AfterDawn: IT-alan uutiset

Opera Barracudan beta-versio ilmestyi tänään

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 17.3.2011 19:39 Kommentteja (2)

Opera Barracudan beta-versio ilmestyi tänään Suosituimpien selainten joukkoon kuuluvasta Operasta on ilmestynyt tänään 11.10-version eli Barracudan ensimmäinen beta. Selaimen beta-version voi ladata täältä.
Barracudassa Operan kehitystiimi on keskittynyt erityisesti käyttöliittymän parantamiseen. Tavoitteena on tehdä siitä paitsi hillityn yksinkertainen, niin myös mahdollisimman intuitiivinen. Esimerkiksi Speed Dial -sivusta on tehty helppo- ja nopeakäyttöisempi. Lisäksi sivulle on mahdollista lisätä niin paljon web-sivuja kuin vain itse haluaa. Selaimen ydintä on lisäksi viilailtu nopeammaksi ja sen CSS3-tukea on laajennettu. Barracuda tukee esimerkiksi liukuväriefektejä, monisarakkeisuutta, WOFF-fontteja ja Googlen WebP-kuvatiedostomuotoa.

Operasta löytyy nyt myös mahdollisuus liitännäisten (plug-in) automaattiseen asennukseen. Selain tunnistaa mitä liitännäistä verkkosivun sisällön esittäminen vaatii ja asentaa sen automaattisesti kysymättä erikseen lupaa käyttäjältä.

Tägit: Opera
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

117.3.2011 21:07

Itse en edes halua asentaa esim. Quicktime playeriä. Toisaalta hyvä ominaisuus, mutta saisi edes kysyä


i5 2500k, 16gb ram, HD 6850, 64gb samsung 830 ssd

217.3.2011 22:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti niksutin:
Itse en edes halua asentaa esim. Quicktime playeriä. Toisaalta hyvä ominaisuus, mutta saisi edes kysyä
Ei sitä pakko ole automaattisena pitää.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto