TS: nykyisenlainen maksutelevisio vaarassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.2.2011 10:20 Kommentteja (4)

TS: nykyisenlainen maksutelevisio vaarassa Turun Sanomat uutisoi tänään portsmouthilaisen pubinpitäjän Karen Murphyn ja brittiläisen BSkyB-satelliittikanavayhtiön välisestä riidasta, joka on nyt päätynyt EU:n tuomioistuimen käsiteltäväksi. Tuomiolla voi olla kauaskantoisia seurauksia maksutelevisioiden toimintamalleihin.
Kenkä puristaa siitä, että Karen Murphy päätti esittää Valioliigan ottelut pubissaansa halvan kreikkalaisen liittymän kautta. Valioliigan esitysoikeudet Britanniassa kuitenkin omistaa BSkyB, joten yhtiö oli luonnollisesti näreissään pubin tekemästä valinnasta. BSkyB väittää Murphyn rikkoneen yhtiön tekijänoikeuksia.

EU:n tuomioistuimen julkisasiamies on asettunut tuomioehdotuksessaansa Murphyn puolelle, koska hänen mukaansa yksi EU:n peruspilareita on tavaroiden ja palvelujen vapaa liikkuminen. TV-oikeuksien myyminen maakohtaisesti on julkisasiamiehen mukaan tämän peruspilarin vastaista. Hänen mukaansa oikeudet tulisi olla EU:n laajuisia.Jos tuleva päätös on Murphyn kannalta myönteinen, niin koko maksutelevisiotoiminnassa voidaan joutua tekemään suuria muutoksia. Televisiointioikeuksien hintojen uskotaan romahtamavan, ellei tv-yhtiöt enää saa yksinoikeutta jonkin tapahtuman lähettämiseen. Televisioyhtiöt joutuisivat kilpailemaan oikeuksista kaikkia muita Euroopan TV-yhtiöitä vastaan, koska koko EU:n kattavat oikeudet voitaisiin myöntää vain yhdelle yhtiölle. Päätöksellä voi olla vaikutuksia myös yleisemminkin digitaalisen jakelun toimintamalleihin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

19.2.2011 11:02

Hmm, mielenkiintoista. Halvemmat kanavat kyllä kiinostaisivat, nyt canal itsellä ja siellä paketissa on sellaisia joita ei katsella ja sitä myötä maksaa niistä, joten noita nippuja voisi pilkkoa vaikka 2-3:n ryhmiin..mutta tämä on kyllä aika mielenkiintoista seurata kuinka tv-firmat alkavat lobata oikeutta...toivottavasti ei.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.2.2011 @ 11:03

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

29.2.2011 11:12

Täysin globaali TV on ollut mahdollista jo vuosia, ainoastaan TV-kanavat ja ohjelmien tarjoajat ovat pidelleet kiinni keinotekoisista rajoista, koska sillä tavalla on mahdollista saada enemmän rahaa.

Osa kuluttajista on jo siirtynyt laillisten tarjoajien ohi, koska nykyisen tekniikan turvin mikään muu kuin sopimus ei estä kuluttajia katsomasta mitä tahansa TV-ohjelmaa joko samaan aikaan tai muutamaa tuntia sen ensiesityksen jälkeen lähestulkoon missä tahansa päin maailmaa.

39.2.2011 12:04

hienoa, sitten vain tekijäinoikeusjärjestelmän kimppuuun, kansallisten järjestelmien sijaan pitöisi olla vain muutama globaali järjestelmä jotta esim musiikkia ja tv sarjoja voitaisiin ostaa mistä maasta mihin maahan tahanasa omien kartellijärjestelmien sijaan.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

410.2.2011 10:47

Tai sitten käy näin
Viime aikoina on MTV3 ym kanavilla tulee häiritsevä teksti ruutuun

Ehkä sitä normaali tv kanaviakaan saa sitten katsoa ?

Olihan vanhoissa DVD aluekoodi rajat siksi että esim jenkeistä ostettu DVD ei toimi suomessa


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto