AfterDawn: IT-alan uutiset

ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 28.1.2011 12:25 Kommentteja (5)

ZTE ohitti Applen markkinaosuuksissa Markkinatutkimusyhtiö IDC on saanut valmiiksi viime vuoden viimeisen neljänneksen matkapuhelinmyyntiä koskevan tutkimuksen. Sen mukaan matkapuhelimia myytiin 17,9 prosenttia enemmän kuin edellisenä neljänneksenä. Puhelinvalmistajista ZTE nousi maailman neljänneksi suurimmaksi, ohittaen Applen. Kärjessä ovat Nokia, Samsung ja LG.
Puhelimia toimitettiin viime vuoden viimeisten kolmen kuukauden aikana yhteensä 401,4 miljoonaa kappaletta. Nokia hallitsee odotetusti edelleen markkinoita 30,8 prosentin markkinaosuudella. Vaikka Nokian markkinaosuus on tippunut vuodessa 6,4 prosenttiyksikköä, niin toimitettujen puhelinten määrä on vajonnut vain 2,4 prosenttia. Käytännössä markkinoiden kasvu on siis satanut muiden puhelinvalmistajien laariin kuin Nokian. Markkinoita kasvattaa erityisesti älypuhelinten myynti.

Parhaiten viime vuodesta on kasvanut Apple, jonka puhelintoimitukset ovat nousseet 86 prosenttia. Toisena on kiinalainen ZTE, joka kasvoi 76,8 prosenttia. ZTE edulliset puhelimet ovat menneet erittäin hyvin kaupaksi niin kehitysmaissa kuin teollisuusmaissakin. Kolmanneksi eniten kasvoi "muiden valmistajien" osuus, johon kuuluu halpamallivalmistajien sekä HTC:n myyntiluvut. Kasvua viime vuodesta oli 44 prosenttia.

Tägit: IDC
Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

128.1.2011 12:44

Ei tullut yllätyksenä tuo ZTE:n nousu.

228.1.2011 12:52

ZTE on halpa puhelin joka ei ole paljonkaan huonompi kuin muut Android puhelimet. Sen takia luulen että parin vuoden päästä ne tulevat ulos voittajana android markkinoilla ja muut valmistajat tekee tappiota puhelin valmistus puolella ja se on varmaan se syy miksi nokia ei ikinä haluisi mukaan android kilpailuun.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.1.2011 @ 13:06

328.1.2011 13:06

Veikkaan että muilla Android-valmistajilla on joku vastareaktio tekeillä. Ei silti, Blade on itsellä ja olen todella tyytyväinen.


428.1.2011 13:42

Jossain mainittiin että tuo ZTE:n suuruus olisi vielä Aasian ja Afrikan huokeiden puhelinten myyntien ansiota, mutta noilla hinnoilla ei ole vaikea kuvitella että firma kipuaa koviin markkinaosuuksiin muuallakin.

Onhan se kuluttajille hyvä että on kilpailua. Pistänee aikanaan muutkin valmistajat varmasti miettimään pitääkö älypuhelimen oikeasti maksaa 400-600€.

Jännityksellä odotan miten tämä vaikuttaa tämän vuoden tuotejulkistusten hintoihin, etenkin android rintamalla. Enkä pitäisi sitä ihan täysin mahdottomana että seuraava iPhonekin olisi vähän maltillisemmin hinnoiteltu.

528.1.2011 16:14
pelikaani75
Vahvistamaton

Kiinalaiset on fiksumpia.sisus ratkaisee puhelimessa ja kun ulkokuorikin on asiallinen ei mikään estä voittojen tiellä.itsellä zte blade nyt ja ihmettelen miksi maksoin nokiasta kovan hinnan,kun puhelin jumii tämän tästä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa Samsung nostaa Galaxy S9:n hintaa – Näin paljon se maksaa (23.2.2018 15:09)
Sunnuntaina esiteltävästä Samsungin Galaxy S9:stä tiedetään jo lähes kaikki tietämisen arvoinen. Muotoilu, tekniikka ja myynnin aloituspäivä ovat olleet jo hyvän tovin tiedossa. Sen sijaan puhelimen ....
5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan 5G-läppärit rynnivät markkinoille aiemmin kuin luulitkaan (23.2.2018 14:46)
Nokia kokeili aikoinaan millaista kysyntää matkapuhelinverkkoon kytkeytyvällä kannettavalla tietokoneella on. Markkinat eivät reagoineet 3G-yhteydellä varustettuun kannettavaan erityisen hyvin, ....
SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat SIM-kortit halutaan hävittää kokonaan – iSIMit tulevat (23.2.2018 14:36)
Älypuhelimet ovat tiiviisti pakattuja tietokoneita, joissa uusien ominaisuuksien tai suorituskyvyn lisääminen tarkoittaa lähes aina pinta-alan tarvetta muodossa tai toisessa. Tämän takia älypuhelinvalmistajat ....
1 kommentti
WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen WhatsAppin jättänyt perustaja sijoitti kymmeniä miljoonia kilpailevaan viestisovellukseen (22.2.2018 22:20)
WhatsApp on maailman suosituin viestisovellus, jonka käyttäjämäärissä lähelle pääsee vain toinen yli miljardin käyttäjän viestin, Facebook Messenger. Molemmat omistaa tietysti Facebook, joka ....
Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella Bloomberg: Apple uudistaa AirPods-kuulokkeita parilla tärkeällä ominaisuudella (22.2.2018 21:15)
Applen viime vuoden iPhone-julkaisut toivat merkittäviä uudistuksia yhtiön älypuhelinlinjastoon. Monille iPhone X:n näyttö ja käyttöliittymäuudistukset olivat merkittävin uudistus vuosikausiin, ....
1 kommentti

Uutisarkisto