AfterDawn: IT-alan uutiset

LimeWire sovitteli levy-yhtiöiden kanssa 105 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 13.5.2011 12:14

LimeWire sovitteli levy-yhtiöiden kanssa 105 miljoonan dollarin vahingonkorvaukset Jo pitkään jatkunut oikeudenäynti LimeWire-sovellusta kehittänyttä samannimistä yhtiötä vastaan on saatu päätökseen. LimeWire suostuu maksamaan levy-yhtiöille korvauksia yhteensä 105 miljoonan dollarin verran. Korvauksilla päätetään lähes viiden vuoden mittaiseksi venynyt oikeusjuttu.
Kiistan osapuolina olevat 13 levy-yhtiötä sekä LimeWire ovat sanojensa mukaan tyytyväisiä oikeusprosessin päättymisen johdosta. Myös levy-yhtiöiden etujärjestö RIAA pitää suurta korvaussummaa sopivana. RIAA:n mukaan lopputulos on suuri voitto niiden musiikkipalveluiden kannalta, jotka "noudattavat sääntöjä".

Asiaa hoitanut tuomari tuomitsi jo viime toukokuussa, että LimeWire on lain vastaisesti avustanut käyttäjiään musiikin laittomassa kopioinnissa. LimeWiren sivut sekä palvelu määrättiin myöhemmin suljettavaksi oikeuden päätöksellä.

LimeWire oli yksi aikansa suosituimmista P2P-sovelluksista. Sovellusta kehittäneen yhtiön mukaan sillä oli parhaimpina aikoina yli 50 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Limewire
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto