AfterDawn: IT-alan uutiset

Roviolla uskotaan konsolipelien jäävän mobiilipelien jalkoihin

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 14.3.2011 11:42 Kommentteja (17)

Roviolla uskotaan konsolipelien jäävän mobiilipelien jalkoihin Konsolipelaamisen tulevaisuus ei vaikuta kaikkien mielestä kovin valoisalta, ja tämä mieltä on myös Angry Birds -pelillään maailmanmaineeseen nousseen Rovion johtoportaaseen kuuluva Peter Vesterbacka, joka kertoi viime viikolla mietteitään pelialasta South by Southwest -tapahtumassa.
Vesterbackan mukaan pelialan innovaatiot ovat keskittyneet viime aikoina pitkälti mobiilipeleihin ja sosiaalista verkostoitumista hyödyntäviin palveluihin. Näillä aloilla pelien kehittäminen on halvempaa ja nopeampaa kuin esim. konsolien puolella, jonka takia konsolipelit jäävät pian altavastaajaksi.

Nokian Tero Ojanperä ei usko kuitenkaan konsoleiden katoavan vielä kokonaan, koska mobiililaitteiden liittäminen televisioon pelaamista varten on toistaiseksi hankalaa.

Angry Birdsiä on Rovion mukaan ladattu jo yli 100 miljoonaa kertaa, joten mobiilipelit tuntuvat kelpaavan kuluttajille. Mobiilipelien osalta hyvät liiketoimintamallit ovat Vesterbackan mukaan vielä kuitenkin selvittämättä, mutta mahdollisuudet suuriin voittoihin ovat olemassa.

Vesterbacka ei myöskään pidä ns. casual games -termistä, sillä hänen mukaansa myös yksinkertaiset selaimella ja mobiililaitteilla pelattavat pelit voivat koukuttaa pelaajia ja aiheuttaa tunteiden purkautumista kalliimpien konsolipelien tavoin. Vesterbacka kertoo joidenkin Angry Birds -pelaajien jopa heittelevän puhelintaan ympäri huonetta, jos he eivät pääse jotain kenttää lävitse. Hän huomauttaa myös, ettei kukaan käytä casual movies -termiä, vaikka jotkin elokuvat ovat suunnattu hyvin helpoksi viihteeksi.

Tägit: Rovio
Edellinen Seuraava  

17 kommenttia

114.3.2011 12:24

Kyllähän se on selvä että mobiilipelit myyvät paljon pienellä hinnalla, mutta eivät ne ainakaan minulla tule korvaamaan konsolipelejä. Ei mobiilipelien pelaaminen ole kovin nautinnollista tai yhtä viihdyttävää kuin konsolipelien pelaaminen. Se on vain yksinkertaista ajantappoa, kun parempaa ei ole tarjolla.

214.3.2011 14:54

En itsekään pidä "casual" ja "hardcore" termeistä, mitä alan keskusteluissa viljellään joka toinen lause. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kännykkäpelit eivät tule koskaan korvaamaan (ainakaan minulle) kunnon näppäimillä pelattavia pelejä. Kosketusnäytöllä monia pelejä ei ole kovin mielekästä pelata - Angry Birds tosin toimii.

314.3.2011 15:23

En kyllä usko että tulee korvaamaan, ainakaan näillä näkymin. Kyllä se konsoli/pc on ainoa pelialusta, joka itsea kiinnostaa. Angry Birdsin latauslukuja olen itsekin sortunut kasvattamaan, mutta parin kokeilukerran jälkeen jäi heti "pölyttymään" sovelluslistaan. Ehkä vaan olen tyyppiä joka vaatii hieman enemmän peliltä.

414.3.2011 16:12

Kyllähän lintupeliä pöntöllä istuessa voi vähän tahkoa. Mutta en nyt ihan tosissani näe luuripelien syrjäyttävän konsoleita. Enemmänkin sitä, että konsolin ja tietokoneen välinen raja häviää samalla tavalla kuin kannettavan ja puhelimen näissä tablet laitteissa. Eli näin ollen pelikonsoli ja luuri lähestyvät toisiaan monipuolisina viihde/hyöty-laitteina.


---MoZar---

514.3.2011 17:12

Niin että call of duty, gran trourismo ja NHL11 pelaajat myyvät konsolit pois ja rupeavat pelaamaan kännykällä selaintasoisia pelejä :D Jos Rovio oikeasti tähän uskoo niin on mennyt pillerit sekaisin.

Yksinkertaiset ja erittäin rajoittuneilla kontrolleilla olevat pelit eivät tule vaikuttamaan yhtään konsolipelimyyntiin. Laajat pelit eivät tule nopeasti millekkään alustalle ja hinta ei ole ainoa argumentti kun mietitään mitä pelataan.

Lainaus:
Hän huomauttaa myös, ettei kukaan käytä casual movies -termiä, vaikka jotkin elokuvat ovat suunnattu hyvin helpoksi viihteeksi.

Todella "hieno" vertaus. Leffathan soveltuvat tosi hyvin katsottavaksi satunnaisesti siten että niitä katsotaan mahdollisesti hyvin lyhyitä aikoja kerrallaan :D
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.3.2011 @ 17:30

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

614.3.2011 17:37

kyllä kännykkäpelit pysyvät pilipalipeleinä vielä kauan. ehkä jossain vaiheessa oikeat pelit voidaan syrjäyttää, sanotaanko sitten kun kännykkään saadaan tungettua 60 tuumainen real3D näyttö.

714.3.2011 19:10

Nyt on vään noussut hattuun... Ei ole ilmeisesti pelannut paljon konsoleilla, jos kuvittelee kännykkäpelien olevan edes samassa kategoriassa konsolipelien kanssa. Että huh huh.


814.3.2011 20:45

Kannatta aina miettiä, mikä tällaisen uutisotsikon motiivi todellisuudessa on. En jaksa uskoa, että kukaan vähänkään eri pelilaitealustoista ymmärtävä henkilö antaisi näin idioottimaisia kommenneteja ilman jotain tarkoitusperää. Tämänkin herra Vesterbackan kommentin tarkoituksena on ollut ainoastaan muodostaa keskustelua ja tuoda Rovio-pelitaloa Googlen hakutuloksiin ja eri uutiskanavien otsikoihin esille.

914.3.2011 22:13

Kannattaa ajatella hieman aikuisemmasta näkökulmasta. Se, että nykyiset konsolipelaajat siirtyisivät pelaamaan ainoastaan puhelimella, ei ole todennäköistä. Sen sijaan pelinkehittäjien kiinnostus saattaa siirtyä kalliista konsolikehityksestä halpaan, helppoon ja nopeaan mobiilipelibisnekseen. Mobiilipeleille selvästi on myös kysyntää. Liikevaihto näissä piireissä on huomattavasti pienempää, mutta myös kulut pysyvät kohtuullisina ja jopa minimaalisina.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.3.2011 @ 22:14

1014.3.2011 22:14

"Pian" on melko suhteellinen käsitys, mutta veikkaisin että ei ole ihan muutamaa vuotta tässä tarkoitettu. Joten en ainakaan itse vetäisi mitään johtopäätöksiä että he ennustaisivat konsoleiden katoamista ihan lähivuosina.

Ja kannattaa muistaa että mobiilipelitkin kehittyy todella valtavaa vauhtia ja rauta paranee puhelimissa koko ajan. Kyllä nämä mobiilipeli takuulla alkaa tulevaisuudessa nakertamaan konsolivalmistajien leipää elleivät he pysty tarjoamaan jotain uutta. Varsinkin näillä location based mmorpg peleillä voi olla melko mielenkiintoinen ja monipuolinen tulevaisuus ja jos tollasia Shadow citiesin kaltaisia pelejä alkaa tulemaan lisää niin odotan kyllä mielenkiinnolla että mitä tulevaisuus tuo mobiilialustalle tullessaan.

Muutenkin kun älypuhelimet yleistyvät ihan tavis tallaajien keskuudessa niin on paljon matalampi kynnys ostaa siihen joku muutaman euron peli, kuin ensiksi ostaa olohuoneen nurkkaan joku monta sataa maksava järkyn kokoinen laatikko, johon pelit maksaa mansikoita ja jota ehkä silloin tällöin saattaa pelata, mutta suurimman osan ajasta se kerää vain pölyä siellä hyllyssä.

Hard core gamerit tietty pelaa varmasti tulevaisuudessakin PC:llä ja konsoleilla, mutta niitä on vain murto-osa ihmisistä. Ja "tavan" ihmiset taas varmasti alkavat maksamaan älypuhelinten viihde sovelluksista kunhan niiden käytöstä päästään kunnolla perille ja niitä tulee jokaiselle helposti saataville.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.3.2011 @ 22:23

1114.3.2011 23:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:
Ja kannattaa muistaa että mobiilipelitkin kehittyy todella valtavaa vauhtia ja rauta paranee puhelimissa koko ajan. Kyllä nämä mobiilipeli takuulla alkaa tulevaisuudessa nakertamaan konsolivalmistajien leipää elleivät he pysty tarjoamaan jotain uutta. Varsinkin näillä location based mmorpg peleillä voi olla melko mielenkiintoinen ja monipuolinen tulevaisuus ja jos tollasia Shadow citiesin kaltaisia pelejä alkaa tulemaan lisää niin odotan kyllä mielenkiinnolla että mitä tulevaisuus tuo mobiilialustalle tullessaan.

Puhutaan suurista innovaatioista mutta kuitenkin pelit pysyneet pääpiirteittäin samanlaisina kymmeniä vuosia. Jotain ideaa vain jatkojalostetaan tiettyyn suuntaan. Pyörää ei tarvitse keksiä moneen kertaan. Jos oikeasti puhutaan innovatiivisuudesta ja uudesta niin joku angry birds on erittäin kaukana sellaisesta. Idealtaan samanlaisia pelejä on julkaistu jo 20 vuotta sitten kuten esim. scorched earth
http://en.wikipedia.org/wiki/Scorched_Earth_%28video_game%29
Puhelimien tehojen kasvu ei auta pelien tekoon sillä kaupallisten pelien pitää pyöriä heikoimpien laitteiden mukaan. Ei niille muuten ostajia löydy.
Lainaus:
Muutenkin kun älypuhelimet yleistyvät ihan tavis tallaajien keskuudessa niin on paljon matalampi kynnys ostaa siihen joku muutaman euron peli, kuin ensiksi ostaa olohuoneen nurkkaan joku monta sataa maksava järkyn kokoinen laatikko, johon pelit maksaa mansikoita ja jota ehkä silloin tällöin saattaa pelata, mutta suurimman osan ajasta se kerää vain pölyä siellä hyllyssä.

Hard core gamerit tietty pelaa varmasti tulevaisuudessakin PC:llä ja konsoleilla, mutta niitä on vain murto-osa ihmisistä. Ja "tavan" ihmiset taas varmasti alkavat maksamaan älypuhelinten viihde sovelluksista kunhan niiden käytöstä päästään kunnolla perille ja niitä tulee jokaiselle helposti saataville.

Suurella osalla suomalaisista on ollut tietokone käytössä ja valtava määrä selainpelejä käytössä vuosia. Paljon isompi näyttö, paremmat kontrollit ja ilmaista materiaalia todella paljon. Vaikutus tietokone ja konsolipelaamiseen todennäköisesti vain myönteinen. "Tavan" ihminen keskittyy sata varmasti soittamiseen ja tekstaamiseen kännyllä. Murto-osa tarvitsee maksullisia pelejä tai ohjelmia.

Ja ihan oikeasti, joku ihminen muka jättäisi konsolin ostamatta muutaman euron kännypelien takia. Kerrotko miten kännyllä voi korvata konsolin?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 14.3.2011 @ 23:34

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1215.3.2011 0:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Puhutaan suurista innovaatioista mutta kuitenkin pelit pysyneet pääpiirteittäin samanlaisina kymmeniä vuosia. Jotain ideaa vain jatkojalostetaan tiettyyn suuntaan. Pyörää ei tarvitse keksiä moneen kertaan. Jos oikeasti puhutaan innovatiivisuudesta ja uudesta niin joku angry birds on erittäin kaukana sellaisesta. Idealtaan samanlaisia pelejä on julkaistu jo 20 vuotta sitten kuten esim. scorched earth
http://en.wikipedia.org/wiki/Scorched_Earth_%28video_game%29

Pääpiirteittäin samanlaisina? Miten määrittelet ne pääpiirteet? Kyllä pelaaminen on minun mielestä aika paljon muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana. Enkä minä tai kukaan muukaan ole sanonut että Angry Birds olisi innovatiivinen peli. Angry birds on casuali ja kaikille sopiva peli, jota on kiva hakata vaikka paskalla istuessa. Ei minua kiinnosta onko joku tehnyt "saman pelin" joskus 20v sitten. En minä ikinä ole jaksanut tietokonetta, edes läppäriä vessaan raahata että olen voinut pelata jotain. Kännykkä on taskussa melkein aina ja sitä voi räplätä missä vain jos sattuu olemaan joutavaa aikaa.

Ja ajoitus ratkaisee yllättävän paljon. 20v sitten tuon pelin pelaamiseen olisi vaadittu ensinnäkin 20000mk tietokonetta varten ja sitten vielä tietoteknista osaamista että saa edes käynnistettyä sen. Nykyään sen saman saa ilmaiseksi omaan älypuhelimeen painamalla paria nappia. Myös se että tuossa pelissä soditaan tankeilla, karkoittaisi suoraan 50% potentiaalisista käyttäjistä pois. Joten käytännön toteutuksessa ja käytössä eroa on aika paljon vaikka sinänsä idea onkin pelissä sama.

Uskon kyllä silti että mobiilipuolella tullaan näkemään vielä paljon mielenkiintoisia pelejä ja varmasti myös jonkin sortin innovaatioitakin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Puhelimien tehojen kasvu ei auta pelien tekoon sillä kaupallisten pelien pitää pyöriä heikoimpien laitteiden mukaan. Ei niille muuten ostajia löydy.
No kyllähän se auttaa. Hyvinhän esim. iPhonelle saa sovelluksia, eikä apple todellakaan mene köyhien ehdolla markkinoilla. Ja tuntuvat silti myyvän aika hyvin, uutta ja parempaa softaa pukkaa kuin sieniä sateella.

Eikä muillakaan älypuhelinalustoilla tunnu olevan ongelmia. Myyntikin tulee vielä varmasti kasvamaan jatkossa kun yhä useampi investoi näihin kalliimpiin älypuhelimiin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Suurella osalla suomalaisista on ollut tietokone käytössä ja valtava määrä selainpelejä käytössä vuosia. Paljon isompi näyttö, paremmat kontrollit ja ilmaista materiaalia todella paljon. Vaikutus tietokone ja konsolipelaamiseen todennäköisesti vain myönteinen.
No ei moni aikuinen osaa käyttää sitä tietokonetta mihinkään pelaamiseen. Selainpeleistä suurin osa on jotain arcade kuraa tai muuten vain lapsille suunnattua kamaa. Normi kuluttaja harvemmin eksyy niihin hyviin selainpeleihin, joista he ehkä voisivat jopa kiinnostua. Eikä moni niitä jaksa/viitsi etsiä. Puhelimissa on suora markkinointikanava jossa sulle työnnetään nenän eteen paljon eri pelejä, jotka maksaa jonkun euron pari tai ovat jopa ilmaisia. Sen lisäksi niitä mainostetaan joka paikassa ja tämä kaikki saa ihmiset kokeilemaan pelejä paljon enemmän. Voi toki olla että osa innostuu tätä kautta pelaamisesta ja hankkii konsolin tai innostuu pc:llä pelaamaan mutta kyllä tuo mobiiliala on ehdottomasti tulevaisuuden bisneksiä tykkäsi siitä tai ei.

Muutenkin tämä mobiilipelaaminen on luonteeltaan ihan erilaista kuin konsoli- tai pc-pelaaminen. Ei ketään angrybirdsiä pelaavaa leimata nörtiksi tai nolifeksi. Se on casual peli jota voi pelata iästä ja sosiaalisesta statuksesta riippumatta, eikä tarvitse ymmärtää tietotekniikasta yhtään mitään. Paina nappia -> peli asennettu -> pelaa -> profit.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

"Tavan" ihminen keskittyy sata varmasti soittamiseen ja tekstaamiseen kännyllä. Murto-osa tarvitsee maksullisia pelejä tai ohjelmia.
Niin toistaiseksi, mutta onhan tuo älypuhelinten myynti koko ajan kasvamaan päin ja sitä myöten ohjelmien menekki. Ja vanhempien sukupolvien vaipuessa unholaan on vuorossa sukupolvet joiden ihmisille älypuhelimesta on muodostunut yhtä lailla arkipäivän laite kuin vaikkapa tietokone on nykyään, laite joka löytyy jokaiselta. Itse olen ainakin huomannut että yhä useampi vanhempikin ihminen käyttää jo älypuhelinta.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Ja ihan oikeasti, joku ihminen muka jättäisi konsolin ostamatta muutaman euron kännypelien takia. Kerrotko miten kännyllä voi korvata konsolin?
No ei jätäkkään. Mutta joku ihminen joka ei alun alkaenkaan ole aikonut hankkia konsolia, voi ostaa silti sen muutaman euron kännypelin. Ei se kännypeli sitä konsolia tavallaan korvaa, mutta moni ihminen ei sitä konsolia kaipaakkaan, joten ei tarvitse korvata mitään. Ne kännykkäpelit on vain kiva bonus arkeen.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2011 @ 00:23

1315.3.2011 1:11

Lainaus:
Pääpiirteittäin samanlaisina? Miten määrittelet ne pääpiirteet? Kyllä pelaaminen on minun mielestä aika paljon muuttunut viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Perusideat räiskinnässä, autopeleissä, urheulupeleissä yms ei ole juurikaan muuttuneet.Pieniä hienouksia lisätty ja grafiikkaa parannettu.
Lainaus:
No kyllähän se auttaa. Hyvinhän esim. iPhonelle saa sovelluksia, eikä apple todellakaan mene köyhien ehdolla markkinoilla. Ja tuntuvat silti myyvän aika hyvin, uutta ja parempaa softaa pukkaa kuin sieniä sateella.

Ei apple niitä pelejä tee. Vain yhtä puhelinmallia varten suunniteltu suuri satsaus on suuri riski. Paljon viisaampaa on tehdä yksi peli / ohjelma mikä on helppo portata monelle laitteelle. Onnistumisprosentti paranee valtavasti.
Mistään pienistä projekteista on turha puhua jos puhutaan konsolin haastamisesta.
Lainaus:
No ei moni aikuinen osaa käyttää sitä tietokonetta mihinkään pelaamiseen.

Joo, ei monikaan yli 18 vuotias osaa käyttää tietokonetta :D
Lainaus:
Muutenkin tämä mobiilipelaaminen on luonteeltaan ihan erilaista kuin konsoli- tai pc-pelaaminen. Ei ketään angrybirdsiä pelaavaa leimata nörtiksi tai nolifeksi. Se on casual peli jota voi pelata iästä ja sosiaalisesta statuksesta riippumatta, eikä tarvitse ymmärtää tietotekniikasta yhtään mitään. Paina nappia -> peli asennettu -> pelaa -> profit.

Ehkä olisi viisainta siirtyä 2000-luvulle. Pelaajia ei automaattisesti pidetä nykyään nörtteinä. Angry birds ole vaikuttanut mihinkään asenteisiin. Ei tetritsenkään pelaajia ole leimattu nörteiksi ja sen julkaisusta on hieman enemmän aikaa.

Tosin sen verran pakko mainita että jos jonkun on pakko pelata paskalla, puistossa, matkalla tai vaikka tauolla ollessaan angry birdsia niin voi miettiä että alkaako olemaan jo nolife...
Lainaus:
No ei jätäkkään. Mutta joku ihminen joka ei alun alkaenkaan ole aikonut hankkia konsolia, voi ostaa silti sen muutaman euron kännypelin. Ei se kännypeli sitä konsolia tavallaan korvaa, mutta moni ihminen ei sitä konsolia kaipaakkaan, joten ei tarvitse korvata mitään. Ne kännykkäpelit on vain kiva bonus arkeen.

Tässä tulikin kaikki oleellinen tätä keskustelua ajatellen. Eli kännykkäpelit eivät korvaa konsolipelaamista.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2011 @ 01:16

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1415.3.2011 9:21

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Perusideat räiskinnässä, autopeleissä, urheulupeleissä yms ei ole juurikaan muuttuneet.Pieniä hienouksia lisätty ja grafiikkaa parannettu.
Niin samalla periaatteella autotkaanko eivät ole muuttuneet parin viime vuosikymmenen aikana? ”Pari lisä ominaisuutta tullut ja muuttunut hienommaksi.” No tottahan se tavallaan on, mutta tavallaan taas ei.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Ei apple niitä pelejä tee. Vain yhtä puhelinmallia varten suunniteltu suuri satsaus on suuri riski. Paljon viisaampaa on tehdä yksi peli / ohjelma mikä on helppo portata monelle laitteelle. Onnistumisprosentti paranee valtavasti.
No kas kummaa! Mutta silti niitä tekijöitä riittää? Ja mikä riski? Riskit on paljon pienemmät kuin konsolipelejä tehdessä. Ja helpostihan nuo kännykkäpelit tuntuu kääntyvän monelle eri alustalle.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Mistään pienistä projekteista on turha puhua jos puhutaan konsolin haastamisesta.
No se on täysin totta.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Joo, ei monikaan yli 18 vuotias osaa käyttää tietokonetta :D
En sanonut niin, vaan sanoin ettei osaa käyttää tietokonetta pelaamiseen. Jos et ole huomannut niin ne 20v kynäniskat edustavat vielä ainakin toistaiseksi vähemmistöä. Vaikka tietokonetta osaisi sinänsä muuten käyttää niin ei tarkoita että välttämättä osaisi pelata sillä.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Ehkä olisi viisainta siirtyä 2000-luvulle. Pelaajia ei automaattisesti pidetä nykyään nörtteinä. Angry birds ole vaikuttanut mihinkään asenteisiin. Ei tetritsenkään pelaajia ole leimattu nörteiksi ja sen julkaisusta on hieman enemmän aikaa.
Niin no miten sen nyt sitten ottaa. Ehkä afterdawn ei ole paras paikka keskustella siitä. Joo ei se angrybirds mikään mullistava ja rajoja rikkova peli ole, mutta on siinä jotain kun kaikki siitä tuntuvat pitävän.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Tosin sen verran pakko mainita että jos jonkun on pakko pelata paskalla, puistossa, matkalla tai vaikka tauolla ollessaan angry birdsia niin voi miettiä että alkaako olemaan jo nolife...
No hienosti kärjistit tämänkin.. Tuskin kenenkään on pakko niin tehdä. Vai väitätkö itse ettet muka ikinä pelaa mitään mobiilipeliä esim. Töissä, koulussa. Ja vaikket sinä niin tekisi niin moni muu kylläkin.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:

Tässä tulikin kaikki oleellinen tätä keskustelua ajatellen. Eli kännykkäpelit eivät korvaa konsolipelaamista.
No joo puhuinkin näköjään itseni pussiin eilen.. Huonosti muotoiltu lause. Voi kyllä olla totta että mobiilipelit eivät täysin korvaa konsoleita mutta antaa ajan näyttää mitä tapahtuu. Kyllä mobiilisovelluksissa ja mobiililaitteissa on paljon potentiaalia.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2011 @ 09:24

1515.3.2011 11:33

Lainaus:
Vesterbackan mukaan pelialan innovaatiot ovat keskittyneet viime aikoina pitkälti mobiilipeleihin ja sosiaalista verkostoitumista hyödyntäviin palveluihin.
Aika paha puhua innovaatioista kun angry birds on samasta muotista kuin sadat muut pelit: http://armorgames.com/play/3614/crush-the-castle

1615.3.2011 14:03

Lainaus:
En sanonut niin, vaan sanoin ettei osaa käyttää tietokonetta pelaamiseen. Jos et ole huomannut niin ne 20v kynäniskat edustavat vielä ainakin toistaiseksi vähemmistöä. Vaikka tietokonetta osaisi sinänsä muuten käyttää niin ei tarkoita että välttämättä osaisi pelata sillä.

Joo, että 20 vuotta vanhemmat ei pelaa. Hoh-hoijaa. Jos on halua niin pelaaminen onnistuu keneltä vaan. Jos ei niin tuskin sitä kännykkää tarvitsee siihen tarkoitukseen.
Lainaus:
No hienosti kärjistit tämänkin.. Tuskin kenenkään on pakko niin tehdä. Vai väitätkö itse ettet muka ikinä pelaa mitään mobiilipeliä esim. Töissä, koulussa. Ja vaikket sinä niin tekisi niin moni muu kylläkin.

No monen on pakko pelata. Ja joo, en pelaa ikinä kännykällä vaikka älypuhelin ollut vuosia. Yksinkertaiset pikkupelit pieneltä näytöltä ei voisi kiinnostaa yhtään vähempää. No jotkut tekee niin mutta edelleenkään mobiilipelaaminen ei millään tasolla hätyyttele konsoleita.
Lainaus:
Niin no miten sen nyt sitten ottaa. Ehkä afterdawn ei ole paras paikka keskustella siitä. Joo ei se angrybirds mikään mullistava ja rajoja rikkova peli ole, mutta on siinä jotain kun kaikki siitä tuntuvat pitävän.

Hyvin markkinoitu jonka lisäksi se on ilmainen tai hyvin halpa. Muuten ei mitään uutta. Samanlaisia pelejä ollut iät ja ajat.
Lainaus:
Voi kyllä olla totta että mobiilipelit eivät täysin korvaa konsoleita mutta antaa ajan näyttää mitä tapahtuu. Kyllä mobiilisovelluksissa ja mobiililaitteissa on paljon potentiaalia.

Esteitä on aivan liikaa jos konsoleita vastaan kilpaillaan. Kontrollien pitää olla hyvät, pelattavuuden huippua, grafiikan hyvää, näytön iso, akku ei saa loppua, pelissä pitää olla sisältöä.

Kun nämä kaikkin saadaan kuntoon niin sen pelin valmistaminenkaan ei ole enää halpaa joten ei sitä peliä enää myydäkkään halvalla.


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 15.3.2011 @ 14:10

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1716.3.2011 8:08

Kuten jartar sanoi: "peleissä pitää olla sisältöä"

Haluan nähdä mobiilipelin jossa on oikeasti niin paljon sisältöä, että voisin hankkia sellaisen. Kysehän ei pelien kanssa nykyään ole edes rahasta, koska kaikkien alustojen pelejä saa jo nykyään uutenakin hyvin edullisesti ja kärsivällisesti tarjouksia seuraamalla lähes ilmaiseksi. Niin ja siis ihan oikeita pelejä oikealla sisällöllä. Aika se on joka pelien kanssa on aina kortilla. Ja siitä vähäisestä ajasta pitäisi vielä joku siivu laittaa johonkin peliin, jonka idea on sama kuin jo ties kuinka vanhassa selainpelissä...

Ja tiedän kyllä, että monet upottavat tuhottomasti aikaa mobiilipeleihin ja ennenkaikkea sosiaalisen median peleihin ja se on minusta lähinnä surullista, kun tarkastelee niiden pelien sisältöä. Niin ja en halua käyttää sosiaalisen median sivupulttauspeleistä nimitystä social games, koska niillä peleillä ei ole mitään tekemistä sosiaalisuuden kanssa...


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 16.3.2011 @ 08:11

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto