Tabletit muuttumassa pääasiallisiksi tietokoneiksi monelle

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 11.4.2011 14:06 Kommentteja (13)

Tabletit muuttumassa pääasiallisiksi tietokoneiksi monelle Googlen toteuttaman kyselyn mukaan tablet-koneiden suosion kasvu on muuttamassa sisällönkulutustottumuksia merkittävästi ja tableteista on muodostunut pääasiallinen laite monelle käyttäjälle. Tablettien parissa vietetään yhä enemmän aikaa, joka kulutetaan esimerkiksi netin selailuun, peleihin tai tiedonhankintaan.
Googlen 1400 tabletinomistajaa käsittävä tutkimus paljastaa, että 68 prosenttia käyttäjistä viettää taulutietokoneen parissa vähintään tunnin päivittäin. Liki kolme neljäsosaa vastaajista eli 77 prosenttia kertoo, että pöytäkoneen tai kannettavan tietokoneen käyttö väheni tabletin hankinnan jälkeen.

Huolimatta teknisistä rajoitteista kuten fyysisen näppäimistön tai tietyissä tapauksissa Flash-tuen puutteesta 28 prosenttia Googlen kyselyyn vastanneista kertoo tabletin muuttuneen pääasialliseksi tietokoneeksi korvaten pöytäkoneet ja perinteiset kannettavat.Google kysyi käyttäjiltä myös minkä aktiviteettien tilalle tablettien parissa kulutettu aika on tullut. Suurimpana menettäjänä oli perinteisten kirjojen lukeminen ja toiseksi eniten aikaa väheni radion kuuntelu.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: tabletit
Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

111.4.2011 15:04

Täyttä roskaa koko tutkimus. Ensinnäkään ei käy ilmi onko porukka "tutkimukseen" valittu sattumalta vai tiettyjen kriteerien mukaan. Sen lisäksi vanha totuus pitää paikkaansa. Vale, emävale, tilasto. Ensinnäkin on paljon ihmisiä jotka eivät lue paperi kirjoja päivittäin. Tällöin saadaan mitä tahansa aktiviteesti suositumpaa kuin kirjojen lukeminen. Omalla kohdalla käytän aikaa enemmän leipien voiteluun kuin kirjojen lukemiseen. Tästä voisi päätellä että leipien voitelu vähentää aikaa mitä käytetään kirjojen lukemiseen.

Radioa pystyy kuuntelemaan samaan aikaan kun käyttää tablettia mutta jos sitä ei kuuntele niin tottakai tabletin käyttä on suositumpaa.

Lisäksi pitäisi olla aika selvä asia että jos ostaa tabletin ja käyttää sitä esim. sähköpostin lukemiseen tai fb:n käyttöön niin todennäköisesti sitä tietokonetta tulee käytettyä vähemmän.

Mainitaanpa vielä sekin että jos tabletilla oikeasti pystyy korvaamaan pöytätietokoneen tai kannettavan niin aika kevyeen tarkoitukseen sitä tarvitsee.

Ja mainitaan nyt vielä että uutisessa on selkeä virhe. Linkin takana olevassa pdf-tiedostossa todetaaan selkeästi että 28% vastaajista on sitä mieltä, että tabletti on heidän pääasiallinen kone. 82% käyttäjistä käyttää tablettia kotona.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.4.2011 @ 15:05

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

211.4.2011 16:09

Lainaus:
Ja mainitaan nyt vielä että uutisessa on selkeä virhe. Linkin takana olevassa pdf-tiedostossa todetaaan selkeästi että 28% vastaajista on sitä mieltä, että tabletti on heidän pääasiallinen kone. 82% käyttäjistä käyttää tablettia kotona.

Huomasin tuon saman.

Ja tästä johtopäätöksestä "Tabletit muuttumassa pääasiallisiksi tietokoneiksi monelle", en voi olla ollenkaan samaa mieltä.

Lähtökohdat koko tutkimuselle ovat aivan järjettömät. Tutkimuksen kohdehenkilöiksi on valittu ihmisiä jotka ovat ostaneet omat tablet-tietokoneet. Eli heillä on varmastikkin ollut joku käyttötarkoitus laitteelle, kun ovat siitä maksaneet.
Eli tutkimuksen johtopäätös voisi yhtä hyvin voinut olla "Ihmiset jotka ovat ostaneet tablet-tietokoneen ovat myös käyttäneet sitä". Tai "Ihmiset jotka ostavat maitoa kaupasta myös juovat sitä" :))

311.4.2011 16:15

En pysty sitten millään ymmärtämään tablettien suosiota. En vain pysty.

411.4.2011 16:23

Tabletit on hyviä silloin tarvii vain selailla netttiä taikka dokumentteja taikka muuta sisältöä kuvia taikka videoita. Kotona tableteille olisi paljon enemmän käyttöä jos olisi käytössä kotiserveri/ nas palvelin ja siihen joku esim Bonjour/avahi palvelu.

Aamulla kun ihmiset tulee pöytään syömään niin otetaan tabletit käteen ja katotaan päivän uutiset ja samalla päivän menot yms
Uskoisin että suurimmalla osalla täällä kommentoijissa on käytössä joko nokialainen taikka androidi koko ajan housuntaskussa, kuvitelkaa että teillä on vain vähän isompi laite jonka jätätte sitten kotia taikka otatte mukaan ja katsotte sitä mennessänne bussille töihin/opiskelemaan?


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

511.4.2011 17:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
[snip]Uskoisin että suurimmalla osalla täällä kommentoijissa on käytössä joko nokialainen taikka androidi koko ajan housuntaskussa, kuvitelkaa että teillä on vain vähän isompi laite jonka jätätte sitten kotia taikka otatte mukaan ja katsotte sitä mennessänne bussille töihin/opiskelemaan?
Silti en näe tablettien käytettävyyttä laajemmalla skaalalla. Miten tabletilla syrjäytetään läppäri/pöytäkone? Opiskelijalle mielestäni selkeästi parempi ratkaisu olisi (mini)läppäri, joka tuo paremman käytettävyyden, täydet ominaisuudet ja on usein jopa halvempi ratkaisu.

Tabletti voi olla kätevä nopeaan uutisten lukemiseen, tai muuhun nopeaan ja kevyeen nettiselaukseen, mutta raskaampi käyttö taas on hankalaa.

611.4.2011 18:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Kotona tableteille olisi paljon enemmän käyttöä jos olisi käytössä kotiserveri/ nas palvelin ja siihen joku esim Bonjour/avahi palvelu.

Sähköyhtiö kiittää kun serveriä pitää pysyssä 24/7 siitä hyvästä että netti aukeaa muutaman sekunnin nopeammin.
Lainaus:
Aamulla kun ihmiset tulee pöytään syömään niin otetaan tabletit käteen ja katotaan päivän uutiset ja samalla päivän menot yms
Uskoisin että suurimmalla osalla täällä kommentoijissa on käytössä joko nokialainen taikka androidi koko ajan housuntaskussa, kuvitelkaa että teillä on vain vähän isompi laite jonka jätätte sitten kotia taikka otatte mukaan ja katsotte sitä mennessänne bussille töihin/opiskelemaan?

Ihan samalla tavalla sen muutaman asian voi katsoa koneeltakin jos netissä on pakko käydä aamulla.Ensinnäkään se tabletti ei mahdu taskuun eikä vähän isompi laite ole sellainen minkä koko on vähintään 3 kertaa suurempi. Jos ihan kannettavuutta ajatellaan niin tabletti häviää 100-0 älypuhelimelle. Se on aina mukana, ei tarvita muuta kuin yksi laite kun lätee johonkin ja se on todella paljon pienempi.

Tabletti on lähinnä teknolelu ja väliinputoaja. Mitään laitetta sillä ei voi korvata.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.4.2011 @ 18:55

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

711.4.2011 19:56

Originally posted by jartar:
Ja mainitaan nyt vielä että uutisessa on selkeä virhe. Linkin takana olevassa pdf-tiedostossa todetaaan selkeästi että 28% vastaajista on sitä mieltä, että tabletti on heidän pääasiallinen kone. 82% käyttäjistä käyttää tablettia kotona.
Oho, en kyllä itsekkän tiedä mistä tuo luku uutiseen livahti, ei oikein mene edes typon piikkiin. Asia korjattu.

811.4.2011 20:53
KalikoJak
Inactive

jartarin ja Arttuhanin kaa täysin samaa mieltä.


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

911.4.2011 21:44

Lainaus:
Tabletit muuttumassa pääasiallisiksi tietokoneiksi monelle...

Tablettien parissa vietetään yhä enemmän aikaa, joka kulutetaan esimerkiksi netin selailuun, peleihin tai tiedonhankintaan.
Ehkä monet tablet-omistajat on jaksanu angry birdsin asentaa mutta tabletteilla ole kuin häviävän pieni murto-osa PC-peliteollisuudesta, eikä se tule siitä muuttumaan. On harvinaisen väärin edes vihjata että tabletit olis korvaamassa pöytäkoneen pelaamisen saralla. Siihen ei pysty edes useimmat läppärit. Sudoku on varmaan kiva täytellä sohvalla löhöillessä, mutta on kyllä loukkaavaa pistää näitä kosketusnäyttöpuhelin/tablet-pelejä samaan kastiin oikeiden immersiivisten, interaktiivisten audiovisuaalisten taideteoksien kanssa.

Asus M4N78 PRO // AMD Phenom II X4 940 BE // Asus Radeon HD 4890 // Corsair 2+2GB DDR2 // Samsung Spinpoint 1TB // Antec Earthwatts 500W // Nexus Clodius Black // Samsung T240

Merrily, merrily, merrily, merrily, life is but a dream.

1012.4.2011 09:23

Lainaus:
Mielenkiintoista, tämä on jännä juttu.
Edelleenkin väitän että tableteilla on oma paikkansa tässä laitteiden täyttämässä mailmassa. Toki PC pelit on omaa luokkaansa mutta tässä puhutaankin tableteille sopivista peleistä sekä ohjelmista. Ja joille on oma markkinansa. Sitten kun sudoku on tehnyt tehtävänsä niin sitten mennään räiskintäpeleiden mailmaan.

Ja jos iPad ja muiden valmistajien padi laitteita on myyty miljoonia kappaleita niin voi hyvin nähdä että sille on selvä markkinarako olemassa."History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1112.4.2011 09:45
soikkelinen
Vahvistamaton

Vieläkään en ole keksinyt mitään järkevää käyttöä tällaiselle laitokselle ihan kotikäytössä. Eikä kyllä ole kukaan tuttavistakaan. Kovasti asiaa ollaan kyllä pähkäilty.

Ainoa paikka missä voisi jotain apua olla, niin kouluissa kirjojen korvikkeena. Nyky nuoret alkaa olemaan niin vässyköitä, että eivät jaksa reppuakaan kanniskella, niin parempi tommoinen kevyt laitos jossa kaikki voi olla mukana.

1212.4.2011 12:33

Jos tuollaisen omistaisi, niin tuskinpa se täysin käyttämättä jäisi. Kyllä sillä aina jotain selailisi sohvalla tai sängyssä maaten, videoitakin luultavasti tulisi katseltua.

Suurin ongelma imo on tuon todellisen käyttöarvon suhde hintaan, joka on täysin perseellään. En ole valmis maksamaan hyvätehoisen läppärin hintaa siitä hyvästä, että ei tarvi nousta sohvalta pois netissä surffaamaan.

1312.4.2011 19:54

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Edelleenkin väitän että tableteilla on oma paikkansa tässä laitteiden täyttämässä mailmassa. Toki PC pelit on omaa luokkaansa mutta tässä puhutaankin tableteille sopivista peleistä sekä ohjelmista. Ja joille on oma markkinansa. Sitten kun sudoku on tehnyt tehtävänsä niin sitten mennään räiskintäpeleiden mailmaan.

Eittäin vaikeaa on uskoa että tablettien erittäin rajoitetut pelit toimivat porttina muunlaiseen pelaamiseen. Mieluummin porttina toimisi tietokone joka on ainakin jotain kautta kaikkien käytettävissä. Se tarjoaa kuitenkin valtavasti suuremman potentiaalin ja mahdollisuudet ohjelmiin ja peleihin näppäimistön ja hiiren ansiosta.
Lainaus:
Ja jos iPad ja muiden valmistajien padi laitteita on myyty miljoonia kappaleita niin voi hyvin nähdä että sille on selvä markkinarako olemassa.

Markkinarako on myös kaikenmaailman tv-shopin ihmeille. Tabletteja menee kaupaksi mutta ei se tee laitteesta sen tarpeellisempaa.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti squi:
Suurin ongelma imo on tuon todellisen käyttöarvon suhde hintaan, joka on täysin perseellään. En ole valmis maksamaan hyvätehoisen läppärin hintaa siitä hyvästä, että ei tarvi nousta sohvalta pois netissä surffaamaan.

Hyviä ajatuksia. Hinnalla on suuri merkitys tässäkin asiassa. Tablettia voisi miettiä suhteellisen "turhaankin" käyttöön jos hinta on vaan sopiva.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto