AfterDawn: IT-alan uutiset

Pelipomo: Sonyn NGP-käsikonsoli kuolee lähtöporteille

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.3.2011 12:09 Kommentteja (14)

Pelipomo: Sonyn NGP-käsikonsoli kuolee lähtöporteille Sonyn NGP-työnimellä kulkevan käsikonsolin on tarkoitus ehtiä Japanissa joulumarkkinoille, mutta kaikki tahot eivät usko laitteen myyvän erityisen hyvin, ja pelijulkaisuja tekevän ngmoco-yrityksen pomo Neil Young sanoo konsolin jopa kuolevan lähtöporteille.
Youngin mukaan Sonyn tulevaisuus käsikonsoleiden puolella on erittäin huono. PSP:n osalta peli on jo hänen mielestään menetetty, eikä NGP auta Sonyn tilannetta millään tavalla.

Youngin mielestä Sonyn käsikonsolit eivät voi kilpailla millään tavalla App Storen, Android Marketin ja muiden vastaavien kauppapaikkojen tarjontaa vastaan, jonka takia NGP jää kauppojen hyllyille. Sonyn pitäisi siis pystyä tarjoamaan kuluttajille tuhansittain ilmaisia sovelluksia, ja muutaman dollarin hintaisia pelejä, jotta yrityksellä olisi jotain mahdollisuuksia.

Sonyn tilannetta ei Youngin mukaan pelasta edes tulevan käsikonsolin hyvä suorituskyky. Nintendon osalta Young ei ole yhtä negatiivinen, vaan hän uskoo 3DS:n menestyvän hyvin tuttujen ja turvallisten pelisarjojensa takia.

Young ei ole ainoa pelialan muutoksen huomannut taho, vaan mm. Nintendon johtoportaaseen kuuluva Reggie Fils-Aime valitti viime kuussa edullisten pelien uhkaavan koko pelialan tulevaisuutta.

Tägit: ngmoco
Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

13.3.2011 13:52

Niin no, käsikonsoli on aivan eriasia kuin puhelin jolla voi pelata jotain puoliköyhiä pelejä. Pelitarjonta ja laatu vain kuntoon ei hätää. Näidän laitteiden pelit on tarkotus olla paljon enemmän kuin pelit joita voit pelata kännykälläsi.

23.3.2011 17:11

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:
Niin no, käsikonsoli on aivan eriasia kuin puhelin jolla voi pelata jotain puoliköyhiä pelejä. Pelitarjonta ja laatu vain kuntoon ei hätää. Näidän laitteiden pelit on tarkotus olla paljon enemmän kuin pelit joita voit pelata kännykälläsi.
Tällä hetkellä, osittain kyllä, tosin muutama isolla budjetilla tehty peli osoittaa jo suuntauksen. Kun luureissa on alkanut tietokonepuolelta tuttu näytönohjainten ja prosessoritehon valtava kasvu, on aika loogista päätellä, että ne menevät teknisiltä ominaisuuksiltaan käsikonsoleista ohi aivan heittämällä lähivuosina -- ja "installed base" on väistämättä isompi kuin yhdessäkään konsolissa, joten olen itse aikalailla sitä mieltä, että erillisten käsikonsolien iltarusko alkaa jo näkymään..

33.3.2011 17:49

sitten ainakin käsikonsolit alkaa olee mennyttä kalua, kun saadaan puhelimiin kontrollit kuntoon. Tällä hetkellä ainaki ihan naurettava pelata puhelimella esim fps peliä kun kerralla voi tehdä yhtä asiaa vaan. Liikkua yhteen suuntaan tai tähdätä/ampua.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2011 @ 17:50

1. AMD FX-8320, radeon R9 280X, asus m5A99X EVO, 8 GB DDR3 1600 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, crucial 250 GB SSD, Samsung 1TB SATA II, Antec 300, ruutuina BenQ 27" G2750 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus K551LN CORE I7 4510U - WINDOWS 8.1 64-BIT - 8 GT RAM - 500 GT HDD ( 24 GT SSD CACHE ) 15.6" FULL HD NÄYTTÖ - NVIDIA GEFORCE 840M
3. PS4 1 TB, PS3 320 GB+ PS Vita, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari

43.3.2011 19:10

Totta mitä Henry1979 kirjoitti. Se onkin lähes ainut ero pelikonsolin eduksi sen ja puhelimen välillä. Esim. Nokian alkuperäinen N-Gage:han oli lähes tavallisen puhelimen raudalla toteutettu laite, jossa vaan muotoilu ja softa oli viritetty pelaamiseen. Ja sen jälkeen puhelimien laskenta- ja näytönohjaintehot ovat nousseet valtavasti vuosi vuodelta.

Lisäksi joku 5":n näyttö on melko aneeminen pelaamiseen verrattuna vaikka PADien 10" kokoluokkaan.

53.3.2011 19:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
sitten ainakin käsikonsolit alkaa olee mennyttä kalua, kun saadaan puhelimiin kontrollit kuntoon. Tällä hetkellä ainaki ihan naurettava pelata puhelimella esim fps peliä kun kerralla voi tehdä yhtä asiaa vaan. Liikkua yhteen suuntaan tai tähdätä/ampua.
Miten niin vain yhtä asiaa voi tehdä kerrallaan? Mitä iPhonella jotain fps:ää pelasin, niin liikkuminen sujui ihan näppärästi peukaloilla hivellen. Oikeastaan en sen paremmin osaa konsolinkaan ohjaimella liikkua. Tietty fps:t pelataankin hiirellä. :)
Isompi näyttö, enemmän tehoa ja jonkin sorttiset olkanapit, niin kyllä tämmöinen casual mobiilipelaajakin saattaa muutaman pelin verran innostua.

Antec P180B, Asus P5K, Intel Q9550 @ 3.6GHz, Ati HD 6950, WD 320GB&2TB, Samsung 2x1TB&750Gt, 8192Mb DDR2 800MHz, Creative X-FI Platinium, Sennheiser HD-555, Behringer Truth B2030 Aktiivit, M-Audio Fast Track Pro.

63.3.2011 21:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Kaakatus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Henry1979:
sitten ainakin käsikonsolit alkaa olee mennyttä kalua, kun saadaan puhelimiin kontrollit kuntoon. Tällä hetkellä ainaki ihan naurettava pelata puhelimella esim fps peliä kun kerralla voi tehdä yhtä asiaa vaan. Liikkua yhteen suuntaan tai tähdätä/ampua.
Miten niin vain yhtä asiaa voi tehdä kerrallaan? Mitä iPhonella jotain fps:ää pelasin, niin liikkuminen sujui ihan näppärästi peukaloilla hivellen. Oikeastaan en sen paremmin osaa konsolinkaan ohjaimella liikkua. Tietty fps:t pelataankin hiirellä. :)
Isompi näyttö, enemmän tehoa ja jonkin sorttiset olkanapit, niin kyllä tämmöinen casual mobiilipelaajakin saattaa muutaman pelin verran innostua.
htc desire luurissa ainakin pelit missä tarttis yhtä aikaa tehdä useempi asia tämä ei onnistu. Esim sivustapäin kuvattu tasohyppely peli, niin eteenpäin kävely ja samalla hyppäys ei onnistu ja sit oli joku fps peli mitä kokeilin niin siinä et voi vaikka vasemmalle liikkua samaan aikaan kun räiskit tussarilla.

Vaatis vissiin näytöltä tukea useampaan hipelöintiin samanaikaisesti, että toimisi.1. AMD FX-8320, radeon R9 280X, asus m5A99X EVO, 8 GB DDR3 1600 MHz, SilverStone Strider Plus 850W, crucial 250 GB SSD, Samsung 1TB SATA II, Antec 300, ruutuina BenQ 27" G2750 ja BenQ G2420hd 24"
2. Asus K551LN CORE I7 4510U - WINDOWS 8.1 64-BIT - 8 GT RAM - 500 GT HDD ( 24 GT SSD CACHE ) 15.6" FULL HD NÄYTTÖ - NVIDIA GEFORCE 840M
3. PS4 1 TB, PS3 320 GB+ PS Vita, telkkuna Samsung 40" LE40B530 Fulkkari

74.3.2011 11:14

htc desire luurissa ainakin pelit missä tarttis yhtä aikaa tehdä useempi asia tämä ei onnistu. Esim sivustapäin kuvattu tasohyppely peli, niin eteenpäin kävely ja samalla hyppäys ei onnistu ja sit oli joku fps peli mitä kokeilin niin siinä et voi vaikka vasemmalle liikkua samaan aikaan kun räiskit tussarilla.

---
Omalla htc wildfirellä onnistuu liikkuminen&hyppiminen samaan aikaan, paska peli jos ei toimi

ja fyysiset näppäimet>kosketusnäyttö

84.3.2011 11:14

htc desire luurissa ainakin pelit missä tarttis yhtä aikaa tehdä useempi asia tämä ei onnistu. Esim sivustapäin kuvattu tasohyppely peli, niin eteenpäin kävely ja samalla hyppäys ei onnistu ja sit oli joku fps peli mitä kokeilin niin siinä et voi vaikka vasemmalle liikkua samaan aikaan kun räiskit tussarilla.

---
Omalla htc wildfirellä onnistuu liikkuminen&hyppiminen samaan aikaan, paska peli jos ei toimi

ja fyysiset näppäimet>kosketusnäyttö

94.3.2011 16:35

Tuleva Samung Galaxy S2 ja iPhone 5 sitten tulee olemaan taas tehokkaampia, parempaa grafiikkkaa, monipuolisempia pelejä, isommat näytöt jne..
Eiköhän Sony olisi aika luovuttaa pelkän käsikonsolin suhteen ja tehdä siitä puhelin-käsikonsoli :D

104.3.2011 19:06

Lainaus:
App Storen, Android Marketin ja muiden vastaavien kauppapaikkojen tarjontaa vastaan,
Siis kaatopaikkojen...

Ei vaan, kyllä tuossa aiemmat kommentoijat ovat siinä oikeassa että kun vaikka iphoneen saataisiin vähän nappeja lisää niin kyllä se ajaisi saman asian kuin käsikonsoli.

Eli kyllä tuo erillisen pelikoneen mukana kuljettaminen on mennyttä aikaa siinä missä erillisen mp3 soittimen tarpeellisuus.

114.3.2011 19:25

Eipä nuo puhelimet ole ihan heti kyllä korvaamassa käsikonsoleita. Syitä on muunmuuassa:

1: Muotoilu. Mitä itse ainakin olen testaillut niin kyllä minä ainakin pidän pelaamiseen muotoiltua kapistusta käsissä ennemmin kuin jotain kännykkää.

2: Pelit. Sonyllä ja Nindendolla taitaa olle sen verran monta pelistudiota hallussa että yksinoikeuksia riittää aika paljon.

3: Hinnat. Kunnon pelille tulee äkkiseltaa hintaa muutaman kymppi. Itse en ainakaan voi sulattaa käsitystä että maksaisi jotain kännykän pelistä vitosta enempää.

128.3.2011 2:36

Lainaus:
1: Muotoilu. Mitä itse ainakin olen testaillut niin kyllä minä ainakin pidän pelaamiseen muotoiltua kapistusta käsissä ennemmin kuin jotain kännykkää.

Pelipuhelin kannattaa tietysti muotoilla alusta alkaen (myös) pelaamisen ehdoilla. Puhelin vaaka-asennossa ja siinä oikeissa paikoissa kontrollit, niin eipä ero kovin suuri ole vaikkapa PSP:hen. Ja käsittääkseni kaikki mitä uuteen pleikkariin on kaavailtu, voisi olla (ja suurin osa onkin) myös kännykässä.

Lainaus:
2: Pelit. Sonyllä ja Nindendolla taitaa olle sen verran monta pelistudiota hallussa että yksinoikeuksia riittää aika paljon.

Eiköhän rahalla saa hyvienkin pelien lisenssejä. Harva firma ei haluaisi myydä peliään alustalle, jolla on muutama sata miljoonaa potentiaalista pelaajaa.

Lainaus:
3: Hinnat. Kunnon pelille tulee äkkiseltaa hintaa muutaman kymppi. Itse en ainakaan voi sulattaa käsitystä että maksaisi jotain kännykän pelistä vitosta enempää.

Miksi sitten konsolille olisit valmis maksamaan niistä enemmän?
Muutenkin, jos potentiaalisten pelialustojen määrä nyt vaikka satakertaistuisi ja mobiilipelien myynti sen mukana esim. kymmenkertaistuisi, voisi pelien hintaakin selvästi laskea nykyisestä.

Jos kohta tarjolla olisi hyvin muotoiltu isonäyttöinen puhelin, jossa esim. Androidin tapainen vapaa ympäristö, ja johon olisi tarjolla tuhansia ilmaisia tai muutaman euron hintaisia hyviäkin pelejä... miksi joku enää haluaisi käsikonsolin, johon voi asentaa vain valmistajan tarjoamia, yleensä melkoisen kalliita, pelejä ja ohjelmia?

139.3.2011 12:16

Nuo ngmocon pelit kyllä ennemminkin kuolee lähtöporteille. Todella huonolaatuisia kopioita iLaitteille ja luultavasti myös androidille. Jokainen peli on farmville-kopio, kuten we farm, we rule ja we city. Ainut peli jota oikeasti jaksoi pelata oli Rolando, joka oli sattumoisin lähes täysin kopio PSP:n locoroco-pelistä

1411.7.2012 13:26

Yllätys että Kovasihahinta Nintendon johtoporras-sika valittaa halvoista peleistä - nykypelit, suuremmat, ovat konsoleilla ylihinnoitettuja, halpispelit tuskin uhkaisivat niitä jos hinnat pudotettaisiin kohtuullisiksi - tuntuvat menestyvän kalliinakin.


Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
10 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto