AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawnin Kysy/Vastaa -osio uudistui - kehitysideoita?

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 26.1.2011 17:59 Kommentteja (7)

AfterDawnin Kysy/Vastaa -osio uudistui - kehitysideoita? Uudistimme tällä viikolla vuosi takaperin avattua Kysy / Vastaa -osiotamme muutamin pienin parannuksin. Pienempänä uudistuksena mainittakoon sivupalkkiin ilmestynyt linkki alueen käyttöohjeisiin, joka toivottavasti avaa alueen ideaa ja käyttölogiikkaa paremmin.
Lisäksi lisäsimme kysyttyjen kysymysten perusteella vinon pinon uusia aihealueita, jotka toivottavasti ajan saatossa selkeyttävät palvelun käyttöä entisestään.

Kolmas, kenties isoin uudistus on kokeiluluontoinen "pistejärjestelmä", jossa (sisäänkirjautuneiden) käyttäjien kaikki toimet aiheuttavat muutoksia käyttäjän pistetasoon. Pistetasoa ei toistaiseksi käytetä kovinkaan monipuolisesti -- ainoastaan sivupalkin alareunassa näkyvä top-lista viimeksikuluneen 7 vuorokauden aktiivisimmista käyttäjistä on pisteiden ainoa käyttötarkoitus. Pistejärjestelmä on vahvasti beta, mutta pohjautuu pitkälti isojen kansainvälisten kysy/vastaa-palveluiden pistejärjestelmiin - niistä lainaten ja niiden ideoita soveltaen.

Lisäksi olemme suunnittelemassa isompaa täysremonttia koko palveluun, johon toivommekin palautetta käyttäjiltä. Muutamia ideoita, mitä on toistaiseksi ilmaan heitetty:
  • Huonoksi rankattujen kysymysten ja vastausten automaaginen piilottaminen (vain rekisteröityneiden käyttäjien antamat äänet vaikuttavat).
  • Kysymyksen yhteyteen lista esim. saman aihepiirin vielä vastaamattomista kysymyksistä.
  • Mahdollisuus "tilata" tietyn kysymyksen vastausketju niin sähköpostitse kuin RSS-feedinkin muodossa.
  • Kysymysten ja vastausten RSS-feedi
  • Jonkinlainen "fuzzy logic"-systeemi, joka osaa haistella, josko kysymys olisi kysytty aiemmin eri muodossa. (suomenkielen rakenteesta johtuen "hieman" haasteellinen homma..)
  • Käyttäjien pisteiden näyttäminen myös kysymysten ja vastausten yhteydessä.
  • jne...

Lisäksi pari rakentavaa laatua olevaa ideaa on pyörinyt mielessä, kuten kysymys/vastaus -parin muuttaminen wiki-pohjaiseksi, eli kullekin kysymykselle tulisi vain yksi vastaus. Tämä toimisi niin, että ensimmäisen vastauksen voisi antaa kuka tahansa, mutta myöhemmät vastauksen muokkaukset vaatisivat sisäänkirjautuneen käyttäjän. Vastauksen yhteydessä näkyisivät kaikki vastausta muokanneet käyttäjät, sekä wiki-tyyliin myös linkki editointihistoriaan. Samoin toimisi myös itse kysymys, eli rekisteröityneet käyttäjät voisivat muokata kysymyksen kieliasua, valittuja aihealueita, jne.

Palvelulle on ollut suhteellisen hyvä kysyntä, vaikka toki "tuubaakin" on tullut aika paljon :-) Toivottavasti ohjesivun lisääminen ja käyttäjien pistejärjestelmän luonti omalta osaltaan parantavat palvelua jatkossakin.

Onko palvelun suhteen ideoita, toiveita...? Kannattaa kertoa nyt, niin ideat ehtivät vielä osaksi seuraavaa kehitysnykäisyä :-)

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

126.1.2011 18:18

Antakaa mahdollisuus kokonaan peittää nuo vastaukset/kysymykset etusivulta.

226.1.2011 20:03
pelce
Vahvistamaton

@1 +1, ja sama juttu "Uusimmat viestit keskustelualueilla" -osiolle.

326.1.2011 20:35

Jokin paino arvo pisteille että esim kokeneemmilla vastaajilla enemmän painoa pisteissä, ks. www.gametrailers.com jossa kommentti pisteytys toimii näin


Asus P8Z68-V PRO/G3|Gigabyte GTX 670 Windforce & *PhysX* Asus GTX 460 DiCU 1GB|Intel i7-2600K @ 4,4GHz + Noctua NH-D14 |Kingston 1333MHz 4GB*4= 16GB|Corsair HX1000W | Windows 7 Ultimate 64-Bit@PNY Professional 120GB|BenQ XL2420T|BitFenix Shinobi XL

426.1.2011 23:44

joka toinen kysymys eri värillä? Koska nyt meinaa ainakin mulla iskeä "sokeus" noita kyssäreitä lukiessa sekä silmät seota. Myös joku spämmiesto olisi hyvä anonyymeille käyttäjille kun nytkin tuolla näyttää olevan yksi roskaposti

528.1.2011 12:24
Diggari
Inactive

Välähtelevät mainokset pois rasittamasta silmiä.

628.1.2011 14:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Diggari:
Välähtelevät mainokset pois rasittamasta silmiä.
Adblock on ystävä

728.1.2011 16:25
Croft
Inactive

Lainaus:
automaaginen piilottaminen
Heh, heh... :D

Lainaus:
•Kysymyksen yhteyteen lista esim. saman aihepiirin vielä vastaamattomista kysymyksistä.
-Tämä on ihan kiva idea.

Lainaus:
•Mahdollisuus "tilata" tietyn kysymyksen vastausketju niin sähköpostitse kuin RSS-feedinkin muodossa.
-Tätä minä olen toivonutkin, tänään lähetin saman palautteen.

Lainaus:
Ensimmäisen vastauksen voisi antaa kuka tahansa, mutta myöhemmät vastauksen muokkaukset vaatisivat sisäänkirjautuneen käyttäjän. Vastauksen yhteydessä näkyisivät kaikki vastausta muokanneet käyttäjät..rekisteröityneet käyttäjät voisivat muokata kysymyksen kieliasua, valittuja aihealueita, jne.
-Varmaan ihan kiva jos ei käy niin kuin Wikipediassa että kumotaan toisten muokkauksia tai tulee jokin muokkaussota.. ja 'suuret' on aina oikeassa. :)

Minun toiveet olisi että: 1. Mahdollisuus tilata vastaukset sähköpostina. 2. Vastausten järjestys jättöajan mukaan (pisteiden sijaan) niin ei mene sekaisin jos välissä vastaa tai tarkentaa jotain että pisteytys laittaisi viestit sekavaan järjestykseen. 3. Myös vastaukseen vastaamisen mahdollisuus, siihen tapaan että se niin kuin kiinnittyisi vastaukseen. 4. Vastausmahdollisuus vain kirjautuneille käyttäjille (mutta silti valittavina vastaako nimellä vai ei), tämä voisi karsia päättömiä ja muita tyhmiä kommentteja kuten "Google", "Vastaukset löytyy Googlesta" ym... 5. Pois "Valitse parhaaksi vastaukseksi" -linkki omiin kysymyksiin lähetyistä omista vastauksista, jotka tosin on vastauksia vastauksiin (ehdotus numero kolme). 6. Ja se liian huonojen vastausten piilotus esim. -5, mutta silti mahdollisuus läväyttää vastaus esille (tietysti nykyaikaisesti päivittämättä sivua). 7. Mahdollisuus poistaa oma kysymys tai vastaus, en tiedä miksi. 8. Kysy/Vastaa osio toimimaan nykyaikaisesti niin että sivua ei tarvitse päivittää kun vastaa kysymykseen. 9. Ulkoasuun tai väreihin jotain päivitystä. 10. Eh, niin ja rumien sanojen esto... (=^_^=)

EDIT: Tuli vain mieleen nyt että, mitä muuten käy kysymyksille vastauksineen joihin on jo vastattu jotka on ratkaistu? =/

EDIT 2: Tässä on hyvä mallikas esimerkki anonyymien vastauksista...

EDIT 3: Niin ja jos vastaukseen vastaaminen -toiminto joskus toteutuisi niin mahdollisuus saada vastauksen vastauksista ilmoitus myös sähköpostiin, kuten mahdollisesti toteutuvasta omaan kysymykseen tulleista vastauksista tuleva tilattu ilmoitus.

EDIT 4: Koska Afterdawniin on tulossa profiilikuvat? Olisi kiva saada niin monista palveluista tuttu profiilikuva toiminto jolla voi asettaa tunnukselleen profiilikuvan, ei mitään hirveän isoa, se näkyy käyttäjätunnuksen vieressä aika pienenä kuvana sitten.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.1.2011 @ 17:37

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto