AfterDawn: IT-alan uutiset

Tule testaamaan: Hintavertailua kännykällä

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 13.4.2011 22:02 Kommentteja (20)

Tule testaamaan: Hintavertailua kännykällä Ikkunaostoksilla paikallisessa kodinkoneliikkeessä? Edessä halvan oloinen tarjoustuote, mutta ei mitään hajua, onko tuote oikeasti hyvä -- tai halpa? Vastaavaan tilanteeseen törmäämme itsekin aika usein ja tämän pohjalta päätimme tehdä hintavertailustamme moderneille mobiiliselaimille sopivan version.
Koska AfterDawnin hintavertailun ongelmana on myös osittain sen tolkuttoman pitkä osoite, mobiilille hintavertailulle päätettiin lohkaista (toivottavasti..) helposti muistettava osoite. Palvelu löytyy täältä:

m.edukas.fi


Palvelu on hyvin, hyvin paljon yksinkertaistettu versio hintavertailumme "täysversiosta", mutta toisaalta siinä onkin pyritty panostamaan mahdollisimman helppoon selattavuuteen ja selkeyteen. Jotta koko homma olisi mahdollisimman pitkälti standardeja noudattava ja helposti jatkokehitettävä, pohjautuu koko ulkoasu ja toiminnallisuus jQuery Mobile -alustaan.

Sivusto on erittäin vahvasti beta ja sen testaamiseen on käytetty Opera Mobilea (Symbian 5th ed), ensimmäisen sukupolven iPod touchia (iOS 3.x), Androidin eri versioita (ZTE Blade, HTC Desire Z), iPad 2:sta ja iPhone 4:sta. Viritys ei ole niitä keveimpiä kännykän näkökulmasta, vaan on tarkoitettu puhtaasti moderneille älypuhelimille: ensimmäisen sukupolven iPod touchilla ja iPhonella sivun käyttö on jähmeää, samoin hitaimmilla Android-puhelimilla. Symbian 5th editionin omalla selaimella palvelu ei toimi kuten pitäisi, S40:llä sivu toimii täysin ilman tyylejä ja muilla puhelimilla tuota ole testattu lainkaan. Työpöytäselaimista kaikki HTML5-yhteensopivat selaimet toimivat suht nätisti palvelun kanssa (testattu FF4 + uusin Chrome). Ja yleisemmin, "Takaisin"-napin toimivuus on hieman kyseenalainen pidemmän surffaussession jälkeen :-)

Mikäli konsepti näyttää toimivalta, tulemme jatkokehittämään palvelua käyttäjien toiveiden pohjalta ja käyttämään samaa alustaa myös tulevissa muissa mobiiliprojekteissamme.

Palaute on tervetullutta. Bugit, toiveet, "oliko tämä nyt sitten muka fiksu idea", jne ..?

Tägit: AfterDawn Edukas
Edellinen Seuraava  

20 kommenttia

113.4.2011 22:16

Tällasta oon vähän ootellukkin.. Aina pitäny vähä googletella, kattella hintaseurannasta ja ettiä ympäriinsä tietoo.
Hyvä, että o yks paikka mistä voi nopeesti kattoo nii hintavertailua, kun arvosteluja.
Pitänee testailla HTC Desirellä, kunhan ehtii..

213.4.2011 22:21

Ainakaan itse en saanut tuota sivua toimimaan kunnolla. Käytössä E75:n ja Opera mobile uusin versio selain.

Hakua kun yrittää käyttää:

Osoitetta ei löydy:

Yritit avata osoitteen http://googleads.g.doub...jne

Ja kun taas painaa selaa tuoteryhmittäin linkkiä tulee error loadin page.

EDIT: Latasin sivun uudestaan ja rupesi toimimaan. Tai ainakin selaa tuoteryhmiä näppäin. Hakuun kun kirjoitti tuotteen nimen ja painoi enteriä niin ei tapahtunut mitään. Eli teenkö jotain väärin vai onko tuossa jokin hae nappi mitä pitää painaa tekstinkirjoittamisen jälkeen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2011 @ 22:29

313.4.2011 22:25

Pelkäsin pahaa tekstin perusteella, mutta toimi yllättävän jouheasti(siis ei nyt mikään nautinto kuitenkaan) yhdistelmällä Nokia N97 mini (!! uskokaa pois) + uusin Opera Mobile + EDGE keskellä ei-mitään (dna:n 384 yhteys). Hyvin koodattu siis. Laitoin speed dialiin kun tuntu tosiaan näppärältä ja 3G:llä varmaan mycket bättre.

Ei vielä ainakaan bugeja ilmennyt.

413.4.2011 22:27

Toimii hyvin opera minillä. Kiitos

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2011 @ 22:29

513.4.2011 22:39

N8-käyttäjältä tuli palautetta, että erillinen "go"-nappi siihen hakukentän perään pitää tehdä, kun softanäppäimistössä ei ole rivivaihtoa. Tehdään heti huomenna. Samoin stylesheeteissä on vähän vielä fibaa, leikkaavat turhan ahkerasti tuotteiden nimiä "poikki", vaikka tilaa olisi.

Tuota E75:lla tulevaa ongelmaa, että haku ei pelaa, pitää tutkia.

Edit: Sellaisen unohdin mainita, että niille tuotteille, joille meillä ei ole hintaa (=tuotelistassa ei näy hintatietoa) -> klikkaat tuotteen nimeä, niin se tuotesivu kertoo, jos tuotteelle on joskus ollut hinta, milloin sille on viimeksi ollut hinta ja mikä se hinta silloin oli. Ajattelin, että tuosta olisi apua, jos vaikka hieman vanhempaa rautaa tulee eteen kivijalkamyymälässä ja haluaa tietää hieman hintahaarukkaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2011 @ 22:42

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

613.4.2011 22:43

Ihanaa, Afterdawnin ihmiset!

Ehkä mobiilisovellusta joskus (hamassa) tulevaisuudessa?

Edit: Tuossa etusivulla lukeva "Hae tuotteita:" ja sen alapuolella oleva hakukenttä ovat aivan vasemmassa reunassa kiinni (ainakin HTC Desiren selaimella). "Selaa tuoteryhmittäin"-painike ja loput tekstit on keskitetty niin, että ne eivät ole kiinni siellä reunassa, eli eri "tasossa" niiden kanssa. Eli jos noita "Hae tuotteita:"-tekstiä ja hakukenttää saisi hieman oikealle/keskitettyä, niin olisi eheämmän näköinen.

Edit2: Ja sitten vielä, kun koitin hakea esim. pleikkarin hintatietoja, niin se "takaisin"-nappi on tuotteen nimen ensimmäisen kirjaimen päällä siellä "yläpalkissa". Eli kun pitäisi lukea "Sony Playstation...", niin siinä lukee "ony Playstation...".

Edit3: Ja mukavaa olisi vielä, jos tuotekuvan voisi avata erilliseen ikkunaan, jotta voi zoomailla mukavemmin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2011 @ 22:59

AMD Phenom II X2 555 (X4 B55 ACC) | Sapphire Radeon HD 5770 1GB GDDR5 | AsRock 870 Extreme3 | Kingston HyperX Blu 1600MHZ DDR3 2GB x2 | HDD yht. 1.5TB | Cooler Master Centurion 5 II | Nexus Value 430 | Nexus Real Silent AXM-8200 | Windows 7 Ultimate 64-Bit | BenQ BL2400PT | HTC Desire | Canon EOS 550D | PS3 80GB | Sony MDR-V6

713.4.2011 23:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tcav:
Ehkä mobiilisovellusta joskus (hamassa) tulevaisuudessa?
Todennäköisesti joo, noita HTML+JS:n sovellukseksi muuttavia palveluita on nykyisin aika montakin, joten todnäk tuollaisen kautta hommaa tullaan lähestymään.

Lainaus:
Tuossa etusivulla lukeva "Hae tuotteita:" ja sen alapuolella oleva hakukenttä ovat aivan vasemmassa reunassa kiinni (ainakin HTC Desiren selaimella). "Selaa tuoteryhmittäin"-painike ja loput tekstit on keskitetty niin, että ne eivät ole kiinni siellä reunassa, eli eri "tasossa" niiden kanssa. Eli jos noita "Hae tuotteita:"-tekstiä ja hakukenttää saisi hieman oikealle/keskitettyä, niin olisi eheämmän näköinen.
Fiksataan. Tyylitiedostoja tullaan aikalailla varmasti ruuvaamaan muutenkin. Starat mitä tuotteilla on, ovat mallia "v3" eli aika ankeat nykymittapuulla, jne :-)

Lainaus:
Edit2: Ja sitten vielä, kun koitin hakea esim. pleikkarin hintatietoja, niin se "takaisin"-nappi on tuotteen nimen ensimmäisen kirjaimen päällä siellä "yläpalkissa". Eli kun pitäisi lukea "Sony Playstation...", niin siinä lukee "ony Playstation...".
Joh, tuohon oli jQM:ssä joku tapa korjata ongelma, pitää vain löytää se.. Pidemmillä tuotenimillä tuo on vielä isompi ongelma.

Lainaus:
Edit3: Ja mukavaa olisi vielä, jos tuotekuvan voisi avata erilliseen ikkunaan, jotta voi zoomailla mukavemmin.
Tutkitaan, jQM:ssä oli joku galleriakikkare, katsotaan josko sillä saataisiin jotain fiksua tehtyä.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

813.4.2011 23:51

Samsung Galaxy S (Android 2.2.1) ja puhelimen oma selain (Chrome Lite) yhdistelmällä ainakin tuntuisi toimivan ongelmitta.

Ihan kelpo systeemi, mutta itse käytän kuitenkin jatkossakin täyttä versiota.

Idea voisi toimia paremmin, jos palvelu olisi suunnattu vanhemmille puhelimille ja tätä silmällä pitäen vanhojen puhelimien tuki olisi parempi. Uusilla älypuhelimilla, joissa on yleensä kiinteä hintainen data, on parempi käyttää täyttä versiota, koska hitaallakin yhteydellä sivut kyllä latautuvat riittävän nopeasti.

914.4.2011 4:48

oho, tämäpä näppärä ^^ Loistavuutta!!
Kiitos Afterdawn!

1014.4.2011 8:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti apek:
Idea voisi toimia paremmin, jos palvelu olisi suunnattu vanhemmille puhelimille ja tätä silmällä pitäen vanhojen puhelimien tuki olisi parempi. Uusilla älypuhelimilla, joissa on yleensä kiinteä hintainen data, on parempi käyttää täyttä versiota, koska hitaallakin yhteydellä sivut kyllä latautuvat riittävän nopeasti.
Joo, tuon version itse asiassa pitäis jo nyt tehdä hallittu fallback wanhemmille puhelimille, eli sen pitäis toimia, ainakin jossain määrin jo nyt vanhemmillakin luureilla. Ongelma on ehkä enemmänkin siinä, että ne wanhemmatkin luurit lataavat nyt nuo suht raskaat/isot framework-tiedostot muistiinsa, joten sellainen "keveys" puuttuu. Pitää tutkia, saisko nuo jQM:n tiedostot iffiteltyä kokonaan latauksista pois, jos käytössä on selain, joka ei ole niitä moderneimpia. Jos tuo onnistuu, nykyversiohan toimii ihan sellaisenaan (vääntämällä skriptien ajon ja tyylitiedostot pois käytöstä ihan työpöytäselaimellakin näkee sen perustoiminnallisuuden).

Mut joo, tarkoitus on tukea kaikkia yleisimpiä mobiilialustoja, myös S40 ja vastaavia. Tämä oli nyt ensimmäinen raapaisu tähän projektiin ja haluttiin vain kuulla fiiliksiä, että onko tällaiselle nyt ylipäätään tarvetta :-)

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1114.4.2011 12:30

Päivitystä: Nyt tuon hakukentän viereen on lisätty erillinen submit-nappi, joka näyttäisi ainakin Opera Mobilen kohdalla korjanneen ongelmat.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1214.4.2011 13:21

n900 + opera 11 hyvin rullaa

1314.4.2011 15:44

Do,diih hienoa.
Hyvältä vaikuttaa sujuvasti desirellä pelittää..
Ehkä hieman korkeutta"touch"& navigointia lisää painikkeisiin, sekä zoomaus namikat tekstin kokoon/ mieluiten tietty pinch/zoom. :)

1415.4.2011 12:39

C5-00 ei löytänyt koko sivua operalla

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2011 @ 12:40

1515.4.2011 17:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Morke:
C5-00 ei löytänyt koko sivua operalla
Hmm. Selitätkö vähän tarkemmin? Ja olethan kokeillut nyt ihan satavarmasti oikeaa osoitetta, eli m.edukas.fi?

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1615.4.2011 19:29

Testasin vielä uudestaan ja poistin kaikki muut tekstit ja jätin m.edukas.fi niin pääsi perille.
Selain laittoi automaattisesti osoitteeseen www alun ja sillä tuli virhe ilmoitus palvelimeen ei saada yhteyttä. www jätti pois niin pääsin sivustolle.

1715.4.2011 23:55

Huawein U8800:lla toimii ihan hyvin. Kiva lisä systeemeihin.


Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

1815.4.2011 23:59

Samalla enginellä päätettiin kokeiluluontoisesti tehdä myös Puhelinvertailu.com:lle mobiiliversio, joka löytyy samalla logiikalla: m.puhelinvertailu.com

PV:hen tehtiin samalla "hifistely" niin, että täysversioon mobiililaitteella mentäessä esiin tulee Javascript-ikkuna, joka ehdottaa mobiiliversioon siirtymistä (oikeaan uutiseen/sivuun tietysti). Mikään pakko sitä ei ole käyttää, vaan "Ei" vastaus pitää käyttäjän täysversiossa.

Molemmissa saiteissa, edukkaassa ja PV:ssä, on nyt oikeastaan ainoana ongelmana tuo Symbian 5th editionin (ja sitä aiempien) oman selaimen yhteensopimattomuus -- sivut eivät saa oikeaa ulkoasua/toiminnallisuutta käyttöönsä, jostain syystä.


Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1916.4.2011 0:14

Tämäkin toimii oikein hyvin. Lataus vei tällä noin 5 sekuntia. Todella siisti valikko. Ei se kysely mitään haittaa...Sitä täysveriota lataillaan vähän pitempään sitten. Korostan nopeutta sillä, että otan Sulkavan läheltä korvesta yhteyden..mäkien ja järvien välissä ei aina kentät ole parhaita mahdollisia.
Nii tämä järjestelmä on puhasta googlea android 2.2, chrome. Ja se Huawein Ideos.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.4.2011 @ 00:17

Internet, Vapaitten ihmisten tapa elää ilman rajoja tai Rajoituksia, ajatus Joka säilyy..

2018.4.2011 14:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Morke:
Testasin vielä uudestaan ja poistin kaikki muut tekstit ja jätin m.edukas.fi niin pääsi perille.
Selain laittoi automaattisesti osoitteeseen www alun ja sillä tuli virhe ilmoitus palvelimeen ei saada yhteyttä. www jätti pois niin pääsin sivustolle.
Lisäsin sekä Puhelinvertailun että Edukas.fi:n mobiiliversioihin myös tuon www.m. -alkuisen vaihtoehdon, joka ohjautuu nyt oikeaan osoitteeseen.

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto