AfterDawn: IT-alan uutiset

Nikkei: PSP2 sisältää OLED-kosketusnäytön ja 3G-tuen

Kirjoittaja Kaarlo Räihä @ 24.1.2011 12:04

Nikkei: PSP2 sisältää OLED-kosketusnäytön ja 3G-tuen Sonyn mahdollinen PSP2-käsikonsoli saatetaan esitellä suurelle yleisölle tämän viikon aikana, ja monista muista laitejulkaisuista poiketen Sony on saanut pidettyä PSP2:n tiedot ja kuvat poissa internetissä. Huhuja laitteesta on kuitenkin liikkunut jo kuukausien ajan, ja nyt myös japanilainen Nikkei-lehti on kertonut omansa julki.
Nikkein saamien tietojen mukaan konsolissa olisi OLED-kosketusnäyttö, joka Sonyn OLED-kokeilujen perusteella antaa ulos erinomaisen värien toiston, mutta vastaavasti se nostaa myös laitteen hintatasoa. Näytön mahdollisesta resoluutiosta Nikkei ei kerro mitään, mutta lehden mukaan kyseessä on suuri näyttö.

Verkko-ominaisuuksien osalta PSP2 tarjoaa Nikkein mukaan 3G-tuen, josta Japanissa vastaa NTT DoCoMo -operaattori. Laitteen 3G-yhteys on tiettävästi varattu ainoastaan datakäyttöön, joten sen avulla voi konsoliin ladata mm. pelejä, musiikkia ja muuta sisältöä sekä pelata moninpelejä muita pelaajia vastaan. Jos PSP2-konsolien operaattorikytkytys on kuitenkin sidottu kohdemaahan, laskee se import-konsolien käyttöarvoa ja samalla estää operaattorin vapaan valinnan.

PSP2:n lisäksi Sonyn uskotaan esittelevän lähiaikoina myös Playstation-puhelimen, joten yrityksessä uskotaan mobiilipelaamisen tulevaisuuteen.

Tägit: Sony PSP2
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto