AfterDawn: IT-alan uutiset

HS: TVkaistaa epäillään tekijänoikeusrikkomuksesta

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 5.5.2011 14:42 Kommentteja (8)

HS: TVkaistaa epäillään tekijänoikeusrikkomuksesta Lanseerauksensa yhteydessä paljon keskustelua herättänyt TVkaista ei kerinnyt olla pystyssä kovin kauaa, kun Suomen isot mediatalot sekä tekijänoikeusjärjestöt tekivät poliisille tutkintapyynnön sen toiminnasta. Helsingin Sanomat kertoo STT:n uutiseen perustuen, että poliisi on nyt saanut esitutkinnan valmiiksi ja sen perusteella TVkaistan epäillään syyllistyneen tekijänoikeusrikkomukseen.
Tvkaista tarjoaa netin välityksellä katsottavaksi kaikki kotimaiset tv-kanavat ja palvelu toimii niin kotimaassa kuin ulkomailla. TVkaista tallentaa kanavien ohjelmavirran ja maksullisen palvelun kautta voi poimia katsottavakseen haluamansa ohjelmat. TVkaista perustelee toimintansa laillisuutta sillä, että kaikille käyttäjille luodaan ohjelmista oma kopionsa, eli käytännön kannalta palvelu toimii kuin tallentava digiboksi.
Poliisitutkinnasta huolimatta TVkaista ei ole hidastanut vauhtiaan, vaan palvelu esimerkiksi lanseerasi vuodenvaihteessa virallisen tuen Boxee-medialaitteelle.

TVkaistan tekijänoikeusrikkomusepäily menee syyteharkintaan kesällä, jonka jälkeen selviää palvelun jatkuminen tulevaisuudessa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: TVkaista
Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

15.5.2011 15:52

miksi suomessa ei voida soveltua kehityksen tahtiin? Täähän on se tulevaisuus muutenkin! Ois kiva jos TVkaista voittais tuon jutun kerrankin.25.5.2011 17:09

tiedä mikä teknologian kärkimaa suomi olisi jos ei olisi johdateltavissa olevat päättäjät säätelemässä typeriä rajoitteita ja hidastamassa kehitystä tiettyjen rahanahneiden organisaatioiden, jotka muistuttaa hieman mafiaa, toimesta.

35.5.2011 18:36

Tämähän on hyvä asia. Nyt oikeudessa selvitetään, onko TVKaista rikkonut lakia vai ei ja loppuu se epävarmuus ja jossittelu. Suomen päättäjiin on paha ottaa kantaa, mutta ei täällä mitään moderneimpia olla, ikävä kyllä.

45.5.2011 21:04

Laittakaa nyt sitten samalla tutkintaan Elisa viihde ja sonera tv. Sama palvelu isompi firma.

56.5.2011 15:19

Juu,samaa tässä mietin,mitkäs ne suurimmat erot nyt ovat TVkaistan ja nyt vaikka elisaviihteen suhteen? muuta kuin jotta elisapaketissa saa laitteet ja internet kaistaa vielä mukaan..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2011 @ 15:19

66.5.2011 16:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Juu,samaa tässä mietin,mitkäs ne suurimmat erot nyt ovat TVkaistan ja nyt vaikka elisaviihteen suhteen? muuta kuin jotta elisapaketissa saa laitteet ja internet kaistaa vielä mukaan..
Elisa ja Sonera: Isoja, vauraita firmoja.
TVKaista: Huomattavasti pienempi.

76.5.2011 16:48

Lainaus:
ArttuH5N1
Elisa ja Sonera: Isoja, vauraita firmoja.
TVKaista: Huomattavasti pienempi.
Jos se noin yksinkertaista on,ei tvkaistalla ole oikeusasteissa mitään hätää. En tosiaan tuota tvkaistaa ole käyttänyt kun tuon ilmaisen 2vkosen testiajan mitä tarjottiin mediatoistimen kyljessä aikoinaan. ja elisaviihde nyt on palvellut digiboxin virkaa jo vuosia ilman suurempia moitteita.Joten enpä tuota ole ihan perillä muuta kun lukeman perusteella mitä ja miten tallennus tapahtuu yms eritavalla tvkaistaa käyttäen.. mutta lakitermejä kai tässä taas nuollaan..
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2011 @ 16:52

86.5.2011 21:36

Suurin ero lienee se, että Elisan ja Soneran tapauksissa käyttäjän pitää ihan itse valita jokainen tallennettava ohjelma, kun taas TVkaista tallentaa kaikki ohjelmat. Onko sillä sitten lain silmissä merkitystä jäänee nähtäväksi :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2011 @ 21:36

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto