AfterDawn: IT-alan uutiset

Capcom kiristää PS3-pelien DRM-suojauksia

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 3.2.2011 12:26 Kommentteja (6)

Capcom kiristää PS3-pelien DRM-suojauksia PlayStation 3 -pelikonsolin käyttäjät ovat saaneet jälleen lisää negatiivisia uutisia, sillä Capcom on ottamassa uudet DRM-suojaukset käyttöön peleissään. Ensimmäisenä joutuvat kärsimään Bionic Commando Rearmed 2 -pelin hankintaa miettivät, joiden on pidettävä konsolinsa netissä pelin pelaamista varten.
Bionic Commando Rearmed 2:n pelaaminen PS3:lla ei siis onnistu ilman PSN-kirjautumista. Koska kyseinen peli ei sisällä mitään nettipeliominaisuuksia, tuo kirjautumispakko vain haittaa kuluttajille.

Saman pelin Xbox 360 -versiossa vastaavia rajoituksia ei ole, joten Capcomin päätöksen uskotaan liittyvän PS3-konsolin viimeaikaisiin hakkerointeihin. Oman lisättävän DRM-suojauksen avulla Capcom voi hankaloittaa pelin piraattikopion pelaamista, koska peli ei käynnisty piraattikopiona ilman ohjelmakoodin muokkaamista.

Joidenkin arvioiden mukaan Capcom koettaisi myös vähentää PSN-verkon mahdollistamaa pelien laillista jakamista, joka syö pelitalojen tuloja, koska yhdelle tilille ostettuja pelejä voi pelata usealla konsolilla. Myös pelaajakunnan tarkan määrän selvittäminen on joidenkin spekulaatioiden mukaan yksi syy muutokselle, mutta pelaajamäärien laskeminen olisi voitu kuitenkin toteuttaa vähemmän kuluttajan elämää hankaloittavalla tavalla.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

13.2.2011 12:36

And hell breaks loose... Hyvä capcom!

23.2.2011 13:10

Capcom ampuu mukavasti itseään jalkaan.

33.2.2011 16:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Tupa:
Capcom ampuu mukavasti itseään jalkaan.
Toden näköisesti...

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

43.2.2011 21:18

Nauran makeasti, kun Capcomin peleistä tulee jakoon versioita, joista kyseinen ominaisuus on poistettu.

54.2.2011 9:17

Se on kyllä jännä että ne ei sitä boxiin laittaneet...Nyt taitaa olla kyse siitä "kun on vielä mahdollisuus saada rahat" meiningistä. Ainakin näin itse asian näen ja jätän kyseiset ominaisuudet omaavan pelin aikavarmasti hyllyyn.


mmmmmmmmmmmmm

64.2.2011 10:17

Juuri kun PC:n puolella todettiin tuo huonoksi ideaksi (Assassin's Creed II), niin nyt tuota pitää tunkea konsoleihin. No, ehkä tuokin suojaus poistetaan myöhemmin jollain päivityksellä, kunhan peli on ensin vähän myynyt. Niinhän kävi tuon Assassin's Creed II:n PC-version kanssa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto