AfterDawn: IT-alan uutiset

SABAM: Rekkakuskien pitää maksaa tekijänoikeuskorvauksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 27.3.2011 22:49 Kommentteja (15)

SABAM: Rekkakuskien pitää maksaa tekijänoikeuskorvauksia Belgiassa tämä viikko on jälleen tuonut esiin tekijänoikeuslakien tulkinnanvaraisuuden, kun maassa musiikintekijöiden etuja turvaava Société Belge des. Auteurs, Compositeurs et Editeurs -tekijänoikeusjärjestö (SABAM) kertoi vaativansa jatkossa tekijänoikeuskorvauksia rekkakuskeilta.
SABAM:in näkemyksen mukaan rekan ohjaamo on näiden kuskien työpaikka, jonka takia heiltä voidaan kerätä radion kautta toistettavan musiikin kuuntelusta tekijänoikeuskorvauksia samalla tavoin kuin muilta työpaikoilta.

Tekijänoikeusjärjestön tulkinta tilanteesta ei ollut luonnollisesti kaikki ihmisten mieleen, ja jopa muutamat poliitikot ovat tyrmänneet idean täysin. Maggie De Blockin mukaan radio on kuskeille ensisijaisesti turvallisuutta parantava laite, jonka takia olisi epäloogista maksaa sen kuuntelusta korvauksia.

Vincent Van Quickenbornen oli samoilla linjoilla, ja turvallisuuden lisäksi hän painotti rekan ohjaamon olevan yksityinen tila, eikä siellä tapahtuvasta musiikin kuuntelusta tarvitse tällöin maksaa korvauksia.
SABAM ei kuitenkaan aio piitata näiden poliitikkojen mielipiteistä, vaan järjestö aikoo ryhtyä asian tiimoilta toimiin, koska lain mukaan työpaikoilla tapahtuvasta tekijänoikeudella suojatun musiikin kuuntelusta pitää maksaa asianmukaiset korvaukset.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: SABAM Belgia
Edellinen Seuraava  

15 kommenttia

127.3.2011 23:11

Taas on TO-Mafiat järjenjuoksuillaan... Kyllä on ihme kuinka saatanan ahneeksi voi mennä tuommonen touhu.


YARR!

227.3.2011 23:19
Tnoi
Inactive

Huhhuh... Ei näy ahneudelle loppua.

327.3.2011 23:19

Ei hyvää päivää...
Kuula kalloon tommosille. Ei niistä muuten eroon päästä.

427.3.2011 23:38

Mites tuotakin valvotaan, että kuunteleeko rekkamies musiikkia hytissä vai ei?

Eikö "ihmisillä" ole oikeasti muuta tekemistä kuin keksiä tälläsiä?


AMD Phenom II X2 555 (X4 B55 ACC) | Sapphire Radeon HD 5770 1GB GDDR5 | AsRock 870 Extreme3 | Kingston HyperX Blu 1600MHZ DDR3 2GB x2 | HDD yht. 1.5TB | Cooler Master Centurion 5 II | Nexus Value 430 | Nexus Real Silent AXM-8200 | Windows 7 Ultimate 64-Bit | BenQ BL2400PT | HTC Desire | Canon EOS 550D | PS3 80GB | Sony MDR-V6

527.3.2011 23:53

@Tcav

Varmaan yhtä toimivasti kuin Suomessa TV-lupamaksua, eli jos hytissä on radiolähetysten vastaanottamiseen kykenevä laite niin maksu peritään.

627.3.2011 23:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tcav:
Eikö "ihmisillä" ole oikeasti muuta tekemistä kuin keksiä tälläsiä?
Raha Raha Raha Raha Raha. Sitähän tässä yritetään lypsää niin paljon kuin mahdollista, kuten tavallista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.3.2011 @ 23:59

728.3.2011 00:16

Eikos tuota lypsämistä voisi nyt vielä ratianalisoida, niin että kaikista autoista tulisi kerätä, joissa on radio, nauhuri tai jonkinlainen väline jolla kuunnella musiikkia, niin saisivat enemmän raahaa köyhille esittäjille. Linja-auton vielä ymmärtäisin, mutta ketuiksi ajavat koko systeeminsä :D

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.3.2011 @ 13:13

Keskustelualueen säännöt - Myyntialueen säännöt
Otsikon tulee kuvata tarkasti ja selkeästi ongelmaasi.
Tehdessäsi kysymystä, älä tee sitä itsellesi, vaan AD:n lukijoille. Mahdollisimman selkesti ongelmaan liittyvä kuvaus ja kaikki siihen liittyvät osat ja asiat kannattaa ilmoittaa myös. Selkeä hyvin ymmärrettävä kysymys tuo selkeitä ratkaisuehdotuksia ongelmaan.

828.3.2011 00:46

No jo on ahnetta meininkiä. Järjetöntä maksaa tuosta korvauksia kun hulluksihan siinä tulee jos ei ole radioita jota kuunnella.928.3.2011 02:51

No ylläri, että taas yksi joku puolituntematon to-mafialainen keksii vähän lisää rahastuskeinoja. Taitaa olla silläkin rintamalla jo niin paljon tunkua että pitää löytää lisää kohteita vaikka puoliväkisin; siis pistetään nyt rekkakuskit maksujonoon. Saas nähdä millainen sota tuosta tuollakin vielä irtoo...ei ehkä valuutat taida valuutat ihan helpolla irrota.

1028.3.2011 11:51
rahtarinna
Vahvistamaton

Nonni nyt päästään asiaan kaikki rahat pois rekkakuskeilta mitäpä ne niillä tekee. Mutta miks vaan rekoista tuo rahastus ,henkilöautois saattaa olla paljo enemmän kuuntelijoita ,jaa niin se ei ookkaan työpaikka. Siis tää ei voi olla oikeesti totta ,pitääks repiä radio irti niinkun ennen vanhaan Itäsaksas lällärit kait se siihen menee tai sit kiertää toi Belgia kokonaan, .Ja tanska tulee heti peräs sielhän on aivan hirvet sakot kuskille ja isännälle jos ei oo digipaperia ,niin tästä vaan uus rahastus käyntiin ,kohta on halvempaa olla kotona kelan päivärahalla kun tehä töitä. Maksa siitä maksa tästä.

1128.3.2011 18:00

Jaahas, aprillipäivä näköjään aikaistunut.. ;)

1228.3.2011 18:23

rahtareita kuunnellaan kummasti kun panevat rekat seisomaan, ei siinä to mafia yhtään mitään.

Rekan koppi ei ole tosiaankaan mikään julkinen tila, tämä on rahtarin työpiste jolla pitäisi kuljettaa tavaraa useiden tonnien edestä. Tässä ei pitäisi olla kahta sanaa siitä on tämä vaatimus yhtään järkevä. TO mafia haluaa kaiekn kansan verolle ja maksun moneen kertaan musiikista kuin musiista. mikään ei ole turvassa mafialta.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

1329.3.2011 17:11

Onkohan noiden vaatimuksilla mitään rajaa? Niin sairaan ahneita kakkiaisia kyllä ovat ettei mitään tolkkua.

1429.3.2011 18:31

Tänään postinkantajalla oli korvalaput korvilla, kun jakoi postia.
Postinkantajille teostomaksu myös kun työpaikallaan kuutelevat musiikkia, alla olevaan perustuen.

"SABAM:in näkemyksen mukaan rekan ohjaamo on näiden kuskien työpaikka, jonka takia heiltä voidaan kerätä radion kautta toistettavan musiikin kuuntelusta tekijänoikeuskorvauksia samalla tavoin kuin muilta työpaikoilta."


Keskustelualueen säännöt - Myyntialueen säännöt
Otsikon tulee kuvata tarkasti ja selkeästi ongelmaasi.
Tehdessäsi kysymystä, älä tee sitä itsellesi, vaan AD:n lukijoille. Mahdollisimman selkesti ongelmaan liittyvä kuvaus ja kaikki siihen liittyvät osat ja asiat kannattaa ilmoittaa myös. Selkeä hyvin ymmärrettävä kysymys tuo selkeitä ratkaisuehdotuksia ongelmaan.

1529.3.2011 19:48

ja sillähän ei ole asiaan mitään vaikutusta että radio kanavat maksavat jo korvauksia ja että laitteisiin kuuluu kasettimaksu, lisää vaan moninkertaisia maksuja!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto