AfterDawn: IT-alan uutiset

LG hävisi oikeudessa - PS3-konsoleiden tuonti Eurooppaan jatkuu

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 10.3.2011 20:04

LG hävisi oikeudessa - PS3-konsoleiden tuonti Eurooppaan jatkuu Sonyn ja LG:n välinen patenttikiista Blu-ray-tekniikoiden osalta Euroopassa jatkui tänään oikeudenkäynnillä, jossa Sonyn sai luvan jatkaa PlayStation 3 -pelikonsoleiden tuontia Eurooppaan.
Viime viikolla Haagin tuomioistuin määräsi eston PS3:n tuonnille Eurooppaan. Eston seurauksena Hollantiin kasaantui 300 000 konsolin varasto, jonka tyhjentämisen Sony voi nyt aloittaa.

Oikeuden päätöksen mukaan LG:n on maksettava Sonyn oikeudenkäyntikuluja 130 000 euron edestä. Varsinainen patenttikiista ei kuitenkaan ole vielä ohitse, vaan tämänpäiväinen päätös koski ainoastaan konsoleiden tuontia Eurooppaan.

LG haluaa Sonyltä patenttikorvauksia 2,50 dollaria per myyty Blu-ray-toistoa tukeva laite. LG:n mukaan Sonyn laitteet hyödyntävät luvatta sen patentteja, jonka takia yritysten välille on tullut kiistaa. LG sanoo Sonyn olevan sille velkaa noin 150-180 miljoonaa dollaria, ja LG olisi valmis patenttisopimukseen 350 miljoonan dollarin summalla. Tällä summalla Sony pääsisi eroon myös tuleviin laitteisiin liittyvistä patenttimaksuista.

Tapauksen käsittely oikeudessa jatkuu nykyisen aikataulun mukaan vasta loppuvuodesta.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto