AfterDawn: IT-alan uutiset

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 12.7.2011 15:25 Kommentteja (3)

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa Hakukoneyhtiö Google on julkistanut yhteistyösopimuksen elektronisten kirjojen lukulaitteita valmistavan iRiverin kanssa. Yhteistyön myötä Google integroi oman e-kirjakauppansa iRiverin Story HD -laitteeseen. Tämä on ensimmäinen kerta kun Googlen eBook-alusta integroidaan lukulaitteeseen.
iRiverin Story HD:n ulkonäköä on verrattu Amazonin alkuperäiseen Kindleen, jossa vain on pronssilla värjätyt näppäimet. Story HD:n avulla käyttäjä voi ostaa e-kirjoja Googlen eBookstore-palvelusta suoraan laitteeseensa. Laitteesta on hyötyä erityisesti niille, jotka ovat tottuneet hankkimaan kirjansa Googlen kirjakaupasta.

Laite tulee myyntiin tämän tämän viikon lopussa. Vaatimattomien ominaisuuksien ansiosta laitteen hinta on onnistuttu painamaan alhaiselle tasolle (139,99 dollaria). Koska eBookstore toimii ainoastaan Yhdysvalloissa, niin suomalaiset kuluttajat eivät siitä kummemmin kostu.
Google kaipaa kipeästi muidenkin laitevalmistajien tukea sen kirjakaupalle ja pyytäkin heitä ottamaan yhteyttä sähköpostitse. Sopimuksen julkaisun jälkeen Googlen on spekuloitu tuovan markkinoille myöhemmin sen omalla brändillä varustetun lukulaitteen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Google e-kirja
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

112.7.2011 22:03

No nyt uskaltaisin jo väittää, että on turhan tarkasti kopioitu kilpailevan mallin ulkonäköä. Googlella on muuten kohta näppinsä pelissä aivan kaikessa, kohta aloittavat varmaan Google-kumisaappaiden valmistuksen.

212.7.2011 22:44

Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.

313.7.2011 21:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.
Vaikka moni noita tabletvirityksiä eReaderina käyttääkin - ja monelle ne ovat aivan sama asia, niin pakko sanoa, että Kindlen sähköinen muste on ainoa matsku, jota suostuisin käyttämään oikean kirjan korvikkeena pidemmän päälle. 400-sivuisen kirjan lukeminen miltätahansa muulta kuin oikealta tai e-musteelta, vaikka sitten hyperduperamoledretina-näytöltä, vastaa lähinnä sähköshokkien listaamista CV:ssä kohtaan "harrastukset" :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto