AfterDawn: IT-alan uutiset

Antenniverkon teräväpiirtotarjonta nyt selvillä

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 31.3.2011 18:59 Kommentteja (4)

Antenniverkon teräväpiirtotarjonta nyt selvillä Valtioneuvosto on jälleen julkaissut lisää tietoja antenniverkon laajentuvasta lähetystarjonnasta, kun tänään julkaistiin uusi lista DVB-T2-verkkoihin päätyvistä kanavista.
Valtakunnallisen F-kanavanipun osalta kanavat ovat teräväpiirron osalta Discovery HD Showcase, Eurosport HD, MTV3 HD, Nelonen HD ja Yleisradion tuleva teräväpiirtokanava. Tavallisen resoluution kanavia samaisessa nipussa ovat BBC World ja Silver SD.

Kaksi kolmasosaa Suomesta kattavan VHF C -kanavanipun verkkotoimilupa meni DNA:lle, ja siellä teräväpiirtosisältönä ovat Canal+Series HD - ja 4 Pro 2 HD -kanavat. Tavallisen resoluution kanavia samaisessa nipussa ovat National Geographic, Nelonen Kino, Nelonen Maailma, Nelonen Perhe, URHOtv, Eurosport, Showtime, Nickelodeon ja Discovery.

Pääkaupunkiseudulla näkyvälle G-kanavanipulle ilmaantuvat seuraavat kanavat: Discovery Channel, Animal Planet, France24 ja Radio City TV.

Viestintäministeri Suvi Lindén kommentoi digilähetysten tuomaa muutosta seuraavasti: "Tämän hallituksen päätöksillä on olennaisesti lisätty televisioverkkojen kapasiteettia. Ennen digisiirtymää meillä oli vain neljä valtakunnallista televisiokanavaa. Nyt meillä on yhteensä yhdeksän teräväpiirtokanavaa ja 44 normaalikanavaa. Valtakunnallisia tai väestöpeitoltaan erittäin merkittäviä televisiokanavanippuja on jo kymmenen. Lisäksi kanavanippuun G jäi vielä vapaata kapasiteettia, vaikka kaikille hakijoille myönnettiin toimilupa"

Tänään annettujen päätösten myötä Digitalla on hallussaan viisi kanavanippua, DNA:lla kolme ja Anvialla kaksi.

Tägit: DVB-T2
Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

11.4.2011 13:52

Hyvä MTV3 ja YLE, mutta moitteita Neloselle koska pelkkää ylöspäin skaalattua kuvaa... Saa nähtäväksi että onko MTV3 HD myös samaa paskaa Nelosen HD kanavan kanssa, eli tiedätte mitä tarkoitan.


Western Digital 1TB, 2xGTX680, Intel Core i5-2500K, Corsair AX 1200W, CM Storm Scout, 8gb DDR3

21.4.2011 16:44

Ja vielä että milloin nuo tulee näkyviin?


Western Digital 1TB, 2xGTX680, Intel Core i5-2500K, Corsair AX 1200W, CM Storm Scout, 8gb DDR3

33.4.2011 13:32

ja sisältönähän on tietysti jenkkisarjoja sekä keittokouluja..

45.4.2011 14:44

"Ennen digisiirtymää meillä oli vain neljä valtakunnallista televisiokanavaa. Nyt meillä on yhteensä yhdeksän teräväpiirtokanavaa ja 44 normaalikanavaa."

Silti parasta asiassa on se, ettei edelleenkään televisiosta tule merkittävästi enempää katsomisen arvoisia UUSIA ohjelmia, vaan lähes kaikki uudet kanavat esittävät turhanpäiväistä hömppäohjelmaa tai uusintoja.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto