AfterDawn: IT-alan uutiset

Musiikkimyynti kasvaa nyt ensi kertaa sitten vuoden 2004

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 8.7.2011 12:14 Kommentteja (6)

Musiikkimyynti kasvaa nyt ensi kertaa sitten vuoden 2004 Tutkimusyhtiö Nielsenin keräämän datan perusteella musiikkimyynti kasvaa tänä vuonna – ensimmäistä kertaa sitten vuoden 2004. Suurin yksittäinen tekijä on musiikkimyynnin vilkastuminen online-palveluissa, kuten vaikkapa iTunesissa.
Tutkimuksen mukaan Yhdysvalloissa myytiin tämän vuoden alkupuoliskolla 155,5 miljoonaa albumia (fyysiset ja ladatut). Nousua viimevuotiseen ajanjaksoon on prosentin verran, mutta kun huomioidaan online-kaupoista ladatut yksittäiset kappaleet (Nielsen määrittelee 10 kappaletta = albumi), niin kasvua on jo 3,6 prosentin verran (221,5 miljoonaa albumia).

Yksittäisten kappaleiden latausmäärät kasvoivat Yhdysvalloissa 11 prosenttia 660,8 miljoonaan ja albumeiden latausmäärät kasvoivat vuorostaan 19 prosenttia noin 50 miljoonaan. Kokonaisuudessaan (albumit, singlet, musiikkivideot jne.) musiikkimyynti on kohonnut 8,5 prosenttia. Parhaimman kasvuluvun nappasi vinyyliäänitteet, joita myytiin 41 prosenttia enemmän kuin vuoden 2010 alussa.

Vaikka tutkimus koskeekin vain Yhdysvaltoja, niin myös globaalilla tasolla musiikkimyynti näyttäisi koskettaneen jo pohjaa.

Yhdysvaltalaisen musiikkiteollisuuden etuja ajavan NARM:n johtaja Jim Donio ottaa tiedon iloiten vastaan. Hän selittää kasvua LimeWiren sulkemisella ja uusilla laillisilla musiikkilataamoilla.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

18.7.2011 15:46

pah LimeWiren sulkemisella? Eihänn tuolta voinut ladata kuin roskaa, silloin kun se virallisesti oli pystyssä. Noh mutta kaippa tuo on ihan positiivinen asia. Vielä kun saatais albumien hinnat alas. Niin tääkin poika ostais levyjä taas.28.7.2011 19:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bodomed:
pah LimeWiren sulkemisella? Eihänn tuolta voinut ladata kuin roskaa, silloin kun se virallisesti oli pystyssä. Noh mutta kaippa tuo on ihan positiivinen asia. Vielä kun saatais albumien hinnat alas. Niin tääkin poika ostais levyjä taas.
Niimpä, hintoja alas niin niitä levyjä voisi ostaakin. 20e muutamasta kappaleesta ja levyn kansista, ei kiitos. Online kaupoista tulee halvemmalla, mutta siltikin hintaa on liikaa.

Define R4 / Asus Z87-A / i5-4670k / Crucial 2x4gb / GTX660 / RX-5300 / 2x F3 1TB / Crucial M4 / Eizo FS2333 / Mionix Naos 7000 / Sidewinder X4 / STR-DH520 + Cambridge Audio Minx Min 10 x5 + Boston Soundware XS Sub / Corsair Vengeance 1500 / Superlux HD330 & HD681B / G27 / PS3 / X360S

310.7.2011 2:01

kaupan laajeneminen on tällä hetkellä vain myyjistä kiinni. Liian usein myydään eioota. Ei tiedostot voi loppua. Niiden valmistaminen on helppoa ja halpaa. Edes uutta ei tarvitse taiteilla, kun vanhatkin kelpaa. Missä vika?

410.7.2011 2:01

kaupan laajeneminen on tällä hetkellä vain myyjistä kiinni. Liian usein myydään eioota. Ei tiedostot voi loppua. Niiden valmistaminen on helppoa ja halpaa. Edes uutta ei tarvitse taiteilla, kun vanhatkin kelpaa. Missä vika?

510.7.2011 2:02

kaupan laajeneminen on tällä hetkellä vain myyjistä kiinni. Liian usein myydään eioota. Ei tiedostot voi loppua. Niiden valmistaminen on helppoa ja halpaa. Edes uutta ei tarvitse taiteilla, kun vanhatkin kelpaa. Missä vika?

617.7.2011 17:04

Alusta asti mietein että miten artikkelin lopussa mahdetaan jonkun media/mafia järjestön sanoilla pistää myynnin kasvu piratisminvastaisen toiminnan ansioksi :D Ei tullut siis loppu artikkelista yllärinä, ja ymmärrettäväähän se on että nuo terroristit näin menettelevät vaikka tyhmempikin tajuaa ettei jonkun yksittäisen systeemin sulkeminen piratismin määrään mitenkään vaikuta (etenkin kyse ei edes ole bittorrent protokollan/palveluiden täydellinen esto jolla sentään voisi jotain vaikutusta, vaikka pientä, saada aikaan - siis jos se olisi mahdollista) ;)

Eihän sitä nyt haluta antaa vahingossakaan ihmisille mielikuvaa että musiikkibisneksen tulojen menetykset tai menestykset olisivat oikeasti kytköksissä piratismiin bisnekselle kohtalokkaissa määrin :)


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
5 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto