AfterDawn: IT-alan uutiset

TS: nykyisenlainen maksutelevisio vaarassa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.2.2011 10:20 Kommentteja (4)

TS: nykyisenlainen maksutelevisio vaarassa Turun Sanomat uutisoi tänään portsmouthilaisen pubinpitäjän Karen Murphyn ja brittiläisen BSkyB-satelliittikanavayhtiön välisestä riidasta, joka on nyt päätynyt EU:n tuomioistuimen käsiteltäväksi. Tuomiolla voi olla kauaskantoisia seurauksia maksutelevisioiden toimintamalleihin.
Kenkä puristaa siitä, että Karen Murphy päätti esittää Valioliigan ottelut pubissaansa halvan kreikkalaisen liittymän kautta. Valioliigan esitysoikeudet Britanniassa kuitenkin omistaa BSkyB, joten yhtiö oli luonnollisesti näreissään pubin tekemästä valinnasta. BSkyB väittää Murphyn rikkoneen yhtiön tekijänoikeuksia.

EU:n tuomioistuimen julkisasiamies on asettunut tuomioehdotuksessaansa Murphyn puolelle, koska hänen mukaansa yksi EU:n peruspilareita on tavaroiden ja palvelujen vapaa liikkuminen. TV-oikeuksien myyminen maakohtaisesti on julkisasiamiehen mukaan tämän peruspilarin vastaista. Hänen mukaansa oikeudet tulisi olla EU:n laajuisia.

Jos tuleva päätös on Murphyn kannalta myönteinen, niin koko maksutelevisiotoiminnassa voidaan joutua tekemään suuria muutoksia. Televisiointioikeuksien hintojen uskotaan romahtamavan, ellei tv-yhtiöt enää saa yksinoikeutta jonkin tapahtuman lähettämiseen. Televisioyhtiöt joutuisivat kilpailemaan oikeuksista kaikkia muita Euroopan TV-yhtiöitä vastaan, koska koko EU:n kattavat oikeudet voitaisiin myöntää vain yhdelle yhtiölle. Päätöksellä voi olla vaikutuksia myös yleisemminkin digitaalisen jakelun toimintamalleihin.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

19.2.2011 11:02

Hmm, mielenkiintoista. Halvemmat kanavat kyllä kiinostaisivat, nyt canal itsellä ja siellä paketissa on sellaisia joita ei katsella ja sitä myötä maksaa niistä, joten noita nippuja voisi pilkkoa vaikka 2-3:n ryhmiin..mutta tämä on kyllä aika mielenkiintoista seurata kuinka tv-firmat alkavat lobata oikeutta...toivottavasti ei.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.2.2011 @ 11:03

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

29.2.2011 11:12

Täysin globaali TV on ollut mahdollista jo vuosia, ainoastaan TV-kanavat ja ohjelmien tarjoajat ovat pidelleet kiinni keinotekoisista rajoista, koska sillä tavalla on mahdollista saada enemmän rahaa.

Osa kuluttajista on jo siirtynyt laillisten tarjoajien ohi, koska nykyisen tekniikan turvin mikään muu kuin sopimus ei estä kuluttajia katsomasta mitä tahansa TV-ohjelmaa joko samaan aikaan tai muutamaa tuntia sen ensiesityksen jälkeen lähestulkoon missä tahansa päin maailmaa.

39.2.2011 12:04

hienoa, sitten vain tekijäinoikeusjärjestelmän kimppuuun, kansallisten järjestelmien sijaan pitöisi olla vain muutama globaali järjestelmä jotta esim musiikkia ja tv sarjoja voitaisiin ostaa mistä maasta mihin maahan tahanasa omien kartellijärjestelmien sijaan.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

410.2.2011 10:47

Tai sitten käy näin
Viime aikoina on MTV3 ym kanavilla tulee häiritsevä teksti ruutuun

Ehkä sitä normaali tv kanaviakaan saa sitten katsoa ?

Olihan vanhoissa DVD aluekoodi rajat siksi että esim jenkeistä ostettu DVD ei toimi suomessa


Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto