AfterDawn: IT-alan uutiset

Ruotsin poliisi pidätti "eliitti piraatin"

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 10.3.2011 10:11 Kommentteja (1)

Ruotsin poliisi pidätti "eliitti piraatin" TorrentFreakin mukaan tekijänoikeusjärjestöjen yhteinen etujärjestö Antipiratbyrån kertoo Ruotsin poliisin pidättäneen piraattien eliittijoukkoon kuulunen ruotsalaismiehen. Miehen epäillään ylläpitäneen useita niin kutsuttuja Scene-palvelimia, joiden kautta on ollut jakelussa yli 7000 äskettäin julkaistua tai vielä julkaisematonta elokuvaa.
Noin kolmissakymmenissä oleva Gävlen pikkukaupungissa asuva mies pidätettiin eilen paikallisen poliisin ja Ruotsin poliisin piratismiyksikön yhteisessä operaatiossa. Poliisi pitää operaatiota erittäin onnistuneena.

Kotietsinnän aikana mieheltä takavarikoitiin useita tietokoneita, joilta löytyi tuhansittain laittomia elokuvakopioita. Vaikka uusimpia elokuvia sisältävillä palvelimilla on rajattu ja pienehkö käyttäjäryhmä, poliisin mukaan suuri osa esimerkiksi BitTorrentin välityksellä levitettävistä laittomista elokuvakopioista on peräisin näiltä pienen piirin eliittipalvelimilta.

Miestä odottaa todennäköisesti vankeusrangaistus johtuen elokuvakopioiden suuresta määrästä, kertoo TorrentFreak.

Tägit: Antipiratbyrån
Edellinen Seuraava  

1 kommentti

110.3.2011 11:03

ei taida pontteenilla olla hajuakaa... vai eliitti piraatti..

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 10.3.2011 @ 11:04

Asus Rampage 3 Xtreme|Core i7 930 @ 4 GHz + NH-D14|GTX 460 Hawk SLi|6Gigs 1600MHz DDR3|60Gig Corsair SSD| Mozard TX Kotelo

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto