AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony ei hellitä PS3-hakkerijahtia

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 7.2.2011 14:22 Kommentteja (9)

Sony ei hellitä PS3-hakkerijahtia PlayStation 3 -konsolin suojakoodit paljastaneen George Hotzin ja fail0verflow-ryhmän haastaminen oikeuteen ei riittänyt Sonylle, vaan nyt kohteeksi on otettu myös muut tunnetut PS3-hakkerit, jotka kaikki ovat jakaneet Sonyn lähdekoodeja Github-palvelussa.
Githubille lähettämässään pyynnössä Sony vaatii palvelua luovuttamaan Waninkoko, KaKaRoTo, Hermes ja Graf_Chokolo käyttäjänimiin liittyvät tiedot, joiden avulla käyttäjien henkilöllisyys voitaisiin selvittää mitä ilmeisimmin tulevia oikeustoimia varten.

Sonyn vaatimus on laadittu osuvasti vain muutama päivä sen jälkeen, kun nimimerkki Graf_Chokolo ilmoitti saaneensa Debian-linuxin toimimaan PS3-konsolilla palauttamalla Sonyn aiemmin poistaman OtherOS-tuen. Myös GameOS-reittiä hyödyntävästä AsbestOS-linuxista on julkaistu 3.55 firmwaren yhteydessä toimiva versio.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

17.2.2011 14:41
Arzgahhh
Inactive

Kerrankin fiksu firma! Ihan oikein hakkereille...


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


27.2.2011 14:52

Mielestäni on väärin haastaa oikeuteen niitä ihmisiä, jotka yrittävät saada vain linuxin toimimaan ps3:ssa. Sehän vain laajentaa konsolin käyttömahdollisuuksia. Sehän on selvä ettei sitä lähdekoodia saa netistä enään pois ja sitä voidaan jakaa myös anonyymisti. Keskittyisivät mielummin estämään peleissä huijaamista ja laittomien kopioiden pelaamista, mutta jättäisivät sen OtherOS-tuen rauhaan.

37.2.2011 15:31

Miketso pelkää piraattipelien puolesta? Mitäpä kukaan linuxilla tekisikään Ps3. Tietokoneet on sitä varten. Ihan turhaa lässytystä tuo linuxista itkeminen kun kaikki kuitenkin tietää että piraattipelien pelaamisesta on kyse.

47.2.2011 16:07

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ibanez90:
Miketso pelkää piraattipelien puolesta? Mitäpä kukaan linuxilla tekisikään Ps3. Tietokoneet on sitä varten. Ihan turhaa lässytystä tuo linuxista itkeminen kun kaikki kuitenkin tietää että piraattipelien pelaamisesta on kyse.
Itseäni kiinnostaisi juuri OtherOS tuki.
Hyvin toistaa PS3 media serveriltä, mutta olisi loistava HTPCn korvike ja nettikone. Ei tarvitsisi panostaa uuteen htpchen, kun jo valmiina oleva ps3 voisi hoitaa saman homman.

57.2.2011 19:02

Lainaus:
Keskittyisivät mielummin estämään peleissä huijaamista ja laittomien kopioiden pelaamista, mutta jättäisivät sen OtherOS-tuen rauhaan.

Samat ihmiset jotka ovat mahdollistaneet linuxin pyörittämisen ps3:ssa ovat myös mahdollistaneet peleissä huijaamisen ja warepelejen pelaamisen.

las ballenas son el camino

67.2.2011 19:49
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Samat ihmiset jotka ovat mahdollistaneet linuxin pyörittämisen ps3:ssa ovat myös mahdollistaneet peleissä huijaamisen ja warepelejen pelaamisen.
Kyynel.

"I made a specific effort while I was working on this to try to enable homebrew without enabling things I do not support, like piracy." -George Hotz

77.2.2011 21:52

Missä vaiheessa Sony huomaa taistelun turhaksi? Vai jatkaa se pelottelu kampanjaa linuxOS vastaan hamaan loppuun asti? Aina voit yhden taikka kymmenkin haastaa mutta entä satoja monella eri mantereella?

Pelottaa semmoinen ajatus (esim apple) jossa suuryhtiöt määrittelevät sen mitä ihmiset saa tehdä omilla laitteillaan. Sillä kun menet kauppaan ja ostat laitteen jokainen saa tehdä laitteellaan mitä tahansa. Vaikka modata ja asentaa linux jos niin tahtovat. Sonyn ja M$ ei ole pakko päästää näitä omiin järjestelmiinsä mutta onpahan jokainen tehnyt valintansa.


"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

88.2.2011 11:16

Ei pelkästään "noh, mutta kun hehän vain yrittävät laajentaa konsolin käyttömahdollisuuksia" käy tekosyyksi enään, vaikka kaikki yrittävät siihen vedota ! Onko se niin vaikia mahuttaa sinne kaaliin että PS3 = PS3, jos haluat PC;n = OSTA PC. Jos haluat ääsboksin = OSTA ÄÄSBOKS. Jos kerta Liinux pitää pakon edessä saada perkele pleikkariinki niin ei hyvin mene :/

911.2.2011 17:49

SONY kaivaa omaa hautaansa...


"Jonain päivänä työkalujenkin lainaaminen naapurille tulee olemaan rangaistavaa (koska se aiheuttaa taloudellista vahinkoa valmistajille)... Jos emme reagoi"

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto