AfterDawn: IT-alan uutiset

Wiin seuraaja: Wii U

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.6.2011 20:05 Kommentteja (20)

Wiin seuraaja: Wii U Kulttimaineesta nauttiva Nintendo on kulkenut aina omia reittejään pelikonsolibisneksessä, toistaiseksi ihan kohtuullisella menestyksellä. Tämä perinne ei tule katkeamaan Nintendon uuden Wii U-konsolinkaan myötä, jota yhtiö esitteli hetki sitten Los Angelesissa järjestetyillä E3-messuilla. Konsoli ilmestyy vuonna 2012.
Wii-konsolin nimi juontuu englannin kielen sanasta We, minkä on tarkoitus kuvastaa Wiin yhteisöllistä luonnetta. Wiin seuraajassa eli Wii U:ssa kyse on samoista asioista, mutta yhteisöllisyyden ohella uudessa konsolissa halutaan ottaa myös itse pelaaja eli sinut (you) huomioon. Kuten alla olevasta kuvasta näkee, niin Wii U:n ohjain on kuin kannettavan pelikonsolin ja tabletin fuusio.Wii U:n ohjain on myös toiminnoiltaan kuin kannettava pelikonsoli ja tabletti. Pelaamisen ohella laite kykenee samoihin toimintoihin kuin tabletitkin, mm. web-surffailu ja videokeskustelut. Myös tiedostojen jakaminen televisioiden kanssa on mahdollista. Laitteen keskiosaa hallitsee iso 6,2 tuuman kosketusnäyttö, jolla pelejä on mahdollista ohjata. Ohjaaminen onnistuu myös tattiohjainten sekä liikeohjauksen avulla. Ohjausmekaniikkansa puolesta Wii U on siis kuin suurennettu PlayStation Vita.

Pelejä ei tarvitse pelata ohjaimen kosketusnäytöllä, sillä kuvan voi myös jakaa konsolin kautta television ruudulle, josta esimerkiksi FPS-pelejä on paljon mukavampi seurata. Ohjaimen ajatuksena on mahdollistaa pelaaminen ilman televisiota, rikkomatta kuitenkaan kotikonsolin ja television vuosikymmeniä jatkunutta tiivistä suhdetta. Alla kuva itse konsolista.


Wii U helpottanee tavallisen perheen arkea, sillä vastaisuudessa isä voi katsoa tuoreet uutiset telkkarista, vaikka nuorimmaiset haluaisivat pelata pelejä. Wii U:ssa on HD-tuki. 3D-tukea ei ole, kuten Nintendolta aiemmin on sanottukin.

Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata ja Nintendon Amerikan osaston johtaja Reggie Fils-Aime alleviivasivat aloituspuheenvuoroissaan, että Nintendon uudella pelikonsolilla halutaan tarjota mahdollisimman syvällinen pelikokemus mahdollisimman monelle ja erilaiselle pelaajalle. Toisin sanoen Nintendo haluaa päästä uudella konsolillaan jokaisen ihmisen kotiin.

Tägit: Nintendo Wiiu Wii U
Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

17.6.2011 20:25

Ämeriikan nintendo kirjoitti twitterissä että "And the name of the new console is … Wii U!". Eli ei Wiiu tai Wii^U

27.6.2011 20:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Pelemane:
Ämeriikan nintendo kirjoitti twitterissä että "And the name of the new console is … Wii U!". Eli ei Wiiu tai Wii^U
Wii U:n graafisesta logosta on paha mennä sanomaan mikä on oikea kirjoitusmuoto. Puheestakin Wii U, Wii^U tai Wiiu erottuvat aika huonosti, joten oikean kirjoitusmuodon nappaaminen suoraan keynote-esityksestä on "sattuman kauppaa".

Kiitos kuitenkin tiedosta. Korjaan uutisen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.6.2011 @ 20:31

37.6.2011 21:32

Mahtaakohan uusi ohjain maksaa yli vai alle 200€.....
Esim. neljän pelaajan samaanaikaan pelaaminen tulee jokseenkin kalliiksi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.6.2011 @ 21:33

47.6.2011 21:43

Siis tuosta varsinaisesta laatikosta tulee siis eräänlainen serveri, joka streamaa kuvan ohjaimeen? Jos näin, niin aika erikoinen idea. Keksittiinkö tässä nyt siis käsikonsoli uudestaan?

57.6.2011 21:49

Aikas mielenkiintone konsepti. Saa nähä mite myy ja mihin hintaan.

67.6.2011 22:04

Siisti ja uusi idea, kuten Nintendolta odottaa sopii Wiin jälkeen. Mahtaa olla kallis tai ehkä varaudutaan pahempaan ku mitä tarvitsisi ja hinta yllättää positiivisesti?

Muotoilu on vielä aika insinöörimäinen, Nintendolta on senkin suhteen varaa odottaa enemmän ja uskon että tuo tuosta vielä johonkin kehittyy.

Nyt esitetään ettei kiinnosta niin Nintendo kertoo lisää :)


Asus M4N78 PRO // AMD Phenom II X4 940 BE // Asus Radeon HD 4890 // Corsair 2+2GB DDR2 // Samsung Spinpoint 1TB // Antec Earthwatts 500W // Nexus Clodius Black // Samsung T240

Merrily, merrily, merrily, merrily, life is but a dream.

77.6.2011 23:51

Wii U:ssa on näköjään viimein Blu-ray. Kelpaa sitten varmaan myös hyvin Blu-ray soittimeksi.

Tai ainakin päättelin siitä että tossa on HD-tuki.


BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

88.6.2011 0:36

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ep_:
Wii U:ssa on näköjään viimein Blu-ray. Kelpaa sitten varmaan myös hyvin Blu-ray soittimeksi.

Tai ainakin päättelin siitä että tossa on HD-tuki.
Xbox360-konsolissa on HD-tuki mutta Blu-Ray asemaa ei ole, eikä Blu-ray ole HD:lle vaatimus. Mutta uskon, että Blu-Rayt löytyy koska voi muuten olla hyvinkin jälkeenjäänyt vaikkapa vuoden tai kahden kuluttua.

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

98.6.2011 1:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aapeli94:
Mahtaakohan uusi ohjain maksaa yli vai alle 200€.....
Esim. neljän pelaajan samaanaikaan pelaaminen tulee jokseenkin kalliiksi.

Samaa mietin itsekkin. Nintendo on wiillä panostanut paljon yhdessä pelettaviin peleihin ja nämä saa unohtaa siinä vaiheessa kun ohjaimen hinta on tähtitieteellinen. Se on siinä vaiheessa "yksinpelikone".

Lisäksi kyseenalaistan muutenkin tuollaisen suurella näytöllä olevan peliohjaimen. Telkkarista pelatessa ohjaimen suuresta koosta on pelkkää haittaa. Lisäksi kun telkkarista pelaa ja kädet hikoilee niin on suuri riski että ohjain tippuu lattialle. Siinä ei paljoa naurata kun on ohjaimen näyttö paskana ja tili miinuksella.Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

108.6.2011 4:04

Vaikea uskoa, että tuollaista ohjainta vielä satasellakaan voisi kannattavasti myydä. Tosin maksaahan nykyinenkin Wiin ohjain monessa paikassa 70 EUR + nuntsasta pari kymppiä päälle. Eli uuden konsolin + pari ohjainta voisi ehkä pystyä hinnoittelemaan lähelle 500 euroa, mikä kai vielä olisi monista ihan siedettävä hinta pelikoneelle, kunhan laite vain sitten tosiaan tarjoaa jotain vastinetta sille rahalle.

Vain kullekin pelaajalle näkyvä oma näyttöruutu antaa kyllä paljon lisämahdollisuuksia samassa huoneessa pelattavien pelien suunnitteluun. Toisaalta ohjain on melko kömpelön suuren näköinen, kuten jartarkin kirjoitti.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.6.2011 @ 04:07

118.6.2011 7:27

Jos Wiin kantava idea oli luoda ohjain ja ohjaustyyli jota osaavat käyttää sellaisetkin ihmiset jotka eivät konsoleilla ole aiemmin pelanneet niin tämä on kyllä täysi vastakohta sille.

128.6.2011 8:12
AfterDawn Addict

Pystyykö tolla ohjaimella pelaamaan ilman tuota itse konsolia? Esim autossa tms...138.6.2011 10:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kerbo:
Pystyykö tolla ohjaimella pelaamaan ilman tuota itse konsolia? Esim autossa tms...
Ei pysty. Konsoli ainoastaan striimaa kuvaa ohjaimeen, säde on varmaan samaa luokkaa kuin wiimotessa, ~20m. Tuo, että kuvan saa siirrettyä myös ohjaimeen on vain yksi ominaisuus. Pääasiassa kuitenkin pelataan telkkarista ja ruutu voi olla esim valikko, kartta, videopuhelin, minipeli interface esim pommin purku hakkerointi yms, sisältää ns. zoomiin jolloin ruutua osoittamalla ohjaimeen tulee pienempi kuva (kiikarit, sniperit yms) tai sisältää lisää nappeja tai muuta vastaavaa ohjausta (esim pressi demossa heittotähdet jotka heitettiin näyttöä pitkin vetämällä)

Reggie vahvisti ettei konsoliin tule Bluraytä, eivät kuulemma tule käyttämään kilpailijoiden teknologiaa. Mutta joku vastaava oma kustomoitu optinen tulee.

Mitä ohjaimen hintaan tulee, niin onhan kosketusnäytöt aivan eri hintaisia kuin 5-6 vuotta sitten. Massa valmistus ei ole läheskään niin kallista kuin ihmiset luulevat. Esim Sonyn uusi PSVita jossa on multitouch OLED näyttö ja älyttömästi vääntöä, maksaa vain $250.
Tämän ohjaimen näyttö ei ole OLED eikä multitouch, joten valmistus on selvästi halvempaa. Veikkaan alustavaksi hinnaksi kuitenkin $99, joka sitten tippuu tasaiseen tahtiin.

Muotoilu tuskin tulee muuttumaan, mutta kuten Nintendolta on tapana odottaa varmasti uusia versioita ohjaimesta tulee markkinoille tulevaisuudessa. Kuitenkin e3 messuilla ohjainta testanneet ovat sanoneet sen olevan sopivan kevyt ja mukavan ergonominen.

148.6.2011 14:29
Naatiska
Vahvistamaton

Tuossa ohjaimessa on rannehihna, siltä varalta jos putoaa :)

158.6.2011 14:29
Naatiska
Vahvistamaton

Tuossa ohjaimessa on rannehihna, siltä varalta jos putoaa :)

168.6.2011 21:43

Veikkaisin ohjaimen hinnan tasaantuvan melko pikaisesti korkeintaan sinne 50e tietämille jolloin modaajat innostuvat ja meillä on käsissä halpa tabletinkaltainen. Tuttu tarina jo alkuperäisestä wiimotesta. Nintendon volyymeillä tuo näyttö ei maksa juuri mitään ja mitään suurempaa älyä tai laskentatehoa tuossa tuskin on. Naurettavaa puhua mistään sadoista euroista kun esim. kiinalaiset kloonivalmistajat myyvät 8 tuuman android-tabletteja alle satasella.

179.6.2011 7:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Aapeli94:
Mahtaakohan uusi ohjain maksaa yli vai alle 200€.....
Esim. neljän pelaajan samaanaikaan pelaaminen tulee jokseenkin kalliiksi.

Samaa mietin itsekkin. Nintendo on wiillä panostanut paljon yhdessä pelettaviin peleihin ja nämä saa unohtaa siinä vaiheessa kun ohjaimen hinta on tähtitieteellinen. Se on siinä vaiheessa "yksinpelikone".

Lisäksi kyseenalaistan muutenkin tuollaisen suurella näytöllä olevan peliohjaimen. Telkkarista pelatessa ohjaimen suuresta koosta on pelkkää haittaa. Lisäksi kun telkkarista pelaa ja kädet hikoilee niin on suuri riski että ohjain tippuu lattialle. Siinä ei paljoa naurata kun on ohjaimen näyttö paskana ja tili miinuksella.


Ohjainta myydään pelkästään vaan konsolin kanssa. Sitä ei tulla myymään erikseen ollenkaan. Kun yksi pelaa tuolla uudella ohjaimella, niin muut joutuu pelaamaan wiimotella (joka vissiin pitää olla plus-mallia).

189.6.2011 18:04

tässä käy varmaan sama juttu. mikä kävi ps2 konsolillekin, eli kynitään halvalla. edelisestä mallista rahat pois lopetetaan pelien tuottaminen ja satsataan uuteen wiihin. ihan hullun touhua peli yhtiöiltä tämä juttu. tällä menolla joutuu wiin viemään parillakympillä kirpparille myyntiin jos ei wiiu´n pelit toimi vanhassa wiissä ja päin vastoin.

199.6.2011 19:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti panther4:
tässä käy varmaan sama juttu. mikä kävi ps2 konsolillekin, eli kynitään halvalla. edelisestä mallista rahat pois lopetetaan pelien tuottaminen ja satsataan uuteen wiihin. ihan hullun touhua peli yhtiöiltä tämä juttu. tällä menolla joutuu wiin viemään parillakympillä kirpparille myyntiin jos ei wiiu´n pelit toimi vanhassa wiissä ja päin vastoin.

Uskoisin että Wiin pelit toimivat myös WiiU:ssa, mutta eivät tietenkään päinvastoin ja kyllähän Sony sentään aika pehmeän laskun PS2:n kun Fifa 2011 on ainakin vielä julkaistu kyseiselle konsolille ja Ps3:n on kuitenkin tullut markkinoille jo 2007. Sen sijaan Microsoftin Xbox julkaisut loppuivat aivan seinään kun 360 julkaistiin.

209.6.2011 20:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti panther4:
tässä käy varmaan sama juttu. mikä kävi ps2 konsolillekin, eli kynitään halvalla. edelisestä mallista rahat pois lopetetaan pelien tuottaminen ja satsataan uuteen wiihin. ihan hullun touhua peli yhtiöiltä tämä juttu. tällä menolla joutuu wiin viemään parillakympillä kirpparille myyntiin jos ei wiiu´n pelit toimi vanhassa wiissä ja päin vastoin.

Uskoisin että Wiin pelit toimivat myös WiiU:ssa, mutta eivät tietenkään päinvastoin ja kyllähän Sony sentään aika pehmeän laskun PS2:n kun Fifa 2011 on ainakin vielä julkaistu kyseiselle konsolille ja Ps3:n on kuitenkin tullut markkinoille jo 2007. Sen sijaan Microsoftin Xbox julkaisut loppuivat aivan seinään kun 360 julkaistiin.
Kun kattoo kaupan pelihyllyjä niin kyllä PS2:lle on vielä paljon pelejä ja uusia näyttää tulevan välillä. Hyllymetreinä mitattuna PS3-pelit ja PS2 pelit vievät lähes yhtä paljon tilaa. Nyt ehkä pelientekijät alkavat lopetella PS2-pelien julkaisuja kun PS3 on jo yleistynyt paljon.

BSOD is a registered trademark of Microsoft Corporation | Windowsin lähdekoodi

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
2 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
4 kommenttia
Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin (8.12.2018 11:57)
Apple on julkaissut uuden version suomalaisen Bedditin kehittämästä unisensorista. Beddit Sleep Monitor 3.5:n lisäksi Apple päivitti laitteen hallintaan käytettävän iOS-sovelluksen, joka on ....
Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin (8.12.2018 11:36)
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin ....
1 kommentti

Uutisarkisto