AfterDawn: IT-alan uutiset

Suomalaiselokuvan repliikit ohjattiin Skypen välityksellä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 30.6.2011 17:56 Kommentteja (5)

Suomalaiselokuvan repliikit ohjattiin Skypen välityksellä Paljon mediahuomiota saaneen suomalaisen Dr Professor's Thesis of Evil -animaatioelokuvan pääroolihahmojen vuorosanat äänitettiin eilen Torontossa. Poikkeukselliseksi elokuvan tekee se, että ohjaus tehtiin Oulusta käsin Skypen välityksellä.
Skypeä käytettiin myös aiemmin keväällä, jolloin sivuroolihahmojen repliikit nauhoitettiin San Franciscossa. Dr Professor -elokuva haluttiin suunnata kansainvälisille markkinoille, mitä varten suomalaisten näyttelijöiden esittämien roolihahmojen suihin tarvittiin ammattitason englanninkielisten ääninäyttelijöiden lausumat repliikit. Skypen ansiosta äänitysten ohjaus voitiin hoitaa reaaliaikaisesti ja mahdollisimman pienellä budjetilla.

Elokuva kertoo Dr Professor -nimisestä superpahiksesta, joka on menettänyt intohimonsa pahuuksien tekemiseen. Hän on maailman juhlituin superpahis, ja huomaa pian jääneensä mediasirkuksen sekä idolistatuksensa vangiksi. Tajuttuaan tämän hän päättää ottaa kohtalonsa takaisin omiin käsiinsä.

Pari vuotta tehty elokuva on tarkoitus julkaista Internetissä tänä syksynä. Elokuva on ensimmäinen Internetiä pääkanavanaan käyttävä suomalainen elokuva, joka on saanut rahoitusta Elokuvasäätiöltä. Teaserin voi käydä katsomassa elokuvan verkkosivuilta.

Tägit: elokuva Skype
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

130.6.2011 18:21

Eikä laatu kärsinyt yhtään?

230.6.2011 19:48

Megamind oli huippu, toivottavasti tämäkin.

330.6.2011 21:51

Voisi mainita myös uusi tekniikka (motion novel) millä tämä on tehty. Ohjaajan lyhyt elokuva Usvapuro on myös laadukas ja löytyy kokonaisuudessaan vimeossa ja myös oululaisen Mors subitan uusi video sermon on vidgrenin käsialaa. Kannattaa tutustua, tyylitajuinen kaveri ja toivottavasti nähdään tulevaisuudessa paljon elokuvia porukalta...


430.6.2011 23:20

@tomppa12
ehkä itse nauhoitusta kuitenkaan ei suoritettu skypen yli :)

530.6.2011 23:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JokinPaha:
@tomppa12
ehkä itse nauhoitusta kuitenkaan ei suoritettu skypen yli :)
Aa.. Eipä tullut mieleenikään. ;D

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto