AfterDawn: IT-alan uutiset

Maksaako YLE HD -kanava? Vastaukset HD-arvoituksiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 5.5.2011 14:17 Kommentteja (29)

Maksaako YLE HD -kanava? Vastaukset HD-arvoituksiin Kevään yksi miellyttävimmistä uutisista oli YLE HD -kanavan käynnistyminen yhtä aikaa sekä antenni- että kaapeliverkoissa. Kanava on kuitenkin aiheuttanut kenties enemmän kysymyksiä uutiskommenteissamme ja keskustelualueella kuin mikään toinen TV-kanaviin liittyvä uudistus sitten TV-lähetysten digitalisoinnin.
Tässä pieni infopaketti vastauksineen kaikista tärkeimmistä YLE HD -kanavaan liittyvistä kysymyksistä:
 1. Maksaako YLE HD -kanavan katselu?
  • Ei maksa. Asuit sitten antennikodissa tai kaapelitaloudessa, täytyy YLE HD -kanavan olla ilmainen. Tämä koskee myös sellaista tapausta, että operaattorisi haluaa salata kanavan maksukortin taakse. Tällaisessa tapauksessa, mikäli haluat vain ja ainoastaan YLE HD -kanavan, on operaattori velvollinen toimittamaan sinulle ko. kanavan katselun mahdollistavan maksukortin täysin ilmaiseksi, ilman mitään korttimaksua.
 2. Mitä kanavan katseluun vaaditaan antennitaloudessa?
  • Kanavan katseluun vaaditaan Antenna Ready HD -hyväksytty televisio tai digiboksi. Tavallinen antenniverkon digiboksi ei siis käy. Tämän lisäksi itse TV-antennin tulee pystyä vastaanottamaan taajuutta, jolla kanavaa omalla alueellasi lähetetään. Tietysti kotisi tulee myös sijaita alueella, jossa YLE HD -lähetykset ovat saatavilla - tällä hetkellä saatavuus kattaa noin 60% väestöstä.
 3. Mitä kanavan katseluun vaaditaan kaapelitaloudessa?
  • Mikäli paikallinen kaapelitelevisiotoimija jo jakelee YLE HD -kanavaa, vaaditaan kanavan katseluun joko Cable Ready HD -hyväksytty televisio tai Cable Ready HD -hyväksytty digiboksi. Useimmat Sonyn ja Samsungin vuoden 2009 jälkeen myydyistä televisioista ovat Cable Ready HD -hyväksyttyjä.
  • Mikäli käytössäsi Cable Ready HD -televisio, se sisältää joko CI Plus- tai CIv1-paikan Conax-kortinlukijalle. Jotta saat YLE HD -kanavan näkyviin, tulee sinun hankkia CI-paikkaan kortinlukija ja katselukortti. Mikäli kyseessä on CIv1-paikka, tulee lukija vuokrata operaattorilta, ostetut lukijat eivät toimi. Jos puolestaan televisiossa on uudempi CI Plus -paikka, voit hankkia Conax-lukijan joko vuokraamalla sen tai ostamalla omaksi. Voit selvittää CI-paikan tyypin hyväksyttyjen laitteiden listalta.
 4. Entä jos YLE HD ei ole oman kaapelitelevisiotarjoajani valikoimassa?
  • YLE HD -kanava on ns. must-carry -kanava, kuten muut YLEn kanavat eli kaapelitelevisio-operaattorilla on valvollisuus jaella ko. kanavaa.

   Tässä on must-carry -säännössä on kuitenkin mielenkiintoinen koukku. Eli jakeluvelvoite koskee ainoastaan sitä aluetta, jossa kyseinen kanava näkyy antenniverkossakin. Eli Oulussa, jossa kanava näkyy antenniverkossa, myös paikallisen kaapeli-tv-operaattorin täytyy jaella kanavaa kaapelissa. Mutta taas Rovaniemellä, jossa kanava ei näy, ei paikallisella kaapelioperaattorilla ole velvollisuutta jaella kanavaa.Antenniverkon näkyvyysalueen ulkopuolella toimivat kaapelioperaattorit kuitenkin saavat jaella kanavaa halutessaan, tällöinkin loppukäyttäjälle päin täysin ilmaiseksi.

   Näkyvyysalueen ulkopuolella sijaitsevien kaapelioperaattoreiden suhteen asiakkaiden antama palaute kanavan lisäämiseksi operaattorin tarjontaan lienee tehokkain tapa toimia.
 5. Entäs kanavan näkyvyys IPTV:n kautta?
  • IPTV-operaattoreita koskevat samat säännöt kuin kaapelioperaattoreitakin. Eli must-carry säännöt antenniverkon näkyvyysalueen mukaan, kanavan täytyy olla ilmainen, jne.
 6. Mitä uutta YLE HD tarjoaa?
  • Lyhyesti: Ei mitään. YLE HD on, ainakin alkuvaiheessa, ainoastaan kanava, joka lähettää TV1:n ja TV2:n ohjelmista koostettua "sekoitusta", mutta kuva välitetään HD-tasoisena. Eli hieman vastaava tilanne kuin digitalisoinnin aikaan -- samat kanavat näkyivät sekä digitaalisesti että analogisesti. Digitaalisen kanavan kuva vain oli parempi. Näin tässäkin tapauksessa. Eli YLE HD -kanava ei sisällä lainkaan sellaista ohjelmistoa, jota ei jo näkyisi TV1:n tai TV2:n kautta.
 7. Missä kaupungeissa YLE HD näkyy antenniverkossa?
  • Näkyvyysaluekartta kanavanipuille F ja G löytyy täältä (PDF-muodossa)
 8. Mitkä operaattorit YLE HD -kanavaa tarjoavat?
  • Tilanne tulee elämään paljon lähiviikkoina ja -kuukausina, kanavahan esiteltiin vain muutama päivä sitten. Pyrimme päivittämään kanavan saatavuustiedot oppaaseemme, jossa listaamme Suomessa näkyvät HD-kanavat.

Toivottavasti tästä pienestä tietopaketista oli hyötyä YLE HD -kanavaan liittyen. Tiedot on erinäköisistä YLEn tekniikan arkistoista ja valtaosa tiedoista kanavaan itseensä liittyen tästä palvelukuvausmuistiosta.

Edit: Must-carry -kohta muutettu tämän FAQ:n tietojen mukaiseksi.

Edellinen Seuraava  

29 kommenttia

15.5.2011 14:28

Ylen sivuilla yle.fi/hd on hieman erilaisia tietoja kuin artikkelissa.

"Viestintäviraston mukaan YLE HD on siirtovelvoitteeseen kuuluva kanava, joten se on jaettava velvoitteen mukaisesti maanpäällisen lähetyksen näkyvyysalueella. Must carry -sääntö koskee siis nimenomaan maanpäällisen jakelun näkyvyysaluetta.
Yle ei halua rajoittaa kaapelioperaattoreiden mahdollisuuksia jakaa signaalia maanpäällisen näkyvyysalueen ulkopuolella. Edellytys on kuitenkin, että kanava on maksuton ja se on kortin takana. Koska kanava on määritelty must carry -kanavaksi, signaali pitää jakaa samoilla pelisäännöillä kaapelissa kuin maanpäällisessä verkossa: maanpäällisessä verkossa kanava on saatavilla ainoastaan salattuna."

25.5.2011 14:30
tstr
Vahvistamaton

Mistäs tuollaista antenniverkon korttia siis käytännössä pitäisi ilmaiseksi "kinua"? TV-viihteeltä??

35.5.2011 14:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti te0:
Ylen sivuilla yle.fi/hd on hieman erilaisia tietoja kuin artikkelissa.

"Viestintäviraston mukaan YLE HD on siirtovelvoitteeseen kuuluva kanava, joten se on jaettava velvoitteen mukaisesti maanpäällisen lähetyksen näkyvyysalueella. Must carry -sääntö koskee siis nimenomaan maanpäällisen jakelun näkyvyysaluetta.
Yle ei halua rajoittaa kaapelioperaattoreiden mahdollisuuksia jakaa signaalia maanpäällisen näkyvyysalueen ulkopuolella. Edellytys on kuitenkin, että kanava on maksuton ja se on kortin takana. Koska kanava on määritelty must carry -kanavaksi, signaali pitää jakaa samoilla pelisäännöillä kaapelissa kuin maanpäällisessä verkossa: maanpäällisessä verkossa kanava on saatavilla ainoastaan salattuna."
Jahas, muuttunut tuon palvelukuvauksen jälkeen, jota käytin YLEn vinkistä lähteenä. Muutetaas, kiitän :-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

45.5.2011 14:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tstr:
Mistäs tuollaista antenniverkon korttia siis käytännössä pitäisi ilmaiseksi "kinua"? TV-viihteeltä??
Jep, juurikin sieltä. Lainaus YLEn sivuilta:

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti YLE:
YLE HD:n katseluun tarvitaan myös salauksenpurkukortti, jonka saa palveluntarjoajalta (ks. TV Viihde). Kortti on maksuton. Myös katselu on maksutonta, mikäli tilaat vain YLE HD -kanavan katseluun tarvittavan kortin, etkä tilaa koko TV Viihteen tarjoamaa HD-pakettia, johon kuuluvat myös MTV3 HD ja Nelonen HD. Kanavapaketin, johon kuuluvat myös MTV3 HD ja Nelonen HD, katselu on maksullista syyskuun alusta lähtien.

55.5.2011 14:58

Elisan KTV-verkossa on ainakin "neuvottelut kesken" YLE HD:n suhteen, joten se siitä että olisi alkanut näkymään jo kaapelissa.

65.5.2011 15:34
Niko....
Vahvistamaton

Onko kanava 702p vai 1080p?

75.5.2011 15:39
AAndie
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Niko....:
Onko kanava 702p vai 1080p?
1080i

85.5.2011 17:28

Tarvitseeko virittää uudelleen jollekin x kanavalle?

95.5.2011 18:35

miksi ihmeessä se pitää kortin taakse pistää

105.5.2011 18:38

Hyvä selvennys, kiitos paljon. Omaksi pettymykseksi tuota YLE HD:ta ei tosiaan Elisan kaapeliverkossa näy, ainakaan vielä.

115.5.2011 20:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kane_k:
miksi ihmeessä se pitää kortin taakse pistää
Tuossa on joku nuija kumartaminen mediatuontatoyhtiöille takana, että kaikki HD-kanavat pitää sulkea linkitetyn Conax-kortin taakse. Isoin ilo koko linkitetystä Conax -kortista (verrattuna siis "tavalliseen" Conax-maksutelevisiokorttiin) on se, että niitä kortteja ei voi käyttää kuin yhdessä laitteessa eli ns. card sharing -piratismi ei ole mahdollista (jossa korttia jaetaan "lennossa" muille vastaanottimille verkon yli) ja samoin käy kopioitujen piraattikorttien kanssa.

Ymmärrän idean esim. MTV3 F1 HD -kanavan kanssa, mutta sitä en tajua, miksi free-to-air kanavat kuten YLE HD pitää tuon taakse vetää.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.5.2011 @ 20:37

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

126.5.2011 12:54

Just joo.


TV viihde jakelee suomessa noita YleHD vapaita kortteja.


Mutta: YKSI KORTTI PER KOTITALOUS.


Nyt voi sitten unohtaa tallentavat boksit, kakkostelevision jne.

136.5.2011 13:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Ymmärrän idean esim. MTV3 F1 HD -kanavan kanssa, mutta sitä en tajua, miksi free-to-air kanavat kuten YLE HD pitää tuon taakse vetää.

Olisikohan jälleen syynä Suomen teostomaksupolitiikka? Jos kanava on FTA mutta todellisuudessa katsojia vain määrä X niin maksut menevät kuitenkin sen mukaan kuinka moni pystyy katsomaan kyseistä kanavaa. Kun kanava on kortin takana maksaa YLE hyvitykset ainoastaan todellisten katsojien perusteella. Tästä syystähän yhtään suomalaista kanavaa ei voida pitää satelliittijaossa vapaasti katsottavana. Muissa maissahan nuo korvaukset perustuvat arvioon kuinka moni kyseistä kanavaa mahdollisesti todellisuudessa katsoo, ei siihen että kuinka monella on siihen mahdollisuus. YLE kuitenkin maksaa maksut kahteen kertaan samasta ohjelmasta jos se tulee samaan aikaan SD ja HD laadulla aivan samoin kuin digi-tv siirtymän aikaan se maksoi tuplamaksut analogisesta ja digitaalisesta lähetteestä.

146.5.2011 13:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti cpenter83:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Ymmärrän idean esim. MTV3 F1 HD -kanavan kanssa, mutta sitä en tajua, miksi free-to-air kanavat kuten YLE HD pitää tuon taakse vetää.

Olisikohan jälleen syynä Suomen teostomaksupolitiikka? Jos kanava on FTA mutta todellisuudessa katsojia vain määrä X niin maksut menevät kuitenkin sen mukaan kuinka moni pystyy katsomaan kyseistä kanavaa.
Käsittääkseni YLE maksaa noista tekijänoikeusmaksut jo nyt 5,3 miljoonan ihmisen mukaan ja kun ohjelmat ovat simulcasteja (==sama lähetys, vain eri lähetysformaatti) niin niiden potentiaalinen katsojamäärä ei tuosta voi oikein kasvaakaan. Voin olla toki väärässä, mutta aika erikoinen tilanne olisi. Vaikka eipä sikäli, onhan Suomessa näitä vastaavia aivopieruja nähty ennenkin, mm. vuosituhannen alun "mikään radioasema ei toimi enää netissä"-tilanne, kiitos Gramexin.

156.5.2011 14:08

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lmfmis:
Just joo.


TV viihde jakelee suomessa noita YleHD vapaita kortteja.


Mutta: YKSI KORTTI PER KOTITALOUS.


Nyt voi sitten unohtaa tallentavat boksit, kakkostelevision jne.

Eihän tuo ole ongelma Jaa se kortti Esim Smart wiillä (maksukortinjakaja)Esim http://www.satshop.fi/smartwi-ii-v-2-0-maksukortinjakaja-langaton-2-etakorttia.html

Itellä on käytössä noin ja toimii 3 eri boxsiin
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2011 @ 14:12

166.5.2011 14:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lmfmis:
Just joo.


TV viihde jakelee suomessa noita YleHD vapaita kortteja.


Mutta: YKSI KORTTI PER KOTITALOUS.


Nyt voi sitten unohtaa tallentavat boksit, kakkostelevision jne.

Eihän tuo ole ongelma Jaa se kortti Esim Smart wiillä (maksukortinjakaja)Esim http://www.satshop.fi/smartwi-ii-v-2-0-maksukortinjakaja-langaton-2-etakorttia.html

Itellä on käytössä noin ja toimii 3 eri boxsiin
Paitsi että tuo CI+ / linkitetty Conax on tehty mm. noiden kortinjakajien toiminnan estämiseksi. Eli HD-lähetyksissä ei käytetä "perinteistä" Conax-salausta, vaan korttilinkitettyä Conax-salausta, jossa Conax-kortti linkitetään fyysisesti yhteen ja ainoaan laitteeseen. Linkitys tapahtuu ihan soittamalla operaattorille ja kertomalla laitteen sarjanumero ja tuo talletetaan operaattorin päähän ja kortti ei enää "ikinä" toimi muussa kuin paritetussa laitteessa. Jos haluat vaihtaa laitetta, joudut soittamaan operaattorille uudestaan ja kertomaan uuden laitteen tunnistetiedot, johon kortti taas paritetaan.

EDIT: Toki hakkeriyhteisö on aika nerokas ja tuo linkityssuojaus saatetaan hyvinkin "korkata" auki jonain päivänä. Mutta nykytilanne on, käsittääkseni, se, että paritettua korttia ei voi jakaa mitenkään muihin laitteisiin (netin yli tai SmartWi -tyyliin).
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2011 @ 14:27

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

176.5.2011 14:47
Blayeri
Inactive

Uutisessa ei taidettu mainita (tai sit luin liian nopeasti) että kanavalta tulee myös monikanava ääntä ;);)

186.5.2011 15:16

Siis onko tuo totta että 1 kortti per talous? Jos on niin aika suolesta...silloin pitänee valita joko telkku tai koneen tv-kortti. Blah, vähentää halukkuutta edes kysellä korttia. Koko syusteemi on jo alkuunsa todella syvältä. >:(

Anyway, tuli tuos mieleen, että ei ole ilmeisesti mitään merkkiäkään Turun KaapeliTV:n kautta tarjoamisesta vielä; ei ainakaan oma Sony KDL40W5500 tai TechnoTrendin kortti löydä mitään uutta, eikä tunnetusti mitään uutta infoa löydy palveluntarjoajan sivuilta?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2011 @ 15:17

196.5.2011 17:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti MQe:
Siis onko tuo totta että 1 kortti per talous?
Kuulostaa kyllä siltä, että tuollainen keksityn oloinen rajoitus kaatuisi, kun siitä alkaisi tappelemaan. Eihän must-carry -kanavan jakelua voi säädellä niin, että ainoastaan kotitalouden yksi vastaanotin voi vastaanottaa must-carry -kanavaa :-P

207.5.2011 11:00

Kyllähän ne on laittanu sen linkitettävän kortin taakse siksi, että nyt on siiten helppo sitten nähdä, että kuka katsoo televisiota, vaikka ei olekkaan tv-lupaa maksanut.

Eli jos et ole tv-lupamaksua hoitanut ja tuon kortin tilaat, niin tilaat samalla laskun tai vähintäänkin tv-lupatarkastajan kotiovellesi.

2111.5.2011 11:53

Eli meillä on harava katolla ja telkkarissa digiviritin ja kaapelinviritin mutta vain kaapelimalli on hd joten pitäisi ilmeisesti ostaa dvbt-2 mallin viritin joten oliko se yle sittenkään ilmainen?

Ja vaikka tv:ssä olisi myös antennille hd-viritin joutuisin ostamaan kuitenkin sen kortinlukulaitteen sinne reikään jotta voin käyttää korttia joten ei vieläkään ilmainen!

2211.5.2011 11:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
Eli meillä on harava katolla ja telkkarissa digiviritin ja kaapelinviritin mutta vain kaapelimalli on hd joten pitäisi ilmeisesti ostaa dvbt-2 mallin viritin joten oliko se yle sittenkään ilmainen?

Ja vaikka tv:ssä olisi myös antennille hd-viritin joutuisin ostamaan kuitenkin sen kortinlukulaitteen sinne reikään jotta voin käyttää korttia joten ei vieläkään ilmainen!
Niinno, tuolla periaatteellahan elämässä ei ole mitään ilmaista -- sohvalla makaaminenkin on pirun kallista, kun on ensin pitänyt ostaa se sohva. Ja se kämppä missä se sohva on :-)

2311.5.2011 16:43

pitääkö olla dvbt-2 boksi tai televisio?

2411.5.2011 17:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 7788:
pitääkö olla dvbt-2 boksi tai televisio?
Antenniverkossa? Jep. Ja pitää löytyä CI+ -paikka, eli vermeen pitää olla Antenna Ready HD -hyväksytty. Meiltä löytyy hintavertailusta suoraan lista hyväksytyistä laitteista:

Antenna Ready HD -hyväksytyt televisiot

2511.5.2011 17:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti lmfmis:
Just joo.


TV viihde jakelee suomessa noita YleHD vapaita kortteja.


Mutta: YKSI KORTTI PER KOTITALOUS.


Nyt voi sitten unohtaa tallentavat boksit, kakkostelevision jne.

Eihän tuo ole ongelma Jaa se kortti Esim Smart wiillä (maksukortinjakaja)Esim http://www.satshop.fi/smartwi-ii-v-2-0-maksukortinjakaja-langaton-2-etakorttia.html

Itellä on käytössä noin ja toimii 3 eri boxsiin
Paitsi että tuo CI+ / linkitetty Conax on tehty mm. noiden kortinjakajien toiminnan estämiseksi. Eli HD-lähetyksissä ei käytetä "perinteistä" Conax-salausta, vaan korttilinkitettyä Conax-salausta, jossa Conax-kortti linkitetään fyysisesti yhteen ja ainoaan laitteeseen. Linkitys tapahtuu ihan soittamalla operaattorille ja kertomalla laitteen sarjanumero ja tuo talletetaan operaattorin päähän ja kortti ei enää "ikinä" toimi muussa kuin paritetussa laitteessa. Jos haluat vaihtaa laitetta, joudut soittamaan operaattorille uudestaan ja kertomaan uuden laitteen tunnistetiedot, johon kortti taas paritetaan.

EDIT: Toki hakkeriyhteisö on aika nerokas ja tuo linkityssuojaus saatetaan hyvinkin "korkata" auki jonain päivänä. Mutta nykytilanne on, käsittääkseni, se, että paritettua korttia ei voi jakaa mitenkään muihin laitteisiin (netin yli tai SmartWi -tyyliin).
No höpö höpö Smartwiillä itellä ainaki jakautuu HD kanavat Eurosport HD Canal+ HD Discovery Showcastle HD Silver HD ja History Channel HD. Ja kaikki nämä näkyy mainitsemissani 3 boxsissa. Valmistajan sivulta firmis sisään jakajaan ja opettaa kortit ja homma on siinä http://beta.smartwi.net/ SmartWi 2.52 Conax.swi poistaa sen saatanan parituksen käsittääkseni se on ainaki mulla sisällä ja homma toimii.

2611.5.2011 18:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vinikka:
Smartwiillä itellä ainaki jakautuu HD kanavat Eurosport HD Canal+ HD Discovery Showcastle HD Silver HD ja History Channel HD. Ja kaikki nämä näkyy mainitsemissani 3 boxsissa. Valmistajan sivulta firmis sisään jakajaan ja opettaa kortit ja homma on siinä http://beta.smartwi.net/ SmartWi 2.52 Conax.swi poistaa sen saatanan parituksen käsittääkseni se on ainaki mulla sisällä ja homma toimii.
Okei, I stand corrected, aina parempi näin :-) Kyseessä siis kaapeliverkko, otaksun? Canal Digitalhan ei satelliitissa tuota paritusta AFAIK koskaan ottanut käyttöön, vaikka sillä monesti pelottelivatkin.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

2713.5.2011 8:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AAndie:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Niko....:
Onko kanava 702p vai 1080p?
1080i
Kyllä se 1080p pitäisi olla?

2813.5.2011 11:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Olliii:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti AAndie:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Niko....:
Onko kanava 702p vai 1080p?
1080i
Kyllä se 1080p pitäisi olla?
1080p ei ole oikeastaan vakiintunut TV-lähetysstandardi, Jenkeissäkin kanavat käyttävät joko 720p:tä tai 1080i:tä. Eli YLE HD, kuten muutkin Suomessa näkyvät HD-kanavat ovat 1080i:tä.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

2924.9.2011 23:21

Yle HD (kanavapaikka 50) ja Nelonen (kanavapaikka 33) HD näkyy ainakin Helsingissä ilman mitään kortinlukijaa tai korttia. TV on cable ready HD ja malli LG-42LK450N. Onneksi ei tullut turhaan ostettua kortinlukijaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
2 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
4 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....
1 kommentti

Uutisarkisto