AfterDawn: IT-alan uutiset

NPD: Verkkopiratismi ei ole keskeinen ongelma Yhdysvalloissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.3.2011 08:21 Kommentteja (9)

NPD: Verkkopiratismi ei ole keskeinen ongelma Yhdysvalloissa Markkinatutkimusyhtiö NPD Groupin tuoreen tutkimuksen mukaan verkkopiratismi ei olisikaan niin suuri ongelma kuin on väitetty. Tutkimuksen mukaan P2P-käyttäjien suhteellinen osuus kaikista Internetiä käyttävistä on tippunut kolmessa vuodessa jopa 43 prosenttia.
IFPI:n vuoden 2010 katsauksessa järjestön hallituksen puheenjohtaja John Kennedy sanoo, että piratismi on niin vakava uhka koko alalle, että musiikkiteollisuus joutuu tosissaan kamppailemaan olemassaolosta. Musiikkiteollisuuden mukaan kolmannes myynnistä on haihtunut viimeisen kahdeksan vuoden aikana.

NPD:n tuoreiden tutkimustulosten mukaan P2P-käyttäjien osuus kaikista Internetin käyttäjistä on kuitenkin tippunut 16 prosentista (2007) yhdeksään prosenttiin (Q4/2010), joten ainakaan yhdysvaltalaisia piraatteja ei voida pitää syyllisinä musiikin myynnin laskuun. Tutkimusyhtiön mukaan luvut osoittavat sen, että verkkopiratismi (vaikka tutkimuksessa käsitellään ainoastaan P2P-ohjelmien käyttöä) ei ole niin suuri haitta musiikkiteollisuudelle kuin on annettu ymmärtää.
Myynnin hurjasta kasvustakaan ei ole raportoitu, jonka voisi olettaa tapahtuvan lataajien määrän huvettua. Myynti on sen sijaan laskenut tasaisesti P2P-käyttäjien määrän mukana. Piratismi on suurempi ongelma kehitysmaissa kuin teollisuusmaissa, mutta siellä piratismin pariin ajaa suhteellisen korkeat hinnat.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: piratismi NPD IFPI
Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.3.2011 09:12

Olisikohan sillä musan laadulla jotain tekemistä myynnin putoamisen kanssa? Enää ei osata tehdä mitään hyvin vain ääliömäistä rap-, purkka- ja tecnopoppia....joita mahtuu tusinaan 20.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.3.2011 @ 09:13

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

224.3.2011 11:58

Lainaus:
(vaikka tutkimuksessa käsitellään ainoastaan P2P-ohjelmien käyttöä)

Veikkaanpa että ns. one-click hostaajat/cyberlockerit ovat osa syynä tuohon p2p liikenteen vähenemiseen. Jenkeissä kuitenkin uutisoidaan paljon p2p oikeudenkäynneistä ja niiden älyttömistä kovauksista, joten pelko on ehkä ajanut ihmiset pois torrenteista ja vastaavista.
Lisäksi suoratoistopalvelut, niin lailliset kuin laittomat, ovat varmasti syöneet p2p liikennettä.
Lainaus:
Olisikohan sillä musan laadulla jotain tekemistä myynnin putoamisen kanssa? Enää ei osata tehdä mitään hyvin vain ääliömäistä rap-, purkka- ja tecnopoppia....joita mahtuu tusinaan 20.

nämä ovat varmaan niitä kuuluisia makuaisioita. Paskaa musiikkia on tehty aina ja tullaan myös tekemään jatkossa.

las ballenas son el camino

324.3.2011 12:57

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:

Lainaus:
Olisikohan sillä musan laadulla jotain tekemistä myynnin putoamisen kanssa? Enää ei osata tehdä mitään hyvin vain ääliömäistä rap-, purkka- ja tecnopoppia....joita mahtuu tusinaan 20.

nämä ovat varmaan niitä kuuluisia makuaisioita. Paskaa musiikkia on tehty aina ja tullaan myös tekemään jatkossa.
Tässä musiikin kanssa on vielä tällainen ongelma, että ihmiset ovat saaneet jo ostettua ja kasvatettua musiikkiarkistojaan siihen kokooon, että kaikki eivät osaa enään arvostaa uutta musiikkia tai sitten ostaa sitä. Heille riittävät vanhat levyt ja kuuntelevat sitten niitä.

Musiikki ei koskaan täysin kulu loppuun ja uusi ei välttämättä ole vanhaa parempaa.

424.3.2011 15:27

Lainaus:
Tässä musiikin kanssa on vielä tällainen ongelma, että ihmiset ovat saaneet jo ostettua ja kasvatettua musiikkiarkistojaan siihen kokooon, että kaikki eivät osaa enään arvostaa uutta musiikkia tai sitten ostaa sitä. Heille riittävät vanhat levyt ja kuuntelevat sitten niitä.

Eihän tässä ole mitään logiikkaa. Koko ajanhan tulee uusia ihmisiä. Varmasti on ihmisiä jotka aikonaan ovat ostaneet koko Abban tuotannon eivätkä enään juuri käytä rahaa musiikkiin, mutta yhtä varmasti koko ajan kasvaa uusia 12 vuotiaita jotka ostavat Britneyn uusimman platan.

las ballenas son el camino

524.3.2011 17:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Olisikohan sillä musan laadulla jotain tekemistä myynnin putoamisen kanssa? Enää ei osata tehdä mitään hyvin vain ääliömäistä rap-, purkka- ja tecnopoppia....joita mahtuu tusinaan 20.

Allekirjoitan tämän aivan täysin. Musiikki on muuttunut tuotteena 20 vuoden takaiseen paljon ja musiikista on tullut yksi nykypäivän kertakäyttökulutustuotteista. Nykyään harva ihminen etsii käsiinsä digitaalista tai fyysistä kopiota musiikkista säilyttäkseen sitä arkistoissaan vuosia vaan musiikkia kuunnellaan juutubeista tai suoratoistopalveluista kyllästymiseen asti, jonka jälkeen se "heitetään menemään". Vai voitko itse väittää muistavasi tai kuuntelevasi vuoden 2008 hittibiisejä? Siksi onkin outoa huomata, ettei yksikään 2000-luvun biisi vedä vertojaan monille 80- ja 90-lukujen legendaarisille biiseille.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.3.2011 @ 18:00

625.3.2011 07:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Tässä musiikin kanssa on vielä tällainen ongelma, että ihmiset ovat saaneet jo ostettua ja kasvatettua musiikkiarkistojaan siihen kokooon, että kaikki eivät osaa enään arvostaa uutta musiikkia tai sitten ostaa sitä. Heille riittävät vanhat levyt ja kuuntelevat sitten niitä.

Eihän tässä ole mitään logiikkaa. Koko ajanhan tulee uusia ihmisiä. Varmasti on ihmisiä jotka aikonaan ovat ostaneet koko Abban tuotannon eivätkä enään juuri käytä rahaa musiikkiin, mutta yhtä varmasti koko ajan kasvaa uusia 12 vuotiaita jotka ostavat Britneyn uusimman platan.

Juu uusia ihmisiä tulee, mutta uusilla ei ole oikein syytä ostaa Abban levyjä uudestaan, koska tämä CD-laatu on jo täysin riittävä. Kasettien ja LP-levyjen jälkeen ihmiset vielä ostivat samat kappaleet uudestaan CD-levyinä. Nyt tilanne on sellainen että vanhat kappaleet on helppo varastoida jälkipolvia varten häviöttä
ja niillä uusilla teineillä ei ole tarvetta ostaa niitä vanhojen artistien levyjä uudestaan.
Ja kun musiikin määrä kasvaa jatkuvasti niin uusien kappaleiden arvo laskee silmissä. Ei se 10001. levy siellä arkistossa tunnu enään miltään verrattuna siihen ensimmäiseen.

725.3.2011 08:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Tässä musiikin kanssa on vielä tällainen ongelma, että ihmiset ovat saaneet jo ostettua ja kasvatettua musiikkiarkistojaan siihen kokooon, että kaikki eivät osaa enään arvostaa uutta musiikkia tai sitten ostaa sitä. Heille riittävät vanhat levyt ja kuuntelevat sitten niitä.

Eihän tässä ole mitään logiikkaa. Koko ajanhan tulee uusia ihmisiä. Varmasti on ihmisiä jotka aikonaan ovat ostaneet koko Abban tuotannon eivätkä enään juuri käytä rahaa musiikkiin, mutta yhtä varmasti koko ajan kasvaa uusia 12 vuotiaita jotka ostavat Britneyn uusimman platan.
Luuletko että 20-vuoden kuluttua tiedetään jostain "britnistä" artistina? Tuskin. Beatles, abba, acdc etc tunnetaan. Britni tunnetaan/saatetaan muistaa sekoilustaan...että sillai. Niiin ja suurinosa nykyartisteista ovat yhden hitin ihmeitä...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2011 @ 08:15

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

825.3.2011 10:52
tonttila
Inactive

Kyllä ne kuluttajien rahat ovat jakautuneet erilailla kuin 8 vuotta sitten. Nykyään niitä euroja kulutetaan peleihin, elokuviin ja moneen muuhun. Tuskin viihdeteollisuuden liikevaihto kokonaisuudessa on muuta kuin kasvanut. Musiikki vain on menettänyt osuuttaan muille, eikä piratismia voi siitä yksinään syyttää.

925.3.2011 12:11

Lainaus:
Luuletko että 20-vuoden kuluttua tiedetään jostain "britnistä" artistina? Tuskin. Beatles, abba, acdc etc tunnetaan. Britni tunnetaan/saatetaan muistaa sekoilustaan...että sillai. Niiin ja suurinosa nykyartisteista ovat yhden hitin ihmeitä...

Aika näyttää muistetaanko britniä, mutta silti väitän että jokaiselta vuosikymmeneltä nuosee joitakin artisteja/bändejä jotka jäävät elämään legendoina.
Lainaus:
Kyllä ne kuluttajien rahat ovat jakautuneet erilailla kuin 8 vuotta sitten. Nykyään niitä euroja kulutetaan peleihin, elokuviin ja moneen muuhun.

Tämä on ihan totta. Vaikkakaan en tiedä kuinka paljon tilanne on muuttunut viimeisen 8 vuoden aikana, niin ainakin se on muuttunut paljon viimeisten vuosikymmenten aikana. Lisäksi internet ja sen rajaton viihdetarjonta on tullut jakamaan kakkua. Tämä on vaikuttanut varsinkin television katselumääriin.
Lainaus:
Enää ei osata tehdä mitään hyvin vain ääliömäistä rap-, purkka- ja tecnopoppia....joita mahtuu tusinaan 20.

Samaa varmaan sanoivat vanhat pierut 50-60 luvun taitteessa, kun rock musiikki alkoi lyödä toden teolla läpi.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.3.2011 @ 12:12

las ballenas son el camino

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto