AfterDawn: IT-alan uutiset

PlayStation 4 ei tule vielä pitkään aikaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 22.6.2011 11:15 Kommentteja (14)

PlayStation 4 ei tule vielä pitkään aikaan Nintendon uuden sukupolven konsolin julkaisu on laittanut huhumyllyn käyntiin myös Microsoftin ja Sonyn seuraavan sukupolven pelikonsoleiden julkaisun osalta. Forbesin haastatteleman PlayStation-pomo Jack Trettonin mukaan PS4:stä ei kannata puhua vielä toviin.
Haastattelussa Tretton toteaa, että he investoivat aikoinaan rajusti PlayStation 3:seen ja kilpailijat ovat vasta nyt tuomassa vastaavanlaista rautaa omiin tuotteisiinsa. Hän ei usko myöskään, että olisi mitenkään mahdollista tuoda sellaista konsolia markkinoille, joka olisi teknologisesti selvästi edeltäjäänsä parempi. Sen vuoksi PlayStation 4:stä puhuminen ei ole ajankohtaista, eikä ole sitä vielä pitkään aikaan.

Sonyn muiden pomojen lausuntojen mukaan pleikkari on vasta elinkaarensa puolessa välissä, joten PS4:sta ei ehkä julkaista vielä neljään vuoteen. Useissa medioissa kiertää huhu, jonka mukaan Sony ja Microsoft kaavailevat uuden konsolin julkaisua vuodelle 2014.

Sonylta kerrottiin myös, että PlayStation 4:ään ei tulla investoimaan läheskään yhtä paljon rahaa kuin kolmoseen aikoinaan.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

122.6.2011 12:05

Lainaus:
Hän ei usko myöskään, että olisi mitenkään mahdollista tuoda sellaista konsolia markkinoille, joka olisi teknologisesti selvästi edeltäjäänsä parempi.
Aika jännä väitös.. luulis, että tekniikka kehittyy tällä hetkelle nii kovaa vauhtia, että sais selvästikki parempaa rautaa sisälle.

222.6.2011 12:09

Joka on jo vanhaa siinä kohtaa kun saadaan valmistettua koneita niin paljon että ne voidaan julkaista.

322.6.2011 12:35

Sinänsä konsoleiden kanssa pitkä elinkaari on aika perusteltua. Rauta on vakioitu, samoin kehitystyökalut ja usein käy niin, että vasta laitteen elinkaaren aivan lopussa -- tai jopa virallisen elinkaaren jo loputtua -- ovat kehittäjät vasta saamassa täyden hyödyn irti laitteen raudasta. Esim. PS2:llehan tehtiin 2kpl 1080i-peliäkin 2004-2005 hujakoilla :-) Ja sitten wanhat sotaratsut, kuten C64 ovat ihan legendaarisia esimerkkejä siitä, miten wanhasta sotaratsusta saadaan potkittua jatkuvasti lisää tehoa irti koodia optimoimalla :-)

PC-puolella joskus kaipaisi tilannetta, että Intel, NVIDIA ja AMD päättäisivät yhdessä, että nyt ei julkaista yhtään uutta prosessoria tai näytönohjainta 10 vuoteen - käskekää ohjelmoijia parantamaan koodia sen sijaan. Tekisi ihan hyvää monellekin softalle :-)

422.6.2011 17:32

Lainaus:
Haastattelussa Tretton toteaa, että he investoivat aikoinaan rajusti PlayStation 3:seen ja kilpailijat ovat vasta nyt tuomassa vastaavanlaista rautaa omiin tuotteisiinsa. Hän ei usko myöskään, että olisi mitenkään mahdollista tuoda sellaista konsolia markkinoille, joka olisi teknologisesti selvästi edeltäjäänsä parempi. Sen vuoksi PlayStation 4:stä puhuminen ei ole ajankohtaista, eikä ole sitä vielä pitkään aikaan.

Naurettavia väitteitä. Konsolien grafiikka kyntää syvällä mutta parannusta ei haluta tehdä. Konsolien ehdoilla tehty ihan uusi Crysis 2 on yhtä hieno kuin 2007 vuonna julkaistu Crysis. No, eiköhän Nintendon vastaus pistä pleikkarin todella koville.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

522.6.2011 19:55

Lainaus:
--Hän ei usko myöskään, että olisi mitenkään mahdollista tuoda sellaista konsolia markkinoille, joka olisi teknologisesti selvästi edeltäjäänsä parempi.--

8x enemmän keskus- & videomuistia ainakin alkuun, miten olisi? Nykyisten konsolien muistirajoituksen ovat suurin yksittäinen este/rajoite uusien pelien kehitykselle.
OT:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
-- Konsolien ehdoilla tehty ihan uusi Crysis 2 on yhtä hieno kuin 2007 vuonna julkaistu Crysis.
Paitsi että teknologisesti alkuperäinen on aivan eri planeetalta kuin jälkeläisensä: Crysis 1:n dx10 vs Crysis 2:n dx9, fysiikkamallinnus hävinnyt miltei kokonaan, jne...
Ulkoasun hienous on tietenkin mielipidekysymys, joten siihen en ota kantaa.

622.6.2011 20:51

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:

PC-puolella joskus kaipaisi tilannetta, että Intel, NVIDIA ja AMD päättäisivät yhdessä, että nyt ei julkaista yhtään uutta prosessoria tai näytönohjainta 10 vuoteen - käskekää ohjelmoijia parantamaan koodia sen sijaan. Tekisi ihan hyvää monellekin softalle :-)
Ja kuluttajan kukkarolle. "Miten niin ei pyöritä? Mä ostin tän tuliterän prossun pari vuotta sitten!"

723.6.2011 17:02

Tosiaankin kuluttajaystävällinen ratkaisu ja hyväksi myös pelikehitykselle. Kuten jo mainittin, niin ps2:lla pelien optimointi meni ihan käsittämättömän kovaksi pc-maailmaan verrattuna. PS3: ssa on vielä aivan valtavasti potentiaalia jäljellä.

823.6.2011 17:52

" Rauta on vakioitu, samoin kehitystyökalut ja usein käy niin, että vasta laitteen elinkaaren aivan lopussa -- tai jopa virallisen elinkaaren jo loputtua -- ovat kehittäjät vasta saamassa täyden hyödyn irti laitteen raudasta."

Kyllä taitaa kehittäjät olla saaneet täydet tehot irti jo esim xbox360sesta vuosia sitten.. katsot vaikka uusia pelejä kuten tuleva mw3 joka näyttää täsmälleen samalta kuin edeltäjänsä ja halo sarjoja joissa on jouduttu karsimaan aina jotain, että saadaan lisää tilalle. Itseäni harmittaa xboxin vanhuus vain siinä että tietokone pelitkin kärsivät siitä kun kehittäjien ei tarvitse sinäänsä tehdä parempia pelejä grafiikan ja fysiikan osilta kun "huonommatkin" myyvät kuusi vuotta vanhalla raudalla. Kuusi vuotta on erittäin pitkä aika kun katsoo vaikka "http://en.wikipedia.org/wiki/Moore's_law"

923.6.2011 18:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti nRT:
Paitsi että teknologisesti alkuperäinen on aivan eri planeetalta kuin jälkeläisensä: Crysis 1:n dx10 vs Crysis 2:n dx9, fysiikkamallinnus hävinnyt miltei kokonaan, jne...
Ulkoasun hienous on tietenkin mielipidekysymys, joten siihen en ota kantaa.

Nyt kun tarkastin ja mietin asiaa tarkemmin niin on todettava että alkuperäinen Crysis on hienompi. Uskomatonta miten tietokonegrafiikka vaan huononee vuosien myötä. Ehkä tuohon Crysis 2 grafiikkaan saadaan parannusta kun ensi viikolla siihen julkaistaan DX11.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti alakoo:
Tosiaankin kuluttajaystävällinen ratkaisu ja hyväksi myös pelikehitykselle. Kuten jo mainittin, niin ps2:lla pelien optimointi meni ihan käsittämättömän kovaksi pc-maailmaan verrattuna. PS3: ssa on vielä aivan valtavasti potentiaalia jäljellä.

Mitä ihmeen potentiaalia kun PS3 ei pysty tarjoamaan yhtä hyvää grafiikkaa vieläkään kun PC vuonna 2007?

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

1024.6.2011 14:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Mitä ihmeen potentiaalia kun PS3 ei pysty tarjoamaan yhtä hyvää grafiikkaa vieläkään kun PC vuonna 2007?

Kummasti noista konsoleista saadaan ajan kanssa väännettyä tehoa irti paljon enemmän kuin alunperin olisi osannutkaan odottaa. Hyvä esimerkki

PS2 high-end peli vuodelta 2001:PS2 high-end peli vuodelta 2007:

1124.6.2011 17:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Mitä ihmeen potentiaalia kun PS3 ei pysty tarjoamaan yhtä hyvää grafiikkaa vieläkään kun PC vuonna 2007?
PS3 ei myöskään maksanut vuonna 2007 läheskään yhtä paljon kuin vastaavan grafiikan tarjoava pc...

Pointtini koskikin optimointia. PC-raudan tolkuttoman julkaisutahdin takia pelikehittäjille ei synny tarvetta kehittää grafiikoita koodinsa kautta kun voidaan odottaa aina vaan uusia ytimiä prosessoreihin ja tehokkaampia grafiikkapiirejä niiiden kaveriksi.

1224.6.2011 19:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:

Kummasti noista konsoleista saadaan ajan kanssa väännettyä tehoa irti paljon enemmän kuin alunperin olisi osannutkaan odottaa. Hyvä esimerkki


PS2 ei ole PS3.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti alakoo:

PS3 ei myöskään maksanut vuonna 2007 läheskään yhtä paljon kuin vastaavan grafiikan tarjoava pc...

Pointtini koskikin optimointia. PC-raudan tolkuttoman julkaisutahdin takia pelikehittäjille ei synny tarvetta kehittää grafiikoita koodinsa kautta kun voidaan odottaa aina vaan uusia ytimiä prosessoreihin ja tehokkaampia grafiikkapiirejä niiiden kaveriksi.


Sinällään se on ihan sama mitä nuo on maksaneet mutta totuus on se että PS3 ei pääse edes 2007 vuoden tasolle PC-pelien graafisesta kyvystä. Kertoo tosi karua kieltä pleikkarin tehoista ja siitä että optimointi ei vaan auta enää. Rauta on liian vanhaa ja huonoa. Totuutta on turha kieltää.

Tottakai PC:n peleistä saataisiin enemmän tehoa irti ja lisää näyttävyyttä kun pelit optimoitaisiin vain yhdelle raudalle. Tosin ei tällaista konetta voisi kutsua enää pc:ksi vaan se olisi konsoli.

1324.6.2011 20:38

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

PS2 ei ole PS3.

Sinällään se on ihan sama mitä nuo on maksaneet mutta totuus on se että PS3 ei pääse edes 2007 vuoden tasolle PC-pelien graafisesta kyvystä. Kertoo tosi karua kieltä pleikkarin tehoista ja siitä että optimointi ei vaan auta enää. Rauta on liian vanhaa ja huonoa. Totuutta on turha kieltää.

Tottakai PC:n peleistä saataisiin enemmän tehoa irti ja lisää näyttävyyttä kun pelit optimoitaisiin vain yhdelle raudalle. Tosin ei tällaista konetta voisi kutsua enää pc:ksi vaan se olisi konsoli.
Oliko PS2:n kanssa sitten tilanne erilainen? Pieksikö se vuoden 2000 pc:t? En kovin syvällisesti tunne esimerkiksi cell-prosessorin tai RSX-grafiikkapiirin rajoituksia, mutta onko ne nyt sitten jo saavutettu?

Käyttäjät toki jakautuvat moneen kuntaan; yksi tykkää siitä, että saa uutta (graafisesti näyttävää?) julkaisua vuosien ajan samalla laitteella, toinen taas lähes pakonomaisesti uusii laitteistoaan, jotta se olisi aina kehityksen huipulla. Minulla siirtymä konsoleihin oli juuri ajallisesta kestävyydestä johtuvaa, koska kaiken paitsi pelaamisen pystyin hoitamaan erittäin vaatimattomalla pc-laitteistolla, mikä osittain johtuu juuri optimoinnista, jota eräissä avoimen softan piireissä kiivaasti harrastetaan raudan uusimisen sijaan. Tämä tietty on rautakeskustelun kannalta irrelevanttia, uutista kommentoiden Sonylla on vielä niin paljon lypsettävää PS3:sta, ettei kehityksen kanssa kannattane kiirehtiä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.6.2011 @ 20:42

1425.6.2011 5:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti alakoo:

Oliko PS2:n kanssa sitten tilanne erilainen? Pieksikö se vuoden 2000 pc:t? En kovin syvällisesti tunne esimerkiksi cell-prosessorin tai RSX-grafiikkapiirin rajoituksia, mutta onko ne nyt sitten jo saavutettu?


PS3:sta loppuu muisti kesken. Rajat on siis tulleet vastaan eikä optimoinnit auta.

Tietokone + Chord Hugo + Grado RS1i = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto