Sony-pomo: Nintendon laitteet lasten ajanvietettä

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 12.4.2011 16:22 Kommentteja (10)

Sony-pomo: Nintendon laitteet lasten ajanvietettä Sonyn värikkäistä kommenteistaan tunnettu PlayStation-osaston toimitusjohtaja Jack Tretton uskoo, että Sonyn voittokulku konsolimarkkinoilla on vasta alussa. Trettonin CNN-kanavalle antaman haastattelun mukaan yhtiö näkee kilpailijoidensa tuotteiden saapuvan jo elinkaarensa päähän, kun PlayStation 3 -konsoli saavuttaa vasta täyden potentiaalinsa.
PlayStation 3 oli markkinoille tullessaan eittämättä nykyien konsolikolmikon tehokkain laite, mutta Trettonin mukaan laitteen pitääkin olla uusinta mahdollista tekniikkaa, jos sen elinkaaren haluaa pitää pitkänä.

Jos tekniikan haluaa kestävän vuosikymmenen verran, sen on oltava huippulaatuista. PlayStation 3 on ollut markkinoilla jo neljä vuotta ja se on vasta nyt pääsemässä vauhtiin. Se tulee nauttimaan pitkästä ja loivasta alamäestä johtuen sen tekniikasta, joka vuonna 2006 oli uusinta mahdollista ja joka on erittäin kilpailukykyistä vielä tänäkin päivänä, toisin kuin kilpailijoillamme.
Tretton uskoo sekä Nintendon Wii:n että Microsoftin Xbox 360:n olevan pikkuhiljaa elinkaarensa päässä. Esimerkkinä Tretton mainitsee Wii:n puuttuva kiintolevyn. Microsoftin Kinect ei myöskään vakuuta (vaikka Kinect pääsi Guinnesin ennätyskirjaan ennätysnopan myyntinsä ansiosta ja Wii:tä on myyty lähes tuplasti PS3:n verrattuna).

Miksi ostaisin nykypäivänä konsolin, joka ei sisällä ollenkaan kiintolevyä? Liiketunnistukseen perustuvat pelit ovat ihan söpö juttu, mutta jos kättä voi liikuttaa vain parikymmentä senttiä, miten se lasketaan todelliseksi liiketunnistukseksi?


Muutkaan myyntiluvut eivät hämmennä Trettonin näkemyksiä konsoleiden paremmuusjärjestyksestä. Tretton pitää Nintendon DS-konsolia lähinnä lapsille suunnattuna laitteena, jota kukaan itseään kunnioittava parikymppinen ei pelaisi julkisella paikalla.

Myyntiluvut kertovat kuitenkin toisenlaista tarinaa. Nintendon DS-käsikonsolia on myyty noin 146 miljoonaa maailmanlaajuisesti, kun Sonyn PlayStation Portable on saavuttanut noin 67 miljoonan lukemat.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

112.4.2011 19:39

Tretton heittää taas aivan huuhaa-puheita ilmaan kun ei parempaakaan tekemistä ole. Mikä parasta, PS3 ei ainakaan graafisesti tunnu ylittävän Xbox 360. Puheet liikkeentunnistuksesta on hämmentäviä kun yritys taisi juuri hiljattain julkaista oman Wiimote-kopionsa PS Moven.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 12.4.2011 @ 19:41

212.4.2011 22:38

" Miksi ostaisin nykypäivänä konsolin, joka ei sisällä ollenkaan kiintolevyä? Liiketunnistukseen perustuvat pelit ovat ihan söpö juttu, mutta jos kättä voi liikuttaa vain parikymmentä senttiä, miten se lasketaan todelliseksi liiketunnistukseksi?"

Ite en vieläkään tajua mitä ******* sillä kiintolevyllä tekee, sillä pelaan pelikonsoleilla enkä mitään muuta. Ps2 ei ollut vakiona kiintolevyä enkä tarvinut sitä mihinkään, joten en näe mitään hyötyä kovosta(joku SD kortti on imho sopivampi, johon saa savet backupattua etc).

ja ko. henkiö taisi unohtaa motionplussan, sekä heidän oman moven

313.4.2011 09:41

Lainaus:
Jos tekniikan haluaa kestävän vuosikymmenen verran, sen on oltava huippulaatuista. PlayStation 3 on ollut markkinoilla jo neljä vuotta ja se on vasta nyt pääsemässä vauhtiin
Ei kai tuota voi tulkita niin että Sony meinaa pitää ps3:sen elinkaaren kymmenessä vuodessa ennen kuin nelonen tulee...?

413.4.2011 10:11

Jack Tretton on uusi Thompson...kun yhdestä päästään eroon alkaa jo toinen kolkuttaa ovelle :p.

Nyt meni kyllä sony ihan harkaoille, kateutta se on kun NDS porskuttaa ja psp laahaa...itsellä ei enää yli 7-vuoteen ole ollut muuta sony tuotetta kuin n. 15-vuotta vanha viritin vahvistin joka on vielä "putki" sellainen ja ei ole aikomustakaan vaihtaa kun nämä nykyiset sony-vahvarit ovat ihan susia. Sonyn alamäki taisi alkaa 2000-luvun alussa, niin ja se toinen sony-merkkinen laite on vanha harmaalaatikko jota ps:ksi kutsutaan. Löytyy alakerran varastosta.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2011 @ 10:12

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

513.4.2011 10:29

Mukavan täyslaidallisen mielipiteitä pisti tulemaan :D

613.4.2011 12:30

Totta ainakin osa puheista. Voisi vaan heivata helvettiin tuon ps3 ja tuoda uutta rautaa markkinoille. Pitäisi vaikka max 5v päivitys syklin tms. niin ei menisi PC:den tehot hukkaan.

Tuolla kiintolevy jutulla tarkoitti varmaan sitä kun kovolle saa hyvin waretetut leffat laitettua ;)

713.4.2011 16:35

Tretton on kyllä pikkasen väärässä siitä ettei aikuiset muka pelaa Ds:ää. Japanissa on operaattori palvelu joka välittää virtuaali tyttöystävää(ja myös poikayst)jonka kanssa voi vakavissaan mennä naimisiinkin. Erillisenä palveluna operaattori voi suositella "salarakkaan" mutta jos huonosti käy niin "vaimo" saa tietää asiasta, ja se on sitten pahimmillaan ero,,,

813.4.2011 17:17

Hieman taitaa herralla kateus puskea pintaan kun kilpailijat pärjäävät paremmin ja kyllä täältä ainakin annetaan katu-uskottavuus pointsit sille joka pelaa DS:llä Super Mariota Pokemon-paita päällä julkisella paikalla. Siinä on itsetunto kohdallaan.

Itse pelailen vain kotona salaa vaimon kanssa Wiillä koska on niin huono itsetunto ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.4.2011 @ 17:18

913.4.2011 17:22

Saattaahan se pelikkari kestää vuosikymmenen, mutta mitä tapahtuu kun muut julkaisee uudet konsolit? Pleikkari jää "vanhan" tekniikkansa takia jalkoihin.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

1014.4.2011 08:45

Niin no kuinkas kävi ps3 vs. xbox360 kilpailun kun sony toi oman tuotoksensa vuosia myöhässä markkinoille?

Toivottavasti uuden sukupolven pleikkari pukkaa myyntiin samaan aikaan kuin uusi boxi että kilpailu on jotenkin järkevää ja ettei tosiaan sony meinaa kymmentä vuotta pärjätä kolmosella.

Ja itse en kyllä koskisi edes pitkällä (stylus)tikulla minkään sortin kannettaviin pelikoneisiin edes kotona mutta kyllä nuoruuteen on jäänyt niin kultaisia muistoja mariosta ettei niitä voita mikään. Liiketunnistuspeleistä en myöskään perusta. Rock Bandin rummuilla saa liikettä meikäläinenkin mutta pädi on itselle se ainoa oikea ohjain ainakin tämän ajan tekniikalla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.4.2011 @ 08:50

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto