AfterDawn: IT-alan uutiset

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 6.4.2011 13:51 Kommentteja (1)

Sonyn käsikonsoli myöhästynee Japanin katastrofin seurauksena

Sonyn seuraavan sukupolven käsikonsolin markkinoille saapuminen saattaa siirtyä ensi vuoden puolelle Japanin maanjäristyksistä ja niitä seuranneesta tsunamista johtuen. Uutistoimisto Bloombergille puhuneen Sonyn Amerikan-osaston johtajan Jack Trettonin mukaan Next Generation Portable -nimellä tunnettu konsoli saatetaan silti julkaista ainakin yhdellä markkina-alueella. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan laitteen piti tulla myyntiin Euroopassa, Aasiassa ja Yhdysvalloissa samaan aikaan.
Alkuperäisen aikataulun mukaan Sonyn tavoitteena oli saada NGP lanseerattua joulumarkkinoille, joka on perinteisesti tärkeää aikaa yhtiöiden kokonaistuloksen kannalta. Ensi vuoteen venyvä julkistus kasvattaa myös Sonyn pahimman kilpailijan Nintendon etumatkaa. Nintendo on viime päivinä raportoinut äskettäin julkistetun Nintendo 3DS:n myynnin sujuneen erittäin hyvin.
Viivästyksistä huolimatta Sony näkee asiassa myös positiivisia puolia, sillä myöhäisempi julkaisuajankohta antaa pelikehittäjille mahdollisuuden viimeistellä tuotteitaan, mikä tarkoittaa myös laajempaa pelitarjontaa julkaisuhetkellä.

Maaliskuun alussa tapahtuneiden maanjäristysten jälkeen Sony on joutunut sulkemaan useita Japanissa sijaitsevia tehtaita korjaustöitä varten. Maanjäristys vaikuttaa myös muualla sijaitsevien tehtaiden toimintaan Japanilaisten komponenttivalmistajien toimitusvaikeuksien myötä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Sony
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.4.2011 21:37
tonttila
Inactive

Parempi jättää julkaisematta niin ei tule tappiota niin paljon. Ei se kuitenkaan tule menestymään. Valitettavasti.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto