AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo Wii U 50 % nopeampi kuin PS3 tai Xbox 360

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 14.6.2011 19:12 Kommentteja (46)

Nintendo Wii U 50 % nopeampi kuin PS3 tai Xbox 360 Ensi vuonna ilmestyvä Nintendo Wii U on noin 50 prosenttia nopeampi kuin Sonyn PlayStation 3 tai Microsoftin Xbox 360, mikäli on luottaminen konsolin parissa työskenteleviin kehittäjiin.
Asian paljasti IndustryGamers-sivustolle Sterne Ageen analyytikko Arvind Bhatia, jolla on ollut mahdollisuus päästä keskustelemaan muutaman Nintendon uutuuspelikonsolin parissa työskentelevien kehittäjien kanssa.

Nintendo ei ole tietenkään vahvistanut väitettä, sillä yhtiön linjana on ollut, ettei se paljasta tarkempia teknisiä tietoja ennen konsolin myyntiin tuloa. IBM paljasti kuitenkin viime viikolla, että se työstää Nintendolle uutta tehokasta moniydinprosessoria. AMD vuorostaan suunnittelee Wii U:lle näytönohjainta.

Edellinen Seuraava  

46 kommenttia

114.6.2011 19:44

Vaikka pitäisi paikkansa niin ei kuitenkaan hirveästi ole tehokkaampi.

214.6.2011 20:01

No sehän ei taas paljoa auta vaikka sitä tehoa löytyis kuin paljon,kun hyvät pelit ratkaisee.

314.6.2011 20:06

50% ei ole loppupelissä paljon, mutta luulen, että tässä tapauksessa tämä riittää nintendolle.

414.6.2011 21:20
AfterDawn Addict

aika liikee nintendolta, haasta muut isot konsolit grafiikoiden puolesta, saas nähä mitä boksi ja ps laittaa.


// 3570k @ 4.6 veden alla // ASUS Sabertooth Z77 //R9 390 @ 1180mhz // Kingston HyperX 8gb 1866mhz // SFGG modular 800w // Cooler Master HAF932 // AOC 29 Ultrawide 2560x1080

514.6.2011 22:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Vaikka pitäisi paikkansa niin ei kuitenkaan hirveästi ole tehokkaampi.

Tuohan on hyvin maltillinen tehonlisäys kun mietitään miten vanhoja pleikkari ja boxi on. Itse ihmettelen että ero ei ole suurempi. Kuitenkin, 50% enemmän tehoa on suuri kun otetaan huomioon että boxi tai pleikkari ei saa tehoa mistään taiottua lisää. Kiistatta ylivoimaisesti tehokkain konsoli on Nintendo tämän jälkeen.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti juha_78:
No sehän ei taas paljoa auta vaikka sitä tehoa löytyis kuin paljon,kun hyvät pelit ratkaisee.


Rupeaa pelinkehittäjiä kiinnostaa kun on tehoa "konepellin" alla.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2011 @ 23:04

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

614.6.2011 22:46

Tavallaa vähä, tavallaa paljon.
Kyllä tossa on jo tehoo tarpeeks melko hyvän näkösii peleihin, mutta nyt alkaakin niitten oikeesti hyvien pelien odotus.

714.6.2011 22:48

On syytäkin olla nopeampi, kuitenkin boxikin jo 6v vanha.

814.6.2011 22:48

Eiköhän tuossa ole puolet PR miesten puheita.

914.6.2011 23:17

Miten määritellään "nopeus"....?

1015.6.2011 0:03

Ohan toi helvetin nopea jos mietti, että mahdollisesti taas halvin seuraavan sukupolven konsoleista (seuraava pleikka maksaa varmaan 1000e :)) ja miettii millainen nuhapumppu wii ollut xbox360:n ja ps3:n rinnalla tässä polvessa.


Luulo on kaikkien mokien äiti

1115.6.2011 6:25
AfterDawn Addict

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jere75:
Ohan toi helvetin nopea jos mietti, että mahdollisesti taas halvin seuraavan sukupolven konsoleista (seuraava pleikka maksaa varmaan 1000e :)) ja miettii millainen nuhapumppu wii ollut xbox360:n ja ps3:n rinnalla tässä polvessa.
väärin, ei pleikka maksa tonnia. ei kukaan ostaisi sitä. mielestäni wii pystyy oleen hyvinkin kilpailukykyinen muihin nähden.

// 3570k @ 4.6 veden alla // ASUS Sabertooth Z77 //R9 390 @ 1180mhz // Kingston HyperX 8gb 1866mhz // SFGG modular 800w // Cooler Master HAF932 // AOC 29 Ultrawide 2560x1080

1215.6.2011 8:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jere75:
Ohan toi helvetin nopea jos mietti, että mahdollisesti taas halvin seuraavan sukupolven konsoleista (seuraava pleikka maksaa varmaan 1000e :)) ja miettii millainen nuhapumppu wii ollut xbox360:n ja ps3:n rinnalla tässä polvessa.
Sitä paitsi ps4 tulee olemaan vain kehittyneempi versio ps3:sta. Ei siis tule olemaan lähellekään yhtä suuri loikkaus eteen päin kuin ps3 aikoinaan oli.

1315.6.2011 9:12

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aapeli94:
Miten määritellään "nopeus"....?

Tuo on varmaan jonkun pelikehittäjän mutulla heittämä lause. Mitään virallista benchmark-softaa ei noille konsoleille ole olemassa, ja arkkitehtuuristen erojen takia tällainen ohjelma ei antaisi tod. näk. kovin hyvää vertailutulosta uusien laitteiden kanssa.

Suurimman eron pelien kannalta tuossa Wii U vs x360/PS3 -tilanteessa tekee näytönohjain, jossa kasvaneen laskentatehon ja paremman shader-tuen lisäksi tulee mukana mm. kunnollinen tesselointi.

1415.6.2011 10:10

Vaikuttaa erittäin lupaavalta :) Itse olen osto jonossa jo valmiiksi :D Miettikää nyt hyvät ihimiset sitä asiaa, ettei nintendo ole koskaan tehnyt "hyviä pelejä" pelkällä "teholla" !? Pelit on koodattu niin viimisen päälle hyvin (ainakin nintendon omat), että ne pyörivät erittäin sulavasti ja ovat nättejä.

WiiU:n tehoilla pelit nousevat aivan eri sfääreihin. Toivotaan parasta. Olisi ikävä pettyä, kun odotukset ovat niin korkealla :P

1515.6.2011 10:28

Kunhan kaikki konsolit pääsevät HD laatuseen kuvaan se riittää, sen jälkeen pelit ratkaisevat. Xbox 360 pelitkin näyttävät ihan tarpeeksi hyvältä ilman, että uutta konsolia tarvisi puskea vielä 3-4 vuoteen. Wii:n suurin ongelma oli että pelit eivät näyttäneet hirveen hyvältä suuresta (40+) HD telkkarista.

Business mielessä tämä oli loistava liike Nintendolta. Fanipojat voivat valittaa kuinka Wii U on turha konsoli ja uudet X720 ja PS4 tulevat lyömään sen 100-0. Mutta todellisuus on, että Microsoft ja Sony olivat tuomassa uusia konsoleita vasta 2016 +-1, mutta tämä Nintendon peliliike pakottaa heidät aikaistamaan suunnitelmansa ehkä jopa jo ensivuoden (tai viimeistään 2013) e3 messujen julkistukseen.

Xbox on nyt Kinectin voimin myynnyt älyttömän hyvin, ja Playstation 3 vasta vajaa vuosi sitten alkoi pääsemään kustannuksissa omilleen. Olettaen, että molemmat firmat keskittyvät vain konsolitehoihin, eikä innovaatioon, joutuisivat he taas myydä konsoliaan aluksi tappiolla.

Konsolin aikaistaminen myös syö pois sen suunnittelu ja testaus aikaa, mikä varsinkin Microsoftille olisi tärkeää (another red ring of death anyone?)

1615.6.2011 11:07

Mitä merkitystä näillä tulevien konsoleiden tehoilla ja nopeuksilla koska nykysetkin 1000e kootut pöytäkoneetkin vie niitä 100-0 ja muutenkin tietokoneesta varmasti enemmän hyötyä kuin konsolista.

1715.6.2011 16:30

"Nykyiset vie 100-0" ? Ei se asia ihan noin mustavalkoinen ole kuulkaas. Pelkästään PS3 "jos sisältäisi" esim 2gb "omaa" muistia veisi sinun pöytäkonettasi 100-0 :D Ongelma onkin siinä että on tehty "erittäin typeriä" rarkaisuja kompromissien suhteen :(

Nimenomaan kompromissit tekevät konsoleista konsoleita, mitä vähemmän niitä tarvii tehdä, sitä enemmän ovat samalla viivalla esim. pöytäkoneiden kanssa ellei jopa ohi. Koska konsoleiden ei tarvi pyörittää mitään ylimääräistä MS paskaa "paitsi ääspoks" poikkeuksena. Tehoreserviä on pelikäyttöön siis "aina" enemmän, paitsi tietty tästä päästään taas "niihin perkeleen kompromisseihin"

Toivottavasti tunkevat WiiU:hun ainakin 2gb muistia, niin katsellaanpa sitte uudestaan pooijjat !

1815.6.2011 16:34

Niin ja ei voi liikaa painottaa erittäin suorituskykyisiä prosessoreita (PS3,WiiU ainakin), jotka jo siltään pieksävät pöytäkoneita aamupalaksi liukulaskennassa jne.. IBM on tällä saralla kova nimi !

Ennen kuin alkaa winetys että kuinka en ole tehokasta pöytäkonetta edes nähnyt, niin edelleenkin 15v nyt niitä rakentanut/huoltanut/pelannut/kellottanut, niin uskon tietäväni. Perustuuhan koneeni kuitenkin SR2 alustalle, joten jos mistään mitään tiedätte niin hyvä niin :)

1915.6.2011 18:24

Ja fakta on se että konsolit rajoittavat pelien kehitystä todella roimasti tällä hetkellä. Ne kun ovat niin tehottomia. Ihan sama millä kehutaan ja mitä hehkutetaan niin fakta ei muuksi muutu.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

2015.6.2011 21:16
ujikol
Inactive

vaikka olisikin 50% nopeampi niin en silti ostaisi tuota kun en yksinkertaisesti vain pidä nintendolla pelaamisesta.

2116.6.2011 10:26

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Koska konsoleiden ei tarvi pyörittää mitään ylimääräistä MS paskaa "paitsi ääspoks" poikkeuksena.
Toivottavasti tunkevat WiiU:hun ainakin 2gb muistia, niin katsellaanpa sitte uudestaan pooijjat !
Tosta samasta syystä konsolit ei 'suhteessa' tarvitse niin paljoa muistia kuin prosessointi tehoa cpu:lta ja gpu:lta. Windows (varsinkin vista) pelikoneella on aina pakko varata vähintään 1-2 GB pelkästään käyttikselle ja taustaohjelmille.

Huhujen perusteella WII U:ssa olisi 1GB VRAMia + 512MB (XDR2) system RAMia. Mikä olisi tuohon setuppiin enemmän kuin tarpeeksi. X360:ssa on muistaakseni 512MB (ddr3?) jaettumuisti ja PS3:ssa oma 256MB (XDR) molemmille.

Epäilen kuitenkin että noi Wii U:n specsit olisivat totta, sillä jos toi määrä rammia tulee jo varmistetuilla AMD:n custom gpu:lla ja ibm:n powerpc7:lla, tulisi tuo olemaan huomattavasti enemmän kuin 50% tehokkaampi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.6.2011 @ 10:31

2217.6.2011 16:12

Kuulostaa ihan OK :) Kyllä tollakin muistimäärällä mehustelee. Se on vain "AINA" jäänyt pullonkaulaksi, niin kuin X360 ja PS3 tapauksessa. Teho varsinaisesti ei lopu nykyisenkään sukupolven konsoleista, vaan nimenomaan muisti. PS3 varsinkin kärsii "jaetusta" muistista vaikka onkin XDR muistia joka on helevetin nopeaa. Siinähän taisi olla kans 512mb joka jaettu sitten 256+256 ?

"Rajoittavat kehitystä kun niin tehottomia" Älä kannata tulla ihimisten ilimoille noilla tiedoilla mehustelemaan XD Konsolit ajavat omalla tavallansa kehitystä koko ajan eteenpäin, mieti nyt helevetti esim prosessori ratkaisuja ? Aina kokeillaan uutta = ajetaan kehitystä eteenpäin !

2317.6.2011 19:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ujikol:
vaikka olisikin 50% nopeampi niin en silti ostaisi tuota kun en yksinkertaisesti vain pidä nintendolla pelaamisesta.

koska Nintendo... (täydennä sopivalla lauseella)

2417.6.2011 22:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:

"Rajoittavat kehitystä kun niin tehottomia" Älä kannata tulla ihimisten ilimoille noilla tiedoilla mehustelemaan XD Konsolit ajavat omalla tavallansa kehitystä koko ajan eteenpäin, mieti nyt helevetti esim prosessori ratkaisuja ? Aina kokeillaan uutta = ajetaan kehitystä eteenpäin !

Kerrotko millä tavalla nyky konsolit ajavat kehitystä eteenpäin? Samalla voit kertoa miksi pc-pelien grafiikassa ei ole tapahtunut vuosiin suurta kehitystä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 17.6.2011 @ 22:13

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

2518.6.2011 11:59

Ainahan se on mennyt niin että softa ei kehity suhteessa rautaan !? Se on ohjelmoijien päänvaiva. Softa on jäänyt pahasti seisomaan paikalleen, huomaahan sen karkki markeista ja sun muista kun kehitystä ei juuri tapahdu. Edes nykypäivän peleistä ei mikään tarjoa edes sellaista grafiikkaa kuin karkki markit ? Konsoleita varten kehitellään aina uudenlaisia suoritin ratkaisuja, ja totta kai ne vievät kehitystä eteenpäin. Ei ne sitä taakse päinkään voi viedä ? Käytetäänhän esim. Cell suorittimia NASA:lla asti, joten ne "kirjaimellisesti" vievät asioita taas etiäpäin -->

En ymmärrä mikä tässä nyt on epäselvää ?

2618.6.2011 12:04

Jos nyt tarkennetaan vielä vähän, eli "IBM" on se joka suurinta kehitystä ajaa. Mistä ajattelit konsoleiden suorittimien tulevan ? Toki miksei myös Amd ja Intel, mutta innovaatisimmat ratkaisut ovat aina tulleet IBM:ltä..

2718.6.2011 16:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Ainahan se on mennyt niin että softa ei kehity suhteessa rautaan !? Se on ohjelmoijien päänvaiva. Softa on jäänyt pahasti seisomaan paikalleen, huomaahan sen karkki markeista ja sun muista kun kehitystä ei juuri tapahdu. Edes nykypäivän peleistä ei mikään tarjoa edes sellaista grafiikkaa kuin karkki markit ? Konsoleita varten kehitellään aina uudenlaisia suoritin ratkaisuja, ja totta kai ne vievät kehitystä eteenpäin. Ei ne sitä taakse päinkään voi viedä ? Käytetäänhän esim. Cell suorittimia NASA:lla asti, joten ne "kirjaimellisesti" vievät asioita taas etiäpäin -->

En ymmärrä mikä tässä nyt on epäselvää ?

Kysin miten konsolit tällä hetkellä vievät kehitystä eteenpäin ja tällaistä selität.

KAIKKIEN tiedossa pitäisi olla että pc-pelien grafiikka ei ole parantunut juuri yhtään vuosiin sillä pelit tehdään konsolien ehdoilla. Ilman konsoliriippaa pelit näyttäisi PC:llä todella paljon paremmillta.

Ja jos nyt aletaan kehityksestä puhumaan niin konsolien prosessoriratkaisut eivät ole tuoneet MITÄÄN kehitystä pc-puolelle. Cell prosessori on käyttökelvoton pc:hen eikä sen ratkaisuja sellaisessa voi käyttää. Kenen mieltä oikeasti lämmittää se että PS3 prosessorin tehoja voi käyttää hyödyksi tietyntyyppisissä tieteellisissä laskuissa. Tavallisen ihmisen elämään tällä ei ole mitään vaikutusta.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Jos nyt tarkennetaan vielä vähän, eli "IBM" on se joka suurinta kehitystä ajaa. Mistä ajattelit konsoleiden suorittimien tulevan ? Toki miksei myös Amd ja Intel, mutta innovaatisimmat ratkaisut ovat aina tulleet IBM:ltä..

Pistä sitten koneeseesi IBM:än prossu. Olet sitten kehityksen "kärjessä"...

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

2820.6.2011 18:11
ujikol
Inactive

Lainaus:

koska Nintendo... (täydennä sopivalla lauseella)
on ärsyttävä pelata

2920.6.2011 18:12
AfterDawn Addict

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ujikol:
Lainaus:

koska Nintendo... (täydennä sopivalla lauseella)
on ärsyttävä pelata
täydellinen argumentti!

// 3570k @ 4.6 veden alla // ASUS Sabertooth Z77 //R9 390 @ 1180mhz // Kingston HyperX 8gb 1866mhz // SFGG modular 800w // Cooler Master HAF932 // AOC 29 Ultrawide 2560x1080

3021.6.2011 15:56

"jartar" Niin siis nythän oli puhe paljon isomman mittakaavan kehityksestä, ei sinun pentti perus pc:stä :D Termi "KEHITYS" ei kulminoidu sinun internet PC:si sisuskaluihin tietääkseni ?

Ja taas jaksetaan vääntää konsoli porttauksista !? Edelleen parhaat PC pelit (suurin osa) ovat pelkästään PC pelejä. Yleensä myös saman pelin "porttauksia" kasaava porukka sisältää "oman" kehitystiimin pelin PC versioille ja konsoli versioille.

Grafiikoiden parantumiseen ei ole "MITÄÄN" vaikutusta konsoleilla, mistä tietosi oikein kalastelet kun aivan absurdeja väitteitä :D PC pelien grafiikat ovat sitä mitä ovat (olleet jo kauan samaa kuraa), se asia ei miksikään muutu ennen kuin koodarit ottavat pään pois perseestä ja keksivät uusia "mullistavia" menetelmiä hyödyntää näytönohjainten "jo nyt tolokutonta" tehoa josta käytetään nyky koodauksella pierun verran !

Cell prosessorin laskentatehoa voi ihan hyvin käyttää työpöytäpuolellakin, se vain vaatii ohjelmoijilta "töiden tekemistä". Sen tuoma "tieteellinen ja biologinen" laskentateho vaikuttaa nimenomaan "kaikkien, jopa sinun" elämääsi !? Mahdolliset hoitokeinot (lääkkeet/antibiootit/bakteerit) vakaviin sairauksiin ovat juuri asioita joita Cell patterit porskuttavat. Olisikohan aika käydä sinunkin ulkona välillä tuulettumassa :D

3121.6.2011 17:13

Tuskin tulee hyviä pelejä EDES!


Kone: AMD Athlon II X3 450 3.2GHz, RAM 4GT , AMD Radeon HD 6450 1GT , 1Tt Kovo , Win7 Ultimate 64Bit

3222.6.2011 12:43

Eikös ihan julkaisulistalla ollut herkkua kuten uusi GTA :)

3322.6.2011 18:14

Lainaus:
"jartar" Niin siis nythän oli puhe paljon isomman mittakaavan kehityksestä, ei sinun pentti perus pc:stä :D Termi "KEHITYS" ei kulminoidu sinun internet PC:si sisuskaluihin tietääkseni ?

Tuo "kehitys" edelleenkin vaikuttaa pelien grafiikkaan hyvin negatiivisesti.
Lainaus:
Ja taas jaksetaan vääntää konsoli porttauksista !? Edelleen parhaat PC pelit (suurin osa) ovat pelkästään PC pelejä. Yleensä myös saman pelin "porttauksia" kasaava porukka sisältää "oman" kehitystiimin pelin PC versioille ja konsoli versioille.

Grafiikoiden parantumiseen ei ole "MITÄÄN" vaikutusta konsoleilla, mistä tietosi oikein kalastelet kun aivan absurdeja väitteitä :D PC pelien grafiikat ovat sitä mitä ovat (olleet jo kauan samaa kuraa), se asia ei miksikään muutu ennen kuin koodarit ottavat pään pois perseestä ja keksivät uusia "mullistavia" menetelmiä hyödyntää näytönohjainten "jo nyt tolokutonta" tehoa josta käytetään nyky koodauksella pierun verran !

Nyt tuli oikea sammakko suusta. Hyvä esimerkki kehityksen jarrusta on Crysis. Eka Crysis tehtiin vuonna 2007 PC:n ehdoilla. Uusi tehtiin 2011 Konsolien ehdoilla. Grafiikka molemmissa samaa tasoa. Eli konsolit ovat äkkiä laskien hidastaneet pelien graafista kehitystä ainakin sen 4 vuotta. Senkin pitäisi olla täysin selvä asia vähänkaan asioista tietäville että pelit suunnitellaan heikoimman ehdoilla. Kun pelit suunnitellaan konsolien tehoja silmällä pitäen niin pc-puoli kärsii.
Lainaus:
Cell prosessorin laskentatehoa voi ihan hyvin käyttää työpöytäpuolellakin, se vain vaatii ohjelmoijilta "töiden tekemistä". Sen tuoma "tieteellinen ja biologinen" laskentateho vaikuttaa nimenomaan "kaikkien, jopa sinun" elämääsi !? Mahdolliset hoitokeinot (lääkkeet/antibiootit/bakteerit) vakaviin sairauksiin ovat juuri asioita joita Cell patterit porskuttavat. Olisikohan aika käydä sinunkin ulkona välillä tuulettumassa :D


Olet todella vitsikäs. Kerro miten cell saadaan toimimaan työpöytäympäristössä? Muitakin prosessoreita käytetään tieteellisen laskentaan ja edelleenkiin se nuhapumppu cell heikentää pelien graafista kykyä paljon.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 22.6.2011 @ 18:17

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

3423.6.2011 15:37
ujikol
Inactive

Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ujikol:

Lainaus:
koska Nintendo... (täydennä sopivalla lauseella)

on ärsyttävä pelata

täydellinen argumentti!
täh?

3523.6.2011 21:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ujikol:
Lainaus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ujikol:

Lainaus:
koska Nintendo... (täydennä sopivalla lauseella)

on ärsyttävä pelata

täydellinen argumentti!
täh?


Sarkasmia?

Osaatko yhtään perustella miksi Nintedolla on ärsyttävä pelata vai onko tämä vain PS,XBOX,PC fanboy mielipide?

3624.6.2011 16:30
AfterDawn Addict

hauska jonne :D heittää hyviä argumentteja täälä eikä ymmärrä edes sarkasmia, joten voisitko vastata kunnolla tai älä vastaa ollenkaan, kaikille niinpäin mukavampaa.


// 3570k @ 4.6 veden alla // ASUS Sabertooth Z77 //R9 390 @ 1180mhz // Kingston HyperX 8gb 1866mhz // SFGG modular 800w // Cooler Master HAF932 // AOC 29 Ultrawide 2560x1080

3725.6.2011 2:01

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus:
"jartar" Niin siis nythän oli puhe paljon isomman mittakaavan kehityksestä, ei sinun pentti perus pc:stä :D Termi "KEHITYS" ei kulminoidu sinun internet PC:si sisuskaluihin tietääkseni ?

Tuo "kehitys" edelleenkin vaikuttaa pelien grafiikkaan hyvin negatiivisesti.
Lainaus:
Ja taas jaksetaan vääntää konsoli porttauksista !? Edelleen parhaat PC pelit (suurin osa) ovat pelkästään PC pelejä. Yleensä myös saman pelin "porttauksia" kasaava porukka sisältää "oman" kehitystiimin pelin PC versioille ja konsoli versioille.

Grafiikoiden parantumiseen ei ole "MITÄÄN" vaikutusta konsoleilla, mistä tietosi oikein kalastelet kun aivan absurdeja väitteitä :D PC pelien grafiikat ovat sitä mitä ovat (olleet jo kauan samaa kuraa), se asia ei miksikään muutu ennen kuin koodarit ottavat pään pois perseestä ja keksivät uusia "mullistavia" menetelmiä hyödyntää näytönohjainten "jo nyt tolokutonta" tehoa josta käytetään nyky koodauksella pierun verran !

Nyt tuli oikea sammakko suusta. Hyvä esimerkki kehityksen jarrusta on Crysis. Eka Crysis tehtiin vuonna 2007 PC:n ehdoilla. Uusi tehtiin 2011 Konsolien ehdoilla. Grafiikka molemmissa samaa tasoa. Eli konsolit ovat äkkiä laskien hidastaneet pelien graafista kehitystä ainakin sen 4 vuotta. Senkin pitäisi olla täysin selvä asia vähänkaan asioista tietäville että pelit suunnitellaan heikoimman ehdoilla. Kun pelit suunnitellaan konsolien tehoja silmällä pitäen niin pc-puoli kärsii.
Lainaus:
Cell prosessorin laskentatehoa voi ihan hyvin käyttää työpöytäpuolellakin, se vain vaatii ohjelmoijilta "töiden tekemistä". Sen tuoma "tieteellinen ja biologinen" laskentateho vaikuttaa nimenomaan "kaikkien, jopa sinun" elämääsi !? Mahdolliset hoitokeinot (lääkkeet/antibiootit/bakteerit) vakaviin sairauksiin ovat juuri asioita joita Cell patterit porskuttavat. Olisikohan aika käydä sinunkin ulkona välillä tuulettumassa :D


Olet todella vitsikäs. Kerro miten cell saadaan toimimaan työpöytäympäristössä? Muitakin prosessoreita käytetään tieteellisen laskentaan ja edelleenkiin se nuhapumppu cell heikentää pelien graafista kykyä paljon.
No ihan samalla tavalla kuin esim pleikkarissa ? Toimihan pleikkarissa aikanaan myös linux, joten miksipä ei myös cell toimisi työpöytäpuolella. Se on täysin koodauksesta ja muusta yhteensopivasta raudasta kiinni (esim.emo). Tietty OS pitäisi vielä toimia Cell:n arkkitehtuurilla, mutta sekin siis ohjelmoinnista kii. Vai että heikentää graafista kykyä !? Luulin että puhumme CPU:sta emmekä GPU:sta :D

Eikö sulla vain mahdu päähän se asia että suorittimien ei tarvisi olla yhtään sen nopeampia mitä ovat ? Näytönohjaimet ovat myös edelleen valovuosia "ohjelmoijia" edellä. Mitään muuta ei tarvita kuin uusia ideoita ohjelmointi puolelta, jotta nykyisestä raidasta saataisiin edes jotain hyödynnettyä ! Uusia innovatiivisia keinoja nimenomaan "arkkitehtuurin" toimintaan. CPU ja GPU eivät ole pullonkauloja, ohjelmoijat ovat ! Sadan vuoden päästä kun katsotaan taaksepäin niin ihmetellään miksi asiat piti tehdä noin helevetin hankalasti, monimutkaisesti ja suoraan sanottuna tyhmästi.

Siis koko helevetin kehitys kulminoituu mielestäsi Crysikseen !? Yhteen huonoimmista peleistä ikinä :D Oikeasti kannattaisi käydä siellä happihypyllä :/ Cyrsä ei ole koskaan vetänyt vertoja edes karkkimarkkeihin.. Se että Cyrsä 2 on alusta alkaen suunniteltu konsoleille, ei kiteytä "kehitystä" mihinkään ? Se vain on. Konsolipuolella liikkuu nykyään niin isot rahat että tämä suunta on ihan ymmärrettävä, muutama perus pena kun ei tuo leipää suuhun.

Niin joo, sammakoilla on suussani vain yksi suunta ja se on vatsalaukku. Pidä mölyt itselläsi, kun jutuissasi ei edelleenkään ole mitään logiikkaa eikä niitä ole mietitty loppuun asti :/

3825.6.2011 4:53

Lainaus:
No ihan samalla tavalla kuin esim pleikkarissa ? Toimihan pleikkarissa aikanaan myös linux, joten miksipä ei myös cell toimisi työpöytäpuolella. Se on täysin koodauksesta ja muusta yhteensopivasta raudasta kiinni (esim.emo). Tietty OS pitäisi vielä toimia Cell:n arkkitehtuurilla, mutta sekin siis ohjelmoinnista kii.

Eli toisinsanoen ei toimi. Jos olet eri mieltä niin linkitä ohjeet, ohjelmat, tarvittava rauta ja käyttis millä sen saa toimimaan. Ei eletä mielikuvitusmaailmassa joten faktat puhukoon puolestaan.
Lainaus:
Vai että heikentää graafista kykyä !? Luulin että puhumme CPU:sta emmekä GPU:sta :D

Niin että prosessori ei vaikuta mitenkään grafiikkaan. Selvä homma :D
Lainaus:
Eikö sulla vain mahdu päähän se asia että suorittimien ei tarvisi olla yhtään sen nopeampia mitä ovat ? Näytönohjaimet ovat myös edelleen valovuosia "ohjelmoijia" edellä. Mitään muuta ei tarvita kuin uusia ideoita ohjelmointi puolelta, jotta nykyisestä raidasta saataisiin edes jotain hyödynnettyä !

PS3 ei ole kuitenkaan edes samalla tasolla kuin pc vuonna 2007. Ihan sama ketä syytät. Faktat puhuu puolestaan eli rauta rajoittaa. Ei me mitään ihmeitä odoteta neljän vuoden päänhakkaamisen jälkeen.
Lainaus:
CPU ja GPU eivät ole pullonkauloja, ohjelmoijat ovat ! Sadan vuoden päästä kun katsotaan taaksepäin niin ihmetellään miksi asiat piti tehdä noin helevetin hankalasti, monimutkaisesti ja suoraan sanottuna tyhmästi.

Sadan vuoden sykleissä kannattaakin tarkastella tietotekniikan kehitystä.
Lainaus:
Siis koko helevetin kehitys kulminoituu mielestäsi Crysikseen !? Yhteen huonoimmista peleistä ikinä :D Oikeasti kannattaisi käydä siellä happihypyllä :/ Cyrsä ei ole koskaan vetänyt vertoja edes karkkimarkkeihin.. Se että Cyrsä 2 on alusta alkaen suunniteltu konsoleille, ei kiteytä "kehitystä" mihinkään ? Se vain on. Konsolipuolella liikkuu nykyään niin isot rahat että tämä suunta on ihan ymmärrettävä, muutama perus pena kun ei tuo leipää suuhun.

Pelistä voi olla montaa mieltä mutta totuus ei miksikään muutu kehityksen jarruista. Siinä vaiheessa kun karkkimarkki on peli eikä video niin mietitään tuota mainitsemaasi asiaa uudestaan. Rahat liikuu konsolipuolella ja PC-pelaajat kärsivät tästä grafiikan osalta. Ikävää mutta totta.

No siinä vaiheessa kun Nintendo julkaisee näyttävämpiä pelejä kuin pleikkari niin Sonyn on pakko vastata haasteeseen...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.6.2011 @ 04:57

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

3925.6.2011 6:49

No enemmän sillä prosessorilla nykypäivänä on tekemistä pelimoottorin pyörittämisen kanssa kuin varsinaisen grafiikan !? Kaikki komponentit ovat kehittyneet juuri siihen suuntaan että prosessorilta saadaan kuormaa pois ja tämä koskee myös näytönohjaimia ! Sanooko esim. "Fermi" mitään ? Huhuu

100% varmasti Cell toimii myös x86 käytössä, tästä on yritykset kuten esim."Mercury" julkaisseet jo oman versionsa. Kyse on siis laskentayksiköstä joka käyttää Cell prosessoria, ja kaikki tämä natsaa x86 järjestelmään PCI-e paikkaan. Eli kyllä, se toimii työpöytä käytössä. Samalla tavalla kuin intelin knights ferry ja knights corner ikään. *edit turhat haistattelut pois - Betrayed*

Futuremark "renderöinti" testi "EI" ole video, vaan edelleenkin skriptattuja kohtauksia "niin kuin peleissä" jonka GPU renderöi lennosta. Huomaa ettet ole OC miehiä, itse kun olen (HC OC) miehiä :D

Syklistä sen verran ettei siihen välttämättä sataa vuotta tarvi, sekun heitin lonkalta. Varmaan jo 10 vuotta riittänee (realistinen) arvio siis. Et ilmeisesti sarkasmia noteerannut ?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.6.2011 @ 14:50

4025.6.2011 15:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
100% varmasti Cell toimii myös x86 käytössä, tästä on yritykset kuten esim."Mercury" julkaisseet jo oman versionsa. Kyse on siis laskentayksiköstä joka käyttää Cell prosessoria, ja kaikki tämä natsaa x86 järjestelmään PCI-e paikkaan. Eli kyllä, se toimii työpöytä käytössä. Samalla tavalla kuin intelin knights ferry ja knights corner ikään. *edit turhat haistattelut pois - Betrayed*

Ja ne todisteet oli missä?
Lainaus:
Futuremark "renderöinti" testi "EI" ole video, vaan edelleenkin skriptattuja kohtauksia "niin kuin peleissä" jonka GPU renderöi lennosta. Huomaa ettet ole OC miehiä, itse kun olen (HC OC) miehiä :D

Kerrotko miten 3dmarkkia pelataan? Hei mikä on kaunein ja näyttävin peli. No 3dmarkki tietenkin :D
Lainaus:
Syklistä sen verran ettei siihen välttämättä sataa vuotta tarvi, sekun heitin lonkalta. Varmaan jo 10 vuotta riittänee (realistinen) arvio siis. Et ilmeisesti sarkasmia noteerannut ?

Mikä ihme tuossa lauseessasi on sarkasmia?
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
CPU ja GPU eivät ole pullonkauloja, ohjelmoijat ovat ! Sadan vuoden päästä kun katsotaan taaksepäin niin ihmetellään miksi asiat piti tehdä noin helevetin hankalasti, monimutkaisesti ja suoraan sanottuna tyhmästi.
Ja mistä ihmeestä täällä väitellään.Olet jo myöntänyt että ps3 rajoittaa pelikehitystä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.6.2011 @ 14:50

4125.6.2011 16:01

No vaikka siinä "http://news.softpedia.com/news/Mercury-s-Cell-PCIe-Plug-in-Accelerator-31560.shtml" ja kun käytät googlea niin löydät lisää :D

Knights ferry ja Knights corner ovat varmaan myös tuttuja ?

En sanonut että 3DMark ohjelmaa "pelataan" !? Sanoin nimenomaan että se on "ennalta skriptattua" shittiä jonka "GPU" renderöi lennosta. Eli tavallaan siis samaan tapaan kuin peleissä "pelin enginellä" tehdyt välianimaatiot, mutta ei siis video..

En ole sanonut että PS3 rajoittaa kehitystä, vaan resursseja pelien kehitykseen PC puolelle. Eli tavallaan siis joo, kaipa se sitten rajoittaa jos näin pelien kannalta katsotaan mikä toki ei sekään kiteytä "kehitystä"..

Sarkasmia ? Hait sitä nyt vähän väärästä lauseesta XD

Joo, mutta turhaapa tässä tinkaa, olen linkkejä jo laittanut ja todisteet löydät kun käytät aiv... googlea.

4225.6.2011 16:05

"Single" cell laskentayksikkö siis on "workstation" malli ja x86 käyttöön, ns."dual cell" eli blade on serverikäyttöön..

4325.6.2011 19:12

Lainaus:
En sanonut että 3DMark ohjelmaa "pelataan" !? Sanoin nimenomaan että se on "ennalta skriptattua" shittiä jonka "GPU" renderöi lennosta. Eli tavallaan siis samaan tapaan kuin peleissä "pelin enginellä" tehdyt välianimaatiot, mutta ei siis video..


Ja sitähän kannattaakin verrata peligrafiikkaan.
Lainaus:
No vaikka siinä "http://news.softpedia.com/news/Mercury-s-Cell-PCIe-Plug-in-Accelerator-31560.shtml" ja kun käytät googlea niin löydät lisää :D

Knights ferry ja Knights corner ovat varmaan myös tuttuja ?

Ja tämäkö on sinun käsitys työpöytäkäytöstä? Pelkkä laskentakortti, ei mitään muuta.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

4426.6.2011 0:36

Niin siis sehän on "TISMALLEEN" sama asia kuin peleissä !?

Kysehän oli nimenomaan "työpöytä" käytöstä ja nimenomaan "x86" arkkitehtuurista !? Se ei asiaa muuksi muuta, cell be toimii työpöytäkäytössä piste.

Sulla on jutuista päätellen ammukset sen verran lopussa että eiköhän tämä ollut tässä. Miten se olikaan, osui ja upposi :D Kannattaa alkaa tinkaamaan jonkun hieman vähemmän asioihin perehtyneen kanssa ihan vinkkinä :/ Olen uhrannut tietotekniikalle pienen ikäni windows 3.11 --> windows 7 välillä. Siihen vielä osX ja "perus" linux kikkailut päälle. Kokoonpanoja olen rakentanut ja kellottanut siinä sivussa vuodesta 91-92...
Voin vaikka kokeeksi SR-2 kokoonpanooni heittää kyseisen kortin ja ihan asiasta tehden kikkailla sillä :D Toki mielessäni oli laittaa ennemmin Knights Ferry/Knights Corner mielummin :/

4526.6.2011 1:05

Justiinsa muutes huomasin että on mennyt kieltämättä vähän "offtopic" tää väittely :/ Varmaan nasahtaa bannit kohta :D

4626.6.2011 14:55

Jeh, menny aika pahasti OT:ksi, en kuitenkaan uutiskommentteja rupea lukottamaan, joten OT jääköön nyt taas tähän. ;)


Säännöt
Ubuntu is an African word meaning "I cant configure Debian"
Kun raportoit tuplaketjua, laita ketjun URL mukaan raporttiin, helpottaa elämää. :)
"Poliisilla on asiakas oikeassa ja pamppu vasemmassa."

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille Uno-korttipeli julkaistiin iPhonelle ja Androidille (18.1.2019 10:30)
Legendaarinen korttipeli Uno on ilmestynyt nyt ilmaisena mobiilipelinä. Peliä voi pelata maailmanlaajuisesti niin iOS- kuin Android-laitteillakin. Oikeudet peliin omistava Mattel on aiemmin ....
Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden Uudet HoloLens-lasit tulevat aivan pian? Microsoft järjestää tilaisuuden (18.1.2019 09:46)
Microsoft on lähettänyt medialle kutsun MWC-messuille, jossa ohjelmistojätti aikoo kertoa uutisia toimitusjohtajansa voimin. Voisi siis olettaa, että kyseessä ei ole mistään turhanpäiväisestä tilaisuudesta. ....
Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia Varoitus – Tältä Google voi näyttää EU:n päätösten takia (18.1.2019 09:27)
Syyskuussa Euroopan parlamentti hyväksyi kiistellyn tekijänoikeusdirektiivin, jonka on pelätty tuovan mukanaan sisällöntuottajille maksettavan linkkiveron ja lisäävän palveluntarjoajien vastuuta ....
1 kommentti
Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon Uusi vuoto paljastaa jälleen Galaxy S10:n erikoisen kamerakolon (17.1.2019 21:18)
Samsungin kymmenen vuoden Galaxy-taivalta juhlitaan 20. helmikuuta, jolloin tietysti luvassa on myös uusi Galaxy S10 -lippulaivapuhelin. Jonkin verran laitteesta tiedetään, mutta paljon on ....
1 kommentti
Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan Microsoft paljasti Windows 10 -uudistuksia: Hakupalkki ja Cortana erotetaan toisistaan (17.1.2019 19:11)
Microsoft on paljastanut virallisessa Windows-blogissa uusia tietoja tulevasta päivityksestä. Windows Insider -testaajille saapunut Windows 10 Insider Preview Build 18317 muuttaa erityisesti ....
1 kommentti

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto