AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple haastettiin oikeuteen iCloud-nimen vuoksi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 13.6.2011 14:44 Kommentteja (9)

Apple haastettiin oikeuteen iCloud-nimen vuoksi Yhdysvaltalainen teknologiayhtiö iCloud Communications on haastanut Applen oikeuteen yhtiön tuotemerkin loukkaamisesta. iCloud Communicationsion mukaan Applen juuri julkaistu pilvipalvelu iCloud loukkaa yhtiön jo pitkään omistamaa tuotemerkkiä.
iCloud Communictions väittää, että Applen iCloud-palvelu aiheuttaa iCloud-termin assosioitumisen Appleen sen alkueräisen omistajan sijaan, mikä on haastajan mukaan omiaan haittaaman sen liiketoiminta.

Yhtiö vaatii oikeushaasteessaan Applea lopettamaan iCloud-termin käytön. iCloud Communications myös vaatii, että Applen on tuhottava kaikki valmistamansa iCloud-nimellä varustetut materiaalit, kuten logot merkit, tulosteet, kirjepohjat, esitteet, käyntikortit ja muut vastaavat. Lisäksi yhtiö hakee Applelta jättimäisiä korvauksia liiketoiminnalle aiheutuneen haitan perusteella sekä Applen vääryydellään ansaitsemia tuloja.

iCloud Communicationsin mukaan Applella on jo pitkä historia tuotemerkkien loukkauksessa, vaikka yhtiö on itse erittäin tarkka omista oikeuksistaan. Applea on aiemmin syytetty esimerkiksi The Beatlesin Apple Corp -nimisen levy-yhtiön nimen luvattomasta käytöstä sekä McIntosh Labs -yhtiön tuotemerkin loukkaamisesta. Myös useat muut i-alkuiset termit ovat olleet muussa käytössä ennen Applen tuotteita.

Apple ja iCloud Communications tulevat todennäköisesti sovittelemaan kiistansa oikeuden ulkopuolella sopivalla rahasummalla. Applella on jo pitkä kokemus sovitteluista, sillä yhtiö käyttää edelleen kaikkia tuotemerkkejä, joiden vuoksi oikeutta on käyty aiemmin.

Tägit: Apple iCloud
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

113.6.2011 15:06

Haluaisin sanoa "hah haa", mutta iCloud Communications on perustettu vasta äskettäin (2005), firmassa on 3 työntekijää, firma on vain paikallinen pieni pulju Arizonassa ja eivät ole anoneet edes patenttia tuolle iCloud-nimelleen. Ei mitään toivoakaan että menisi oikeudessa läpi.

213.6.2011 15:12

"sekä Applen vääryydellään ansaitsemia tuloja."
Paljonkohan Apple on ansainnut tällä iCloud nimellään ja palvelullaan tähän mennessä. Ei varmaan ole kovin iso summa.

313.6.2011 20:51

Lainaus:
eivät ole anoneet edes patenttia tuolle iCloud-nimelleen.


Patenttia nimelle? Varmaan parempi olla hakematta...

las ballenas son el camino

413.6.2011 21:18

Joka viikko on vähintää pari firmaa haastettu toisten firmojen takia oikeuteen. Patenteista puhumattakaan.

Eiköhän tämäkin sovitella rahajutulla kaikessa hiljaisuudessa.

513.6.2011 21:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
eivät ole anoneet edes patenttia tuolle iCloud-nimelleen.


Patenttia nimelle? Varmaan parempi olla hakematta...

Trademark taitaa olla se mitä tässä haetaan.

En tosin ymmärrä tätä täysin. Eikö joku CloudMe omistanut iCloud nimen ennen Appleä ja Apple sitten osti iCloudin heiltä pois? Miten CloudMe pysyi sitten toiminnassa? Vai onko tämä taas sellainen tapaus, jossa pyritään Applen kukkarolle?

613.6.2011 21:42
Tnoi
Inactive

Applella on varmaan enemmän lakimiehiä kuin muita työntekijöitä.. Pitää olla armeijallinen lakimiehiä paiskomassa töitä ja lahjomassa tuomareita yötä päivää että saadaan pidettyä leikkuulaudat ym. raskaansarjan kilpailijat pois myynnistä. Tuskinpa tulee pikkupulju voittamaan siis tätäkään casea, mutta toivossahan on tunnetusti hyvä elää. Tämä on vähän kuin silloin kun odoteltiin Suomen euroviisu voittoa aikoinaan. Kauan sitä odotettiin ja kyllähän se sieltä lopulta tuli. Niin tulee myös omenakin joskus putoamaan puusta.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Nettikampa?openSpark=5714&banner=000000000000012c000cce1b
Apple 4 evar <3

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.6.2011 @ 21:47

713.6.2011 21:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:
Applella on varmaan enemmän lakimiehiä kuin muita työntekijöitä.. Pitää olla armeijallinen lakimiehiä paiskomassa töitä ja lahjomassa tuomareita yötä päivää että saadaan pidettyä leikkuulaudat ym. raskaansarjan kilpailijat pois myynnistä. Tuskinpa tulee pikkupulju voittamaan siis tätäkään casea, mutta toivossahan on tunnetusti hyvä elää. Tämä on vähän kuin silloin kun odoteltiin Suomen euroviisu voittoa aikoinaan. Kauan sitä odotettiin ja kyllähän se sieltä lopulta tuli. Niin tulee myös omenakin joskus putoamaan puusta.

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite/Nettikampa?openSpark=5714&banner=000000000000012c000cce1b
Apple 4 evar <3

Applen politiikka taitaa olla, että heidän silmilleen ei hypi kukaan. Ihmisiä ja firmoja haastetaan aivan surutta pikkuasioistakin oikeuteen. Varmasti esimerkkinä muille, etenkin kun Applen (tai minkä tahansa suurfirman) tekemiset eivät kestä kauheasti päivänvaloa.

814.6.2011 0:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Mailia:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
eivät ole anoneet edes patenttia tuolle iCloud-nimelleen.


Patenttia nimelle? Varmaan parempi olla hakematta...

Trademark taitaa olla se mitä tässä haetaan.

En tosin ymmärrä tätä täysin. Eikö joku CloudMe omistanut iCloud nimen ennen Appleä ja Apple sitten osti iCloudin heiltä pois? Miten CloudMe pysyi sitten toiminnassa? Vai onko tämä taas sellainen tapaus, jossa pyritään Applen kukkarolle?
Applehan osti www.icloud.com domainin ruotsalaiselta firmalta nimeltään Xcerion vasta ihan äskettäin (Xcerion jatkoi entistä iCloud palveluaan CloudMe-nimellä). Joten sama firma ei ole haastamssa Applea. Mutta kyseessä oli käsittääkseni vain ja ainoastaa pelkkä domain (www.icloud.com) joka myytiin jolloin se ei liittyisi tavaramerkkiin.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Haluaisin sanoa "hah haa", mutta iCloud Communications on perustettu vasta äskettäin (2005), firmassa on 3 työntekijää, firma on vain paikallinen pieni pulju Arizonassa ja eivät ole anoneet edes patenttia tuolle iCloud-nimelleen. Ei mitään toivoakaan että menisi oikeudessa läpi.
iCloud palvelu julkaisitiin vasta jokin aika sitten. Joten sen perusteella että kumpi tuota nimeä käytti ensin, niin iCloud communicationsin pitäisi voittaa tämä juttu sen perusteella että sehän se sitä nimeä ensimmäisenä käytti.

Mutta toisaalta jenkkioikeushan ratkaisee jutut sillä perusteella että kummalla on paremmat lakimiehet jonka perusteella Apple voittaisi. No ei nyt sentään...

Niin, ja nimille ei haeta patenttia vaan tavaramerkkiä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.6.2011 @ 00:10

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

915.6.2011 18:12
venne73
Vahvistamaton

Applella on pelkästään pääkallopaikalla Cupertinossa n.12.000 työntekijää, ja noista vähintään puolet on ihan tyhjänpäiväisiä lapunpyörittäjiä / toimittajan nuuskijoita, jotka viikosta toiseen istuu alihankkijan kokoustilassa ilman mitään järkevää syystä... that's Apple way ...on vastaus, jos kysyy, että mikä on vierailun syy? Applen suunnittelijat itsekkin on ihan rikki tuohon matkustamiseen, varsinkin, kun Applen insinööreille maksama palkka on ihan perseestä verrattuna muihin eletroniikka-alan yrityksiin Jenkeissä. Rahaa kyllä poltetaan muualle kuin insinöörien palkkoihin ilman mitään rajaa... pelkästään ensimmäisen iPadin ram uppia valvomaan Cupertinosta lensi yli 100 Applelaista kiinaan. Linja-autoilla joutuivat noita Foxconnin tehtaalle kuskaamaan muutaman viikon ajan :) ...Nokialta olis tullut 1 RF- suunnittelija ja 1 Mekaniikkasuunnittelija ...mutta Ompulla on rahaa. 5 projektia Applen kanssa tehnyt, ja toivottavasti ei enää IKINÄ tarvi tuon firman projekteihin sekaantua, mutta pelkään, että noin tule käymään :(

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto