AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Kokeiltua: Huippusuosittu avast! Free Antivirus päivittyi

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 24.2.2011 17:33 Kommentteja (41)

Kokeiltua: Huippusuosittu avast! Free Antivirus päivittyi avast! on julkaissut uuden version suositusta virustorjunta- ja turvallisuusohjelmistostaan.
avast! Antivirus -sovelluksella on maailmalla yli 130 miljoonaa käyttäjää ja se on yksi luotetuimmista ja suositelluimmista virus- ja spywaretorjuntasovelluksista. Ohjelmiston ilmaisesta versiosta ei puutu juuri mitään tärkeitä ominaisuuksia maksulliseen Pro-versioon verrattuna, mitä ei voi sanoa monien muiden virustorjuntaohjelmistojen kevyistä ilmaisversioista.

Ilmaisen version käyttö edellyttää ohjelman rekisteröimistä toimivan sähköpostiosoitteen kautta, mutta aktivointi vaaditaan vasta 30 päivän käytön jälkeen ja sekin kestää vai muutamia minuutteja.

avast! –sovelluksia on kehuttu yhä uudelleen niiden tehosta järjestelmien suojelussa. Vuonna 2008 ja 2009 AV Comparatives antoi sille ’Advanced’ luokituksen suorituskyvystään. Vuonna 2010 avast! sai itsenäiseltä virustorjuntaan keskittyvältä Virus Bulletin -julkaisulta VB100-palkinnon muun muassa kyvystään tunnistaa 100 prosenttia kaikista tarjotuista liikkeellä olevista viruksista.

AVAST Software sai myös pientä itsetunnon kohotusta marraskuussa 2010. Manchesterissa Englannissa järjestetyssä WWE NXT ottelussa kuultiin kuulutusjärjestelmästä ”Virus database has been updated”, joka antoi aihetta epäillä, että World Wrestling Entertainment käyttää avast!-sovellusta järjestelmiensä suojaamiseen lähetysten aikana.
Latasimme siis ensimmäisen release candidate –version avast! Antivirus –sovelluksen ilmaisesta kuudennesta versiosta ja otimme selvää millaisia ominaisuuksia se tarjoaa ja erityisesti mikä on muuttunut jo paljon kehuja saaneen sovelluksen viidennen version jälkeen.

Suurimmat muutokset avast! 6 –versiossa


 • AutoSandbox - avast! 6 mahdollistaa epäilyttävien sovellusten automaattisen ajamisen muusta järjestelmästä erillään. Ominaisuus on mukana myös ilmaisessa versiossa.
 • avast! WebRep - avast! 6 asentaa Firefox- ja IE9-selaimiin lisäosan, joka kertoo käyttäjille kulloisenkin nettisivun luotettavuudesta. Luotettavuus muodostuu viruslaboratorion ja käyttäjien palautteen perusteella.
 • Script Shield - Ominaisuus on ollut aiemmin käytettävissä vain Pro-versiossa.
 • Site Blocking - Myös Site Blocking on tullut käyttöön ilmaiseen versioon
 • SafeZone - Tämä vain maksullisesta versiosta löytyvä ominaisuus tarjoaa luotettavan virtuaalisen eristetyn ympäristön tärkeiden toimien, kuten pankkiasioiden hoitoon.
 • Behavior Shield - avast! Behavior Shield toimintoa on päivitetty vakauden ja yhteensopivuuden osalta
 • Boot-Time Scan - avast! 6 mahdollistaa järjestelmän skannauksen ja uhkien poistamisen jo käynnistysvaiheessa.

avast! 6 tuo mukanaan myös muita pienempiä muutoksia, kuten ”Protected by avast!” viestin Windows 7 –järjestelmän käynnistyksen yhteydessä, pikkusovelluksen Windowsin sivupalkkiin, mahdollisuuden palauttaa tehdasasetukset helposti ja sovelluksen suorituskykyyn vaikuttavia muutoksia.

avast! 6 asennus
avast! Antivirus ei tarvitse asennuksensa yhteydessä aikaa vievää tietokoneen uudelleenkäynnistystä (paitsi käytettäessä Autosandbox-ominaisuutta, johon tutustutaan myöhemmin). Yksi huomattava ero avast! Antiviruksen aiempaan versioon verrattuna on se, että sovellus suorittaa järjestelmälle pikaisen skannauksen jo asennusvaiheessa. Se saattaa olla erittäin hyvä uudistus, kuten monet ovat huomanneet yrittäessään asentaa virustorjuntaa pahasti saastuneeseen tietokoneeseen.Huolimatta asennuksen aikaisesta järjestelmän skannauksesta, asennusprosessi on erittäin vaivaton ja käyttäjää vaivataan vain yhdellä huomautuksella rekisteröinnin tarpeesta asennuksen loppuvaiheessa. Siitä hetkestä eteenpäin avast! 6 hoitaa tehtäviään järjestelmän suojelemisessa. Se päivittää itsensä lähes saman tien asennuksen jälkeen (jolloin pääset tutustumaan myös päivityksestä kertoviin ääni-ilmoituksiin, jos avast! ei ole entuudestaan tuttu) ja sen reaaliaikaiset suojaukset suorittavat järjestelmän valvontaa ja skannausta hiljaisesti taustalla.

Omasta mielestäni avast! Antivirus 6 –sovelluksen asennus on monista kokeilemistani virustorjuntasovelluksista vähiten ärsyttävä, ottaen huomioon kaikki sen tarjoamat ominaisuudet.

avast! 6:n tosiaikainen suojaus
Ennaltaehkäisy on aina parempi ratkaisu kuin pelkkiin seurauksiin puuttuminen. Sama pätee hyvin myös haittaohjelmien maailmassa ja sen sisällä jatkuvasti tapahtuvassa rikollisten ja tietoturvakehittäjien asevarustelussa. Virustorjuntaohjelmistot pystyvät monesti estämään kokonaan haitallisen sovelluksen leviämisen, kun siihen päästään käsiksi heti hyökkäyksen sattuessa. Silti sama torjuntasovellus ei välttämättä pysty poistamaan haittaohjelmaa tai torjuntaohjelmisto poistaa sen vain osittain kun virus tai troijalainen on jo päässyt pesiytymään tietokoneelle (jos virustorjunta asennetaan esimerkiksi jälkikäteen).

Tästä syystä vähemmän teknisille tietokoneenkäyttäjille on parempi asentaa virustorjuntasovellus, joka kykenee estämään saastumiset jo ennen niiden muodostumista isommaksi ongelmaksi. avast! Antivirus on erittäin hyvä vaihtoehto tähän tarpeeseen, sillä se taistelee saastumista vastaan useilla eri keinoilla. Viruksia sähköpostin liitetiedostona? avast! auttaa. Epäilyttäviä P2P-latauksia? avast! auttaa. Klikkasitko vahingossa haittaohjelmia levittävää nettilinkkiä vai tuliko pikaviestimen kautta ikäviä tartuntoja? avast! autaa tähänkin.avast! itse asiassa nimenomaan pyrkii estämään haittaohjelmien leviämisen jo niiden alkulähteillä. Näitä konetta jatkuvasti vartioivia suojauksia kutsutaan avast! Real-Time Shields –nimellä.

avast! Real-Time Shields


 • Tiedostojärjestelmän suojaus (File System Shield) - Tiedostojärjestelmän suojaus on tosiaikaista suojausta tarjoavan järjestelmän pääkomponentti. Se seuraa kaikkia tietokoneelta löytyviä tiedostoja sekä sovelluksia kun niitä availlaan, niihin kirjoitetaan tai muutoin käsitellään. Tämän suojauksen ansiosta avast! näyttää varoituksen, jos käyttäjä erehtyy klikkaamaan uhkaavaksi tunnistettua tiedostoa tai jo avatessa uhkaavia tiedostoja sisältävän kansion.
 • Sähköpostin suojaus (Mail Shield) - Sähköpostin liitetiedostot ovat virusten ja haittaohjelmien perinteinen reitti tietokoneelle ja sitä kautta leviää edelleen suuri osa haittaohjelmista. avast! Mail Shield –ominaisuus seuraa sähköpostiliikenteen liitetiedostoja ja voi estää haitallisten liitetiedostojen pääsyn koneelle kokonaan
 • P2P-suojaus (P2P Shield) - Myös vertaisverkot ovat tunnettuja niiden kautta levitettävien tiedostojen mukana kulkeutuvien virusten vuoksi. P2P-suojaus tarkistaa kaikki ladatut tiedostot ja varmistaa niiden olevan turvallisia käyttää.
 • Pikaviestisuojaus (IM Shield) - Pikaviestinsovellusten kautta saattaa levitä erilaisia matoja ja muita ei-toivottuja vieraita. Saastuneet tietokoneet jatkavat yleensä viruksen levittämistä lähettämällä viestejä käyttäjän kontaktilistalta löytyville henkilöille. avast! estää matojen leviämisen tarkastamalla kaikki pikaviestinsovellusten kautta ladatut tiedostot.
 • Lähiverkon suojaus (Network Shield) - Lähiverkon suojaus monitoroi lähiverkon liikennettä ja estää verkkoliitäntöjen kautta leviävien haittaohjelmien toiminnan. Tämä suojaus on vastuussa myös tunnettujen pahantahtoisten nettisivujen torjunnasta. Suojaus estää haittaohjelmia levittävän nettisivun latautumisen jo ennen kuin ne aiheuttavat suurempia ongelmia.
 • Skriptisuojaus (Script Shield) - Pahantahtoisilta skripteiltä suojaava ominaisuus on nyt ensimmäistä kertaa mukana myös ilmaisversiossa. Suojauksen tarkoituksena on estää järjestelmän kannalta haitallisten skriptien suoritus sekä paikallisesti että etänä.
 • Epäilyttävän käytöksen analyysi (Behavior Shield) - Sovellusten ajonaikaista käytöstä seuraava suojaus on erittäin tärkeä, sillä se kykenee parhaimmillaan tunnistamaan ja estämään virusten ja haittaohjelmien toiminnat vaikka avast! ei heti tunnistaisikaan tiedostoa haitalliseksi. Käytöksen analyysiin perustuva suojaus on ainut mahdollisuus tunnistaa ja eliminoida uusia vielä tuntemattomia viruksia ja haittaohjelmia, joita Internetissä leviää päivittäin.

Kaikkien yksittäisten suojausmekanismien toiminnan voi keskeyttää yksinkertaisesti Stop-nappulaa painamalla. avast! myös kykenee suojaamaan itseään haittaohjelmilta, jotka usein yrittävät korruptoida ja estää virustorjuntasovellusten ja niiden palveluiden toiminnan. Tästä syystä avast! vaatii vahvistuksen kun mikä tahansa Real-Time Shield –ominaisuuksista halutaan kytkeä pois käytöstä. Jos ruudulle ilmestyy kysymys suojauksen poistamisen varmistamiseksi ilman, että käyttäjä on tietoisesti sitä yrittänyt, saattaisi olla aika ajaa käynnistyksen yhteydessä tehtävä järjestelmän skannaus.

Kun minkä tahansa suojauksen ottaa pois käytöstä, avast! muuttaa toimintatilansa ”ATTENTION” tilaan. Se kertoo, että järjestelmän kaikki suojaukset eivät ole käytössä ja tarjoaa mahdollisuuden korjata tilanteen. Onneksi avast! tarjoaa myös mahdollisuuden jättää järjestelmän suojausten poiskytkeminen huomiotta Windowsin tilapalkissa. Asetus löytyy ”Status Bar” valikosta ja sen jälkeen tekstinä on huomattavasti vähemmän huomiota herättävä ”SECURED”.

Kuten kaikki muutkin torjuntaohjelmat, avast! ei välttämättä tunnista kaikkia uusimpia turvallisuusuhkia ennen kuin ne pesiytyvät järjestelmään. Kun uhka havaitaan virustunnisteiden päivityksen jälkeen, on aika ryhtyä vanhanaikaiseen järjestelmän skannaukseen. avast! tarjoaa lihasvoimaa myös sillä saralla.avast! Antivirus sisältää muutamia erilaisia vaihtoehtoja järjestelmän skannausta varten. Yksi näistä on ennen Windowsin muiden sovellusten käynnistymistä suoritettava ”Boot-Time Scan”, johon tutustumme myöhemmin. Tarkastellaan ensiksi heti käsillä olevat ”Scan Computer” valikosta löytyvät skannausvaihtoehdot.

Skannauksen vaihtoehdot avast! käyttöliittymässä


 • Nopea skannaus (Quick scan) - Tämä toiminto käy pikaisesti läpi lähinnä järjestelmälevyn sisällön. Se tarkistaa myös mahdolliset RootKit-ongelmat sekä Windowsin mukana käynnistymään asetetut ohjelmat ja muistin sen hetkisen sisällön.
 • Järjestelmän täysi skannaus (Full system scan) - Jos pieni odottelu varmuuden saamiseksi ei haittaa, järjestelmän täysi skannaus suorittaa nimensä mukaisesti tietokoneelle kattavamman tarkastuksen. Tässä tapauksessa tarkastetaan kaikki tietokoneen massamuistilaitteet mukaan lukien ulkoiset kiintolevyt. Skannaus tarkistaa myös mahdolliset RootKitit sekä keskusmuistin sisällön.
 • Siirrettävän median skannaus (Removable media scan) - Jos tietokoneeseen on kiinnitetty siirrettäviä medioita, kuten USB-tikkuja tai DVD-asemasta löytyy levy, tämä toiminto tarkistaa vain niiden sisällöt. Mukaan ei oteta RootKit-skannausta eikä keskusmuistin tarkistusta
 • Valitun kansion skannaus (Select forlder to scan) - Tämä toiminto mahdollistaa nimensä mukaisesti tietyn yksittäisen kansion sekä sen alikansioiden skannauksen.
Yllä esitellyt eri skannausvaihtoehdot ovat erittäin kattavat ja ne tarjoavat enemmän vaihtoehtoja kuin ilmaiselta virustorjunnalta voisi edes odottaa. Nekään eivät kuitenkaan ole täydellisiä. On erittäin mahdollista, että nämä tarkistukset eivät löydä kaikkia turvallisuusuhkia.

Tästä syystä saattaa olla tarpeen käyttää avast! Antiviruksen tarjoamaa kaikkein tehokkainta järjestelmän skannaukseen tarkoitettua työkalua.

avast! Boot-Time Scan • Skannaus käynnistyksen yhteydessä (Boot-Time Scan) avast! Antivirus antaa mahdollisuuden suorittaa järjestelmän skannaus jo ennen käyttöjärjestelmän sekä muiden sovellusten varsinaista käynnistämistä. Tämä mahdollistaa haittaohjelmien poistamisen ennen kuin ne ladataan järjestelmän muistiin, jossa ne pystyvät suojautumaan tehokkaammin virustorjuntatyökaluilta.

avast! Antivirus Boot-Time Scan pääsee käsiksi kiintolevyn sisältöön ilman, että sen tarvitsee luottaa käyttöjärjestelmän ajureihin. Tämä parantaa entisestään mahdollisuuksia löytää sitkeimmätkin haittaohjelmat sekä RootKitit.

avast! 6 –versiossa on mahdollista määrittää käynnistyksen yhteydessä ajettavalle skannaukselle automaattinen toimintamalli epäilyttävien tiedostojen löytyessä. Tämä on kätevä ominaisuus, jota ei ollut tarjolla aiemmin. Järjestelmän täydellinen tutkiminen saattaa olla pitkä projekti, mutta aiempien versioiden tapauksessa prosessia oli päivystettävä mahdollisten toimenpiteitä vaativien uhkien varalta. Uuden version myötä avast! voidaan asettaa automaattisesti korjaamaan, eristämään, kysymään erikseen, poistamaan tai jättämään huomiotta löytyneet uhkat. Huomattavasti kätevämpää!

Nyt olemme käsitelleet reaaliaikaisen suojauksen sekä epäillyn saastumisen tapauksessa tarvittavan skannauksen eri vaihtoehdot. Näiden kahden perustoiminnon lisäksi avast! tarjoaa kuitenkin vielä kattavamman suojan järjestelmälle.Lisäsuojaukset


Lisäsuojaukset (Addtional Protection) valikko tarjoaa kolme eri työkalua tietoturvan viimeistelyyn. Kolme työkalua ovat AutoSandbox, WebRep ja Site Blocking. Mutta mitä nämä tekevät ja mitä hyötyä niistä on?

AutoSandboxavast! on tarjonnut epäilyttäviä ohjelmia erillään ajavaa SandBox-ominaisuutta jo pitempään, mutta 6-version myötä sovellus osaa automatisoida epäilyttävien sovellusten ajamisen erillisessä hiekkalaatikossa. Käytännössä sovelluksen ajo hiekkalaatikon sisällä tarkoittaa sitä, että kaikki sen levylle kirjoittama data pidetään erillään virtuaalisessa hiekkalaatikossa eikä tiedostojärjestelmään tai Windowsin rekisteriavaimiin tehdä mitään lopullisia sovelluksen yrittämiä muutoksia.

Hiekkalaatikko kykenee estämään myös käyttöjärjestelmän ytimelle suunnatut kutsut kuten järjestelmän kaatumiseen (BSOD) johtavan KeBugCheckEx-kutsun. Tällä voidaan estää haittaohjelmaa esimerkiksi käynnistämästä tietokonetta uudelleen (jotkut virukset muuttelevat Windowsin rekisterin sisältöä kuten USERINIT-arvoja, jonka jälkeen ne käynnistävät tietokoneen uudelleen).

avast! 6 asettaa AutoSandbox toiminnon oletusarvoisesti ”kysy erikseen” asetukseen. Jos hiekkalaatikon haluaa muuttaa automaattiseksi, se on tehtävä käsin sovelluksen asetuksista. AutoSandbox vaatii järjestelmän uudelleenkäynnistyksen toimiakseen kunnolla.

WebRepWebRep toimii asentamalla lisäosan Internet Explorer 9 - ja Firefox-selaimiin. Lisäosa analysoi vierailtuja verkkosivuja sekä avast! viruslaboratorion että käyttäjiltä saatujen tietojen pohjalta ja viestittää käyttäjälle kulloisenkin sivuston maineesta.WebRep laajennuksen voi helposti poistaa joko selaimen tai avast! Antivirus –sovelluksen kautta WebRep-valikosta.

Sivujen estoViimeinen käsiteltävä ominaisuus on Site Blocking. Site Blocking –toiminnon avulla voi estää pääsyn mille tahansa haluamalleen Internet-sivulle. Sivustojen esto yhdistettynä avast! –sovelluksen asetusten salasanasuojaukseen tarjoaa esimerkiksi vanhemmille tehokkaan keinon estää lapsia surffailemasta erikseen määritellyillä sivustoilla.

Sivuston estäminen tapahtuu yksinkertaisesti syöttämällä sivuston osoite avast! –ohjelmistolle ”Additional Protection / Site Blocking ” kohdassa. Kun käyttäjä pyrkii mille tahansa estetylle sivustolle, selain esittää pelkästään yllä olevan kaltaisen viestin.

Ajatuksia avast! –sovelluksen 6 versiosta


Viimeisin versio ei sisällä niin paljon radikaaleja uudistuksia kuin mitä versioiden 4.2 ja 5 välillä löytyi, kuten esimerkiksi täysin uudistettu käyttöliittymä, uusi tehokkaampi haittaohjelmia tunnistava moottori ja paljon muuta. Tästä huolimatta muutamat uudet ominaisuudet kuten AutoSandbox tekevät päivityksestä hyödyllisen kaikille käyttäjille. Sovelluksen ilmaisversio sisältää yhtä paljon ominaisuuksia kuin monet maksulliset vaihtoehdot, mikä on todistettu useaan kertaan tietoturvasovellusten laboratoriotesteissä.

Jos olet etsimässä helppokäyttöistä ja tehokasta virustorjuntaa ystäville tai sukulaisille suositeltavaksi, avast! Antivirus on todella hyvä vaihtoehto. Sen käyttöliittymä on tarpeeksi helppo ja havainnollinen kokemattomankin käyttäjän kannalta sovelluksen tarjotessa samalla tehokasta suojaa taustalla pyöriessään. Sen järjestelmän skannausmekanismi on kohtalaisen nopea ja käynnistyksen yhteydessä suoritettava skannaus on tehokas tapa häätää sitkeimmätkin haittaohjelmat tietokoneelta. Perinteisten mekanismien lisäksi se kykenee tunnistamaan uudet vielä tuntemattomat uhat analysoimalla jatkuvasti sovellusten epäilyttävää käyttäytymistä sekä eristämällä ne automaattisesti muusta järjestelmästä.Sovellukseen on tarjolla päivityksiä tasaiseen tahtiin. Uudet virustunnisteet haetaan päivittäin ja ohjelma päivittää itsensä automaattisesti uusien versioiden ilmestyessä. Se lupaa paljon toimintoja, mutta ei myöskään käytä niihin liikaa kallisarvoisia järjestelmäresursseja. Se on käyttötarkoitukseensa erittäin tehokas ja on helppo ymmärtää miksi 130 miljoonaa ihmistä ympäri maailmaa on valinnut sen virustorjuntaratkaisukseen.

avast! Antivirus –ohjelmiston uusin versio löytyy download.fi-palvelusta, täältä:

avast! Free Antivirus v6 (suomeksi)

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

41 kommenttia

124.2.2011 17:40

miten tuo sandboxi toimii tässä? Ajetaan jotain sovellusta joku aika boottiin saakka hiekkalaatikolla kunnes hyväksytään softa vai?

224.2.2011 17:45

Webreb väittää ettei oo mozillaa asennettuna...

324.2.2011 17:56

Erittäin hyvä arvostelu ! 5v maksullista avast! ohjelmaa käyttäneenä (5 pc:ssä) voin yhtyä arvosteluun täysin :) En oikeastaan koko aikana ole keksinyt mitään parannettavaa. Ohjelma on kevyt (tai osaa tehdä hommansa käyttäjää häiritsemättä), luotettava ja helppo käyttää.

Kutakuinkin kaikki maksulliset virusturva ohjelmat läpi käyneenä en muuta ohjelmaa kenellekään edes ala suosittelemaan. Itse kun huollan koneita ja virusturvaa vaaditaan, ei ole kahta sanaa mikä se tulee olemaan :D

Minusta mainitsemisen arvoinen uudistus on nimenomaan "SafeZone" tila jossa ohjelmisto ikään kuin "eristää" työpöydän tilapäisesti käyttöön ja karsii kaiken muun pois päältä. Työpöydälle jää vain safezone selain kuvake josta päästään sitten esimerkiksi verkkopankkiin ilman "mitään" ylimääräistä ja siten erittäin turvallisesti. Tietojen kalastelu ei kaiken järjen mukaan voi olla mahdollista (tai ainakin äärimmäisen vaikeaa), kun KAIKKI kulkee avastin kautta. Hieno ominaisuus jota käytän aina verkkopankkia käyttäessäni. Suosittelen kaikille 10+

424.2.2011 18:04

"@jouga78"

Itsellä asentui mukisematta (windows 7 ultimate 64bit) kaikkiin selaimiin koneessani (iE,Firefox). Vaimon koneeseen asentui Firefoxiin, mutta ei iE ? Käyttis siinä (windows 7 Home Premium 64bit) Eli kyseessä saattaisi olla jokin bugi päivityksessä ? Googlen "Chrome" selaimeen ei edes yrittänyt asentaa.

Varmaankin korjaantuu sillä että -->

1.) Ottaa ohjelmasta "lisenssi" tiedoston talteen.
2.) Lataa avast! 6 asennus paketin netistä.
3.) Poistaa avast! asennuksen ja uudelleenkäynnistys.
4.) Puhdistaa rekisterin esim.(auslogics registry cleaner) joka perusteellisempi kuin esim.ccleaner, mutta ei silti aiheuta mitään tuhoa käytettäessä.
5.) Asentaa avast! 6 ohjelman ja käyttää tallentamaansa lisenssi tiedostoa.

Jos ei tolla ala pelaan niin on kyllä mystinen bugi :/

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.2.2011 @ 18:09

524.2.2011 18:18

toisella uudelleenkäynnistyksellä se asentu ie:hen mut edelleenkin väittää että mozillaa ei ole asennettu, mutta eipä tuolla niin väliä kun käytän wot:ia kuitenkin

624.2.2011 19:07

Onko tossa Avast!:issa muuten palomuuri mukana?

724.2.2011 19:27

"@ep_"

En tiedä onko ilmais versiossa, epäilen että ei. Maksullisessa versiossa on oma palomuuri. Ja hyvä sellainen.

(Niille jotka eivät ole perillä)Muistaa vain näpätä windowsin oman palomuurin ohjauspaneelista pois päältä (ENSIN). Sitten käynnistä valikosta suorita ja "services.msc" tai vaihtoehtoisesti haku ja "palvelut", kohtaan "windowsin palomuuri" ja käynnistystapa = ei käytössä. Windows Defenderille sama kohtalo. Sekin pois päältä (ENSIN) ohjauspaneelista.

Tällä varmistetaan etteivät ohjelmat häiritse toisiansa ja avast! toimii ongelmitta.

824.2.2011 19:40

Minullakin on ollut jo 5-6 vuotta avast ja hienosti on pelittänyt, aikanaan oli norton ja takaisin en mene...nortoniin.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

924.2.2011 23:17

ad on saanut ison ,ison mainosrahoitteen tästä esitteestä..

1025.2.2011 01:26
KalikoJak
Inactive

@Bluejack

No Download.fi on avastin virallinen jakelusivusto suomessa, joten ei mitään epäilystä hyvästä rahoituksesta tästäkään artikkelista.

Mut se siitä... Avast on kyllä paras, itelläkin käytössä.


Asus P8Z77-V LX2, i5-3570K, Corator DS, Asus HD7870, 8GB 1600 Mhz DDR3, 120GB Agility 3 + F3 1TB, SAGA II 500W, NZXT Hades, 24" Full HD.

1125.2.2011 06:54

Kuinka saa pienoisohjelmista Avast-turhakkeen poistettua, tulee aina sinne uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ?

1225.2.2011 06:56

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
ad on saanut ison ,ison mainosrahoitteen tästä esitteestä..
Voi olla, mutta hyvä esittely silti, kritiikin puuttumisesta huolimatta. Kihelmöi jopa asennella tähän mäkkiin Win7 että pääsis leikkimään viruksilla :P

1325.2.2011 07:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JooJooJep:
Kuinka saa pienoisohjelmista Avast-turhakkeen poistettua, tulee aina sinne uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ?
Siis, onko tässä mitään mahdollisuutta poistaa tuota ?
Vai onko tämä vain ilmaisversioon kehitelty kiusa ?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2011 @ 07:35

1425.2.2011 08:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JooJooJep:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JooJooJep:
Kuinka saa pienoisohjelmista Avast-turhakkeen poistettua, tulee aina sinne uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ?
Siis, onko tässä mitään mahdollisuutta poistaa tuota ?
Vai onko tämä vain ilmaisversioon kehitelty kiusa ?
Äh, kerkesin jo vallan peljästyä että ovat tuhoamassa hyvää ohjelmaa, turhake lähti mäkeen tietenkin näin.

Käynnistä > Ohjauspaneeli > Poista asennettu ohjelma > Avast > Muuta > Seuraava > täppä pois (eli tulee täpän tilalle x) kohdasta Avast!-pienoisohjelma .

1525.2.2011 08:29

Tuli laitettua kauan toimineen AVG:n tilalle ja hyvin toimii. Tästä tulee varmasti vakio-ohjelma moneksi vuodeksi. :)

1625.2.2011 08:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
ad on saanut ison ,ison mainosrahoitteen tästä esitteestä..
Valitettavasti ei :-) Saimme v6:n muutamaa viikkoa ennen launchia testiin ja lupasimme testata sen, lähinnä keskittyen v5 vs v6 -eroihin käyttäjän näkökulmasta -- meillä ei ole hienoja viruslabroja, joissa testata syvällisemmin softia. Toki meidän "beef" tulee siitä, että a) saimme reviewmahdollisuuden jo ennen julkistusta -> liikennettä/lukijoita ja b) suomenkielisen version lataukset ohjataan meidän sivuillemme avastin saitilta (kuten myös norjan-, ruotsin- ja hollanninkielisten versioiden lataukset).

Jonkinlainen "journalistinen etiikka" meillä on, maksettuja mainosartikkeleita jos julkaisemme, ne kyllä labeloidaan aika selkeästi, esim. MS:n white paperit :-)

Mut joo, summa summarum, avast on hyvä softa, v6 on vielä parempi kuin v5.

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

1725.2.2011 14:29

Hienoa, että saatiin uusi päivitys =) se tietää sitä, että tällä pärjätään taas jonkn aikaa.

Erinomainen ohjelma kuten muutkin jo täällä todenneet. alunperin halusin tukea kotimaista virustorjuntaa ja hommasin F-Securen. joku vuosi sitten se muuttui niin raskaaksi, ettei tietokoneen käytöstä tullut mitään. Onneksi löytyi Avast... parhautta omalla alallaan.

1825.2.2011 15:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Hienoa, että saatiin uusi päivitys =) se tietää sitä, että tällä pärjätään taas jonkn aikaa.

Erinomainen ohjelma kuten muutkin jo täällä todenneet. alunperin halusin tukea kotimaista virustorjuntaa ja hommasin F-Securen. joku vuosi sitten se muuttui niin raskaaksi, ettei tietokoneen käytöstä tullut mitään. Onneksi löytyi Avast... parhautta omalla alallaan.
Niimpä, mielestäni jopa paras ilmaisohjelma, tosin polttopuolella burn free, office puoleta, openoffice etc eli tämä sattaa olla paras antivir-ohjelma. Myös itse totesin Nortonin(symantec) hiton raskaaksi jolloin heivasin meneen (olikos ollut vuotta 2004 :p).

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1925.2.2011 18:55

oisko toi niin hyvä että norttonia ei enään tarttis?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2011 @ 19:22

2025.2.2011 19:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jouga78:
Webreb väittää ettei oo mozillaa asennettuna...
Onko sulla käytössä beta-versio?

2125.2.2011 19:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti eskola53:
oisko toi niin hyvä että norttonia ei enään tarttis?
No itselläni ollut avast (virustorjunta) ja Zone (palomuurina) ja eipä ongelmia ole ainakaan minulla ollut.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

2225.2.2011 19:09

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Terabitti:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jouga78:
Webreb väittää ettei oo mozillaa asennettuna...
Onko sulla käytössä beta-versio?
ei kait se ollu kun joku vanha silloin jeesuksen poika vuosina. attelin vaan kysyy kun oon rahaton.

2325.2.2011 19:33

oli joskus 2000 koneneen mukana tullu f-secuere. silloin se ei toiminnu. sitte otin noit anti-avare jutskii. ostin uuen koneen ja siin tietty oli norton vähäks aikaa. toimi hyvin ja jatkoin tilausta.

2425.2.2011 19:39

oli joskus 2000 koneneen mukana tullu f-secuere. silloin se ei toiminnu. sitte otin noit anti-avare jutskii. ostin uuen koneen ja siin tietty oli norton vähäks aikaa. toimi hyvin ja jatkoin tilausta.

2525.2.2011 20:08
Croft
Inactive

On se varmaan ihan hyvä, mutta tyydyn edelleen parhaaseen, eli Aviran tuotteeseen. (^_^)

2625.2.2011 22:27

Sain ihan hyvää tietoa virustorjunnasta! Kannattaa lukea muiden kokemuksia,sekä tehdä niistä oma päätös.
Huru-ukko

2725.2.2011 23:20

Avast on ainakin omalla kohdalla päästänyt viruksia läpi.
PCmag ja AVtest arvostelussa sai "vain" ok pisteet ja parempiakin ilmaisia on tajolla. Onkohan tämä uusi versio yhtään parempi?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.2.2011 @ 23:21

2826.2.2011 13:50

Vielä pari-kolme vuotta sitten minulla oli Avast ja Zone Alarm -yhdistelmä käytössä koneella. Sen jälkeen ei ole ollut Windowssia (vaan Linux) eikä tietoturvaa. Usean vuoden ajan käytin tuota yhdistelmää ja kokemukset hyviä kummastakin. Jos Windows tulee takaisin, niin laittaisin Avastin ja ehkä vielä erillisen palomuurin. Miten lienee Win7:n kanssa, uskaltaako sillä surffailla sivuilla kuin sivuilla ilman erillistä palomuuria - onhan siinä se Win7:n oma kuitenkin päällä?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.2.2011 @ 13:53

ystävällisin terveisin, jehu

2926.2.2011 15:17

Lainaus:
Miten lienee Win7:n kanssa, uskaltaako sillä surffailla sivuilla kuin sivuilla ilman erillistä palomuuria - onhan siinä se Win7:n oma kuitenkin päällä?

Peruskäytössä tuo Windowsin oma palomuuri kelpaa ihan hyvin (kestää P2P-liikennöintiä, eikä jumita konetta). Jos tarttee tehdä esim. kellonajan mukaan jotain estoja tai tarttee kattavia tietoja liikennöinnistä niin sitten kannattaa ottaa jokin toinen ohjelmisto käyttöön.

3026.2.2011 17:55

avast, joka itellä ainakin päästänyt niin pirun monta virusta läpi, kun ostin norton 2011 version, niin johan alkoi löytymään kaikkea "ei" niin mielenkiintoista koneelta, mut luottakaaa vaan siihen avastiin, minä en luota

3126.2.2011 22:49

Comodo on ilmainen, siinä on palomuurikin(viirustorjunta tai palomuuri tai molemmat) ja kaikki + enemmän ominaisuuksia mitä avastissa

3228.2.2011 12:37

Ongelmia uuden Avastversion kanssa. Windows 7 64 bit home ja PC-toolsin palomuuri. Uusi versio ei päästä millään selaimella nettiin. Defenderit ym:t on kokeiltu sekä päällä että pois eikä silti pääse nettiin. Jos kuitenkin kytken hetkeksi Avastin pois päältä ja takaisin päälle, heti pääsee nettiin ja kaikki toimii moitteettomasti. Kun sammutan koneen, on ongelma jälleen sama. Onko jollakulla ratkaisuehdotuksia. Edellisellä Avastversiolla kaikki toimi moitteetta. Sama ongelma muissakin kolmessa koneessa, joissa kaikissa Windows 7 64:n Prof. tai home. SP 1 asennettu samoihin aikoihin. Kiitos etukäteen.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.2.2011 @ 12:39

3328.2.2011 13:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijop:
Onko jollakulla ratkaisuehdotuksia.

Asenna XP ;)

3428.2.2011 20:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti marko2502:
avast, joka itellä ainakin päästänyt niin pirun monta virusta läpi, kun ostin norton 2011 version, niin johan alkoi löytymään kaikkea "ei" niin mielenkiintoista koneelta, mut luottakaaa vaan siihen avastiin, minä en luota
Aika paljon on myös kiinni siitä missä surffailee :p...itselläni on toiminut hienosti, tosin on defender myös päällä...

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

3528.2.2011 20:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti trooper78:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijop:
Onko jollakulla ratkaisuehdotuksia.

Asenna XP ;)


meni huumorin puolelle. siis helpompi on valita vuoden missi kun virustorjunta:)

362.3.2011 16:59
Croft
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti keijop:
Onko jollakulla ratkaisuehdotuksia. Kiitos etukäteen.
Ehdottaisin että otat hiiren kauniiseen käteen ja klikkailet Avira AntiVir -ohjelmiston täältä: http://www.avira.com ja kyllä Internet toimii hujauksessa... (^_^)
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.3.2011 @ 17:02

372.3.2011 22:03

Avast, Windows 7 ja sp1:
Ilmiö näyttäisi olevan muillekin tuttu kuten täällä: http://forum.avast.com/index.php?topic=72465.0

Avira on kokeiltu ja toimii, mutta ei mielestäni ole niin kevyt ja huomaamaton kuin Avast. Pöytäkoneisiin onnistuin väsyttämällä saamaan yhdistelmän toimimaan - ehkä? Näissä kannettavissa ei millään. Ihmettelen vain miksei Avast ole siihen reagoinut.
Keijop

388.3.2011 14:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti marko2502:
avast, joka itellä ainakin päästänyt niin pirun monta virusta läpi, kun ostin norton 2011 version, niin johan alkoi löytymään kaikkea "ei" niin mielenkiintoista koneelta, mut luottakaaa vaan siihen avastiin, minä en luota
Avast on ajaa kyllä minusta asiansa, kunhan käytössä on sen lisäksi Malwarebytes Anti-Malware. Ja jos tuntuu siltä, että Avast päästi jotain läpi, niin kannattaa ajaa Bitdefender Online Scanner.

Tuohon "netti ei toimi"-ongelmaan voi auttaa se, että ajaa Avastin sivuilta ladattavan Uninstallation toolin ja asentaa sitten Avastin puhtaalta pöydältä.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2011 @ 14:07

3924.4.2011 14:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JooJooJep:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JooJooJep:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti JooJooJep:
Kuinka saa pienoisohjelmista Avast-turhakkeen poistettua, tulee aina sinne uudelleenkäynnistyksen yhteydessä ?
Siis, onko tässä mitään mahdollisuutta poistaa tuota ?
Vai onko tämä vain ilmaisversioon kehitelty kiusa ?
Äh, kerkesin jo vallan peljästyä että ovat tuhoamassa hyvää ohjelmaa, turhake lähti mäkeen tietenkin näin.

Käynnistä > Ohjauspaneeli > Poista asennettu ohjelma > Avast > Muuta > Seuraava > täppä pois (eli tulee täpän tilalle x) kohdasta Avast!-pienoisohjelma .

Kiitos!

403.6.2011 09:04
XRiGTALeooER
Vahvistamaton

Your answer was just what I neeedd. ItÂ’s made my day!

414.7.2011 20:11
lolllis
Vahvistamaton

[color=blue]lol :DD [/color]

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto