AfterDawn: IT-alan uutiset

Applen musiikkipalvelu nytkähti eteenpäin - julkaisu kesäkuussa?

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 20.5.2011 19:57

Applen musiikkipalvelu nytkähti eteenpäin - julkaisu kesäkuussa? Raporttien mukaan Applen suunnittelema musiikin suoratoistoa tarjoava palvelu on ottanut tällä viikolla useita isoja askelia eteenpäin. Keskiviikkona Applen kerrottiin solmineen tarvittavat lisensointisopimukset EMI:n ja Warner Musicin kanssa ja perjantain kuluessa sopimus valmistui myös Sony Musicin kanssa.
Tähän mennessä Applella on taskussaan kolme neljästä suurimmasta levy-yhtiöstä. Bloombergin lähteiden mukaan Apple on kuitenkin jo lähellä sopimuksen solmimista myös maailman suurimman levy-yhtiön Universal Musicin kanssa.

Julkistuksensa yhteydessä Applen musiikkipalvelu tulee olemaan vasta kolmas ison yhtiön palvelu, joka tarjoaa musiikin suoratoistoa mobiililaitteisiin. Google ja Amazon ehtivät molemmat julkistaa omat vastaavat palvelunsa jo kevään aikana. Kumpikaan Applen kilpailijoista ei kuitenkaan onnistunut pääsemään levy-yhtiöiden kanssa sopuun musiikin lisensoinnista, mikä pakotti molemmat yhtiöt karsimaan palveluidensa toimintoja.

Applen solmimien sopimusten ansiosta yhtiö saa kohtalaisen etulyöntiaseman myöhäisemmästä julkistuksestaan huolimatta, sillä ennakkotietojen mukaan Applen palvelun käyttäjien ei tarvitse esimerkiksi ladata omia musiikkikokoelmiaan verkkoon ennen kuuntelua. Applen ei myöskään tarvitse tallentaa kaikkia käyttäjien omistamia kappaleita palvelimilleen yksitellen, vaan samaa tiedostoa voidaan käyttää useamman käyttäjän tarpeisiin.

Applen odotetaan julkaisevan palvelunsa mahdollisesti jo ensi kuun alussa pidettävässä kehittäjätapahtumassa. Uutistoimisto Bloombergin arvioiden mukaan uuden musiikkipalvelun julkaisu tulee olemaan osa laajempaa kokonaisuutta, jossa koko Applen MobileMe-alusta saa uusia toimintoja.

Tägit: Apple
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto