AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony valmistautuu konsolipiratismin kasvuun

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 25.2.2011 09:28 Kommentteja (7)

Sony valmistautuu konsolipiratismin kasvuun Sonyn PlayStation 3 -konsolin suojausten kiertoon tarvittavat tiedot vuosivat nettiin jo viime vuoden puolella ja tunnetusti kerran nettiin levinnyttä tietoa on käytännössä mahdoton enää poistaa. Oikeushaasteista huolimatta Sony suhtautuu asiaan realistisesti ryhtymällä parantamaan pelien suojauksia ja palkkaamalla lisää henkilökuntaa piratismitaisteluun.
Killzone 3 -peliä kehittävä studio Guerilla kertoi CVG-lehdelle, että kehittäjät työskentelevät tiiviissä yhteistyössä Sonyn kanssa erottaakseen pelaajien joukosta henkilöt, jotka käyttävät murrettujen konsolien mahdollistamia lisäetua tuovia menetelmiä.

Ei ole hyvä tilanne, jos yksi pelaaja voi pilata kaikkien muidenkin ilon. Siksi työskentelemme tiiviisti Sonyn kanssa ja kehitämme moderointityökaluja pelejä varten.
Steven Ter Heide, tuottaja, Guerilla


Heiden mukaan tällä hetkellä ainut keino taistella hakkereita vastaan on pelin jatkuva kehitys sekä mahdollisten turvallisuusaukkojen nopea paikkaaminen.

Teknisten rajoitteiden lisäksi Sony aikoo jatkaa hakkerijahtia myös lakituvassa. IGN:n mukaan Sony hakee nettisivuillaan kahta henkilöä uuden piratismin vastaisen ohjelman aloittamiseen.

Sony hakee henkilöitä, joiden päätehtäviin kuuluu piratisminvastaisten toimien arviointi sekä piratisminvastaisen toimenpideohjelman suunnittelu ja toteutus. Muita vastuualuita tulevat olemaan oikeustaisteluiden seuranta sekä avun tarjoaminen viranomaisille ja tekijänoikeuksia valvoville järjestöille.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

125.2.2011 11:09

Niin miksi ei saisi käyttää lisäetuja tuovia menetelmiä?

Mielestäni pelin modifointi parannusmielessä (ei huijaus) on lähinnä vaan hyvästä niin pelien myynnille kuin konsolin myynnille?

Entäpä miten erottaa pelaajat joilla on alkuperäiset pelit mutta modattu laite ja onko oikein potkia tälläiset henkilöt pois peliverkosta yms?

En myöskään näe siinä mitään järkeä että konsolin järjestelmän purkamisesta ja toiminnan selvittämisestä pitäisi saada rangaistus, eihän autojenkaan purkamisesta ja purku/korjaus/viritys ohjeiden levittämisestä rangaistuksia ole käsittääkseni jaettu vaikka se "vie" tuloja alkuperäsiosien valmistajilta ja saattaa jopa olla liikenteelle haitaksi joissakin tapauksissa?

225.2.2011 12:26

Lainaus:
Niin miksi ei saisi käyttää lisäetuja tuovia menetelmiä?

Koska muita netissä pelaavia voi ketuttaa yksi kaveri jolla on godmode tms "lisäetu".

Lainaus:
Mielestäni pelin modifointi parannusmielessä (ei huijaus) on lähinnä vaan hyvästä niin pelien myynnille kuin konsolin myynnille?

PCllä tälläinen fanimodikulttuuri toimii kyllä hyvin ja pitää vanhoja pelejä ja niiden myyntiä/piratismia elossa, mutta jotenkin tuntuu ettei samanlainen järjestelmä toimisi suljetussa konsoliympäristössä.

Lainaus:
Entäpä miten erottaa pelaajat joilla on alkuperäiset pelit mutta modattu laite ja onko oikein potkia tälläiset henkilöt pois peliverkosta yms?

Taitaa tällä hetkellä olla pelkästään alkuperäisillä levyillä pelaavia verkossa, kun ei varmuuskopioden käyttöä sallivaa CFW:a ole julkaistu (eihän?). Onhan se perseestä jos ainut "rikos" jonka olet tehnyt on konsolin modaaminen ja silti potkitaan pois verkosta, mutta se on kai helpompi tapa kuin alkaa kyttäämään että kuka huijaa ja kenellä on muuten vaan modattu konsoli.

Lainaus:
En myöskään näe siinä mitään järkeä että konsolin järjestelmän purkamisesta ja toiminnan selvittämisestä pitäisi saada rangaistus, eihän autojenkaan purkamisesta ja purku/korjaus/viritys ohjeiden levittämisestä rangaistuksia ole käsittääkseni jaettu vaikka se "vie" tuloja alkuperäsiosien valmistajilta ja saattaa jopa olla liikenteelle haitaksi joissakin tapauksissa?

Auton viritys/korjaus ohjeitten levityksestä ei rangaista, mutta jos virität/korjaat autoasi ja teet siitä "laittoman" esim. vaihdat siihen moottorin jonka tehot ylittävät kyseiselle automallille asetetut rajat, niin rangaistus siitäkin tulee. Tosin kiinnijäämisen todennäköisyys on paljon pienempi.

325.2.2011 13:50

Lauzi, tarkoitin tuolla "lisäetuja tuovia menetelmiä" kysymykselläni sitä että esimerkiksi tähtäimen muokkaus fps:ssässä, tai vaikkapa palkin paikan vaihdos voivat tuoda toisille pelaajille todella paljon miellyttävämmän tuntuman joten eikö se laskettaisi siinä tapauskessa lisäeduksi?

Autohan on mahdollista muutoskatsastaa, tosin kaikkea ei tietenkään läpi päästetä mutta sonyllä nyt tuntuu menevän niin että kun haluat konsolilla pyörivän linuxin niin saat kengän kuvan persukkeisiin, joka ei mielestäni ole todellakaan reilua huomioiden sen että on todennäköisesti myös ostanut pelejä jos konsolilla pelata aikoo.

Eiköhn tuon pelien muokkaamisen voisi kieltää ja tarkastus vaikka hashistä ennenkuin verkkopeliin pääsee käsiksi tai vaihtoehtoisesti laitettaisiin pelimuodot joissa modattua peliä saisi pelata.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2011 @ 13:50

Vapaat ihmiset kahlitaan, henkisesti kahlituille uskotellaan että he ovat vapaita ja kahlituille sanotaan että joku päivä pääset vielä vapauteen.

425.2.2011 18:49

Olet kyllä oikeassa tuon HUDin kustomoinnin suhteen ettei siinä mitään pahaa pitäisi olla ja moinen systeemi saisi löytyä jo valmiiksi peleistä.

Ymmärrän jotenkin eäisesti että joku voisi ehkä haluta Linuxia pyörittää pelikonsolissa ja se että laitetta on ensin other OS tuella markkinoitu ja sitten otettu tuki pois on per****tä. Mutta onko se linux loppupeleissä kauhean ison sodan arvoinen ominaisuus kun Playstationia voi käyttää mediapalvelimena ilmankin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2011 @ 18:50

"So, the next time you reach for the mouse and get ready to launch an angry litany of reasons why your favorite – thing – is better than the other person’s, hesitate.

Realize you have your irrational reasons, and so do they, and nothing will be gained by your proselytizing."

526.2.2011 10:45

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
Ymmärrän jotenkin eäisesti että joku voisi ehkä haluta Linuxia pyörittää pelikonsolissa ja se että laitetta on ensin other OS tuella markkinoitu ja sitten otettu tuki pois on per****tä. Mutta onko se linux loppupeleissä kauhean ison sodan arvoinen ominaisuus kun Playstationia voi käyttää mediapalvelimena ilmankin.

Kyllä ne kovimmat harrastelijat haluavat sitä Linuxia käyttää muuhunkin kuin peruskäyttiksenä, tutkia Cell prosessorin suorituskykyä tai koodailla sille kaikenlaista esimerkiksi. Tämä kuitenkin vain heittona sinnepäin sillä itse en näitä harrasta, silti se tuntuu monelle olevan niin tärkeä että varmasti sillä voi tehdä paljon muuta kuin PS3 vakio-ohjelmat muuten antaa tehdä.

627.2.2011 13:10

Lainaus:

Taitaa tällä hetkellä olla pelkästään alkuperäisillä levyillä pelaavia verkossa, kun ei varmuuskopioden käyttöä sallivaa CFW:a ole julkaistu (eihän?).
On. Ollut jo kauan.

71.3.2011 5:49

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lauzi:
Olet kyllä oikeassa tuon HUDin kustomoinnin suhteen ettei siinä mitään pahaa pitäisi olla ja moinen systeemi saisi löytyä jo valmiiksi peleistä.

Ymmärrän jotenkin eäisesti että joku voisi ehkä haluta Linuxia pyörittää pelikonsolissa ja se että laitetta on ensin other OS tuella markkinoitu ja sitten otettu tuki pois on per****tä. Mutta onko se linux loppupeleissä kauhean ison sodan arvoinen ominaisuus kun Playstationia voi käyttää mediapalvelimena ilmankin.
Siinä tapauksessa jos on ehtinyt ostaa sellaisen ja sitten ottivat pois mistä olet maksanut ja ostopäätöksen osittain tuohon pohjautuen tehnyt, kyllä. Mutta itselle ei ole sodan arvoinen kun en ehtinyt onneksi ostaa enkä nyt sitten tule ostamaankaan, sitä kutsutaan äänestämiseksi jaloilla - ja huijarifirmat vituttavat sen verran, etenkin sony aikaisempienkin touhujensa takia, että päätöksistä ja mielipiteistä asian suhteen tulee kyllä palstoillakin kerrottua ihan periaatteesta, ja on se sen arvoista jos se edes mahdollisesti lisää sonyn kuulemien huutojen määrää tai kantautuu muiden korvaan ja muovaa heidänkin mielipidettään.
Eikä paljoa syö aikaa eikä rahaa, etenkin kun suurimaksi osaksi ihan viihteeksi näihinkin kirjoittelee :)Peace & Love, Sir Robin * http://kapsi.fi/~robsku/ - HackNBlog
* ZTE Blade: My first android computer. Old, so? No slide-out keyboard nor stylus :(
* Amilo laptop: Pentium Dual CPU T2390 @ 1.86GHz, 1MB Cache, RAM: 3GB, HDD: 120GB (not original), AMD/ATI Mobility Radeon HD 2400. Linux Mint Debian Edition.
...sen tarvi olla niin justiinsa

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
2 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
4 kommenttia
Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin Apple päivitti suomalaisyhtiön kehittämän unianturin (8.12.2018 11:57)
Apple on julkaissut uuden version suomalaisen Bedditin kehittämästä unisensorista. Beddit Sleep Monitor 3.5:n lisäksi Apple päivitti laitteen hallintaan käytettävän iOS-sovelluksen, joka on ....
Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin Apple hyökkää levy-yhtiöitä vastaan – Haluaa suoran yhteyden artisteihin (8.12.2018 11:36)
Suoratoistomusiikissa on käynnistymässä uusi aikakausi Spotifyn uusien avausten ja Applen tuoreen yrityskaupan perusteella. Musiikkipalveluiden tarjoajat yrittävät luoda palvelun ja artistin ....
1 kommentti

Uutisarkisto