AfterDawn: IT-alan uutiset

Baidu maksaa jatkossa korvauksia ladatusta musiikista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 2.4.2011 18:24 Kommentteja (3)

Baidu maksaa jatkossa korvauksia ladatusta musiikista Kiinan suurimpana hakupalveluna tunnettu Baidu on tehnyt tällä viikolla suuria muutoksia, sillä alkuviikosta yritys poisti dokumenttien jakoon tarkoitetusta Wenku-palvelusta 2,8 miljoonaa luvaton e-kirjaa ja eilen kerrottiin lisensointisopimuksesta musiikintekijöiden kanssa.
Music Copyright Society of China (MCSC) on Kiinan ainoa virallinen musiikintekijöitä edustava tekijänoikeusjärjestö, ja sen kanssa tehty sopimus takaa paikallisille musiikintekijöille tuloja Baidun avulla tehdyistä musiikkilatauksista. Tarkkoja rahasummia osapuolet eivät paljastaneet.

Paikallisten toimijoiden ohella Baidu haluaa sopimukset myös ulkomaisten levy-yhtiöiden kanssa, ja ne on tarkoitus neuvotella lähitulevaisuudessa.

Baidun avaa uudistuksen myötä uuden mainosrahoitteisen musiikkiosion, josta kuluttajat voivat ladata musiikkia ilmaiseksi. Hakujätti toimittaa myös MCSC:lle tarkat tiedot kappaleiden latausmääristä, joten monet musiikintekijät saavat lähiaikoina virallisia tietoja kappaleidensa lataussuosiosta.

Marbridge Consulting -markkinatutkimusyhtiön johtoportaaseen kuuluva Mark Natkin uskoo sopimuksen tuovan uutta eloa paikalliseen musiikkiteollisuuteen, ja samalla Baidu saa takaisin tekijänoikeusjupakoissa menettämäänsä mainetta.

Tägit: Kiina Baidu
Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

13.4.2011 3:13

Eikös aprillipäivä ole 1.4?

23.4.2011 8:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eikös aprillipäivä ole 1.4?
Joo mutta sehän ei mitenkään näihin uutisiin vaikuta kun ovat kirjoitettu ennen tai jälkeen aprillipäivän jos päivämääriä katsot.

33.4.2011 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Eikös aprillipäivä ole 1.4?
Joo mutta sehän ei mitenkään näihin uutisiin vaikuta kun ovat kirjoitettu ennen tai jälkeen aprillipäivän jos päivämääriä katsot.
Hmmm... Tarkoitus siis oli vitsailla siitä, kuinka oudolta tämä uutinen kuulostaa. Huomasin kyllä kirjoituksen päivämäärän, siihen tuo vitsi liittyikin.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto