AfterDawn: IT-alan uutiset

Anime-tuottaja haastoi 1337 epäiltyä piraattia oikeuteen

Kirjoittaja Teemu Laitila @ 27.1.2011 11:21 Kommentteja (2)

Anime-tuottaja haastoi 1337 epäiltyä piraattia oikeuteen Huolimatta anime-teollisuuden liberaalista suhtautumisesta tiedostonjakoon, uuden Fractale-sarjan tuotantoyhtiö päätti lopettaa sarjansa nettilähetykset piratismin vuoksi. Asiasta uutisoivan TorrentFreakin mukaan sarjaa Yhdysvalloissa levittävä Funimation osoitti huumorintajua haastaessaan 1337 henkilöä oikeuteen sen sisältöjen laittomasta jakelusta epäiltynä.
Yhtiö aikoo vaatia syytetyiltä vahingonkorvauksia sekä internetistä luvatta ladattujen sisältöjen välitöntä poistamista. Huolimatta aiemmista uhkauksista Fractalen tuottajat antoivat luvan jatkaa sarjan esitystä, vaikka kiistanalaista materiaalia oli edelleen jaossa BitTorrent-verkoissa.

Mediayhtiöiden perinteinen lähestymistapa piratismiin sisällön jakelua rajoittamalla on toistuvasti todettu järjettömäksi. Lähetysten rajaaminen esimerkiksi vain tietylle maantieteelliselle alueelle aiheuttaa kasvanutta laittomien kopioiden kysyntää muilla alueilla. Myös sisällön esittäminen heikkolaatuisena ja usein monimutkaisin suojauksin varustettuna on omiaan ajamaan käyttäjät hyvälaatuisten ja helppokäyttöisten laittomien sisältöjen pariin.

Tägit: piratismi Anime
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

127.1.2011 13:11

1337, kyllä ihan varmasti on nyt sattumaa :D

227.1.2011 15:29

Pari päivää vanha juttu. Mutta idioottimainen päätöshän tuo on, laillinen saatavus loppuu niin totta kai laiton levitys kasvaa. Paras ratkaisu olisi unohtaa piraatit ja keskittyä siihen miten parantaa laillista saatavuutta.

Edit: Anteeksi, oikeuteen haastaminenhan tässä uutta olikin, noh pointti on sama

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.1.2011 @ 15:43

Rape is never funny. Unless its a clown.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto