AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Operaattoreiden P2P-estot haittaavat verkkopelien pelaamista

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 29.3.2011 11:11 Kommentteja (5)

Operaattoreiden P2P-estot haittaavat verkkopelien pelaamista Monissa maissa internet-operaattorit jarruttavat ja estävät tarkoituksella P2P-liikennettä, jotta heidän tietoverkkonsa eivät hidastuisi liikaa. Nyt nämä P2P-liikenteelle tehtävät toimenpiteet ovat aiheuttaneet ongelmia myös pelaajille, sillä Kanadassa toimiva Rogers Communications hidasti viikonloppuna World of Warcraft -pelaajien yhteysnopeuksia.
Rogers Communicationsin tarkoitus ei ole puuttua pelaamiseen, vaan yrityksen P2P-jarrutukseen tarkoitetut laitteet eivät osaa erotella pelien käyttämää P2P-liikennöintiä muusta P2P-liikenteestä, jonka takia myös pelaajat kärsivät. StarCraft II - ja World of Warcraft -pelien mukana tuleva Blizzard Downloader -päivitysohjelma perustuu BitTorrent-protokollaan, ja tämän takia pelien pelaajat on rinnastettu suoraan muihin P2P-lataajiin.
Pelaajien onneksi Blizzard tekee asiassa yhteistyötä Rogers Communicationsin kanssa, joten ongelmaan saadaan todennäköisesti ratkaisu lähiaikoina.

Kanadassa asuvat kuluttajat eivät ole kuitenkaan ainoat ongelmista kärsivät pelaajat, ja joissain paikoissa internet-yhteys on jopa suljettu pelin tekemän P2P-liikenteen takia.

Blizzardin pelien ohella vastaavista ongelmista kärsivät ainakin Riftin pelaajat.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

129.3.2011 12:41

Itse voin todeta tämän tapahtuneen myös suomessa. Vielä silloin kun oli 10 meganen Welho. WoW.ia ei voinut pelata kuin, joskus heti aamusta ja keskellä päivää. Kun sitä liikennettä ei ollu ollenkaan, mutta heti kun yritit illal pelata. Ei päässyt edes blizzard downloader lataamaan päivitystä.229.3.2011 13:09

Saman tyyppisiä ongelmia on kait ollut steam:ssäkin tosin taisivat vaihtaa jotain steam-update:ssa...kun nyt tuntuu toimivan ihan siististi, jossakin vaiheessa Bo yms pätki ihan helvetisti...


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

329.3.2011 13:18

kuinka kauan kestää että peleille tarvittavat säännöt otetaan käyttöön BT tekniikassa?


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

429.3.2011 18:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bodomed:
Itse voin todeta tämän tapahtuneen myös suomessa. Vielä silloin kun oli 10 meganen Welho. WoW.ia ei voinut pelata kuin, joskus heti aamusta ja keskellä päivää. Kun sitä liikennettä ei ollu ollenkaan, mutta heti kun yritit illal pelata. Ei päässyt edes blizzard downloader lataamaan päivitystä.
Uutisessa mainitut ongelmat eivät liity mitenkään itse pelaamiseen vaan ainoastaan päivitysten lataamiseen. Mainitsemasi ongelmat ovat täysin eri kategoriassa.

530.3.2011 09:11

Tällainen liikenteen rajoittaminen tyypin mukaan tulee kieltää lainsäädännön keinoin välittömästi. Jos palveluntarjoaja myy kaistaa vaikka 10 megaa suuntaansa niin kuluttajalla on oikeus saada tuo käyttöönsä riippumatta siitä, mitä liikennettä hän käyttää.

Yhtiöt myyvät olematonta kaistaa ja sitten näillä rajoitetaan käyttöä perusteena, että riittää kaikille. Ei näin voi olla.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto