AfterDawn: IT-alan uutiset

Huhut ennakoivat mikromaksupelejä Xbox Liveen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.4.2011 13:23 Kommentteja (5)

Huhut ennakoivat mikromaksupelejä Xbox Liveen Xbox Liven pelitarjonta saanee ensi vuonna uuden osa-alueen, sillä IGN-sivustojen saamien tietojen perusteella palvelun tarjontaan olisi tulossa mikromaksupelejä, joiden lataaminen ja pelaaminen olisi ilmaista, mutta pelaajat voisivat halutessaan ostaa itselleen esim. uusia esineitä tai bonusominaisuuksia Microsoft Points -pisteillä.
Tarkempia tietoja tulevista peleistä IGN:n ei kertonut, mutta spekulaatioiden mukaan suositun Dungeon Fighter Online -pelin tuleva Xbox 360 -versio olisi ensimmäinen kyseistä bisnesmallia käyttävä Xbox Live -peli.

Suurista pelitaloista ainakin EA lienee kiinnostunut Xbox Liven uudesta suuntauksesta, sillä yritys voisi siirtää PC-puolelta tutut Battlefield Heroes - ja Battlefield Play4Free -pelit tällöin myös konsolille.

Sonyn PlayStation 3 -konsolin kohdalla mikromaksupelejä kokeiltiin ensimmäisen kerran vuoden 2009 lopulla, jolloin Sodium One ilmaantui PlayStation Home -palveluun.

Mikromaksupelejä on nähty viime aikoina erityisesti PC-puolella, ja suosituimmat verkkopelit (mm. Runes of Magic ja League of Legends) ovatkin keränneet ilmaisuutensa avulla miljoonia pelaajia.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

110.4.2011 14:05

Toivottavasti on totta koska ei ole kyllä mieltä ostaa esim Halo Reachiin aina uutta karttapakettia kun se tulee kun muuten ei pääse nettiin pelaamaan. Vaikka noita karttapaketteja ei taida tulla enää mutta on tervetullut ominaisuus. Jos edes tulee ja toivottavasti ei vain USA!

210.4.2011 15:35

Runes of Magic ja ilmaisuus ei kyllä sovi samaan lauseeseen. Ikinä nähny niin rahanahnetta yhtiöö. Pelin kehityksen ainoo päämääräkin kun on vaan saada porukka ostamaan koko ajan järjettömillä summilla peli romua joka on välttämätöntä pelaamisen kannalta. Peli jonka pelaaminen maksaa 20-50€ kuussa ei kyllä minusta ole kovin ilmanen :D

310.4.2011 17:10

Näistä mikromaksuista on tullut aika vitsaus, ei siinä mitään että peli on ilmainen ja ostotavarat (aseet, puvut, kartat yms) maksullisia mutta ongelma tulee siinä kun osapelaajista ei halua niistä maksaa ja osa taas maksaa tilanne kärjistyy siinä että se ostava osapuoli melkein aina voittolla parempien tavaroidensa kautta (lue esim aseet) jne..

Hyvä esimerkkinä toimii Cod BO. Suurin osa servereistä toimivat uusilla kartoilla ja ne jotka eivät ole ostaneet potkitaan servuilta pellolle sen takia kun ei ole ko karttapakettia...

Eli olisi suotavaa pelintekijöiltä, ylläpitäjilta tehdä kahdet palvelimet, toisessa maksulliset ja toisessa tavallisen pelin omaavat.

No bisnes on bisnestä. Tosin parempi olisi silloin pitää ko peli jo ilmaisena tai olla lisäämättä matsua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.4.2011 @ 17:11

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

410.4.2011 21:34

kyllä noi maksulliset tavarat aika tehokkaasti pilaavat muuten hyvät pelit. esim bf heroes jossa 10 levelille päästessä peli muuttuu mahdottomaksi kun aina joku gunneri ampuu jollain uuber konekiväärillä joka one-shottaa...510.4.2011 23:14

Mikropelit ilmaisia, kuitenkin velottavat vielä että on XBL-kultatili jotta voi pelata netissä. Tämän takia ostin pleikan.


YARR!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto