TTVK syytteli professoria suotta tekijänoikeusrikoksesta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 8.7.2011 14:37 Kommentteja (38)

TTVK syytteli professoria suotta tekijänoikeusrikoksesta Keskisuomalainen uutisoi tämänpäiväisessä lehdessään Jyväskylän yliopiston kehityspsykologian professori Timo Ahosen tapauksesta, missä Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus (TTVK) syytti häntä 4000 musiikkikappaleen laittomasta jakamisesta. TTVK penäsi syyttömäksi osoittautuneelta Ahoselta 1300 euron sovittelumaksua.
Tiedon epäilyksi joutumisesta Ahonen sai toukokuussa, missä TTVK tuomitsi hänet kärkkäin sanavalinnoin syylliseksi. Ahonen oli varma ettei ollut jakanut musiikkikappaleita, kuten hänen väitettiin tehneen, ja otti sen vuoksi heti yhteyden TTVK:hon. Vakuuteltuaan syyttömyyttään, hän sai tylyn vastauksen: "Voisit tutkituttaa koneesi." Samalla TTVK vihjaili, että Ahonen olisi jakanut muutakin materiaalia tietokoneeltaan.

Ahosen yliopistokontakteista oli apua, sillä hän pystyi tutkituttamaan tietokoneensa pienin kustannuksin tietohallinnossa. Hän ajatteli, että jokin haittaohjelma olisi voinut jakaa tiedostoja hänen tietämättään. Tietohallinnon henkilökunta ei kuitenkaan löytänyt haittaohjelmia eikä 4000 musiikkikappaletta. TTVK pyysi asiaa anteeksi ja yritti saada Ahosen näkemään asian positiivisen puolen: "Nyt tiedätte varmuudella, mitä laajakaistasi kautta liikkuu ja mitä koneellasi on."Lopulta selvisi, että koko vyyhdin taustalla on Elisan inhimillinen erehdys. Teleoperaattori oli antanut vahingossa väärän henkilön yhteystiedot TTVK:lle. TTVK ja Elisa vakuuttavat, että tällaiset väärille henkilöille lähetetyt syytöskirjeet ovat erittäin harvinaisia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

38 kommenttia

18.7.2011 15:06

Lainaus:
"Voisit tutkituttaa koneesi."
Asiaa ajavan tulee varmistua siitä, että heidän tiedot pitävät kutinsa: TTVK:n olisi valituksen saadessaa pitänyt varmistua oman tietonsa paikkaansapitävyydestä yhteistyössä operaattorin kanssa.

Minusta TTVK:n harrastama "välinpitämättömyys" menee törkeyden puolelle. Törkeäksi siksi, että kyse on tietoisesta välinpitämättämyydestä.

Olisi hassua nähdä oikeusjuttu laittomasta uhkailusta sekä vahingonkorvausvaatimus laitteen tutkituttamista aiheutuneista kustannuksista! Tosin, kyseisen oikeusjutun kustannukset yhteiskunnalle olisivat varmasti tuhat kertaa suuremmat verrattuna siihen, mitä oikeusjutussa voisi irti saada..

28.7.2011 15:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Asiaa ajavan tulee varmistua siitä, että heidän tiedot pitävät kutinsa: TTVK:n olisi valituksen saadessaa pitänyt varmistua oman tietonsa paikkaansapitävyydestä yhteistyössä operaattorin kanssa.

Minusta TTVK:n harrastama "välinpitämättömyys" menee törkeyden puolelle. Törkeäksi siksi, että kyse on tietoisesta välinpitämättämyydestä.

Olisi hassua nähdä oikeusjuttu laittomasta uhkailusta sekä vahingonkorvausvaatimus laitteen tutkituttamista aiheutuneista kustannuksista! Tosin, kyseisen oikeusjutun kustannukset yhteiskunnalle olisivat varmasti tuhat kertaa suuremmat verrattuna siihen, mitä oikeusjutussa voisi irti saada..
Parempi siihen olisi kuitenkin saada jonkinlainen selkoa oikeuslaitoksen puolella. Vähentyisi varmaan huomattavasti se postin lähettely katsomatta asiaa tarkemmin. Saisivat kunnolla nokilleen. Se voisi sitten toimia motivaattorina rahoitusmallien uudistamiseen, kun sovittelut/oikeuskäsittelyt vetäis kokonaisuudessaan miinukselle noitten väärien syytösten vuoksi.

38.7.2011 15:35

TTVK on yhteiskuntamme syöpä

48.7.2011 15:49

Siis onko elisa sellainen operaattori, joka vasikoi omia asiakkaitaan? kaiken lisäksi vielä vahingossa vääriä, huippu firma!!

58.7.2011 15:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti foliomanne:
Siis onko elisa sellainen operaattori, joka vasikoi omia asiakkaitaan? kaiken lisäksi vielä vahingossa vääriä, huippu firma!!
ON....huomasin tässä kaverin koneella erikoisen ilmiön, latasin win xp sp3:sta ftp:nä ms:n servuilta ja katkeili ihmeellisesti ja syy selvisi elisa katkoi linjoja ettei verkko kuormittuisi...etttä sillai. Kyse oli siis kaverin linjasta.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

68.7.2011 15:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti foliomanne:
Siis onko elisa sellainen operaattori, joka vasikoi omia asiakkaitaan? kaiken lisäksi vielä vahingossa vääriä, huippu firma!![/quote
Tuli sitten tuplat...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.7.2011 @ 15:54

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

78.7.2011 16:02

Jaahas, samalla myönnettiin, että Elisa kyttää asiakkaittensa liikennettä. Onneksi vaihdoin äskettäin nettiliittymäni pois moiselta stasifirmalta.

88.7.2011 16:11

Tällainen tapaus on juuri niin suomalaista TO-mafiaa; Nyt TTVK toimii syyttäjänä, tuomarina ja valamiehistönä ja vielä operaattori on valjastettu antamaan tietojaan - joka sekin sählää. Missään vaiheessa kuitenkaan syytösiä ei tutki poliisi tai oikea oikeuslaitos joten oikeusturvaa ei ole - kuten nykyiseen maailmantyyliin kuuluu: maksat isosti tai tulee haaste.

Tällainen ei mene oikeustajuun että TTVK tai minkään TO-järjestön annetaan huseerata vapaasti eräänlaisena "laillisuusvalvojana" vain siksi että on TO-järjestö. Ja kukaan ei korvaa kustannuksia, pyydä anteeksi, vaan ikään kuin vinoiluna perään "nythän tiedät" ja kohde leimataan. Jumalattoman ylimielistä ja ehkä lain rajallakin(?) olevaa toimintaa.
Mielestäni Elisan ja TTVK:n pitäisi joutua vaikka oikeasti käräjille. Vain siksikin että saataisiin jotain ennakkotapauksen kaltaista jatkoa ajatellen ja saada jokin huomattava sanktio tästä toiminnasta.

98.7.2011 16:53

Lainaus:
Zeitsei
Jaahas, samalla myönnettiin, että Elisa kyttää asiakkaittensa liikennettä. Onneksi vaihdoin äskettäin nettiliittymäni pois moiselta stasifirmalta.
Niin,milläköön perusteella teit tuon päätelmän?

108.7.2011 18:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lainaus:
Zeitsei
Jaahas, samalla myönnettiin, että Elisa kyttää asiakkaittensa liikennettä. Onneksi vaihdoin äskettäin nettiliittymäni pois moiselta stasifirmalta.
Niin,milläköön perusteella teit tuon päätelmän?
Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä Elisaa pyydettiin luovuttamaan liittymän omistajan yhteystiedot TTVK:lle.

118.7.2011 18:46

Lainaus:
teppoI

Helsingin käräjäoikeuden päätöksellä Elisaa pyydettiin luovuttamaan liittymän omistajan yhteystiedot TTVK:lle.
Ja,sekö tekee että elisa "kyttää asiakkaitaan"? kerros operaattori joka ei näin tekisi tarvittavan tahon pyynnöstä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.7.2011 @ 18:50

128.7.2011 19:15
taatudi
Inactive

Helsingin käräjäoikeus siis käsi elisaa antamaan sen asiakkaan tiedot joka laittoi jakoo 4000 kappaletta? Ihan yhtäkkiä sai semmosen idean? Mistä ne esim tiesi että semmosia oli jaettu ja että oli elisan asiakas?138.7.2011 19:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taatudi:
Helsingin käräjäoikeus siis käsi elisaa antamaan sen asiakkaan tiedot joka laittoi jakoo 4000 kappaletta? Ihan yhtäkkiä sai semmosen idean? Mistä ne esim tiesi että semmosia oli jaettu ja että oli elisan asiakas?
Asia hoidettiin täysin normaalin proseduurin kautta: TTVK keräsi todistusmateriaalia (ruutukaappaus), minkä perusteella se pyysi käräjäoikeutta velvoittamaan Elisan luovuttamaan yhteystiedot itselleen. Elisa antoi tässä kohtaa väärät tiedot TTVK:lle.

148.7.2011 20:01

Miksi syytetty mainitaan nimellä, mutta syyttäjä piiloutuu lyhenteen TTVK:n taakse?

Vastuuhenkilöiden nimet esiin.

158.7.2011 20:03
taatudi
Inactive

Ok, eli toi ttvk kyttää meiän nettiliikennettä? Tai operaattorin liikennettä168.7.2011 20:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti teppoI:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti taatudi:
Helsingin käräjäoikeus siis käsi elisaa antamaan sen asiakkaan tiedot joka laittoi jakoo 4000 kappaletta? Ihan yhtäkkiä sai semmosen idean? Mistä ne esim tiesi että semmosia oli jaettu ja että oli elisan asiakas?
Asia hoidettiin täysin normaalin proseduurin kautta: TTVK keräsi todistusmateriaalia (ruutukaappaus), minkä perusteella se pyysi käräjäoikeutta velvoittamaan Elisan luovuttamaan yhteystiedot itselleen. Elisa antoi tässä kohtaa väärät tiedot TTVK:lle.

Eli ongelmallinen kohta on tämä, "RUUDUNKAAPPAUSKUVA" kukaan ei niin kuin ajatellut että jopa winukan omalla softalla tuota saa väärenneltyä miten tahtoo saati sitten kunnollisella kuvankäsittelysoftalla. Ompa luotettavaa..just just.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

178.7.2011 22:41

Kauan kestää, että joku tekee källin ja kaivaa jonkun TTVK:n työntekijän ip:n ja vähä photoshoppailee ja lähettää muokatun "kuvankaappauksen" jonnekki TTVK:n ylläpitämään vihjelaatikkoo ja ilman sen suurempaa tarkistelua TTVK hakee käräjäoikeudelta lupaa hankkia operaattorilta asiakkaan tiedot.

188.7.2011 23:07

Työtäänhän ne tosiaan vaan tekee.Näkemys erot varmaan poikkeaa tosin useimmilla uskallan olettaa.

199.7.2011 02:47

TVVK olisi oikeasti velvollinen maksamaan aiheuttamastaan henkisestä ahdistelusta Ahoselle korvauksia.
Tuntuu, että niillä on oikein kampanja kytätä kaikkia.
Tuolla politiikalla on saatu jo monet yleiset paikat hiljaiseksi musiikista, radiot soittaa jatkuvasti samoja kappaleita. Yms. Saakohan enää edes hautajaisissa veisata virsiä, kun teoston kravattikaula on kyttäämässä julkista musiikin esittämistä.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

209.7.2011 12:35

Lainaus:
"Ahonen oli varma ettei ollut jakanut musiikkikappaleita Xas-verkossa, kuten hänen väitettiin tehneen...."
Lainataanpas ksml:n artikkelia:

"Ahosta 4000 musiikkikappaleen levittämisestä internetin vertaisverkossa nimimerkillä Xas."

2110.7.2011 09:43

Jos minulle joku päivä tulee uhkauskirje mafialta haastan välittömästi oikeuteen laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta ja petoksen yrityksestä.

2210.7.2011 19:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Jos minulle joku päivä tulee uhkauskirje mafialta haastan välittömästi oikeuteen laittomasta uhkauksesta, kunnianloukkauksesta ja petoksen yrityksestä.
Ja oikeudessa myös syytä vedota siihen, että screenshottia ei voida pitää luotettavana todisteena, koska sellaisen saa väärennettyä ihan helposti, kerätkööt luotettavammat todisteet ensi kerralla.

2311.7.2011 00:54

Eiköhän kuitenkin ole aika luonnollista, että käräjäoikeus pitää TTVK:n kaltaisen järjestön esittämää ruudunkaappausta riittävän luotettavana todisteena siihen, että epäillyn tiedot voidaan vaatia operaattorilta. Ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä, että järjestön työntekijät väärentelisivät kuvia, vaikka se toki helppoa onkin. Se olisi käsittääkseni vieläpä rikollista, eikä kukaan tavallinen palkollinen varmaankaan rupea rikoksia työpaikkansa puolesta tekemään.

Pelkän ruudunkaappauskuvan perusteella tuskin vielä ketään Suomessa tuomittaisiin mistään, mutta todisteethan löytyvätkin (tai ovat löytymättä) epäillyn koneelta sitten jos niin pitkälle jutussa mennään.

2411.7.2011 13:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä, että järjestön työntekijät väärentelisivät kuvia, vaikka se toki helppoa onkin. Se olisi käsittääkseni vieläpä rikollista, eikä kukaan tavallinen palkollinen varmaankaan rupea rikoksia työpaikkansa puolesta tekemään.

Jaa, että todisteiden väärentäminen? Tietysti se on rikollista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.7.2011 @ 13:06

2511.7.2011 17:08

Maalaisjärki on tainnut TVVK:lta unohtua, Iät ja ajathan on kopioitu tuotteita. Sarjaan "Jo muinaiset kreikkalaiset."
Oikeasti kopiosuoja vain jarruttaa kehitystä.
Uusia innovaatioita on hankalampi kehittää kun kaikille on omat patentit,TVVK:t ja copyrightit.
Kekseliäs rakentelelisi niistä palikoista uuden hyvän tuotteen.Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

2611.7.2011 19:45

TVVK haluaa 'sopia' asiat ennen oikeussalia, tämä on TVVK:n kannalta järkevintä koska resursseja ei haluta tuhlata tuomioistuimissa tappelemiseen.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

2712.7.2011 15:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
TVVK haluaa 'sopia' asiat ennen oikeussalia, tämä on TVVK:n kannalta järkevintä koska resursseja ei haluta tuhlata tuomioistuimissa tappelemiseen.
Tällainen menettely vaikuttaa vahvasti rahastukselta kuin asioiden sopimiselta. Yksinkertaisesti kaikki tekijänoikeusjärjestöt ollaan luotu "pitämään" tekijänoikeuksista kiinni, mutta todellisuudessa ne vain ovat rahavirrassa olevia välikäsiä, jotka elättävät itsensä mielestäni moraalittomalla toiminnallaan. Jos keskityttäisiin palvelujen kehittämiseen, edullisuuteen ja yksinkertaisuuteen eikä käytettäisi resursseja piratismin vastaiseen taisteluun, niin todennäköisesti piratismi vähentyisi. Kyseisessä tapauksessa TVVK:n pitäisi maksaa Ahoselta vaatimansa summan (1 300 €) Ahoselle tuottamastaan vaivasta eikä pelkästään esittää anteeksipyyntöä ja "positiivisia" puolia asiasta.

2812.7.2011 23:23

Onko oikeasti näin että joku ruudunkaappaus riittää todisteeksi? Olisko jotain mistä voisi itse moisen väitteen tarkistaa?


Rape is never funny. Unless its a clown.

2912.7.2011 23:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Eiköhän kuitenkin ole aika luonnollista, että käräjäoikeus pitää TTVK:n kaltaisen järjestön esittämää ruudunkaappausta riittävän luotettavana todisteena siihen, että epäillyn tiedot voidaan vaatia operaattorilta. Ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä, että järjestön työntekijät väärentelisivät kuvia, vaikka se toki helppoa onkin. Se olisi käsittääkseni vieläpä rikollista, eikä kukaan tavallinen palkollinen varmaankaan rupea rikoksia työpaikkansa puolesta tekemään.

Pelkän ruudunkaappauskuvan perusteella tuskin vielä ketään Suomessa tuomittaisiin mistään, mutta todisteethan löytyvätkin (tai ovat löytymättä) epäillyn koneelta sitten jos niin pitkälle jutussa mennään.

Koska TTVK:ssa työskentelee ihmisiä jotka vahingossa tai tahallaan voivat tehdä vahinkoa ja haittaa tulisi myös heitä kohtaan kohdistaa riittävät sanktiot niissä tilanteissa joissa on toimittu väärin. On harvinaisen sinisilmäistä ajatella että TTVK toimisi kaikissa tilanteissa täysin oikein. Kyllähän poliisistakin, kuten myös kaikista ammattikunnista, löytyy tasaisin väliajoin henkilöitä jotka käyttävät asemaansa väärin. Osa tahallaan ja osa epähuomiossa. Tästä syystä myös tekijänoikeusjärjestöt sietäisivät saada tällaisissa väärissä syytöksissä esimerkiksi samansuuruisen sakon (joka meni tietysti Valtiolle) kuin olivat vaatimassa mikäli syyttäisivät viatonta ihmistä. Tästähän ei olisi TTVK:lle mitään harmia jos he toimivat "aina oikein" ja pakottaisi myös heitä tarkempaan työskentelyyn, kuten he perustelevat internetsensuuria ja muita visioitaan sillä ettei niistä ole "mitään haittaa niille jotka eivät riko lakia". Kotirauhan rikkominen poliisinkin toimesta on kuitenkin erittäin merkittävä peruslain vastainen toimenpide joka on syystäkin asetettu luvallisesti ainoastaan vakavissa rikoksissa. Kyse ei ole rikollisten suojelusta vaan yksityisyyden suojelusta.

3015.7.2011 19:27

"...väärän henkilön yhteystiedot..."

Todellinen IT-rikollinen nimenomaan käyttää vääriä tietoja mm. rekisteröityessään.

Toisekseen esim. IP-osoite ei ole riittävän varma yksilöivä tieto jonka perusteella voisi mistään syyttää tai puhumattakaan tuomita. (Ulkopuolinen murtautuja voi käyttää kenen tahansa nettiyhteyttä.)

TTVK:n kaltainen mafiatoiminta uhkailune ja kiristyksineen on juuri oikeusoppineidenkin tuomitsemaa markkinafasismia jossa yhteiskunnan viranomaisten toimivaltaa on annettu vääriin käsiin ulkopuolisille tahoille (kuten mm. parkkisakotus)...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

3115.7.2011 20:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti wipe2000:
Eiköhän kuitenkin ole aika luonnollista, että käräjäoikeus pitää TTVK:n kaltaisen järjestön esittämää ruudunkaappausta riittävän luotettavana todisteena siihen, että epäillyn tiedot voidaan vaatia operaattorilta. Ei kuitenkaan ole kovin todennäköistä, että järjestön työntekijät väärentelisivät kuvia, vaikka se toki helppoa onkin. Se olisi käsittääkseni vieläpä rikollista, eikä kukaan tavallinen palkollinen varmaankaan rupea rikoksia työpaikkansa puolesta tekemään.

Pelkän ruudunkaappauskuvan perusteella tuskin vielä ketään Suomessa tuomittaisiin mistään, mutta todisteethan löytyvätkin (tai ovat löytymättä) epäillyn koneelta sitten jos niin pitkälle jutussa mennään.
Tuo nyt oli kyllä vähän hatusta temapastu. "todisteet löytyvät epäillyn koneelta." Pitäisi ensin puhua koneilta, mulla on esim 2 läppäriä ja kaks PC:tä käytössä. Miksi, se on toinen kysymys.
Siksi ,että fixailen ja testaan systeemejä ja laittelen toisten koneita. Mutta jos tälläisissä jutuissa aletaan syyttelemään syyttömiä niin ,niin silloin ei asuta enää oikeusvaltiossa, ellei aiheettomista syytöksistä seuraa sanktioita syytteiden esittäjille.

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

3215.7.2011 21:05

Nämä ip-osoitteen perusteella tehdyt syytökset ovat naurettavia.
Sakkoja TTVK:lle!

3316.7.2011 03:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JamPS:
Nämä ip-osoitteen perusteella tehdyt syytökset ovat naurettavia.
Sakkoja TTVK:lle!
Niin onhan olemassa myös OpenDNS.....

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

3417.7.2011 18:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ysf:
Lainaus:
"Voisit tutkituttaa koneesi."
Olisi hassua nähdä oikeusjuttu laittomasta uhkailusta sekä vahingonkorvausvaatimus laitteen tutkituttamista aiheutuneista kustannuksista! Tosin, kyseisen oikeusjutun kustannukset yhteiskunnalle olisivat varmasti tuhat kertaa suuremmat verrattuna siihen, mitä oikeusjutussa voisi irti saada..
Ehdottomasti sellainen oikeusjuttu pitäisikin nähdä, jos minua perusteetta noin uhkailtaisiin niin kyllä siitä joutuisivat oikeuteen, TTVK on välinpitämätön tuohon suuntaan mutta ei varmasti ole jos heitä uhattaisiin, miksi kukaan muukaan olisi noin lepsu heitä kohtaan kuin ko. professori? Ja koneen omistajan syyttäminen muiden tekemistä rikoksistakaan (ts. waretus esim. henkilön omistamaa langatonta verkkoa käyttäen taikka haittaohjelman aikaansaannokset, jne., siis kaikki sellainen joka ei ole liittymän omistajan tekosia) on lievimmillään sanottuna niin törkeää että huhhuijaa vaan...


Peace & Love, Sir Robin
...sen tarvi olla niin justiinsa

3522.7.2011 17:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Työtäänhän ne tosiaan vaan tekee.Näkemys erot varmaan poikkeaa tosin useimmilla uskallan olettaa.
Niin, aivan kuten poliisikin vilauttaa virkamerkkiään päästäkseen raiskaan ja kuvaamaan alaikäisen.. "Työtäänhän ne vain tekee"??

3625.7.2011 03:32

Lainaus:
Koska TTVK:ssa työskentelee ihmisiä jotka vahingossa tai tahallaan voivat tehdä vahinkoa ja haittaa tulisi myös heitä kohtaan kohdistaa riittävät sanktiot niissä tilanteissa joissa on toimittu väärin.
Sitä vartenhan asia olisi tarkoitus ratkaista oikeudessa, että nähtäisiin, onko TTVK:n esittämä syytös oikea vaiko ei. Mikäli epäilty warettaja osoittautuu syyttömäksi, on tietysti mahdollista vaatia TTVK:lta korvauksia menetyksistään tai tehdä poliisille tutkintapyyntö TTVK:n toimista. Voi tosin olla, ettei siitä mitään todellista seuraa. Ehkä syyttömäksi itsensä tuntevan kannattaisikin repostella asiaa ennen oikeudenkäyntiä lehdissä, jotta voisi sitten vaatia korvauksia maineensa mustaamisesta!? Ja eiköhän TTVK:lle kuitenkin napsahda kummankin osapuolen oikeuskulut maksettavaksi, eli ihan ilmaiseksi eivät selviä, jos syytös paljastuu perusteettomaksi.

Ongelmahan tälläisissä tapauksissa on aina se, että toisella puolella on järjestö, jolla varmaankin on oikeuden mielestä hyvä maine ja varaa lähes mihin vaan, ja toisella puolella yleensä "tavallinen" kansalainen, jolle jo lakimiehen mahdolliset parin tonnin palkkiot yksinään ovat pelottava ajatus. Eikä varmaan ketään myöskään miellytä kaikki se vaiva, joka itsensä syyttömäksi todistamisesta aiheutuu. Siihenhän ei kukaan uskalla luottaa, ettei TTVK:n kaltaisen järjestön lakimiehen sujuva höpinä jo itsessään riitä vakuuttamaan oikeusistuinta, vaikka todisteet olisivatkin asiantuntijan mielestä riittämättömät. Harva tuomari kun on mikään it-asiantuntija.

3725.7.2011 04:18

Ja nyt tietysti voidellaan IT- taitamattomia lainsäätäjiä tekemään taas uusi laki, joka suosii Teoston kaltaisia rekisteröityjä yhdistyksiä.
esim. Minä latailen hyvin vähän mitään, koska voin katsoa tai kuunnella ne suoraan netistä ja uudempina versioina kuin mitä edes kaupasta H***n kalliilla löytyy.
Olenko siis se hurja merirosvo?


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

3821.11.2012 21:23

Joku todistettavasti syytön voisi tehdä rikosilmoituksen asiasta ja samalla palveluksen kansakunnalle. Poliisin asia on sitten selvittää onko joku mahdollisesti syyllistynyt rikokseen.

(Suomen) Rikoslaki

3 § (24.8.1990/769)
Kiristys

Joka muulla kuin 1 §:ssä tarkoitetulla uhkauksella pakottaa toisen luopumaan taloudellisesta edusta, johon rikoksentekijällä tai sillä, jonka puolesta hän toimii, ei ole laillista oikeutta, on tuomittava kiristyksestä sakkoon tai vankeuteen enintään kahdeksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.

4 § (24.8.1990/769)
Törkeä kiristys

Jos kiristyksessä

1) uhataan vakavanlaatuisella rikoksella, joka vaarantaisi toisen hengen tai terveyden tai aiheuttaisi huomattavaa vahinkoa toisen omaisuudelle,

2) rikoksentekijä käyttää häikäilemättömästi hyväksi toisen erityistä heikkoutta tai muuta turvatonta tilaa,

3) taloudellinen etu, josta toinen pakotetaan luopumaan, on erittäin arvokas tai

4) aiheutetaan rikoksen uhrille tämän olot huomioon ottaen erityisen tuntuvaa taloudellista vahinkoa

ja kiristys on myös kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä kiristyksestä vankeuteen vähintään neljäksi kuukaudeksi ja enintään neljäksi vuodeksi.

Yritys on rangaistava.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto