AfterDawn: IT-alan uutiset

CD-levyjä rippaavan soittimen mainostus yllyttää rikokseen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 4.4.2011 15:23 Kommentteja (9)

CD-levyjä rippaavan soittimen mainostus yllyttää rikokseen

Iso-Britannian mainosalan itsesäätelyelin Advertising Standards Authority (ASA) on kieltänyt levyjen tallentamiseen pystyvän CD-soittimen mainonnan koko maassa. 3GA Ltd. -yhtiön Brennan JB7 on aiempien mainosten mukaan "Kovalevyllä varustettu CD-soitin, johon voi tallentaa jopa 5000 CD:llistä musiikkia".
ASA perustelee kieltävää päätöstään Iso-Britannian tekijänoikeuslainsäädännöllä, joka kieltää sisältöjen olomuodon muuttamisen ilman oikeuksienhaltijan lupaa. Käytännössä siis omistamansa CD-levyn tallentaminen mp3-soittimella kuunneltavaksi ei ole lain mukaan sallittua.

Brennan JB7:n mainoksessa kehutaan, miten näppärää koko CD-kokoelman tallentaminen on. ASA:n päätöksen mukaan tämä ei ole sopivaa, sillä se yllyttää ihmisiä ryhtymään rikolliseen toimintaan. ASA:n päätös on lain mukaan oikea, sillä soittimen tallennusominaisuuden käyttö rikkoo tekijänoikeuslakia.
Asiasta uutisoiva PC Pro kuitenkin huomauttaa osuvasti, että päätös paljastaa tehokkaasti mp3-soitinten kauppaan liittyvät kaksoisstandardit. Suuri osa esimerkiksi Applen myymistä iPod-soittimista kykenee tallentamaan tuhansien CD-levyjen edestä musiikkia ja onkin epätodennäköistä, että kymmenien gigatavujen muistikapasiteetti täytettäisiin pelkästään iTunes-verkkokaupan ostoksilla.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: MP3 mainos
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

14.4.2011 16:16

Ihan kuin iToonssissa olisi myös tällainen rikokseen yllyttävä ominaisuus.

24.4.2011 16:24

Kyllähän iTunesillakin voi CD:t ripata ja siirtää siitä iLaitteeseen. ;)


Säännöt
Ubuntu is an African word meaning "I cant configure Debian"
Kun raportoit tuplaketjua, laita ketjun URL mukaan raporttiin, helpottaa elämää. :)
"Poliisilla on asiakas oikeassa ja pamppu vasemmassa."

34.4.2011 16:28

Ja ironia on siinä, että ASA teettää laitteelle mitä mainiointa mainontaa - ja lisäksi ilmaista sellaista - uutisoimmalla tästä mainontakiellosta. Suomessakin JB7 on nyt tuttu.
Toki seuraavaksi kielletään uutisointi laittomista asioista.

44.4.2011 16:58

Hauskintahan tässä on, että Sonylla on ollut vuosia, vuosia olemassa autoradioita, jotka osaavat ripata sisään syötetyn CD-levyn laitteen kovalevylle, jonka jälkeen sitä CD-levyä ei tarvitse enää autossa kuskata. Toki erona se, että Sony omistaa oman levy-yhtiön, joten siinä tapauksessa em. ominaisuuden mainostaminen onkin sitten sallittua?-)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.4.2011 @ 17:00

54.4.2011 19:41
KalikoJak
Inactive

Näitten asioitten kohtalo riippuu siitä kuka lakia tulkitsee ja kellä on eniten rahaa ja valtaa. Lukemattomissa laitteissa on samat ominaisuudet, mutta niiden mainonta on ok? Laki ei taida pysyä kehityksen mukana monessakaan asiassa mutten jaksa siitä paasata kun menis vähän ohi aiheen... :)


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

64.4.2011 20:56

onkos tollasia laitteita myynnissä suomessa? tai edes vastaavia?
ittellä on tollanen päälle 4000 levyä hyllyssä ja ollu hiukan mielessä digitalisoiminen.


kirjotushäröt saattavat johtua alkoholista. =)
vaikka niitä näenkin en vaivaudu niitä korjaamaan

74.4.2011 22:10

Ainakin pelikonsoleilla onnistuu, jos sellainen sattuu kotoa löytymään. Helpointa todennäköisesti kuitenkin tietokoneella (lähes mikä tahansa musiikkisoitin osaa). Ulkoiselle kovalevylle tallennettuna voi sitten soitella vaikka digiboksilla tai millä tahansa ulkoisia asemia ymmärtävällä laitteella.

84.4.2011 22:53

Luulin että aprillipäivä meni jo...


YARR!

915.4.2011 19:19

Lainaus:
Käytännössä siis omistamansa CD-levyn tallentaminen mp3-soittimella kuunneltavaksi ei ole lain mukaan sallittua.
Todella sairasta tekijänoikeusfasismia ja kilpailun vääristämistä. PC- koneilla ja CD-kasettinauhureilla yms. voi tehdä ihan samaa!

PS.
Minulle voi toimittaa mainosbannerin kun sellainen on saatavilla, niin laitan mainoksen ainakin omalle nettisivulleni...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.4.2011 @ 19:20

"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto