AfterDawn: IT-alan uutiset

Muutoksia sivuston latautumiseen - testaa ja kommentoi!

Kirjoittaja Jari Ketola @ 9.2.2011 18:37 Kommentteja (10)

Muutoksia sivuston latautumiseen - testaa ja kommentoi! Otimme tänään käyttöön muutoksia sivujen latautumisjärjestyksessä, jonka pitäisi nopeuttaa yksittäisten sivujen aukeamista, jos ei huomattavasti, niin ainakin havaittavasti. Muutokset liittyvät lähinnä mainosten ja joidenkin kuvatiedostojen lataamiseen AfterDawn.com, Download.fi ja Puhelinvertailu.com sivustoilla. Valtaosa mainoksista ladataan nyt sivun latauduttua, jolloin satunnainen mainosten hidastelu ei pitäisi aiheuttaa koko sivun hidastumista.
Vaikka olemmekin pyrkineet testaamaan muutokset mahdollisimman laajalla selain- ja käyttöjärjestelmäkirjolla, voi ongelmia joillain yhdistelmillä ja yhteyksillä esiintyä. Pyydänkin raportoimaan mahdollisista ongelmista joko tähän uutiseen kommentoimalla tai palautelomakkeemme kautta. Ongelmat esiintyvät todennäköisimmin mainosten vääränä sijoitteluna (ks. keinotekoinen esimerkki). Myös muunlaiset "häiriöt" mainoksissa ovat mahdollisia.

Toinen muutos liittyy kuvien lataamiseen AfterDawnin keskustelufoorumeilla. Käyttäjien allekirjoituskuvat ja muut viesteissä olevat kuvat ovat usein raskaita (ts. isokokoisia) tai ne latautuvat hitailta palvelimilta. Tämän vuoksi muutimme viestiketjujen latautumista siten, että viestien kuvat ladataan vasta tarvittaessa. Hyvänä esimerkkinä tällaisesta viestiketjusta käy Työpöytäsi-ketju.

Mikäli ongelmia esiintyy, kerro ongelman kuvauksen lisäksi myös käyttämäsi selain ja sen versio, käyttöjärjestelmä ja internetyhteyden tarjoaja. Myös kuvaruutukaappaus ongelmasta auttaa selvitystyössä.

Kaikenlainen palaute muutoksista on, kuten aina, erittäin tervetullutta!

Tägit: AfterDawn
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

19.2.2011 19:13

Lataa nopeammin kiitos siitä. Eikö kuitenkin kun webammattilaisia on ylläpidossa voitaisi tälläiset asiat ottaa huomioon jo sivujen kokonais uudistuksissa :) mainosten sijoittelu on ollut vähintäänkin koomista katsottavaa eri selainten välillä. Ei tuon validaattorin käyttö tekisi pahaa näemmä ammattilaisenkaan käytössä ;)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.2.2011 @ 19:15

29.2.2011 19:19

"Afterdawn is faster than a potato!"

Joo en kyllä itse huomaa sivun nopeutuneen, mutta hyvä jos näin on. :)

39.2.2011 21:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tnoi:
"Afterdawn is faster than a potato!"

Joo en kyllä itse huomaa sivun nopeutuneen, mutta hyvä jos näin on. :)
Paljon kuvia sisältävät keskusteluketjut ovat vakikäyttäjillekin yleensä se paikka, jossa tuohon ulkopuolisten kuvien aiheuttamaan hitauteen törmää ja nyt tuo ongelma on aikalailla poistunut.

Mutta tämä oli tärkeä askel matkalla kohti verkkosivujen ns. "2 sekunnin sääntöä" (eli täysin tyhjällä cachella varustetun selaimen pitäisi ladata saitista sivu kuin sivu siten, että sivu on täysin käytettävissä alle 2 sekunnissa).

Petteri Pyyny (pyyny@twitter)
Webmaster
http://AfterDawn.com/

49.2.2011 21:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
Lataa nopeammin kiitos siitä. Eikö kuitenkin kun webammattilaisia on ylläpidossa voitaisi tälläiset asiat ottaa huomioon jo sivujen kokonais uudistuksissa :) mainosten sijoittelu on ollut vähintäänkin koomista katsottavaa eri selainten välillä. Ei tuon validaattorin käyttö tekisi pahaa näemmä ammattilaisenkaan käytössä ;)
Kehitys kehittyy. =) Jos ruuvaisimme jokaisen nippelin viimeisen päälle kohdalleen, oltaisi edelleen suunnittelupöydän ääressä miettimässä sopivia harmaan sävyjä...

Mitenkäs mainosten asettelu aikaisemmin on eri selainten välillä eronnut? Selaimethan rendaavat sivut aina hieman eri tavalla - täysin identtistä ulkoasua eri selainten kesken ei ole tarkoituksenmukaista hakea, eikä siihen olla koskaan pyrittykään.

Validaattorit ovat hyviä ohjenuoria, mutta oikeasti toimivia ja nopeita sivuja ei validaattoreilla rakenneta. Valitettavasti.

Joka tapauksessa mukava kuulla, että jotain nopeutumista on havaittavissa. =)

Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

59.2.2011 21:35

Kiitosta vain. Sivuston selailu N900:lla mukavoitui huomattavasti :)

69.2.2011 22:41

Lainaus:

Ketola

Mitenkäs mainosten asettelu aikaisemmin on eri selainten välillä eronnut? Selaimethan rendaavat sivut aina hieman eri tavallajuurikin sinun suosimalla ja kehumalla ie9 ;) (toinen ketju),iron, ff.3.52, mainokset jotka oli tyyliin
tiettyjen vaaka 700*px tai 460*
asettui minne sattui..

79.2.2011 22:47
Arzgahhh
Inactive

Kyllä nyt latautuu paljon paremmin kiitos tästä. Ei noi maineksetkaan häiritse niin paljon enää. Vielä kun voisitte mitenkään pitää tän afterdawn puolen tauastakuvan kevyenä.


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


89.2.2011 22:50

Muuten OK, mutta könnykällä selaaminen on nyt perseestä..

Htc wildfire android 2.2.1 opera mini, tuntuu että lataa sivun jokavälissä kokoajan uudestaan, painan "käyttäjätunnus" kenttää, laitan nimimerkin, ja pam, lataa sivun uudestaan, en tiiä sitten onko operan "ominaisuus" etc

99.2.2011 23:23

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bluejack:
juurikin sinun suosimalla ja kehumalla ie9 ;) (toinen ketju),iron, ff.3.52, mainokset jotka oli tyyliin
tiettyjen vaaka 700*px tai 460*
asettui minne sattui..
Mielenkiintoista.. En kyllä koskaan tuollaisiin ole törmännyt. IE9 betassa on kyllä kaikenlaisia "mielenkiintoisia" bugeja scriptien suorittamisessa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti D00mer:
Htc wildfire android 2.2.1 opera mini, tuntuu että lataa sivun jokavälissä kokoajan uudestaan, painan "käyttäjätunnus" kenttää, laitan nimimerkin, ja pam, lataa sivun uudestaan, en tiiä sitten onko operan "ominaisuus" etc
Kiitokset tiedosta. Täytyy testailla josko ongelman saisi toistettua ja syynkin selvitettyä täällä päässä.


Jari Ketola
Administrator
http://www.AfterDawn.com

1010.2.2011 10:14

Kunhan toimii, afterdawnissa ei koskaan ole tarvinnut hirveästi odotella latautumista, todella hyvin toimivat sivut :) mainoksista en osaa sanoa mitään koska adblock on keksitty...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto