AfterDawn: IT-alan uutiset

Baidu poisti miljoonia luvattomia kopioita palvelustaan

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 30.3.2011 22:51 Kommentteja (1)

Baidu poisti miljoonia luvattomia kopioita palvelustaan Kiinassa kirjailijat saivat tahtonsa läpi yllättävän nopeasti, sillä Baidu-hakupalvelu kertoi tällä viikolla poistaneensa dokumenttien jakoon tarkoitetusta Wenku-palvelusta noin 2,8 miljoonaa luvattomasti jaossa ollutta dokumenttitiedostoa.
Kirjailijat julkaisivat pari viikkoa sitten avoimen kirjeen, jossa ne syyttivät Baidua teostensa luvattomasta levittämisestä. Monet uskoivat Baidun jättävän asian sikseen, mutta nähtävästi hakujätti onkin tehnyt töitä kellon ympäri, jotta luvattomasti jaossa olleet tiedostot saatiin pois palvelusta.

Baidun puhemiehen mukaan aivan kaikkea luvattomasti jaossa olevaa sisältöä ei ole poistettu, mutta tilanteen pitäisi olla aiempaa parempi. Yritys on myös luvannut tarvittaessa sulkea Wenkun kokonaan, jos kirjojen luvatonta levitystä ei saada muulla tavoin kuriin.

Kaikki kirjailijat eivät kuitenkaan ole tyytyväisiä tilanteeseen, vaan he haluaisivat lisäksi korvauksia Wenkun avulla tehdyistä luvattomista latauksista.

Länsimaisille levy-yhtiöille Baidun uusi suuntaus voi tuntua ihmeelliseltä, sillä hakujätti ei halunnut tehdä levy-yhtiöiden kanssa yhteistyötä, kun nämä halusivat poistaa luvattomasti jaossa olevat musiikkikappaleet Baidun hakutuloksista muutama vuosi sitten.

Tägit: Baidu
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

131.3.2011 8:23

Lainaus:
Länsimaisille levy-yhtiöille Baidun uusi suuntaus voi tuntua ihmeelliseltä, sillä hakujätti ei halunnut tehdä levy-yhtiöiden kanssa yhteistyötä, kun nämä halusivat poistaa luvattomasti jaossa olevat musiikkikappaleet Baidun hakutuloksista muutama vuosi sitten.

Hieman eri asia olla suodattamatta hakutuloksia kuin poistaa omistamastaan palvelusta tiedostoja.

las ballenas son el camino

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto