AfterDawn: IT-alan uutiset

Urheiluvälineiden kauppa siirtyy verkkoon

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 1.3.2011 18:25 Kommentteja (2)

Urheiluvälineiden kauppa siirtyy verkkoon Kaupan Liiton julkaisemien tilastojen mukaan urheiluvälinekauppa on liittynyt nettishoppailusta kärsivien kaupan alojen listalle. Eniten netistä ostetaan matkoja, elektroniikkaa, liikenteeseen liittyviä tuotteita, rahapelejä sekä esimerkiksi vaatteita.
Suurin häviäjä on kuitenkin kotimainen kivijalkamyymälöissä tapahtuva urheiluvälinekauppa sekä kotimaiset verkkokaupat. Urheiluvälineitä verkosta ostavista asiakkaista jo lähes puolet on löytänyt parempia hintoja ulkomaisista nettikaupoista eli verkkokaupoissa käytetystä 54 miljoonan euron potista puolet valuu ulkomaille.

Ulkomaille suuntautuva verkko-ostaminen yleistyy jatkuvasti uusissa tuoteryhmissä. Hälyttävää on joidenkin arvokkaiden tuoteryhmien kuten autojen ja rahapelien kasvava rahavirta ulkomaille.
Seppo Ropponen, TNS Gallup


Isot kansainväliset urheiluvälinemyyjät jyräävät kotimaiset toimijat kokonsa voimin. Isot myyntivolyymit mahdollistavat hintojen pitämisen alhaalla ja kaupoilla on jo olemassa toimivat logistiikkaketjut halpoihin kuljetusmaksuihin.

Toisaalta kotimaisissa verkkokaupoissa kuluttajia houkuttelee ostamisen turvallisuus. Viallisten ja muuten sopimattomien tuotteiden palauttaminen on helpompaa ja mahdolliset takuuasiat hoituvat yleensä helpommin ja suomen kielellä kuin vaikka rapakon takana olevan verkkokauppiaan kanssa.

Tägit: verkkokauppa
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

11.3.2011 20:29

Juu,ei kivijalassa kannata käydä kun kokeileen se oikea koko tennarista ja asuista ja tehdä ostokset sitten webistä.

21.3.2011 23:40

Kokeilemalla itekki noit mp -varusteita käyn ja sitten nettiin ostoksille. Saksasta ja hollannista saapi edukkaammin esmes kypärät ja ajovarusteet. Ja viälä kotiin saakka.
Myäs tietokone -ja venetarvikkeet EU:n alueelta ovatten halvempia kuin riistohinnat suomes.


Tili tuli, tili meni. Näkikö kukaan kumpaakaan tilannetta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto