AfterDawn: IT-alan uutiset

Google saavutti historiallisen miljardin kävijän rajan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 23.6.2011 13:27

Google saavutti historiallisen miljardin kävijän rajan Google teki historiaa toukokuussa, kun yhtiön sivustoilla kävi yli miljardi käyttäjää. Googlen saavutus on ensimmäinen kerta Internetin historiassa, kun yksittäinen yhtiö ylitti miljardin käyttäjän rajan. Lukemaan on laskettu kaikki Googlen palvelut kuten esimerkiksi Youtube ja Gmail, eikä pelkästään yhtiön tunnetuinta sivustoa eli hakukonetta.
Googlen kävijämäärä kasvoi kuluneen vuoden aikana hieman yli 8 prosentin verran. Googlen perässä tulee Microsoft, joka kerää kuukaudessa runsaat 900 miljoonaa uniikkia vierailijaa, mutta jonka vuosittainen kävijämäärien kasvu yltää 15 prosenttiin. Isoista sivustoista suurimpia kasvulukuja on kuitenkin näyttänyt Facebook, jonka kävijämäärät kasvoivat viime vuoden aikana 30 prosenttia runsaaseen 700 miljoonaan kuukausittaiseen kävijään.

Huimista kävijäluvuista huolimatta Google ei ole nykymainostajien ensimmäinen valinta. Mainosten sisältäessä aiempaa enemmän videoita ja interaktiivisia elementtejä, mainostajaa kiinnostaa yhä enemmän kuinka kauan käyttäjä sivulla viipyy. Sillä saralla Facebook on ylivoimainen johtaja keskimäärin 250 miljardilla minuutilla, jotka käyttäjät yhteensä viettävät sivustolla kuukausittain. Googlen osalta tulos on noin 200 miljardia minuuttia.

Toisaalta Googlen oma muillekkin sivustoille laajeneva mainosvälityspalvelu on tuottoisa bisnes, jonka jokaisesta maksusta yhtiö pääsee osingoille.

Tägit: Google
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto