AfterDawn: IT-alan uutiset

TTVK huolissaan jaettavien musiikkimäärien kasvusta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 29.6.2011 10:22 Kommentteja (34)

TTVK huolissaan jaettavien musiikkimäärien kasvusta Tekijänoikeuden tiedotus- ja valvontakeskus on huolestunut yksittäisten käyttäjien jakamien tiedostomäärien kasvusta. TTVK:n mukaan järjestö kohtaa kuukausittain tapauksia, joissa käyttäjällä on esimerkiksi DC++ -ohjelman jakokansioissa saatavilla useita tuhansia tai jopa kymmeniä tuhansia musiikkitiedostoja.
Isoissa jakotapauksissa TTVK on hakenut oikeudelta päätöstä, jonka perusteella palveluntarjoaja velvoitetaan katkaisemaan jakajan Internet-yhteys. Keväällä tapauksia on ollut kuusi, joista kolme päätyi liittymän katkaisuun oikeuden päätöksellä ja loput soviteltiin muilla tavoin. Keskeyttämispäätös on irronnut oikeudelta esimerkiksi 15 000 musiikkikappaleen jakamisesta.

TTVK:n toiminnanjohtaja Antti Kotilainen muistuttaa, että palveluiden ylläpitäjiä kohdanneiden isojen tuomioiden lisäksi myös suuria määriä musiikkia jakavat voivat joutua vastuuseen.

Vaikka suuri osa viime vuosina puiduista oikeustapauksista keskittyy nimenomaan DC++ -sovelluksen käyttäjiin ja palveluiden ylläpitäjiin, TTVK:n mukaan myös BitTorrent-sovelluksen käyttäjiä valvotaan.

TTVK:n mukaan musiikin lailliset latauskeinot ovat nykyisin niin kattavia, että piratismiin ei pitäisi olla syitä.

Tägit: piratismi TTVK
Edellinen Seuraava  

34 kommenttia

129.6.2011 10:57

"TTVK:n mukaan musiikin lailliset latauskeinot ovat nykyisin niin kattavia, että piratismiin ei pitäisi olla syitä."

Keskimääräisesti 10€/albumi 1,3€/kappale... Spotifyn tapasia vaan enemmän niin "piratismi" saataisiin kukistettua.

229.6.2011 11:21

Yksinkertainen keino on tehdä TTVK:lle jäljittäminen mahdottomaksi.
1. Esimerkiksi käyttämällä VPN-palveluita https://ipredator.se/?lang=en voi latailla torrentteja ja dc-hubeilla jakaa mitä vain eikä jää mitenkään kiinni. 2. Tai sitten lataa suoraan sivuilta, esimerkiksi www.rlslog.net. 3. Käyttää newsgroup palveluita. TTVK:n on mahdoton saada yhtään ketään kiinni, jotka käyttävät jotain noista kolmesta keinosta. Tilanne on se, että TO-mafian peli on nyt lopullisesti menetetty ja to-mafia on hävinnyt eikä se voi enään yhtään mitään. Ihmiset voivat warettaa niin paljon kuin huvittaa jäämättä kiinni. Tätä tilannetta on moni odottanut ja se on ollut jo pitkään mahdollista. Tämä tilanne on muttanut tämän taistelun pysyvästi to-mafia on jo ajat sitten hävinnyt ja ei voi enään yhtään mitään nettipiraateille.

Ainoat henkilöt, joita TTVK pystyy seuraamaan ovat ne, jotka eivät ole suojautuneet mitenkään. Niitä myös TTVK vie oikeuteen, katkoo nettiyhteydet tai laittavat uhkailukirjeen maksa 3000 euroa tai joudut oikeuteen. Ylimpänä mainittuja keinoja käyttävät henkilöille TTVK ei voi yhtään mitään. VPN-palvelut myös ohittavat heittämällä automaattisesti kaikki sensuuri estot. Eli vaikka TTVK saisi piratebayn sensuroitua sen ohittaa todella helposti VPN-palveluilla automaattisesti tai netistä löytyvillä proxyillä, joita on tuhansia ja ne ovat ilmaisia. TTVK:lla ei ole mitään keinoa enään estää tai saada nettipiraatteja kiinni, jotka suojautuvat.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2011 @ 11:51

329.6.2011 11:27

"TTVK:n mukaan musiikin lailliset latauskeinot ovat nykyisin niin kattavia, että piratismiin ei pitäisi olla syitä."

Onko se niin paljon parempi sitten, että rahat menevät ulkomaalaisiin verkkokauppoihin? Ei sillä, että niidenkään kokoelmat olisivat mitenkään erityisen kattavia.

Tekijänoikeusjärjestöt perivät jo nyt rahaa musiikista, joka ei kuulu heidän valvontansa alaisuuteen, joten eikö voitaisi vaan perustaa musiikkiin keskittynyt torrent-palvelu, jolta saa kuukausimaksua vastaan ladata kaikkae, mitä siellä jaetaan.

Laillisena tällaisen palvelun kattavuus nousisi hetkessä korkeammaksi kuin minkään musiikkiverkkokaupan, kun vainohahraiset waretontut voisivat kipata kaiken musiikkinsa jakoon.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2011 @ 11:29

429.6.2011 12:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Yksinkertainen keino on tehdä TTVK:lle jäljittäminen mahdottomaksi.
1. Esimerkiksi käyttämällä VPN-palveluita https://ipredator.se/?lang=en voi latailla torrentteja ja dc-hubeilla jakaa mitä vain eikä jää mitenkään kiinni. 2. Tai sitten lataa suoraan sivuilta, esimerkiksi www.rlslog.net. 3. Käyttää newsgroup palveluita. TTVK:n on mahdoton saada yhtään ketään kiinni, jotka käyttävät jotain noista kolmesta keinosta. Tilanne on se, että TO-mafian peli on nyt lopullisesti menetetty ja to-mafia on hävinnyt eikä se voi enään yhtään mitään. Ihmiset voivat warettaa niin paljon kuin huvittaa jäämättä kiinni. Tätä tilannetta on moni odottanut ja se on ollut jo pitkään mahdollista. Tämä tilanne on muttanut tämän taistelun pysyvästi to-mafia on jo ajat sitten hävinnyt ja ei voi enään yhtään mitään nettipiraateille.

Ainoat henkilöt, joita TTVK pystyy seuraamaan ovat ne, jotka eivät ole suojautuneet mitenkään. Niitä myös TTVK vie oikeuteen, katkoo nettiyhteydet tai laittavat uhkailukirjeen maksa 3000 euroa tai joudut oikeuteen. Ylimpänä mainittuja keinoja käyttävät henkilöille TTVK ei voi yhtään mitään. VPN-palvelut myös ohittavat heittämällä automaattisesti kaikki sensuuri estot. Eli vaikka TTVK saisi piratebayn sensuroitua sen ohittaa todella helposti VPN-palveluilla automaattisesti tai netistä löytyvillä proxyillä, joita on tuhansia ja ne ovat ilmaisia. TTVK:lla ei ole mitään keinoa enään estää tai saada nettipiraatteja kiinni, jotka suojautuvat.
Vaikka sota on hävitty nettipiraatteja vastaan, jotka ns. "suojautuvat" taistelu nettipiratismia vastaan tulee jatkumaan. Uusia lakeja on tulossa, jotka tulevat pakottamaan suomalaiset ISP:t estämään pääsy sivuistoille, jotka rikkovat tekijänoikeuksia esimerkkinä piratebay. Lisäksi vaikka suurin osa nettipiraateista ns. "suojautuu" eikä heitä saa kiinni mitenkään. Vielä kuitenkin osa nettipiraateista, jotka eivät ns. "suojaudu" mitenkään ja heitä saadaan kiinni.

Tekniikka on kehittynyt siten, että millään lakimuutoksella ei enään pystytä "suojautuvia" nettipiraatteja estämään tai saamaan kiinni. VPN-palvelut ja Seedbox-palvelut, jotka ovat rekisteröity väärennetyillä tai keksityillä henkilötiedoilla. Ei kyseisiä henkilöitä pysty saamaan kiinni. Suorat latauspalvelut, kuten zyan tekstissä mainitut rlslog palveluiden kaltaiset sivustot niidenkään käyttäjiä ei pystytä saamaan kiinni. Ainoa keino on yrittää estää suomalaisten pääsy kyseisille sivuistoille. Myös suomalaisten tekemät laittomat sivustot tai torrent sivustot, joiden serverit sijaitsevat esimerkiksi Venäjä, Ukraina tai offshore maissa. Kaiken lisäksi sivustot on yleensä avattu väärennetyillä tai keksityillä henkilötiedoilla ja maksut hoidettu prepaid credit card. Ei heitäkään pysty jäljittämään. Newsgroupin käyttäjiä ei myöskään pysty saamaan kiinni.

Eniten meitä tekijänoikeusjärjestön työntekijöitä huolestuttaa tämän kaltaiset sivustot ja kommentit
http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10287
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2011 @ 12:29

529.6.2011 13:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Yksinkertainen keino on tehdä TTVK:lle jäljittäminen mahdottomaksi.
1. Esimerkiksi käyttämällä VPN-palveluita https://ipredator.se/?lang=en voi latailla torrentteja ja dc-hubeilla jakaa mitä vain eikä jää mitenkään kiinni. 2. Tai sitten lataa suoraan sivuilta, esimerkiksi www.rlslog.net. 3. Käyttää newsgroup palveluita. TTVK:n on mahdoton saada yhtään ketään kiinni, jotka käyttävät jotain noista kolmesta keinosta.
Näistä keinoista täytyy vain saada enemmän ihmisille tietoa jaetuksi. Suurin osa kun ei tällaisista mitään tajua, jolloin mafia pääsee ahdistelemaan. Itse ainakin pyrin jakamaan tietoisuutta missä vaan toiminkin. Samaa suosittelen kaikille asioihin perehtyneille. Tässähän puolustetaan ihmisoikeuksia mielivaltaa vastaan.

629.6.2011 17:18

Tuo 2. vaihtoehto, että lataa suoraan sivuilta, jäi hieman mietityttämään kun en päässyt kyseiselle sivustolle selaimen sanoessa sen olevan täynnä. No hetken googlailtuani löysin scenesource sivuston. Kuuluuko kyseinen sivusto samaan kategoriaan rlslogin kanssa, vai miten homma menee? Onko tuolta scenesourcesta sitten ns. turvallista latailla?

729.6.2011 20:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jampt:
Tuo 2. vaihtoehto, että lataa suoraan sivuilta, jäi hieman mietityttämään kun en päässyt kyseiselle sivustolle selaimen sanoessa sen olevan täynnä. No hetken googlailtuani löysin scenesource sivuston. Kuuluuko kyseinen sivusto samaan kategoriaan rlslogin kanssa, vai miten homma menee? Onko tuolta scenesourcesta sitten ns. turvallista latailla?
Kunhat et viruksia tai mitään lataile, niin eipä nuo TTVK:n apinat tuolta mitään todisteita saa. Se on tietysti toinen asia jos sivusto raidataan ja logit saadaan talteen, mutta silloinkin lataaminen on pelkkä rike.

edit: tuo BT-käyttäjien valvominen on kiinnostava väite. Veikkaisin, että odottavat jonkun julkaisevan näkyvällä nickillä ja omalla IP:llä paljon relluja TPB:hin.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2011 @ 21:00

829.6.2011 21:29

Lainaus:
Isoissa jakotapauksissa TTVK on hakenut oikeudelta päätöstä, jonka perusteella palveluntarjoaja velvoitetaan katkaisemaan jakajan Internet-yhteys.

On se kumma kun TTVK:ta ei kiinnosta ihmisoikeudet ollenkaan. Ihmiset eivät ole minkäänarvoisia elleivät tuota heille rahaa. Nuppi voisikin tekijänoikeusjärjestöjen edustajana kertoa miksi tekijänoikeusjärjestöt eivät välitä ihmisoikeuksista?
http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/06/07/yk_internet-yhteyden_katkaisu_perusoikeuksien_vastaista
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2011 @ 21:30

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

929.6.2011 21:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Eniten meitä tekijänoikeusjärjestön työntekijöitä huolestuttaa tämän kaltaiset sivustot ja kommentit
Muistakaahan ihmiset että hänkin tekee vain työtään, jätetään ne turhat voimasanat käyttämättä ja pysytään muutenkin asiallisuuksissa. (kuten tähänkin asti)

Vaikka nyt ei mikään kyselytunti olekkaan niin kysyn kuitenkin. Onko teillä mitään kohtuuden tajua? Onko järkevää vaatia normaalilta tallaajalta tuollaisia summia kun eivät kuitenkaan pysty niitä maksamaan?

Helpompaa olisi tuomita ihminen elinkautiseen, vapautuisi sentään velattomana miehenä/naisena ~12 vuoden jälkeen. Eikä tarvitsisi elää esimerkiksi 3,6
tai 2 miljoonan velkavankeudessa 15 vuotta.

EDIT: nupille vielä; ymmärrän toki jos et näihin kysymyksiin voi/saa vastata. Sinulla on kuitenkin lojaalisuusvelvoite työnantajaasi kohtaan. Ai että olisi mukava saada itse toiminnanjohtaja afterdawnilaisten haastateltavaksi. *vinkvink* ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2011 @ 22:00

Säännöt
Ubuntu is an African word meaning "I cant configure Debian"
Kun raportoit tuplaketjua, laita ketjun URL mukaan raporttiin, helpottaa elämää. :)
"Poliisilla on asiakas oikeassa ja pamppu vasemmassa."

1029.6.2011 23:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kalle76:
"TTVK:n mukaan musiikin lailliset latauskeinot ovat nykyisin niin kattavia, että piratismiin ei pitäisi olla syitä."

Keskimääräisesti 10€/albumi 1,3€/kappale... Spotifyn tapasia vaan enemmän niin "piratismi" saataisiin kukistettua.
Spotifyssa saat kuunnella 10 tuntia/kk ja 5 kertaa yhtä kappaletta, todella loistava palvelu siis eikö? ;)

Peräänkuuluttaisinkin nyt niitä ilmaisia palveluita jollainen Spotify oli aiemmin joka suoraan söi piraatit käyttäjiksi jolloin musiikin waretus loppui monelta täysin.

Suomalaiset mafialaiset voisivat pistää pystyyn oman palvelun jossa olisi vain suomalaista musiikkia, hinta 0€/kk niin ongelma ratkaistu.

Toisaalta ne joilla on jaossa tuhansia kappaleita taitavat saada siitä jotain tyydytystä joten siihen ei auttaisi ilmaiset palvelut.

edit: ja tuohon bittorrent valvontaan ei voi muuta sanoa kuin että siinähän valvovat, harvalla on kymmentä torrenttia enempää auki kerralla ja suomalaisia torskailijoita lienee sen satatuhatta, siitä vaan yhteyksiä katkomaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.6.2011 @ 23:39

1130.6.2011 2:50

TTVK:n "toiminnanjohtaja" pelkää oletettavasti valtansa menettämistä, jonka hän on jo menettänyt.
Nykyiset menetelmät ovat jo paljon kehittyneempiä kuin silloin kuin nauhoitettiin kasettimankalta toiselle.
Silloinkin lähetyksiin valittiin "johtajien" omat suosikkikappaleet, kuten tänä päivänä radion musiikissa. Idioottimaista, että jotkut samat kappaleet soivat jatkuvasti, ja tietysti teosto korvauksilla.(Pistän yleensä radion kiinni)
Eikö ole huippumainosta yhtiölle tai esittäjälle jos joku kappaletta viitsii kuunnella/kopioida. Ei siinä ole keneltäkään mitään pois.
Ei TVVK:n standardi tee kenestäkään pidettyä, ja sitä ei teosto ole kai kenellekään ollut. Viimeisimmät "vitsit", että taksissa ei saa kuunnella musikkia, tai kirkossa ei saa enää laulaa virsiä ilman teosto maksua.
Hyvästä teoksesta mielelläni maksan, mutta en TTVK:lle, vaan tekijöille.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

1230.6.2011 9:13

En ymmärrä mitä yhteyden katkaisu sitten oikein vaikuttaa kun kerran ärrältä saa pre paid mokkuloita... Vähän ehkä peleissä haittaa muutoin ei."History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1330.6.2011 9:43

Kotilaisen opin mukaan kaikki valtion hänelle kustantamat kouluissa opettajilta saamansa tiedot eli saamat neuvot olisivat kopioita.
Hänhän tässä on nostanut kissan pöydälle.
Eikun Kotilainen esimerkkitapauksena oikeuteen ja maksamaan kaikki kopiot mitä kouluissa on saanut.
Ne ovat olleet sentään oikeita kuluja, eikä jotkut pilvessä leijuvat tiedostokopiot.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

1430.6.2011 10:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti himpo:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kalle76:
"TTVK:n mukaan musiikin lailliset latauskeinot ovat nykyisin niin kattavia, että piratismiin ei pitäisi olla syitä."

Keskimääräisesti 10€/albumi 1,3€/kappale... Spotifyn tapasia vaan enemmän niin "piratismi" saataisiin kukistettua.
Spotifyssa saat kuunnella 10 tuntia/kk ja 5 kertaa yhtä kappaletta, todella loistava palvelu siis eikö? ;)

Peräänkuuluttaisinkin nyt niitä ilmaisia palveluita jollainen Spotify oli aiemmin joka suoraan söi piraatit käyttäjiksi jolloin musiikin waretus loppui monelta täysin.

Tai sitten voi maksaa sen opiskelijankin budjettiin mahtuvan 10€ kuussa ja kuunnella niin paljon kuin huvittaa, hyvällä laadulla. Saa sitten samalla yhteensopivaan kännykkäänkin Spotifyn joten musat kulkee mukanakin jos ei halua biisejä ostaa itselleen.

Minua eivät latauspalvelut juuri innosta. Valikoimasta harvoin lyötyy tuntemattomampaa kamaa (esim. aasialaiset bändit) ja hinnat ovat korkeat, jos ottaa huomioon, että ei saa edes kivoja kansia ja kiekkoa levyhyllyn koristeeksi. Monesti myös tiedostojen siirtäminen ja toistaminen on tehty kohtuuttoman hankalaksi.

Isompi ongelma on leffojen ja sarjojen lataus. Niille ei ole mitään oikeasti hyvää laillista vaihtoehtoa tarjolla, jos haluaisi katsoa esim. sarjoja sitä mukaa, kun ne ilmestyvät jenkeissä. Telkkariin ne tulevat usein jopa vuoden viiveellä, striimauspalveluissa taas "HD"-laatukin on parhaimmillaan DVD-tasoa. Ei luulisi olevan vaikeaa tuoda markkinoille P2P tekniikkaan perustuvaa kuukausi tai (siedettävää, lue: ei 10€/kpl) kertamaksullista palvelua, josta saisi ladattua videotiedostoja sopivaan formaattiin (esim. MP4) pakattuna kunnon 720p-laadulla. Ilmeisesti mediayhtiöiden ahneus, tekniikkakammoisuus ja sopimusten vammaisuus (maakohtaisuudet internetissä = fail) estävät tämän?

1530.6.2011 11:13

Niin.
Ostaisitko vaikkapa auton tai asunnon perehtymättä ensin tuotteeseen, jota sinulle markkinoidaan?
Netin kautta markkinoitava tuote on käsitettävä osana mainontaa, jossa kuluttaja pääsee arvioimaan tuotetta.
Mikäli tuote on räkättirastaan tasoista, hurjasti markkinoitua, en takuulla osta.
Mikäli tuote on asiallista ja minun mukaista ostan tietysti sen.
Muuten...
Kuinka moni haluaisi lentää lentokoneella, jossa olisi käyttöjärjestelmä nimeltä microsoft. "sovellus on suorittanut laittoman toiminnon ja se suljetaan". Tultaisiin alas ja lujaa...


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

1630.6.2011 12:56

Niillä joilla rlslog.net ei toimi kannattaa kokeilla muita vastaavia sivustoja joista voi latailla suoraan eikä jaa mitään. Alla koko lista.

http://www.xmarks.com/topic/scene_releases

171.7.2011 15:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Yksinkertainen keino on tehdä TTVK:lle jäljittäminen mahdottomaksi.
1. Esimerkiksi käyttämällä VPN-palveluita https://ipredator.se/?lang=en voi latailla torrentteja ja dc-hubeilla jakaa mitä vain eikä jää mitenkään kiinni. 2. Tai sitten lataa suoraan sivuilta, esimerkiksi www.rlslog.net. 3. Käyttää newsgroup palveluita. TTVK:n on mahdoton saada yhtään ketään kiinni, jotka käyttävät jotain noista kolmesta keinosta. Tilanne on se, että TO-mafian peli on nyt lopullisesti menetetty ja to-mafia on hävinnyt eikä se voi enään yhtään mitään. Ihmiset voivat warettaa niin paljon kuin huvittaa jäämättä kiinni. Tätä tilannetta on moni odottanut ja se on ollut jo pitkään mahdollista. Tämä tilanne on muttanut tämän taistelun pysyvästi to-mafia on jo ajat sitten hävinnyt ja ei voi enään yhtään mitään nettipiraateille.

Ainoat henkilöt, joita TTVK pystyy seuraamaan ovat ne, jotka eivät ole suojautuneet mitenkään. Niitä myös TTVK vie oikeuteen, katkoo nettiyhteydet tai laittavat uhkailukirjeen maksa 3000 euroa tai joudut oikeuteen. Ylimpänä mainittuja keinoja käyttävät henkilöille TTVK ei voi yhtään mitään. VPN-palvelut myös ohittavat heittämällä automaattisesti kaikki sensuuri estot. Eli vaikka TTVK saisi piratebayn sensuroitua sen ohittaa todella helposti VPN-palveluilla automaattisesti tai netistä löytyvillä proxyillä, joita on tuhansia ja ne ovat ilmaisia. TTVK:lla ei ole mitään keinoa enään estää tai saada nettipiraatteja kiinni, jotka suojautuvat.
Vaikka sota on hävitty nettipiraatteja vastaan, jotka ns. "suojautuvat" taistelu nettipiratismia vastaan tulee jatkumaan. Uusia lakeja on tulossa, jotka tulevat pakottamaan suomalaiset ISP:t estämään pääsy sivuistoille, jotka rikkovat tekijänoikeuksia esimerkkinä piratebay. Lisäksi vaikka suurin osa nettipiraateista ns. "suojautuu" eikä heitä saa kiinni mitenkään. Vielä kuitenkin osa nettipiraateista, jotka eivät ns. "suojaudu" mitenkään ja heitä saadaan kiinni.

Tekniikka on kehittynyt siten, että millään lakimuutoksella ei enään pystytä "suojautuvia" nettipiraatteja estämään tai saamaan kiinni. VPN-palvelut ja Seedbox-palvelut, jotka ovat rekisteröity väärennetyillä tai keksityillä henkilötiedoilla. Ei kyseisiä henkilöitä pysty saamaan kiinni. Suorat latauspalvelut, kuten zyan tekstissä mainitut rlslog palveluiden kaltaiset sivustot niidenkään käyttäjiä ei pystytä saamaan kiinni. Ainoa keino on yrittää estää suomalaisten pääsy kyseisille sivuistoille. Myös suomalaisten tekemät laittomat sivustot tai torrent sivustot, joiden serverit sijaitsevat esimerkiksi Venäjä, Ukraina tai offshore maissa. Kaiken lisäksi sivustot on yleensä avattu väärennetyillä tai keksityillä henkilötiedoilla ja maksut hoidettu prepaid credit card. Ei heitäkään pysty jäljittämään. Newsgroupin käyttäjiä ei myöskään pysty saamaan kiinni.

Eniten meitä tekijänoikeusjärjestön työntekijöitä huolestuttaa tämän kaltaiset sivustot ja kommentit
http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10287
Lainaus:
Uusia lakeja on tulossa, jotka tulevat pakottamaan suomalaiset ISP:t estämään pääsy sivuistoille...
SANANVAPAUS ei salli tuollaista sensuuria ja siten lait ovat laittomia kansainvälisissä ihmisoikeustuomioistuiomissa tai EU:ssa.

Sivustojen avulla kun voi jakaa myös laillista materiaalia, ja niin tehdään jo nytkin (mm. Linux ja kohuvideoita mm. mielenosoituksista). Anonyymi jakelu ja julkaisu on myös sananvapautta puolustavien aktivistien tärkeä työkalu. Väärennetyt henkilötiedotkin ovat hyvä "henkivakuutus"...

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

181.7.2011 19:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

SANANVAPAUS ei salli tuollaista sensuuria ja siten lait ovat laittomia kansainvälisissä ihmisoikeustuomioistuiomissa tai EU:ssa.

Sivustojen avulla kun voi jakaa myös laillista materiaalia, ja niin tehdään jo nytkin (mm. Linux ja kohuvideoita mm. mielenosoituksista). Anonyymi jakelu ja julkaisu on myös sananvapautta puolustavien aktivistien tärkeä työkalu. Väärennetyt henkilötiedotkin ovat hyvä "henkivakuutus"...
Voi miten tekopyhää puhetta. Ei sananvapaus muka salli nettipiraattien yhteyksien katkomista tai jäljittämistä. Onneksi Suomen laki kuitenkin sallii molemmat ja uusi laki tulee sensuroimaan kaikki tekijänoikeuksia rikkovat "piraattisivustot". Ei mikään laki suojele rikollisia, varsinkaan tekijänoikeusrikollisia.

191.7.2011 19:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Voi miten tekopyhää puhetta. Ei sananvapaus muka salli nettipiraattien yhteyksien katkomista tai jäljittämistä. Onneksi Suomen laki kuitenkin sallii molemmat ja uusi laki tulee sensuroimaan kaikki tekijänoikeuksia rikkovat "piraattisivustot". Ei mikään laki suojele rikollisia, varsinkaan tekijänoikeusrikollisia.

Sensuurilaki ei tule voimaan koska se on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa jonka 12§ kuuluu seuraavanlaisesti:
"Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."

Jos nuppi ei tiennyt niin mikään säädetty laki ei saa olla ristiriidassa perustuslain kanssa

201.7.2011 19:48

Lainaus:
koska se on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa jonka 12§ kuuluu seuraavanlaisesti:
"Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."
Jos cpenter83 väite pitäisi paikkansa ei ihmisiltä voisi katkoa nettiyhteyksiä. Nettiyhteyksien katkaiseminen näyttäisi olevan perustuslain vastaista tuon pykälän perusteella. Aika moni tekijänoikeuslain pykälä näyttäisi olevan perustuslain vastainen. Silti sillä ei ole yhtään mitään vaikutusta. Suomessahan internetyhteys on kirjattu myös perusoikeudeksi oikein lakiin, vaan siitä huolimatta nettipiraateilta katkeavat yhteydet. "Lex Karpela" lakikin on siten perustuslain vastainen tai ristiriidassa cpenter83 mukaan? Kovin moni ei uskonut, että "Lex Karpela" menisi läpi ja cpenter83 olisi voinut siitäkin kirjoittaa, kuinka perustuslain vastainen se on. No käytäntö kuitenkin osoittaa aivan toista. Lex Karpela on ollut pitkään voimassa ja nettipiraateilta katkotaan nettiyhteyksiä. Samalla tavalla, kuin Lex Karpela meni läpi tulee uusi sensuurilaki menemään läpi. Satojentuhansien eurojen korvaukset oikeudessa nettipiratismista ovat arkipäivää Suomessa. Teosto kerää korvauksia Teostoon kuulumattomilta, eikä maksa heille, jos he eivät ole Teoston jäseniä. Teosto kerää hyvitysmaksua vaikka tallentaisi vain omia tiedostoja. Kaikki muka perustuslain vastaisia? Kuitenkin kaikki nämä asiat ovat arkipäivää olleet jo useita useita vuosia Suomessa, eikä muutosta ole tulossa. Ainoa muutos mikä tulee on maksut suurenevat ja tekijänoikeuslait kiristyvät. Mitä on tapahtunut jo vuosia.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/06/03/finreactor-tuomittu_satoja_tuhansia_korvauksia_15_vuotta_velkavankeutta

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/05/31/tietokone_piraattisivustot_estetaan_kohta_lain_voimalla

cpenter83 ja muut voivat miettiä miten tämä kaikki on mahdollista onhan Suomi oikeusvaltio, siten tämä on mahdollista! Tekijänoikeuslait tulevat vain kovenemaan tulevaisuudessa samoin korvaukset.

ps. En ole mikään artisti ollut pitkään aikaan, olen tekijänoikeusjärjestön työntekijä, joka saa palkkaa työstään. Johon kuuluu 95% nettipiraattien jäljittäminen. 5% muuta kuten vaikka ihmisten valistaminen eri keskustelupalstoilla. Olen tehnyt muusikkia ja tuottanut sitä ammattikseni ja silloin suutuin nettipiraateista niin paljon, että hain töihin tekijänoikeusjärjestöön jäljittämään/valistamaan nettipiraatteja ja siitä tuli sitten kokopäivä työ pikkuhiljaa ajan kanssa. Musiikkia en enää tuota enkä tee edes harrastuksena, koska aika ei riitä, eikä musiikilla elä tai sen tuottamisella.

Cpenter83 ja muut voisi yrittää tehdä, jotain asialle, jos lait eivät miellytä. Jotain käytännön asioita, koska suunsoittamisella ei saa mitään aikaiseksi, sen tietää jokainen. Jos haluaa muutosta on toimittava ja tehtävä asian eteen muuten mitään muutosta ei tapahdu. Esimerkiksi Kreikassa kansa menee yleislakkoon, jos jokin ei miellytä ja lakkoilevat eli tekevät käytännön asioita, joilla saavat sitten muutosta aikaan. Suomessa vaan soitetaan suuta tekemättä asialle yhtään mitään. Ei mikään ihme ettei mikään muutu.

Esimerkiksi piraattiliiton vastapuolen nimimerkki pekka tekee edes jotain asialle ja jos kaikki nettipiraatit "suojautuisivat" ei ketään heistä saataisi enään kiinni. http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10287

Vähemmän töitä meille tekijänoikeusjärjestöjen työntekijöille, jos kaikki nettipiraatit "suojautuisivat" ja nettipiraatit voisivat sitten piilossa jatkaa rauhassa rikollista harrastustaan/toimintaansa jäämättä kiinni.

On erittäin turhauttavaa saada kiinni nettipiraatteja, koska noin 90% heistä jatkaa nettipiratismia tuomiosta ja korvauksista huolimatta. Mikä pahinta suurin osa heistä lopettaa kaiken tekijänoikeusmateriaalin ostamisen lopullisesti. Turhauttavaa jäljittää samoja henkilöitä uudestaan ja uudestaan, koska he eivät lopeta nettipiratismia ja mikä pahinta he eivät osta yhtään mitään.

Onneksi ensi kuun alusta siirryn muihin työtehtäviin, kuin nettipiraattien jäljittäminen. Paljon nuorempi henkilö saa paikkani ja toivottavasti hän saa paljon nettipiraatteja kiinni. Jatkan työtä tekijänoikeusjärjestössä mutta erinlaisessa toimenkuvassa. Ensi viikolla alkaa onneksi kuukauden loma. Olenkin loman tarpeessa 47-vuoden iässä kesälomaa arvostaa paljon perheen vaimon ja lasten kanssa. Mökkeilyä ja matkustamista ja muuta mukavaa. Vastapuolelle täytyy antaa tunnustusta myös nimimerkki zya:lle, jonka kanssa meillä on ollut napit vastakkain jo useita vuosia. Aina eri näkemykset tekijänoikeus asioista, silti keskustelu on pysynyt asiallisena menemättä henkilökohtaisuuksiin. Nyt kun on nähnyt tekniikan kehityksen niin täytyy myöntää, että nimimerkki zya ennusti oikein, että nettipiraatteja on mahdoton saada kiinni jos he "suojautuvat". Zya myös ennustit ajat sitten, että nettipiraatit tulevat voittamaan sodan "to-mafiaa" vastaan ja olit oikeassa molemmissa asioissa, mutta vain "suojautuvat" nettipiraatit voittavat muut jäävät kiinni. Myös monet muut ovat olleet aivan oikeassa, jotka "puolustaneet nettipiratismia".

Suomessa noin 1.2 miljoonaa ihmistä harrastaa nettipiratismia enemmän tai vähemmän. Tuon kun saimme selville tiesimme, että peli on menetetty. Nykyinen taistelu nettipiraatteja vastaan on ollut vain viivytystaistelua, jossa mahdollisimman monelle nettipiraateille koitetaan aiheuttaa niin paljon taloudellista "vahinkoa" korvausten muodossa, kuin mahdollista. Tämä tapahtuu siten, että direct connect ja torrent käyttäjä haastetaan oikeuteen, jossa tuomitaan maksamaan todella suuria korvauksia. Hitaat oikeudenkäynnit kuitataan todella suurilla korvauksilla. Toinen tapa on sitten "maksa 3000 euroa tai haastamme sinut oikeuteen" direct connect käyttäjille. Tätä tapaa käytetään myös bittorrent käyttäjille mutta, koska he levittävät vähemmän kerralla on summa 500-1000 euroa tai haastamme sinut oikeuteen. Toistaiseksi kaikki nettipiraatit ovat suostuneet "maksa tai joudut oikeuteen" tyylisissä tapauksissa maksamaan. Tämä on erittäin nopea ja helppo tapa kerätä rahaa useilta nettipiraateilta ja siksi suosittu. Lisäksi maksamiseen suostuva allekirjoittaa salassapitosopimuksen, ettei vuoda näitä maksukirjeitä julkisuuteen. Tai joutuu maksamaan todella tuntuvia korvauksia sopimuksen rikkomisesta puhutaan kymmenistätuhansista euroista.

Noin 200 ihmistä vuosittain maksaa näitä "maksa tai joudut oikeuteen". Kaikki oikeudenkäynneistä tuomituista korvauksista sekä "maksa tai joudut oikeuteen" tapauksista saaduista rahoista menevät tekijänoikeusjärjestöjen toiminnan jäljittämis sekä oikeuteen haastamis kulujen rahoittamiseen ja yhtään euroa ei tilitetä taitelijoille. Eli näillä rahoilla rahoitetaan uusia oikeudenkäyntejä sekä nettipiraattien jäljittämistä ja kiinni saamista. Kolmas seikka on se, että suurin osa nettipiraateista on varattomia. Eli heiltä ei saa rahaa "maksa tai haastamme sinut oikeuteen" tavalla. Siksi heidät viedään suoraan oikeuteen ja valtio maksaa kaiken. Valtio maksaa aivan kaiken tekijänoikeusjärjestöjen sekä varattoman tuomitun oikeudenkäyntikulut ja tuomitut korvaukset, jotka varattomalle nettipiraatille tulevat. Valtio karhuaa kaikkia näitä rahoja tuomitulta varattomalta nettipiraatilta ulosoton kautta takaisin 15-vuotta kunnes velka vanhenee.

Zya kirjoitat hyvin ja muiden kannattaisi lukea tarkemmin tekstejäsi. Olet monessa asiassa ollut enemmän kuin oikeassa ja aikaasi edellä. Nimimerkki zya kiitokset sinulle asiallisesta väittelystä useiden vuosien ajan. Vaikka emme todennäköisesti koskaan tule olemaan samaa mieltä tekijänoikeusasioissa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2011 @ 00:22

211.7.2011 20:13

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Jos cpenter83 väite pitäisi paikkansa ei ihmisiltä voisi katkoa nettiyhteyksiä. Suomessahan internetyhteys on kirjattu perusoikeudeksi oikein lakiin, vaan siitä huolimatta nettipiraateilta katkeavat yhteydet.

Ymmärrätkö eroa asioissa perustuslaki ja perusoikeudet

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Samalla tavalla, kuin Lex Karpela meni läpi tulee uusi sensuurilaki menemään läpi. Satojentuhansien eurojen korvaukset oikeudessa nettipiratismista ovat arkipäivää Suomessa. Kaikki muka perustuslain vastaisia?

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/06/03/finreactor-tuomittu_satoja_tuhansia_korvauksia_15_vuotta_velkavankeutta

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/05/31/tietokone_piraattisivustot_estetaan_kohta_lain_voimalla

cpenter83 ja muut voivat miettiä miten tämä kaikki on mahdollista onhan Suomi oikeusvaltio, siten tämä on mahdollista!

En ole sanonut ettei nettipiratismi olisi lainvastaista ja nopalla heitetyt korvaukset perustuslain vastaisia mutta vapaan tiedon saamisen estäminen on. Varsinkin koska "tekijänoikeusrikkomuksia tekevät sivut" on täysin epämääräinen määritelmä. Onko Facebook tekijänoikeuksia rikkova sivusto koska joillain saattaa olla kuvia joihin heillä ei ole oikeuksia? Onko Youtube tekijänoikeuksia rikkova sivusto? Entäs Google tai tämä foorumi, johon joku rikollinen tehdä lainvastaisia lainauksia tekstistä johon hänellä ei ole oikeuksia? Suosittelen muuttamaa esimerkiksi Pohjois-Koreaan jos noin ahdistaa tämä vapaa maa.


Tiedustelinkin jo yksityisviestillä johon herra Nuppi ei suostunut vastamaan joten pyydän nyt näin julkisesti että kun olet kertonut olevasi musiikintekijä joka on katkera "suurille" menetyksilleen nettipiratismin myötä niin olisiko sinussa niin paljon munaa ja selkärankaa että kerrot millaisia "taide"teoksia olet väsännyt että kaikki tämän foorumin halukkaan osaavat boikoitoida noin ahdasmielisen ja yksinkertaisen ihmisen tuotoksia jolle raha on perusarvoja ja vapautta tärkeämpää.

221.7.2011 21:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Tiedustelinkin jo yksityisviestillä johon herra Nuppi ei suostunut vastamaan joten pyydän nyt näin julkisesti että kun olet kertonut olevasi musiikintekijä joka on katkera "suurille" menetyksilleen nettipiratismin myötä niin olisiko sinussa niin paljon munaa ja selkärankaa että kerrot millaisia "taide"teoksia olet väsännyt

Tämä olisi tosiaan mielenkiintoista tietää. Kultturiväellä kun tuntuu olevan mielenkiintoisia käsityksiä "oikeuksistaan", mm käydä toisten kukkarolla taiteen nimissä.
http://gurumarkkinointi.fi/2010/12/27/kulttuurivaki-kerjaa/

231.7.2011 21:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
ps. En ole mikään artisti, olen tekijänoikeusjärjestön työntekijä, joka saa palkkaa työstään. Johon kuuluu 95% nettipiraattien jäljittäminen. 5% muuta kuten vaikka ihmisten valistaminen eri keskustelupalstoilla.

Mitäs nämä herran kommentit sitten ovat?
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Itse musiikintekijänä olen herännyt karuun todellisuuteen. Netissä on paljon tekemääni musiikkia ja niitä kopioidaan surutta ilmaiseksi. Vaikka olenkin tekijänoikeusjärjestöille ilmoittanut asiasta. Musiikkia ei vain saada pois sieltä netistä millään. Sitä musiikin kopiointia ilmaiseksi ei saada loppumaan myöskään. Siksi olenkin luovuttanut, koska on aivan turha taistella tuulimyllyjä vastaan.

sekä
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Musiikin tekeminen ja tuottaminen on ammattini, josta saan elantoni. En todellakaan ota kevyttä kantaa vaan olen useiden vuosien aikana todennut, että laitonta kopiointia ei saada loppumaan. Sitä ei saada edes vähenemään, vaan se kasvaa jatkuvasti. Sen takia olen luovuttanut, koska tuulimyllyjä vastaan on turha taistella.

iskikö dementtia, skitsofrenia? Vai oliko tuokin vain sitä valehtelua, vääristelyä ja laitonta uhkailua mitä suurin osa viesteistäsi sisältää?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Cpenter83 voisi yrittää tehdä, jotain asialle, jos lait eivät miellytä. Jotain käytännön asioita, koska suunsoittamisella ei saa mitään aikaiseksi, sen tietää jokainen. Jos haluaa muutosta on toimittava ja tehtävä asian eteen muuten mitään muutosta ei tapahdu. Esimerkiksi Kreikassa kansa menee yleislakkoon, jos jokin ei miellytä ja lakkoilevat eli tekevät käytännön asioita, joilla saavat sitten muutosta aikaan. Suomessa vaan soitetaan suuta tekemättä asialle yhtään mitään. Ei mikään ihme ettei mikään muutu.

Mistä sinä tiedät mitä minä teen ja kuka minä olen?

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
On erittäin turhauttavaa saada kiinni nettipiraatteja, koska noin 90% heistä jatkaa nettipiratismia tuomiosta ja korvauksista huolimatta. Mikä pahinta suurin osa heistä lopettaa kaiken tekijänoikeusmateriaalin ostamisen lopullisesti. Turhauttavaa jäljittää samoja henkilöitä uudestaan ja uudestaan, koska he eivät lopeta nettipiratismia ja mikä pahinta he eivät osta yhtään mitään. Onneksi ensi kuun alusta siirryn muihin työtehtäviin, kuin nettipiraattien jäljittäminen. Paljon nuorempi henkilö saa paikkani ja toivottavasti hän saa paljon nettipiraatteja kiinni. Ensi viikolla alkaa onneksi kuukauden loma. Olenkin loman tarpeessa 47-vuoden iässä kesälomaa arvostaa paljon perheen vaimon ja lasten kanssa. Mökkeilyä ja matkustamista ja muuta mukavaa.

Jos turhauttaa niin vaihda alaa, esimerkiksi Puolustusvoimat tarjoaa "työtä jolla on tarkoitus" ;)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.7.2011 @ 21:39

241.7.2011 22:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti zya:
Niillä joilla rlslog.net ei toimi kannattaa kokeilla muita vastaavia sivustoja joista voi latailla suoraan eikä jaa mitään. Alla koko lista.

http://www.xmarks.com/topic/scene_releases
Sellaista olen kuullut että paljon uusia äänitiedostoja löytyy ,kun ensin hakee (zyan liskistäkin löytyy) orlydb.com tietokannasta uusia scenejulkaisuja. Seuraavana kopioi mp3-julkaisun tiedostonimen kokonaan ja pasteaa sen googleen...

noscript ja adblock firefoxille kannattaa olla asennettuna.

251.7.2011 23:16

Onkohan jollakin nuppi sekaisin, kun tuli oikeuden päätös että teoston ravintolamusiikista perimät, joitain vuosia sitten tehdyt satojen prosenttien nostot menivät nurin ja varmaan tulee nyt käräjät siitä miten nämä laittomat teosto-maksut palautetaan.
Kuulostaa koko teosto mafialta, kaikkine toimineen.
Fiksut keksikää parempi systeemi, jolla taiteilija saa oikeasti korvauksen, eikä se kierrä mafian kautta.
Itse asiassa teosto on syypää siihen, että musiikkia kopioidaan.
Johan sitä tehtiin 40 vuotta sitten kasettimankoilla.
Ahneus, eikä oikeudenmukaisuus taitaa olla päivän sana.
Nupille hyviä loma ja eläkepäiviä. Toivottavasti olet saanut teostolta riittävästi valuuttaa viettää laatuaikaa lomillasi rahoilla, jotka kuuluisivat taiteilijoille.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 1.7.2011 @ 23:20

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

261.7.2011 23:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
eikä musiikilla elä tai sen tuottamisella.[/i]
=) Jos musiikki on hyvää niin se myy. Jos ei myy, niin vika selvästi piratismissa...

Huonoa musiikkiahan ei ole olemassa, esim. antti tuiskukin on nii taiteellista et jää Michelangelon töherrykset sikstuksen kappelin katossa toiseks.
Jos jokin näyttää paskalta, haisee paskalta ja totta vie kuulostaa paskalta niin sitä se sitten on. Turha sitä kiillottaa.

Huvittaa vaan tuo että: tiedetään ongelma -> sitä ei voida ratkaista.

Oisko aika kompromisseille?

Kansalle sitä mitä kansa haluaa

272.7.2011 0:07

Postaanpa tähän nyt erään pienen firman pomon haastattelupätkän, saman kuin erääseen toiseen uutiskommenttini äskettäin. On nimittäin ihan asiapuhetta...
Kohdasta 3:30 eteenpäin:
http://www.youtube.com/watch?v=87pevh2Q0hg

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2011 @ 00:09

282.7.2011 0:53

Olipa täyttä asiaa.
Vanha teoria on myydä tavaraa hemmetin kalliilla ja vähän ja saada siten tulosta, tai sitten myydä mahdollisimman paljon tuotetta kaikille halvalla, ja tulos on jopa huomattavasti parempi.
Esimerkkinä tuo angry birds, joka on laajentunut koko maailmaan, ja jota saa ladattua kännykkään ja koneelle ilmaiseksi.
Tuin neljällä eurolla yritystä, varaamalla Rio version PC:lle.
Kun tuntuu, että kaikki mukulat pitävät siitä. Ja senkin takia, kun tilasin säkillisen sen pehmoleluja kiinasta. Kaikki meni käsistä, ja minä lahjoitin ne tenaville ja vähän vanhemmillekin. Tosin riita meinasi tulla.
Minä maksan hyvästä tuotteesta, mutta en halua, että joka paikka vaan rupeaa rahastajia vilisemään, ja joka asiassa.
Teosto yrittää kaikin tavoin linnottautua jonnekin dinosaurusaikaan.
Nyt ne mafioosot ovat todella helisemässä tuon hovioikeuden päätöksen jälkeen. (löytyy uutiset osiosta)
Siellä taitaa olla pieni paniikki.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

292.7.2011 8:09
Mitäh
Vahvistamaton

Onionin ja kuuden proxin takaa... Mä lataan.
Onnitelut TTVKlle.

302.7.2011 14:14

Vaikuttaako Piratismiin musiikin ylihinta? Se että ostan musiikkia niin maksusta vähintään 50% pitäisi mennä artistille jonka musiikkia ostan eikä millekkään Mafialle joka vain maksaa johdolleen ylisuuria palkkoja etc etuisuuksia...
Mafia saa miljoonan mutta tekijä saa siitä ehkä 10T€ ja loput menee "kuluihin" ...


i7-5930k 4.4GHz Water Cooled / 32Gb / GTX 980 / 512Gb SSD / +16Tb in Server /
http://www.riceracing.net/Gallery/ Maalämpöä 16.01.2013 lähtien. ISÄ 05.09.2011 23:17

312.7.2011 18:08

Niin toisten töillä eläviä kravattimiehiä, jotka ahneudessaan ja vallanhimossaan itse asiassa ovat itse tuhoamassa media-alaa.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

326.7.2011 20:00

Eli .. " the nuppi"
Kiteytti siis asian seuraavasti? olkaa te ja eläkää rauhassa ja olkaa kriminaaleja suomessa kunhan peitättä jälkenne että meidän ei tarvitse siitä huolehtia.

3323.7.2011 11:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti avthein:

SANANVAPAUS ei salli tuollaista sensuuria ja siten lait ovat laittomia kansainvälisissä ihmisoikeustuomioistuiomissa tai EU:ssa.

Sivustojen avulla kun voi jakaa myös laillista materiaalia, ja niin tehdään jo nytkin (mm. Linux ja kohuvideoita mm. mielenosoituksista). Anonyymi jakelu ja julkaisu on myös sananvapautta puolustavien aktivistien tärkeä työkalu. Väärennetyt henkilötiedotkin ovat hyvä "henkivakuutus"...
Voi miten tekopyhää puhetta. Ei sananvapaus muka salli nettipiraattien yhteyksien katkomista tai jäljittämistä. Onneksi Suomen laki kuitenkin sallii molemmat ja uusi laki tulee sensuroimaan kaikki tekijänoikeuksia rikkovat "piraattisivustot". Ei mikään laki suojele rikollisia, varsinkaan tekijänoikeusrikollisia.


Antaisko tuo nuppi osoitteensa, niin käytäs näyttään sille lakikirjaa ja perustuslakia hieman..

3423.7.2011 11:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nuppi:
Lainaus:
koska se on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa jonka 12§ kuuluu seuraavanlaisesti:
"Jokaisella on sananvapaus. Sananvapauteen sisältyy oikeus ilmaista, julkistaa ja vastaanottaa tietoja, mielipiteitä ja muita viestejä kenenkään ennakolta estämättä."
Jos cpenter83 väite pitäisi paikkansa ei ihmisiltä voisi katkoa nettiyhteyksiä. Nettiyhteyksien katkaiseminen näyttäisi olevan perustuslain vastaista tuon pykälän perusteella. Aika moni tekijänoikeuslain pykälä näyttäisi olevan perustuslain vastainen. Silti sillä ei ole yhtään mitään vaikutusta. Suomessahan internetyhteys on kirjattu myös perusoikeudeksi oikein lakiin, vaan siitä huolimatta nettipiraateilta katkeavat yhteydet. "Lex Karpela" lakikin on siten perustuslain vastainen tai ristiriidassa cpenter83 mukaan? Kovin moni ei uskonut, että "Lex Karpela" menisi läpi ja cpenter83 olisi voinut siitäkin kirjoittaa, kuinka perustuslain vastainen se on. No käytäntö kuitenkin osoittaa aivan toista. Lex Karpela on ollut pitkään voimassa ja nettipiraateilta katkotaan nettiyhteyksiä. Samalla tavalla, kuin Lex Karpela meni läpi tulee uusi sensuurilaki menemään läpi. Satojentuhansien eurojen korvaukset oikeudessa nettipiratismista ovat arkipäivää Suomessa. Teosto kerää korvauksia Teostoon kuulumattomilta, eikä maksa heille, jos he eivät ole Teoston jäseniä. Teosto kerää hyvitysmaksua vaikka tallentaisi vain omia tiedostoja. Kaikki muka perustuslain vastaisia? Kuitenkin kaikki nämä asiat ovat arkipäivää olleet jo useita useita vuosia Suomessa, eikä muutosta ole tulossa. Ainoa muutos mikä tulee on maksut suurenevat ja tekijänoikeuslait kiristyvät. Mitä on tapahtunut jo vuosia.

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/06/03/finreactor-tuomittu_satoja_tuhansia_korvauksia_15_vuotta_velkavankeutta

http://fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2011/05/31/tietokone_piraattisivustot_estetaan_kohta_lain_voimalla

cpenter83 ja muut voivat miettiä miten tämä kaikki on mahdollista onhan Suomi oikeusvaltio, siten tämä on mahdollista! Tekijänoikeuslait tulevat vain kovenemaan tulevaisuudessa samoin korvaukset.

ps. En ole mikään artisti ollut pitkään aikaan, olen tekijänoikeusjärjestön työntekijä, joka saa palkkaa työstään. Johon kuuluu 95% nettipiraattien jäljittäminen. 5% muuta kuten vaikka ihmisten valistaminen eri keskustelupalstoilla. Olen tehnyt muusikkia ja tuottanut sitä ammattikseni ja silloin suutuin nettipiraateista niin paljon, että hain töihin tekijänoikeusjärjestöön jäljittämään/valistamaan nettipiraatteja ja siitä tuli sitten kokopäivä työ pikkuhiljaa ajan kanssa. Musiikkia en enää tuota enkä tee edes harrastuksena, koska aika ei riitä, eikä musiikilla elä tai sen tuottamisella.

Cpenter83 ja muut voisi yrittää tehdä, jotain asialle, jos lait eivät miellytä. Jotain käytännön asioita, koska suunsoittamisella ei saa mitään aikaiseksi, sen tietää jokainen. Jos haluaa muutosta on toimittava ja tehtävä asian eteen muuten mitään muutosta ei tapahdu. Esimerkiksi Kreikassa kansa menee yleislakkoon, jos jokin ei miellytä ja lakkoilevat eli tekevät käytännön asioita, joilla saavat sitten muutosta aikaan. Suomessa vaan soitetaan suuta tekemättä asialle yhtään mitään. Ei mikään ihme ettei mikään muutu.

Esimerkiksi piraattiliiton vastapuolen nimimerkki pekka tekee edes jotain asialle ja jos kaikki nettipiraatit "suojautuisivat" ei ketään heistä saataisi enään kiinni. http://www.piraattiliitto.org/uutiset/2011/04/piratismin-ruotsalaiset-voimahahmot-falkvinge-ja-sunde-suomessa#comment-10287

Vähemmän töitä meille tekijänoikeusjärjestöjen työntekijöille, jos kaikki nettipiraatit "suojautuisivat" ja nettipiraatit voisivat sitten piilossa jatkaa rauhassa rikollista harrastustaan/toimintaansa jäämättä kiinni.

On erittäin turhauttavaa saada kiinni nettipiraatteja, koska noin 90% heistä jatkaa nettipiratismia tuomiosta ja korvauksista huolimatta. Mikä pahinta suurin osa heistä lopettaa kaiken tekijänoikeusmateriaalin ostamisen lopullisesti. Turhauttavaa jäljittää samoja henkilöitä uudestaan ja uudestaan, koska he eivät lopeta nettipiratismia ja mikä pahinta he eivät osta yhtään mitään.

Onneksi ensi kuun alusta siirryn muihin työtehtäviin, kuin nettipiraattien jäljittäminen. Paljon nuorempi henkilö saa paikkani ja toivottavasti hän saa paljon nettipiraatteja kiinni. Jatkan työtä tekijänoikeusjärjestössä mutta erinlaisessa toimenkuvassa. Ensi viikolla alkaa onneksi kuukauden loma. Olenkin loman tarpeessa 47-vuoden iässä kesälomaa arvostaa paljon perheen vaimon ja lasten kanssa. Mökkeilyä ja matkustamista ja muuta mukavaa. Vastapuolelle täytyy antaa tunnustusta myös nimimerkki zya:lle, jonka kanssa meillä on ollut napit vastakkain jo useita vuosia. Aina eri näkemykset tekijänoikeus asioista, silti keskustelu on pysynyt asiallisena menemättä henkilökohtaisuuksiin. Nyt kun on nähnyt tekniikan kehityksen niin täytyy myöntää, että nimimerkki zya ennusti oikein, että nettipiraatteja on mahdoton saada kiinni jos he "suojautuvat". Zya myös ennustit ajat sitten, että nettipiraatit tulevat voittamaan sodan "to-mafiaa" vastaan ja olit oikeassa molemmissa asioissa, mutta vain "suojautuvat" nettipiraatit voittavat muut jäävät kiinni. Myös monet muut ovat olleet aivan oikeassa, jotka "puolustaneet nettipiratismia".

Suomessa noin 1.2 miljoonaa ihmistä harrastaa nettipiratismia enemmän tai vähemmän. Tuon kun saimme selville tiesimme, että peli on menetetty. Nykyinen taistelu nettipiraatteja vastaan on ollut vain viivytystaistelua, jossa mahdollisimman monelle nettipiraateille koitetaan aiheuttaa niin paljon taloudellista "vahinkoa" korvausten muodossa, kuin mahdollista. Tämä tapahtuu siten, että direct connect ja torrent käyttäjä haastetaan oikeuteen, jossa tuomitaan maksamaan todella suuria korvauksia. Hitaat oikeudenkäynnit kuitataan todella suurilla korvauksilla. Toinen tapa on sitten "maksa 3000 euroa tai haastamme sinut oikeuteen" direct connect käyttäjille. Tätä tapaa käytetään myös bittorrent käyttäjille mutta, koska he levittävät vähemmän kerralla on summa 500-1000 euroa tai haastamme sinut oikeuteen. Toistaiseksi kaikki nettipiraatit ovat suostuneet "maksa tai joudut oikeuteen" tyylisissä tapauksissa maksamaan. Tämä on erittäin nopea ja helppo tapa kerätä rahaa useilta nettipiraateilta ja siksi suosittu. Lisäksi maksamiseen suostuva allekirjoittaa salassapitosopimuksen, ettei vuoda näitä maksukirjeitä julkisuuteen. Tai joutuu maksamaan todella tuntuvia korvauksia sopimuksen rikkomisesta puhutaan kymmenistätuhansista euroista.

Noin 200 ihmistä vuosittain maksaa näitä "maksa tai joudut oikeuteen". Kaikki oikeudenkäynneistä tuomituista korvauksista sekä "maksa tai joudut oikeuteen" tapauksista saaduista rahoista menevät tekijänoikeusjärjestöjen toiminnan jäljittämis sekä oikeuteen haastamis kulujen rahoittamiseen ja yhtään euroa ei tilitetä taitelijoille. Eli näillä rahoilla rahoitetaan uusia oikeudenkäyntejä sekä nettipiraattien jäljittämistä ja kiinni saamista. Kolmas seikka on se, että suurin osa nettipiraateista on varattomia. Eli heiltä ei saa rahaa "maksa tai haastamme sinut oikeuteen" tavalla. Siksi heidät viedään suoraan oikeuteen ja valtio maksaa kaiken. Valtio maksaa aivan kaiken tekijänoikeusjärjestöjen sekä varattoman tuomitun oikeudenkäyntikulut ja tuomitut korvaukset, jotka varattomalle nettipiraatille tulevat. Valtio karhuaa kaikkia näitä rahoja tuomitulta varattomalta nettipiraatilta ulosoton kautta takaisin 15-vuotta kunnes velka vanhenee.

Zya kirjoitat hyvin ja muiden kannattaisi lukea tarkemmin tekstejäsi. Olet monessa asiassa ollut enemmän kuin oikeassa ja aikaasi edellä. Nimimerkki zya kiitokset sinulle asiallisesta väittelystä useiden vuosien ajan. Vaikka emme todennäköisesti koskaan tule olemaan samaa mieltä tekijänoikeusasioissa.
"nuppi" olet itsekkin sen huomannut että perustuslaki on vain perustuslaki ja kaikki jotka haluaa pyyhkii perustuslailla perseensä ja täten ovat demokratian vastaisia anarkisteja. En usko että menee kauan kun nupilta ja nupin kaltaisilta menee ns. nuppi. Kannattaisi varmaan alkaa katseleen puolen sekunnin välein selän taakseen..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
2 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
4 kommenttia
Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin (8.12.2018 11:57)
Apple on julkaissut uuden version suomalaisen Bedditin kehittämästä unisensorista. Beddit Sleep Monitor 3.5:n lisäksi Apple päivitti laitteen hallintaan käytettävän iOS-sovelluksen, joka on ....
Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin (8.12.2018 11:36)
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin ....
1 kommentti

Uutisarkisto