AfterDawn: IT-alan uutiset

Spotifyn Amerikan-valloitus toteutumaisillaan

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.2.2011 16:50 Kommentteja (5)

Spotifyn Amerikan-valloitus toteutumaisillaan Euroopassa ja Pohjoismaissa suurta suosiota nauttivan Spotifyn viimeinen tärkeä levy-yhtiö-sopimus Pohjois-Amerikan julkaisua varten on uutistoimisto Reutersin saamien sisäpiiritietojen mukaan "muutaman viikon päässä". Spotifylla on jo sopimukset EMI:n sekä Sony Musicin kanssa, mutta sopimusta ei ole vielä syntynyt maailman suurimman levy-yhtiön Universal Music Groupin kanssa.
Aiempien arveluiden mukaan Spotify pitäisi solomia sopimus myös maailman kolmanneksi isoimman levy-yhtiön Warner Musicin kanssa tarpeeksi laajan musiikkivalikoiman taatakseen. Reuters kuitenkin kertoo, että jos sopimus Universalin kanssa syntyy, Spotify saattaa avata palvelunsa amerikkalaisille ilmankin Warnerin tukea.

Sopimuksen tekoa vaikeuttaa Universalin sekä Warnerin johtoportaan huoli siitä, että menestyessään käyttäjille ilmainen Spotify veisi käyttäjiä yhtiön nykyisiltä maksullisilta palveluilta kuten Rhapsodylta ja MOG:lta. Vapaasti kuunneltava musiikki on myös uhka Applen lähes määräävässä markkina-asemassa olevalle iTunes-palvelulle.
Levy-yhtiöiden päätöksentekoa vaikeuttaa myös sekä Applen että Googlen huhutut musiikin suoratoistopalvelut. Levy-yhtiöt eivät ole vakuuttuneita pienen Spotifyn kyvystä kilpailla kahta jättiläistä vastaan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Tägit: Spotify
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

125.2.2011 17:36

Go Spotify, Die Apple !!!

225.2.2011 18:24
Arzgahhh
Inactive

Milloinhan tulee eka Spotify androidi puhelin? Olis kyllä aika makee homma, jos toi menis jenkeissäkin läpi! Ei ainakaan kuolis ihan heti Spotify, tässä itse juuri kuuntelen via Spotify...


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


325.2.2011 20:53
Tnoi
Inactive

Millonkahan tulee eka siwa android puhelin? Vitsi ois hyvä ku vois maksaa etukäteen ostokset ja käydä vaan hakee valmiina pakattuina kaupasta ne. Sit ois siwa käyttöliittymä ja työpöydällä semmosia siwa widgettejä, joista näkis aina että mitä on tarjouksessa ja puhelimessa ois tietenkin oma hardware siwa näppäin!

Mut ihan hyvä että Spotify pääsee vihdoinkin jenkkeihin rantautumaan. On se apple yrittänytkin paskoa sitä tässä jo ihan tarpeeksi kauan.

427.2.2011 01:16

1996 ostin 20 CD-levyä, sen jälkeen alkoi waretus ensin FTP:llä ja kun P2P tuli niin sillä siitä asti.

Nyt kuitenkin laitoin spotifyn ihan mielenkiinnosta ja kyllä aika kätevästi löytää uutta musiikkia ja kaikin puolin loistava palvelu, taisi tappaa musiikin waretuksen tässä taloudessa, nyyh kyynel ;(

527.2.2011 14:57

saas nähdä toteutuuko, sopparit ovat lykkääntyneet aika monta kertaa jo aiemminkin. zenströmmillä ja friisillä on lisäksi jenkeissä uusi kilpaileva rdio-palvelu joka on alusta saakka maksullinen ja josta levy-yhtiöt luonnollisesti tykkää enemmän. hinta on 5 dollaria kuussa, eli aika paljon vähemmän kuin spotify premium

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto