AfterDawn: IT-alan uutiset

PS3:n uusi firmware-päivitys toi mukanaan pelibannit

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 28.1.2011 13:10 Kommentteja (21)

PS3:n uusi firmware-päivitys toi mukanaan pelibannit Vaikka Sonyn PlayStation 3 -pelikonsolille eilen julkaisema firmware-päivitys ei kestänyt hakkerien käsittelyä, ovat rehelliset pelaajat saaneet päivityksestä paljon iloa, sillä päivityksen myötä huijareita on helpompi bannata kokonaan pois tietyistä peleistä.
Ensimmäisenä Stanley Kirk Burrellin tunnetuksi tekemää toimintoa harjoitti Activision-Blizzard, joka on antanut porttikiellon useille Call of Duty: Black Ops -pelissä huijanneille. Porttikielto on pysyvä, joten pelin verkkopelaaminen ei onnistu enää kyseisellä PS3-konsolilla.

Huijareita tervehditään heitä varten suunnatulla viestillä, jotta pelaajille ei jää epäselväksi syy moninpelin toimimattomuuteen.
Epävirallisten tietojen mukaan 3.56-versionumerolla varustettu firmware sisältää uuden muokkaukset tunnistavan toiminnon, jonka avulla modatut konsolit on mahdollista asettaa erilaisille sulkulistoille. Sony voi täten estää modatun konsolin pääsyn esim. PSN-verkkopalveluun, jolloin konsolin käyttöarvo laskee.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

21 kommenttia

128.1.2011 13:44

Nyt meni sony kyllä vähän liian pitkälle. Tuo hakkeroiden bannaaminen peleistä on kyl loistojuttu, mutta tuo muu on sitten ihan täyttää paskaa. Taidanpa vaihtaa xboxiin...

228.1.2011 14:06
vaihda ihmeessä
Vahvistamaton

Sony ei tarvitse tollasia pellejä asiakkaikseen.

328.1.2011 14:11

rahaa hekin tuovat vaikka cfw asentaisivat, kun joutuvat konsolin ostamaan.


i7-4770k@4,4GHZ/R9 290 OC+accelero xtreme III/8gb ddr3 1600mhz/Gigabyte z87x-d3h/Phanteks PH-TC14PE/5x fractal 140mm low speed/Fractal R4/Seasonic platinum 760w/samsung 830 256gb ssd/500gb hdd/Roccat kone xtd ja roccat isku.

428.1.2011 15:05

Peliiin katsomisen paikka Sony edelleen..


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

528.1.2011 15:14

Reilukerho kokoontuu jälleen...

628.1.2011 16:07

Hyvä hyvä!:) Saa nähä millon ne nakertajat nakkaa dualbootti setin, kunten aikoinaan boxille sai: virallisella virallista toimintaa ja toisella sitten toista hommaa esim. XBMC ja "omat verkkopelit". Toisi media käytettävyyden uudelle tasolle esim. tuo XBMC.

OFF TOPIC: Miksi PS3 tuo tuuletin oikein pyörii, kun (PSP)etäkäyttö on kytketty? mitä se jäähdyttää, wlan piiriä? Saisivat päivittää tämänkin niin että ei pyörisi.


mmmmmmmmmmmmm

728.1.2011 17:09
Arzgahhh
Inactive

oho noni sama homma kuin livessä! Musta ainakin ihan reilupeli... :) Pyysypähän nettipelikin kurissa sitten kunnolla. :)


ASRock N68C-S UCC | Athlon II X2 250 | Winfast 8800gt + Setsugen | 2gb DDR3 1066mhz | Spinpoint F3 500gb Sata II | Razer Arctosa | Steel Series Kinzu Pro |


828.1.2011 17:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti vaihda ihmeessä:
Sony ei tarvitse tollasia pellejä asiakkaikseen.

En vaihda, mutta tuo on törkeää kun ruvetaan kaikkia käyttäjiä valvomaan. Ja jos oot tunnuksen luonu vaan siksi että voisit kommentoida viestiäni niin painu siitä nuolemaan sitä Sonyasi.

928.1.2011 18:14

Joidenkin foorumeiden mukaan nuo Cod bannit liittyvät codin päivitykseen, eikä ps:n fw päivitykseen.


las ballenas son el camino

1028.1.2011 18:32

YEAH.. Sanoisin että tulihan tämäkin ennustettua, mutta kyllästyn pikkuhiljaa sitä jatkuvasti hokemaan :D oikein koirille, ei voi muuta sanoa. Riemuvoitto !

1128.1.2011 20:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
YEAH.. Sanoisin että tulihan tämäkin ennustettua, mutta kyllästyn pikkuhiljaa sitä jatkuvasti hokemaan :D oikein koirille, ei voi muuta sanoa. Riemuvoitto !
Sony ilmeisesti maksaa sun palkan...?

1228.1.2011 22:33

No ei nyt kuiteskaan :D Mutta tämähän on selvä voitto maalaisjärjen puolueelle XD

1329.1.2011 00:46

"Sony voi täten estää modatun konsolin pääsyn esim. PSN-verkkopalveluun, jolloin konsolin käyttöarvo laskee."

Omistan modatun Xbox 360:n. En ole ainuttakaan peliä sille polttanut (varmuuskopioita tai piratoituja). Sen sijaan olen ostanut marketplacesta useita pelejä. Jos olisi bannit ropsahtaneet, olisin joutunut turvautumaan piratismiin.

Siispä kokemusteni mukaan PSN:stä ihmisiä bänniessään Sony ampuu itseään nilkkaan. Moninpeliesto sen sijaan on täysin ymmärrettävä ja oikeutettu reaktio. Kunhan esto ei liity PSN-tunnuksiin - käytän säännöllisesti tunnuksiani yleisessä käytössä olevalla konsolilla, ja olisi ikävä saada sieltä tartunta.

1429.1.2011 01:33

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
No ei nyt kuiteskaan :D Mutta tämähän on selvä voitto maalaisjärjen puolueelle XD
Minun maalaisjärkeni ei edelleenkään ymmärrä miten on oikeutettua estää verkkopalvelut ihmisiltä, jotka eivät ole tehneet mitään väärää tai haitallista, ainoastaan muokanneet konsolia paremmin omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.

1529.1.2011 02:58

Lainaus:
Minun maalaisjärkeni ei edelleenkään ymmärrä miten on oikeutettua estää verkkopalvelut ihmisiltä, jotka eivät ole tehneet mitään väärää tai haitallista, ainoastaan muokanneet konsolia paremmin omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.

Nyt bannatut ihmiset ovat huijanneet verkkopeleissä, Sonyn ToS kieltää sen, kuten tekee myös CoD:n ToS.
Mahdolliset CFW bannit tulevat syystä että Sony kieltää ToSsissa konsolin muokkaamisen.

las ballenas son el camino

1629.1.2011 12:10

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti friis:
Lainaus:
Minun maalaisjärkeni ei edelleenkään ymmärrä miten on oikeutettua estää verkkopalvelut ihmisiltä, jotka eivät ole tehneet mitään väärää tai haitallista, ainoastaan muokanneet konsolia paremmin omiin tarkoituksiinsa sopivaksi.

Nyt bannatut ihmiset ovat huijanneet verkkopeleissä, Sonyn ToS kieltää sen, kuten tekee myös CoD:n ToS.
Mahdolliset CFW bannit tulevat syystä että Sony kieltää ToSsissa konsolin muokkaamisen.
Eli älkäämme ostako sony-tuottaeita, noin ytimekkäästi. Kyllä juuri muokkaaminen etc on hyväksyttävää mutta jos sitä käytettään piraattipelien/softien pyörittämiseen se on tuomittavaa. Itsellä myös modattu xbox tosin syy on se kun sen jenkeistä ostin olise melkein pakko modata että pal-pelit toimisivat :p. Kun en vain viitsinyt ostaa toista ...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 29.1.2011 @ 12:11

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

1729.1.2011 14:13

Sony ei vain ole jaksanut enää moista paskaa että joka kuukausi uusi jailbreak tulee. kuten kukaan muukan ei jaksaisi. Hyvä juttu että saadan pelit reiluiksi :)


1829.1.2011 17:27

Yritys hyvä kymmennen, tulos pyöreä nolla. Arvatkaapa tuleeko kohta joku haxi tohonkin.

1929.1.2011 20:30

Voipi olla että EI tule. Ainakaan siitä ei pidetä todennäköisesti samanlaista meteliä kuin tähän asti, eli se jää pienen käyttäjäpiirin kikkailuksi. Jos oikeudenkäynti vieläpä päättyy niinkin iloisesti että mokomat ehejän korjaajat laitetaan maksamaan monta sukupolvea etiäpäin, ei samanlaisiin korvauksiin kenelläkään ole hirveä hinku. Toki uhoajia aina löytyy sehän on selvä, mutta he saavat todennäköisesti saman kohtelun ja uho loppuu.

2030.1.2011 00:30

"lolowned.jpg"

2130.1.2011 09:13
zeekill
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti kolmis:
Yritys hyvä kymmennen, tulos pyöreä nolla. Arvatkaapa tuleeko kohta joku haxi tohonkin.
Tullut jo ainakin kolme

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti aj84:
Voipi olla että EI tule. Ainakaan siitä ei pidetä todennäköisesti samanlaista meteliä kuin tähän asti, eli se jää pienen käyttäjäpiirin kikkailuksi. Jos oikeudenkäynti vieläpä päättyy niinkin iloisesti että mokomat ehejän korjaajat laitetaan maksamaan monta sukupolvea etiäpäin, ei samanlaisiin korvauksiin kenelläkään ole hirveä hinku. Toki uhoajia aina löytyy sehän on selvä, mutta he saavat todennäköisesti saman kohtelun ja uho loppuu.
Kai tajuat ettei firmwarea edes tarvitse päivittää kun kuka tahansa osaa sen kiertää. (Ja 3.56 CFW asennus on aivan yhtä helppoa kuin 3.56 OFW asennus) Ja mitään oikeudenkäyntiä ei edes vielä ole, paitsi Sonya vastaan... Nyt voit mennä tarkastamaan tällaiset asiat.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto