AfterDawn: IT-alan uutiset

Nintendo ei avaa konsoleitaan harrastelijoille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 19.3.2011 14:00 Kommentteja (11)

Nintendo ei avaa konsoleitaan harrastelijoille Viime kuussa Nintendon johtoportaaseen kuuluva Reggie Fils-Aime kertoi olevansa huolestunut nykyisistä mobiilipelien alhaisista hinnoista, jotka antavat kuluttajille väärän käsityksen pelien hintatasosta. Nyt Fils-Aime on tehnyt selväksi myös sen, että harrastelijakoodarit eivät saa pelejään myyntiin Nintendon konsoleille, koska yritys ei aio tehdä yhteistyötä tällaisten tahojen kanssa.
Fils-Aimen mukaan pelijätti tekee jatkossakin yhteistyötä tiettyjen itsenäisten pelinkehittäjien kanssa, mutta ns. autotallikoodareiden kanssa Nintendo ei aio tehdä yhteistyötä. Fils-Aime ei usko yhteistyön harrastelijoiden kanssa olevan taloudellisesti kannattavaa Nintendolle, joten se ei kuulu yrityksen suunnitelmiin.

Fils-Aimen lausuntojen perusteella Nintendo ei siis aio avata konsoleilleen ohjelmistokauppaa, jonka kautta kuka tahansa voisi myydä itse tekemiä pelejä haluamaansa hintaan. Myöskään App Storen tai Android Marketin suosituimpia edullisia pelejä ei kannata odotella Nintendon konsoleille nykyisessä muodossaan.

Monet pelaajat ovat pettyneet Nintendon linjauksiin, sillä ne ajavat aloittelevia pelinkehittäjiä muiden alustojen pariin, kun samanaikaisesti nimekkäät pelitalot voivat täyttää Nintendon konsoleiden pelitarjonnan huonolaatuisilla tekeleillä.

Tägit: Nintendo
Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

119.3.2011 15:39

Nintedo taas kusta lorottelee omiin muroihinsa ihan kympillä.

219.3.2011 15:46

Ihan oikea linjaus. Pysyy tarjonta paljon laadukkaampana kun ainoastaan ammattilaiset tekevät pelejä. Harvoin harrastajat saavat mitään tasokasta aikaiseksi.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

319.3.2011 16:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Ihan oikea linjaus. Pysyy tarjonta paljon laadukkaampana kun ainoastaan ammattilaiset tekevät pelejä. Harvoin harrastajat saavat mitään tasokasta aikaiseksi.
Pakko olla samaa mieltä.

419.3.2011 16:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Ihan oikea linjaus. Pysyy tarjonta paljon laadukkaampana kun ainoastaan ammattilaiset tekevät pelejä. Harvoin harrastajat saavat mitään tasokasta aikaiseksi.
Pakko olla samaa mieltä.
Surullista kuulla tuollaisia näkemyksiä asiasta. Mielestäni myös "aloittelevilla" tekijöillä pitäisi olla mahdollista luoda itselleen uran pelibisneksessä. Onhan niitä menestyksekkäitä pelejä nähty ihan harrastelija piireissäkin. Tuloksena ei kuitenkaan ole ollut kovat myyntivoitot vaan peli, joka tempaavat monia pelaajia mukaansa luoden suuren peliyhteisön. Tää on sama kuin musiikkibisneksessä eli harrastelijat kitkettäisiin pois ja annetaan jonkun Lady Gagan jyllätä kaiken alleen. Eihän niitä "huono laatuisia" pelejä tarvitse ostaa. Nykyään menestyvät ja mahtavat pelitalot ovat aloittaneet pienestä. Uskon tämän linjauksen vähentävän huimasti Nintendon menestystä, koska vapaus on tärkeä sana nykyaikana. Jos ei ole alkua, niin ei voi olla tulevaisuuttakaan.

519.3.2011 18:06

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ArttuH5N1:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Ihan oikea linjaus. Pysyy tarjonta paljon laadukkaampana kun ainoastaan ammattilaiset tekevät pelejä. Harvoin harrastajat saavat mitään tasokasta aikaiseksi.
Pakko olla samaa mieltä.
Surullista kuulla tuollaisia näkemyksiä asiasta. Mielestäni myös "aloittelevilla" tekijöillä pitäisi olla mahdollista luoda itselleen uran pelibisneksessä. Onhan niitä menestyksekkäitä pelejä nähty ihan harrastelija piireissäkin. Tuloksena ei kuitenkaan ole ollut kovat myyntivoitot vaan peli, joka tempaavat monia pelaajia mukaansa luoden suuren peliyhteisön. Tää on sama kuin musiikkibisneksessä eli harrastelijat kitkettäisiin pois ja annetaan jonkun Lady Gagan jyllätä kaiken alleen. Eihän niitä "huono laatuisia" pelejä tarvitse ostaa. Nykyään menestyvät ja mahtavat pelitalot ovat aloittaneet pienestä. Uskon tämän linjauksen vähentävän huimasti Nintendon menestystä, koska vapaus on tärkeä sana nykyaikana. Jos ei ole alkua, niin ei voi olla tulevaisuuttakaan.
+1

620.3.2011 3:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zo3L:

+1

Ei muuten ole kovin hyvä tyyli kommentoida tänne. :)

Ja alustan vapauttaminen "amatööreille" voisi pahimmillaan johtaa NES:iin, parhaimmillaan Minecraftin-tyyliseen. Eiköhän Nintendo yritä tässä torjua sitä roskavyöryä, joka on välttämätön jokaisen hyvän harrastelijapelin synnylle. Toki näitä hyviäkin harrastelija-pelejä syntyy, mutta ne ovat usein syvällä roskavuoren uumenissa. Samoin, kuten ovat monet hyvät suomalaiset artistit.

720.3.2011 10:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:

Surullista kuulla tuollaisia näkemyksiä asiasta. Mielestäni myös "aloittelevilla" tekijöillä pitäisi olla mahdollista luoda itselleen uran pelibisneksessä. Onhan niitä menestyksekkäitä pelejä nähty ihan harrastelija piireissäkin. Tuloksena ei kuitenkaan ole ollut kovat myyntivoitot vaan peli, joka tempaavat monia pelaajia mukaansa luoden suuren peliyhteisön. Tää on sama kuin musiikkibisneksessä eli harrastelijat kitkettäisiin pois ja annetaan jonkun Lady Gagan jyllätä kaiken alleen. Eihän niitä "huono laatuisia" pelejä tarvitse ostaa. Nykyään menestyvät ja mahtavat pelitalot ovat aloittaneet pienestä. Uskon tämän linjauksen vähentävän huimasti Nintendon menestystä, koska vapaus on tärkeä sana nykyaikana. Jos ei ole alkua, niin ei voi olla tulevaisuuttakaan.

Uutisessa lukee että Nintendo ei halua harrastelijoita. Aloittelevilla pelintekijöillä on täydet mahdollisuudet kunhan vaan osoittavat olevansa tarpeeksi hyviä. Huonot eivät ansaitse edes mahdollisuutta.

Nintendon menestys ei varmasti tipu siitä että he haluavat että heidän pelit ovat tasokkaita.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.3.2011 @ 10:53

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

820.3.2011 11:24

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Uutisessa lukee että Nintendo ei halua harrastelijoita. Aloittelevilla pelintekijöillä on täydet mahdollisuudet kunhan vaan osoittavat olevansa tarpeeksi hyviä. Huonot eivät ansaitse edes mahdollisuutta.

Nintendon menestys ei varmasti tipu siitä että he haluavat että heidän pelit ovat tasokkaita.
Teillä on hyvä pointti, mut miten sitä pystyy näyttämään taitonsa, jos siihen ei anneta kunnon mahdollisuutta? Olen kyllä törmännyt "tasokkaisiin" peleihin, jotka ovat tasottoman huonoja sekä nämä ovat yleensä turhan hintavia. Kaikille laitteille tullaan aina tekemään huonolaatuisiakin pelejä, koska kaikki eivät voi menestyä ja aina on jollain tavalla löydettävä se markkinarako. Eikä mielestäni ihmisten todellakaan tarvitse ostaa kaikkia pelejä konsolilleen vaan vain ne, jotka ovat omaan mieleen. Itsekin syynään tarkkaan arvosteluita ja mielipidekirjoituksia, et minkälaisia pelejä ostan konsolilleni. Nintendo tekee kuitenkin niin kuin parhaakseen näkee. Näen tässä asiassa kuitenkin rahan vahvassa asemassa, koska uskon Nintendon näkevän edullisien pelintekijöiden syövän heidän "leipäänsä". Itse sijoittaisin mielelläni rahaa myös edullisempiin, lupaaviin vaihtoehtoihin, koska tämän seurauksena aloitteleva tekijä voisi tehdä entistä parempia pelejä. Ehkä ilmaisin liian voimakkaasti tuosta Nintendon menestymisestä. Tuskin se mitenkään merkittävästi vaikuttaa, mut vaikuttaa kuitenkin. Tässä tapauksessa suuret pelitalot jylläävät helposti pienemmät alleen. :-(

920.3.2011 12:17

Itse kanssa näen tämän huonona linjauksena sikäli että koodaajien määrä tulee jäämään vähäisemmäksi kuin muilla konsoleilla, sillä nintendolle koodaaminen ei tule olemaan millään tavalla houkuttelevaa jos ei peliään saa mihinkään ulos. Sitten kun koodareita tulee olemaan vähemmän, niin tämä myös pitkällä aikavälillä tulee vähentämään koodareita ihan laadukkailtakin peleiltä. Yksi mikä monesti harrastelijapeleissä vielä on, että jos kehityksestä ei ole tarvinnut maksaa juuri muuta kuin aikaa, niin pelillä ei tavallaan ole juuri riskiä tuottaa tappiota, jolloin kehittäjä uskaltaa kokeilla erilaisia ideoita pelissään.

Mielestäni parempi ratkaisu olisi jos harrastelijapelit jaoteltaisiin omaan kauppaan/kategoriaan. Tämän lisäksi kunnolliset arvostelujärjestelmät parantaisi kuluttajan tyytyväisyyttä, kun tulisi vähemmän tuhlattua rahaa surkeisiin peleihin, sekä löytäisi ne hyvät pelit helposti ja nopeasti. Saattaisi jopa ostaa useammin pelejä jos wiin kaupasta saisi suoraan kunnon arvostelut peleistä sen sijaan että joutuu hakemaan netistä.

1020.3.2011 15:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kirkanen:
Teillä on hyvä pointti, mut miten sitä pystyy näyttämään taitonsa, jos siihen ei anneta kunnon mahdollisuutta?

Jokaisella on mahdollisuus kunhan pystyy osoittamaan oman arvonsa. Yleensä maailma vaan toimii siten että ensin pitää olla jotain näyttöä taidoistaan. Sen jälkeen annetaan mahdollisuus. Periaatteessahan tämä on vain työnhaku tilanne. Nintendo on päättänyt että harrastelijoilla ei ole asiaa Nintendon leiriin.
Lainaus:
Olen kyllä törmännyt "tasokkaisiin" peleihin, jotka ovat tasottoman huonoja sekä nämä ovat yleensä turhan hintavia. Kaikille laitteille tullaan aina tekemään huonolaatuisiakin pelejä, koska kaikki eivät voi menestyä ja aina on jollain tavalla löydettävä se markkinarako.

Huonoja pelejä on joka alustalle tekijöistä riippumatta. Ammattilaisen taso on kuitenkin yleisellä tasolla paljon parempaa. Ei taida harrastelijat tehdä esim. super mario galaxy tasoisia pelejä...
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ilborg:
Itse kanssa näen tämän huonona linjauksena sikäli että koodaajien määrä tulee jäämään vähäisemmäksi kuin muilla konsoleilla, sillä nintendolle koodaaminen ei tule olemaan millään tavalla houkuttelevaa jos ei peliään saa mihinkään ulos. Sitten kun koodareita tulee olemaan vähemmän, niin tämä myös pitkällä aikavälillä tulee vähentämään koodareita ihan laadukkailtakin peleiltä. Yksi mikä monesti harrastelijapeleissä vielä on, että jos kehityksestä ei ole tarvinnut maksaa juuri muuta kuin aikaa, niin pelillä ei tavallaan ole juuri riskiä tuottaa tappiota, jolloin kehittäjä uskaltaa kokeilla erilaisia ideoita pelissään.

Edelleenkään vain harrastajia ei hyväksytä. Jos huvikseen haluaa koodailla pelejä niin mahdollisuuksia riittää. Ei se Nintendon koodamisesta tee yhtään vähemmän haluttavaa kun tietää että siihen ei ketä tahansa kelpuuteta.

1120.3.2011 15:11

Mun mielestä ihan hyvä linjaus. Tai toinen vaihtoehto kuten IIborg ehdotti, että harrastelijat sallitaan mutta heidät työnnetään omaan kategoriaan/kauppaan. Harrastelijoiden tuominen tekee Nintendon laitteiden maineesta helposti amatöörimäisen, eikä tällöin "hyvät" pelit julkaistaisi välttämättä ollenkaan nintendon konsoleille jos nytkään julkaistaan. Kaiken a ja o olisi, kuinka asian toisi esille julkisuuteen ja kuinka siihen suhtauduttaisiin, eli markkinointi. Nyt on tietysti liian myöhäistä kun on kanta jo ilmoitettu. :) Vaikka sekään ei haitannut kinectin kohdalla mikkiä.

Ja jos harrastelijat sallitaan ja he myyvät jotain todella halvalla/ilmaiseksi, jäävät "oikeat" pelit helposti syrjemmälle, eikä se ole taloudellisesti kannattavaa.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 20.3.2011 @ 15:16

Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto