AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook kehittää omaa musiikkipalvelua

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 11.7.2011 10:53 Kommentteja (3)

Facebook kehittää omaa musiikkipalvelua Viime viikolla Facebook julkaisi Skypen kanssa yhteistyössä kehitetyn videopuheluominaisuuden. Sivuston laajentumista on kuitenkin tarkoitus jatkaa lähitulevaisuudessa uusille osa-alueille, nimittäin musiikkiin.
Kehitteillä olevan musiikkipalvelun (koodinimeltään Vibes) olemassaolon paljasti Jeff Rose omassa blogissaan. Hän havaitsi Facebookin videopuhelut mahdollistavan FacebookVideoCalling-1.jar-lisäosan lähdekoodissa seuraavan pätkän:

if (paramString.equals("com.facebook.vibes")) {
return this.window.getMember("MusicDownloadDialog");
}

Lähdekoodissa Facebook Video Calling -palveluun viitataan nimellä "Peeps", joten Vibes tuskin tulee olemaan musiikkipalvelun lopullinen nimi. Tieto ei tule varsinaisesti yllätyksenä, sillä jo toukokuun lopulla uutisoitiin Facebookin ja Spotifyn yhteistyöstä, jonka hedelmä Vibes mitä ilmeisimmin on. Forbesin mukaan Facebookin musiikkipalvelu toimii niissä maissa, joissa Spotifykin toimii. Tämän perusteella on ajateltu, että ominaisuus aiotaan julkaista samaan aikaan kun Spotify kertoo Yhdysvaltoihin rantautumisesta.

Tägit: Spotify Facebook
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

111.7.2011 16:04

no jes...211.7.2011 20:42

Mielenkiintoinen idea ja hiton isot firmat takana. Saa nähdä mitä tästä silti tulee.

312.7.2011 0:43

hmm nytkö spotify kaivaakin sitten sudenkuoppaa itselleen. Kun liittyy facebookin kanssa yhteen!Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto