihmettele, miten voittoatuottamaton Spotify voi olla musiikkialan silmissä niin paljon parempi kuin piratisointi?
Koska alalla on oligopoli ja yhtiöt päättivät yhdessä antaa Spotifylle oikeuden soittaa kappaleitaan - mistä hyvästä Spotify myi levyjäteille osinkoja pilkkahintaan. Jos siis haluat tietää miten kannattava Spotify on, älä katso sen maksuja artisteille vaan osinkoja yhtiöille.

Edit: jos ylläolevaa ei lasketa, niin onhan tuo Spotify jonkinlainen toivo ja merkittävä edistysaskel alalle.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 18.7.2011 @ 22:41

1220.7.2011 3:39

No ei siihen parin megan bitrateen mitään silmäkarkkia vielä saada ? Itellä oli ensin 8/1mb liittymä ja Voddler pelasi ilman ongelmia. Ainoastaan HD elokuvia katsoessa piti olla piuhalla, ei ihan toiminu wlan yhteydellä. 24mb katsoo jo HD iliman mitään probleemia :)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto