Sony valmistautuu konsolipiratismin kasvuun

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.2.2011 09:28 Kommentteja (7)

Sony valmistautuu konsolipiratismin kasvuun Sonyn PlayStation 3 -konsolin suojausten kiertoon tarvittavat tiedot vuosivat nettiin jo viime vuoden puolella ja tunnetusti kerran nettiin levinnyttä tietoa on käytännössä mahdoton enää poistaa. Oikeushaasteista huolimatta Sony suhtautuu asiaan realistisesti ryhtymällä parantamaan pelien suojauksia ja palkkaamalla lisää henkilökuntaa piratismitaisteluun.
Killzone 3 -peliä kehittävä studio Guerilla kertoi CVG-lehdelle, että kehittäjät työskentelevät tiiviissä yhteistyössä Sonyn kanssa erottaakseen pelaajien joukosta henkilöt, jotka käyttävät murrettujen konsolien mahdollistamia lisäetua tuovia menetelmiä.

Ei ole hyvä tilanne, jos yksi pelaaja voi pilata kaikkien muidenkin ilon. Siksi työskentelemme tiiviisti Sonyn kanssa ja kehitämme moderointityökaluja pelejä varten.
Steven Ter Heide, tuottaja, Guerilla
Heiden mukaan tällä hetkellä ainut keino taistella hakkereita vastaan on pelin jatkuva kehitys sekä mahdollisten turvallisuusaukkojen nopea paikkaaminen.

Teknisten rajoitteiden lisäksi Sony aikoo jatkaa hakkerijahtia myös lakituvassa. IGN:n mukaan Sony hakee nettisivuillaan kahta henkilöä uuden piratismin vastaisen ohjelman aloittamiseen.

Sony hakee henkilöitä, joiden päätehtäviin kuuluu piratisminvastaisten toimien arviointi sekä piratisminvastaisen toimenpideohjelman suunnittelu ja toteutus. Muita vastuualuita tulevat olemaan oikeustaisteluiden seuranta sekä avun tarjoaminen viranomaisille ja tekijänoikeuksia valvoville järjestöille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

125.2.2011 11:09

Niin miksi ei saisi käyttää lisäetuja tuovia menetelmiä?

Mielestäni pelin modifointi parannusmielessä (ei huijaus) on lähinnä vaan hyvästä niin pelien myynnille kuin konsolin myynnille?

Entäpä miten erottaa pelaajat joilla on alkuperäiset pelit mutta modattu laite ja onko oikein potkia tälläiset henkilöt pois peliverkosta yms?

En myöskään näe siinä mitään järkeä että konsolin järjestelmän purkamisesta ja toiminnan selvittämisestä pitäisi saada rangaistus, eihän autojenkaan purkamisesta ja purku/korjaus/viritys ohjeiden levittämisestä rangaistuksia ole käsittääkseni jaettu vaikka se "vie" tuloja alkuperäsiosien valmistajilta ja saattaa jopa olla liikenteelle haitaksi joissakin tapauksissa?

225.2.2011 12:26

Lainaus:
Niin miksi ei saisi käyttää lisäetuja tuovia menetelmiä?

Koska muita netissä pelaavia voi ketuttaa yksi kaveri jolla on godmode tms "lisäetu".

Lainaus:
Mielestäni pelin modifointi parannusmielessä (ei huijaus) on lähinnä vaan hyvästä niin pelien myynnille kuin konsolin myynnille?

PCllä tälläinen fanimodikulttuuri toimii kyllä hyvin ja pitää vanhoja pelejä ja niiden myyntiä/piratismia elossa, mutta jotenkin tuntuu ettei samanlainen järjestelmä toimisi suljetussa konsoliympäristössä.

Lainaus:
Entäpä miten erottaa pelaajat joilla on alkuperäiset pelit mutta modattu laite ja onko oikein potkia tälläiset henkilöt pois peliverkosta yms?

Taitaa tällä hetkellä olla pelkästään alkuperäisillä levyillä pelaavia verkossa, kun ei varmuuskopioden käyttöä sallivaa CFW:a ole julkaistu (eihän?). Onhan se perseestä jos ainut "rikos" jonka olet tehnyt on konsolin modaaminen ja silti potkitaan pois verkosta, mutta se on kai helpompi tapa kuin alkaa kyttäämään että kuka huijaa ja kenellä on muuten vaan modattu konsoli.

Lainaus:
En myöskään näe siinä mitään järkeä että konsolin järjestelmän purkamisesta ja toiminnan selvittämisestä pitäisi saada rangaistus, eihän autojenkaan purkamisesta ja purku/korjaus/viritys ohjeiden levittämisestä rangaistuksia ole käsittääkseni jaettu vaikka se "vie" tuloja alkuperäsiosien valmistajilta ja saattaa jopa olla liikenteelle haitaksi joissakin tapauksissa?

Auton viritys/korjaus ohjeitten levityksestä ei rangaista, mutta jos virität/korjaat autoasi ja teet siitä "laittoman" esim. vaihdat siihen moottorin jonka tehot ylittävät kyseiselle automallille asetetut rajat, niin rangaistus siitäkin tulee. Tosin kiinnijäämisen todennäköisyys on paljon pienempi.

325.2.2011 13:50

Lauzi, tarkoitin tuolla "lisäetuja tuovia menetelmiä" kysymykselläni sitä että esimerkiksi tähtäimen muokkaus fps:ssässä, tai vaikkapa palkin paikan vaihdos voivat tuoda toisille pelaajille todella paljon miellyttävämmän tuntuman joten eikö se laskettaisi siinä tapauskessa lisäeduksi?

Autohan on mahdollista muutoskatsastaa, tosin kaikkea ei tietenkään läpi päästetä mutta sonyllä nyt tuntuu menevän niin että kun haluat konsolilla pyörivän linuxin niin saat kengän kuvan persukkeisiin, joka ei mielestäni ole todellakaan reilua huomioiden sen että on todennäköisesti myös ostanut pelejä jos konsolilla pelata aikoo.

Eiköhn tuon pelien muokkaamisen voisi kieltää ja tarkastus vaikka hashistä ennenkuin verkkopeliin pääsee käsiksi tai vaihtoehtoisesti laitettaisiin pelimuodot joissa modattua peliä saisi pelata.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2011 @ 13:50

425.2.2011 18:49

Olet kyllä oikeassa tuon HUDin kustomoinnin suhteen ettei siinä mitään pahaa pitäisi olla ja moinen systeemi saisi löytyä jo valmiiksi peleistä.

Ymmärrän jotenkin eäisesti että joku voisi ehkä haluta Linuxia pyörittää pelikonsolissa ja se että laitetta on ensin other OS tuella markkinoitu ja sitten otettu tuki pois on per****tä. Mutta onko se linux loppupeleissä kauhean ison sodan arvoinen ominaisuus kun Playstationia voi käyttää mediapalvelimena ilmankin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2011 @ 18:50

"So, the next time you reach for the mouse and get ready to launch an angry litany of reasons why your favorite – thing – is better than the other person’s, hesitate.

Realize you have your irrational reasons, and so do they, and nothing will be gained by your proselytizing."

526.2.2011 10:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
Ymmärrän jotenkin eäisesti että joku voisi ehkä haluta Linuxia pyörittää pelikonsolissa ja se että laitetta on ensin other OS tuella markkinoitu ja sitten otettu tuki pois on per****tä. Mutta onko se linux loppupeleissä kauhean ison sodan arvoinen ominaisuus kun Playstationia voi käyttää mediapalvelimena ilmankin.

Kyllä ne kovimmat harrastelijat haluavat sitä Linuxia käyttää muuhunkin kuin peruskäyttiksenä, tutkia Cell prosessorin suorituskykyä tai koodailla sille kaikenlaista esimerkiksi. Tämä kuitenkin vain heittona sinnepäin sillä itse en näitä harrasta, silti se tuntuu monelle olevan niin tärkeä että varmasti sillä voi tehdä paljon muuta kuin PS3 vakio-ohjelmat muuten antaa tehdä.

627.2.2011 13:10

Lainaus:

Taitaa tällä hetkellä olla pelkästään alkuperäisillä levyillä pelaavia verkossa, kun ei varmuuskopioden käyttöä sallivaa CFW:a ole julkaistu (eihän?).
On. Ollut jo kauan.

71.3.2011 05:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
Olet kyllä oikeassa tuon HUDin kustomoinnin suhteen ettei siinä mitään pahaa pitäisi olla ja moinen systeemi saisi löytyä jo valmiiksi peleistä.

Ymmärrän jotenkin eäisesti että joku voisi ehkä haluta Linuxia pyörittää pelikonsolissa ja se että laitetta on ensin other OS tuella markkinoitu ja sitten otettu tuki pois on per****tä. Mutta onko se linux loppupeleissä kauhean ison sodan arvoinen ominaisuus kun Playstationia voi käyttää mediapalvelimena ilmankin.
Siinä tapauksessa jos on ehtinyt ostaa sellaisen ja sitten ottivat pois mistä olet maksanut ja ostopäätöksen osittain tuohon pohjautuen tehnyt, kyllä. Mutta itselle ei ole sodan arvoinen kun en ehtinyt onneksi ostaa enkä nyt sitten tule ostamaankaan, sitä kutsutaan äänestämiseksi jaloilla - ja huijarifirmat vituttavat sen verran, etenkin sony aikaisempienkin touhujensa takia, että päätöksistä ja mielipiteistä asian suhteen tulee kyllä palstoillakin kerrottua ihan periaatteesta, ja on se sen arvoista jos se edes mahdollisesti lisää sonyn kuulemien huutojen määrää tai kantautuu muiden korvaan ja muovaa heidänkin mielipidettään.
Eikä paljoa syö aikaa eikä rahaa, etenkin kun suurimaksi osaksi ihan viihteeksi näihinkin kirjoittelee :)Peace & Love, Sir Robin
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille Samsung on aloittanut Android 10 -päivityksen jakelun Galaxy Foldille (27.3.2020 18:14)
Yksi viime vuoden mielenkiintoisimmista puhelimista on viimeinkin saamassa päivityksen Android 10 -käyttöjärjestelmään. Kyseessä on tietenkin taittuvalla näytöllä toimiva Galaxy Fold. Päivityksen ....
SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen SoundCloud Go+ -suoratoistopalvelu saapui Suomeen (27.3.2020 17:08)
Musiikin levitykseen ja suoratoistoon keskittyvä internet-palvelu SoundCloud on tuonut maksullisen Go+ -tilauksen Suomeen, Ruotsiin, Norjaan ja Tanskaan. Go+ tilaus mahdollistaa yli 200 miljoonan ....
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna (27.3.2020 14:04)
Lasten Areena toimii nyt HbbTV-palveluna rajatussa määrässä laitteita. Palvelua voi käyttää Samsungin ja LG:n vuosien 2018 ja 2019 malleissa sekä Sonyn omalla käyttöjärjestelmällä toimivissa ....
Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa Huawei Music -suoratoistopalvelu julkaistiin Suomessa - hinta 9,99 euroa kuukaudessa (27.3.2020 11:48)
Huawei on avannut Huawei Music -suoratoistopalvelun Suomessa. Palvelun hinta on 9,99 euroa kuukaudessa, mutta uusille käyttäjille tarjotaan ensimmäiset kolme kuukautta veloituksetta. Kampanja ....
Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi Saiko koronavirus sinutkin innostumaan tästä sovelluksesta? Lähettää tietoja Facebookille tietämättäsi (27.3.2020 06:18)
Koronaviruksen aiheuttaman pandemian vuoksi maailmalla on otettu käyttöön liikkumista rajoittavia toimenpiteitä, minkä seurauksena erilaiset yhteydenpitoon tarkoitetut sovellukset ovat lisänneet ....

Uutisarkisto