AfterDawn: IT-alan uutiset

Kinect-sovellusten kehittäminen avautui kaikille

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 17.6.2011 12:07 Kommentteja (1)

Kinect-sovellusten kehittäminen avautui kaikille Microsoft on eilen julkistanut beta-version kehitystyökaluista, joiden avulla kuka tahansa voi hyödyntää sovelluksissaan suuren suosion saavuttanutta Xbox 360:n Kinect-ohjainta.
Vaikka Kinect on alun perin tarkoitettu pelkästään konsolipelien ohjaukseen, hakkerit selvittivät sen toimintalogiikan heti julkaisun jälkeen, mikä on mahdollistanut mielikuvituksellisten vaihtoehtoisten käyttötapojen kehittelyn.

Virallinen Kinect SDK julkaistaan Windows-koneille ja se on aluksi tarkoitettu vain harrastelijoiden ja tutkijoiden epäkaupalliseen käyttöön. SDK tarjoaa kehittäjille pääsyn Kinectin kameraan, syvyyssensoriin, mikrofoneihin sekä kaikkiin muihin laitteen toimintoihin. Skeletal Tracking mahdollistaa ruumiinosien liikkeiden seuraamisen, jonka avulla voidaan kehittää esimerkiksi kädenpyyhkäisyillä toimivia käyttöliittymiä.

Microsoft suunnittelee julkaisevansa myöhemmin myös kaupallisen kehityksen sallivan version kehitystyökaluistaan. Isompien pelikehittäjien mukaantulo saattaa tuoda PC-pelaajillekin mahdollisuuden jumpata ruudun edessä esimerkiksi erilaisten urheilupelien merkeissä.

Kinectin käyttö ei kuitenkaan rajoitu pelkästään peleihin, vaan myös Microsoft on laajentanut ohjaimen käyttömahdollisuuksia. Yhtiö on muun muassa pyrkinyt Ciscon perinteisesti hallitsemalla videoneuvottelujen kentälle omalla Kinect-palvelullaan. Avoimempi suhtautuminen harrastelijakehittäjien ideoihin saattaa kuitenkin nostaa Kinectin suosion täysin uudelle tasolle.

Tägit: Kinect
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

117.6.2011 12:52

Mukavaa kontrastia. "Kinect-sovellusten kehittäminen avautui kaikille." ja "Apple estämässä live-tapahtumien kuvaamisen iPhonella?".

Hyvä, että muut eivät ole samanlaisia kontrollifriikkejä, kuin Apple.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto