AfterDawn: IT-alan uutiset

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 12.7.2011 15:25 Kommentteja (3)

Google yhteistyöhön lukulaitevalmistajan kanssa Hakukoneyhtiö Google on julkistanut yhteistyösopimuksen elektronisten kirjojen lukulaitteita valmistavan iRiverin kanssa. Yhteistyön myötä Google integroi oman e-kirjakauppansa iRiverin Story HD -laitteeseen. Tämä on ensimmäinen kerta kun Googlen eBook-alusta integroidaan lukulaitteeseen.
iRiverin Story HD:n ulkonäköä on verrattu Amazonin alkuperäiseen Kindleen, jossa vain on pronssilla värjätyt näppäimet. Story HD:n avulla käyttäjä voi ostaa e-kirjoja Googlen eBookstore-palvelusta suoraan laitteeseensa. Laitteesta on hyötyä erityisesti niille, jotka ovat tottuneet hankkimaan kirjansa Googlen kirjakaupasta.

Laite tulee myyntiin tämän tämän viikon lopussa. Vaatimattomien ominaisuuksien ansiosta laitteen hinta on onnistuttu painamaan alhaiselle tasolle (139,99 dollaria). Koska eBookstore toimii ainoastaan Yhdysvalloissa, niin suomalaiset kuluttajat eivät siitä kummemmin kostu.

Google kaipaa kipeästi muidenkin laitevalmistajien tukea sen kirjakaupalle ja pyytäkin heitä ottamaan yhteyttä sähköpostitse. Sopimuksen julkaisun jälkeen Googlen on spekuloitu tuovan markkinoille myöhemmin sen omalla brändillä varustetun lukulaitteen.

Tägit: Google e-kirja
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

112.7.2011 22:03

No nyt uskaltaisin jo väittää, että on turhan tarkasti kopioitu kilpailevan mallin ulkonäköä. Googlella on muuten kohta näppinsä pelissä aivan kaikessa, kohta aloittavat varmaan Google-kumisaappaiden valmistuksen.

212.7.2011 22:44

Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.

313.7.2011 21:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Muutaman vuoden kuluttua noi ereaderitkin pyörittää 1080p3D videoita vaivatta, Googlen storesta tietenkin.
Vaikka moni noita tabletvirityksiä eReaderina käyttääkin - ja monelle ne ovat aivan sama asia, niin pakko sanoa, että Kindlen sähköinen muste on ainoa matsku, jota suostuisin käyttämään oikean kirjan korvikkeena pidemmän päälle. 400-sivuisen kirjan lukeminen miltätahansa muulta kuin oikealta tai e-musteelta, vaikka sitten hyperduperamoledretina-näytöltä, vastaa lähinnä sähköshokkien listaamista CV:ssä kohtaan "harrastukset" :-)

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea OnePlus 6:n kamera saa kehuja – Tarkennus on tarkka ja nopea (17.7.2018 18:11)
Elisalla ja Telialla huippumyynteihin yltänyt OnePlus 6 saa suitsutusta valokuvaukseen erikoistuneelta DxO Labsilta. Puhelimen kamera saavutti DxOMark-testissä komeat 96 pistettä. OnePlussan ....
1 kommentti

Uutisarkisto