AfterDawn: IT-alan uutiset

Hakkerit palauttivat OtherOS-tuen PS3:lle

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 5.5.2011 13:26 Kommentteja (5)

Hakkerit palauttivat OtherOS-tuen PS3:lle Viime vuonna Sony poisti OtherOS-tuen vanhemmista PlayStation 3 -pelikonsoleista, ja nyt hakkerit ovat onnistuneet palauttamaan tämän ominaisuuden konsoleihin epävirallisten firmware-julkaisujen avulla.
Vanhempien PS3-mallien ohella uudet firmwaret tuovat OtherOS-tuen myös Slim-mallin laitteille, joihin Sony ei sisällyttänyt kyseistä ominaisuutta. Muokatut firmwaret perustuvat Sonyn virallisiin 3.41-, 3.50- ja 3.55-version firmwareihin, joten OtherOS-tukea ei saa konsoliinsa, jos siinä on käytössä viimeisin 3.60-versiota kantava firmware-päivitys.

Hakkereiden tarjoamat firmwaret sisältävät OtherOS-tuen lisäksi kattavammat käyttöoikeudet konsoliin, joten Linux-työskentelystä kiinnostuneiden lisäksi uudet julkaisut kiinnostavat myös PS3:n suojausten kiertämistä harrastavia tahoja.

Hakkereiden mukaan firmwareihin on tarkoitus lisätä myöhemmin vielä lisätoimintoja, jotka mahdollistavat mm. FreeBSD-pohjaisten käyttöjärjestelmien asentamisen PS3-konsoleihin. Myös valmiita Linux-levykuvia on tarkoitus laittaa myöhemmin jakeluun, jolloin Linuxin asentaminen konsoliin nopeutuu ja helpottuu.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

15.5.2011 15:59

oho noh jos PS3:sta tulee kohta turha pelikonsoli (lue hyökkäykset ja cheattarit nettipeleis) Niin tuostahan saa oivan HTPC koneen. Kun lykkää linukan sisää. Ois valmiina Blu-ray tukikin sitten suoraan. :P25.5.2011 17:14
Asentaja123
Vahvistamaton

Jos minulta kysytään, niin OtherOS tuki pitäisi tulla uusimpaan firmikseen Sonyn toimesta, mutta sitä tuskin tulemme näkemään.

35.5.2011 18:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Asentaja123:
Jos minulta kysytään, niin OtherOS tuki pitäisi tulla uusimpaan firmikseen Sonyn toimesta, mutta sitä tuskin tulemme näkemään.
Sony tuskin pystyy enää kaiken tämän jälkeen antamaan periksi, menettämättä kasvojaan.

...Tai enpä tiedä. Voihan Sony esiintyä hyväntekijänä, ja palauttaa tuen. Ja talipäät taputtaa.

46.5.2011 8:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Asentaja123:
Jos minulta kysytään, niin OtherOS tuki pitäisi tulla uusimpaan firmikseen Sonyn toimesta, mutta sitä tuskin tulemme näkemään.
Sony tuskin pystyy enää kaiken tämän jälkeen antamaan periksi, menettämättä kasvojaan.

...Tai enpä tiedä. Voihan Sony esiintyä hyväntekijänä, ja palauttaa tuen. Ja talipäät taputtaa.
Ja idiootit ihmettelee :p. Sony tuskin palauttaa ko tukea, mutta itseppähän kerjäsivät "verta nenästä" vai olisikos se hienoa jos saat pc:n (huom hp, dell etc pakettikone) jossa luvataan olevan win 7 ja sitten se päivityksen myötä katoaisi siirtyisi vistaan? Ja hauskaa olisi? Varsinkin jos se luvataan sopparissa ja mallissa 1.1 ja 1.0, mutta jos siitä win7:asta ei puhuta mitään mallissa 1.2 niin sen oletataan tietysti ostavan itse...näin ajatellen vanhemmissa ps3:sa pitäisi olla se os-tuki kun se luvataan jopa sopimuksissa ja myynti-ilmoitukissa. Uuudemissa malleissahan siitä ei tietääksesni mainita mitään..joten sony: päivitys vanhemmille laitteile os-tuki takaisin tai 100 ekee takaisin kun laite on puutteellinen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.5.2011 @ 09:06

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

56.5.2011 22:02

Toivottavasti nämä anaalykanyylit rupee pian myymään support# t-paitaa yms. niin tietää ketä tähdätä ..tyhjillä hylsyillä yms. jatkossa kun vastaan kiikariin sattuu.. xd

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto